Mokymo programos
Rusų filologija Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612U30001
Kodas pagal ISCED: 51122
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti rusų filologus, gebančius dirbti su įvairiomis informacinėmis technologijomis, rinkti kalbinę medžiagą rusų kalba, gretinti rusų kalbos faktus su gimtosios kalbos faktais bei taisyti kalbos klaidų prevencijos strategijas, laisvai ir taisyklingai vartoti rusų kalbą ir versti įvairių rūšių ir stilių tekstus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji rusų filologai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: filosofijos įvadą, logiką, kompiuterinės lingvistikos įvadą, kalbą ir informacijos technologijas, sociokultūrinę Lietuvos istoriją ir specialybinius dalykus: šiuolaikinė rusų kalbą, rusų kalbos istoriją, dalykinę rusų kalbą, literatūros teksto analizę, Vakarų literatūrą.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji ir profesinė praktika. Praktinių studijų trukmė – 400 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo su rusų kalbos literatūra pagrindai, vertimo ir analizavimo bei kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiam suteikiamas filologijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus rusų filologijos studijų programą, studijas galima tęsti humanitarinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Rusų filologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti rusų filologais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Filologijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti rusų filologo darbą.
Asmuo, įgijęs filologijos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti taisyklingai ir tiksliai reikšti mintis žodžiu ir raštu, redaguoti, analizuoti, interpretuoti ir įvertinti bei versti tekstus, jungti tarpdalykinių tyrinėjimų išvadas, vertinti kultūros procesus, taikyti kalbos ir literatūros tyrimų metodikas, surasti reikiamą medžiagą įvairiuose informacijos šaltiniuose, naudotis įvairiomis informacinėmis technologijomis;
- žinoti rusų kalbos sistemą ir jos subtilybes, rusų literatūros istoriją, rusų literatūros vietą Europos ir pasaulio literatūros kontekste, šiuolaikines filologijos moksle taikomas literatūros ir kalbos tyrinėjimų metodikas, rusų kalbos ir literatūros procesus ir sieti juos su kultūros raida, vertimo pagrindus;
- mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, sklandžiai, nuosekliai ir aiškiai reikšti savo mintis, kritiškai ir konstruktyviai mąstyti, būti mandagiu, komunikabiliu, tolerantišku, mokėti išlaikyti savitvardą ir efektyviai valdyti konfliktus.
Filologijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal rusų filologijos studijų programas.
Norintiems siekti rusų filologijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti rusų filologu nėra pripažįstami
Įgiję filologijos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti vertėju, referentu, redaktoriumi įvairiose kultūros, švietimo ir leidybos institucijose, žiniasklaidoje, kai reikia gerų rusų kalbos žinių ir gebėjimų.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju