Mokymo programos
Kūno kultūros ir sporto edukologija
Valstybinis kodas: 621X20027
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Kūno kultūros ir sporto edukologijos magistrantūros studijų programa skirta rengti edukologijos magistrus, gebančius dirbti pedagoginį ir tiriamąjį darbą kūno kultūros ir sporto srityje, aukštosiose mokyklose ir mokslo institucijose (formaliojo ir neformaliojo ugdymo srityse).
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji kūno kultūros ir sporto edukologijos magistrai studijuoja dalykus: ugdymo sociologiją, ugdymo filosofiją, bioenergetiką, sportinio ugdymo diagnostiką ir modeliavimą, sporto psichologiją bei taikomuosius studijų dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: Kūno kultūros edukologijos (motorikos ugdymo dėsningumus, judesių ugdymo technologiją, psichologinį vaiko raidos įvertinimą, moksleivių rekreacijos technologijas ir kt.); Sporto edukologijos (sportinio meistriškumo edukacines ir pedagogines darbingumo efektyvinimo technologijas, sporto varžybinės veiklos psichopedagogiką, sporto pratybų planavimo, valdymo metodologiją, sporto psichologiją ir kt.); Sporto vadybos (sportinio ugdymo vadyba, sporto marketingas, sporto komunikacinė vadyba ir kt. Iš viso studijuojama 18 dalykų.
Praktika yra sisteminė integrali studijų dalykų dalis.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kūno kultūros ir sporto edukologijos studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūrose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti kūno kultūros ir sporto pedagogais formaliojo ir neformaliojo ugdymo įstaigose.
Asmuo, įgijęs kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti vykdyti ir analizuoti kūno kultūros ugdymą(si), remdamiesi naujausiomis mokslo žiniomis, valdyti sportininkų rengimą, taikant metodologiškai korektiškus tyrimo metodus, koordinuoti veiklą su kolegomis, tėvais ir ugdymo įstaiga, numatyti fizinio ugdymo(si) tikslus bei jų įgyvendinimo būdus, įvertinti fizinio ugdymo padėtį bei mokinių pasiekimus, planuoti įvairią grupės, mažų grupių ir individualią veiklą, taip pat veiklą mokinių, kurių skirtinga motorinė raida, fizinis aktyvumas ir pajėgumas bei poreikiai.
- žinoti esminius ugdytinio poreikius, psichologinius ir fiziologinius amžiaus skirtumus, fizinės ir psichinės sveikatos saugojimo ir stiprinimo principus bei priemones, švietimo organizavimą bei vaikų fizinį ugdymą ir sportinį rengimą reglamentuojančius dokumentus, teisinius aktus, ir jais naudotis prognozuojant ir planuojant fizinio ugdymo vyksmą.
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal kūno kultūros ir sporto edukologijos studijų programą.
Norintiems siekti kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro kvalifikacijos, reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kūno kultūros ir sporto specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro kvalifikaciją, asmenys gali dirbti formaliojo ir neformaliojo švietimo ir ugdymo įstaigose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju