Mokymo programos
Technologijų edukologija
Valstybinis kodas: 621X20018
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji technologijų edukologijos magistrantūros studijų programa skirta rengti edukologijos magistrus, gebančius dirbti pedagoginį ir tiriamąjį darbą bendrojo lavinimo ir aukštosiose mokyklose ir mokslo institutuose.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Asmenys, kurie bakalauro studijų metu nebuvo įgiję mokytojo kvalifikacijos, studijuodami magistrantūroje papildomai dar gali studijuoti pedagogikos, psichologijos, dalyko didaktikos dalykus ir atlikti pedagoginę praktiką (iš viso papildomų 40 kreditų).
Būsimieji technologijų edukologijos magistrai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: švietimo politiką ir valdymą, ekologinę kultūrą, maisto mokslą, šiuolaikinę didaktiką, moderniąją psichologiją, suaugusiųjų mokymo teoriją ir praktiką, mitybos mokslo teorijas ir taikomuosius studijų dalykus: edukologinius tyrimus, neformaliojo ugdymo sistemas, šiuolaikinius technologinio ugdymo metodus, socialinių kompetencijų ugdymą, dalykinę komunikaciją ir kt.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: darbas laboratorijose ir kompiuterinėse klasėse universitete ir tiriamoji praktika mokymo arba mokslo institucijose. Praktinių studijų trukmė - 32 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami mokslinių tyrimų atlikimo, bendravimo su įvairaus amžiaus žmonėmis gebėjimai.
Programa baigiama magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos magistro kvalifikacinis laipsnis ir, jei buvo papildomai studijuoti pedagoginiai dalykai, mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus technologijų edukologijos studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Technologijų edukologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems edukologijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti technologijų edukologijos magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Edukologijos magistro laipsnis ir mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti technologijų mokytojo, dėstytojo, mokslo darbuotojo darbą.
Asmuo, įgijęs edukologijos magistro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti modeliuoti, organizuoti ir atlikti technologinio ugdymo proceso tyrimo eksperimentus, atskleisti technologinio ugdymo proceso ypatumus bei dėsningumus, taikyti įvairias teorines ir eksperimentines tyrimo metodikas, gebėti veikti žinių ir informacijos sraute, naudojantis pažangiais tyrimo metodais ir informacinėmis technologijomis, apibendrinti, aprašyti ir skelbti tyrimo rezultatus
- žinoti šiuolaikinių edukologijos teorijų aprašomus procesus, mokslinio tiriamojo darbo pagrindus, įvairius tyrimo organizavimo principus
- mokėti bendrauti su kolegomis ir mokiniais/ studentais, kartu sprendžiant mokslines tyrimo problemas, dirbti rinkos sąlygomis, organizuoti savo darbą, dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai
Edukologijos magistro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal technologijų edukologijos magistrantūros studijų programą.
Norintiems siekti edukologijos magistro laipsnio ir mokytojo kvalifikacijos reikia turėti socialinių mokslų srities bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti technologijų mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję edukologijos magistro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti mokytoju gimnazijose arba profesinėse mokyklose, dėstytoju kolegijose ir universitetuose bei mokslo darbuotoju universitetų, mokslo institutų ir centrų laboratorijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos edukologijos universitetas Vilnius Studentų g. 39
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju