Mokymo programos
Kultūros vadyba Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612N28001
Kodas pagal ISCED: 51134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti kultūros vadybos specialistus, gebančius savarankiškai atlikti sudėtingą organizacinį darbą, susijusį su asmenine atsakomybe kultūros rinkoje, steigti ir administruoti kultūros verslo (privačias ir viešas) įmones, planuoti, administruoti, plėtoti ir kontroliuoti kultūros verslo įmonių veiklą, atlikti kultūros rinkos tyrimus, naudodamasis kiekybiniais ir kokybiniais duomenų rinkimo metodais, analizuoti ir įvertinti kultūros rinkos produktus, išskirti ir segmentuoti įvairių pomėgių auditorijas įvairiose kultūrinėse aplinkose, surasti ir racionaliai pasirinkti tinkamą verslo strategiją įvairiose kultūros industrijos sektoriuose.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji kultūros vadybos specialistai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: filosofiją, informatiką, lietuvių kalbos kultūrą, bendravimo psichologiją, sociologiją ir specialybinius dalykus: socialinio tyrimo metodiką, kultūros ekonomiką, kultūrą ir vartojimą, kultūros sociologiją, kultūrinį turizmą.
Praktinių studijų trukmė – 480 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo su kultūros istorija, kultūros ekonomika, pagrindai, tyrimo metodų analizė bei kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kultūros vadybos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Kultūros vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti kultūros vadybos specialistais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti kultūros vadybos specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti savarankiškai atlikti sudėtingą organizacinį darbą, susijusį su asmenine atsakomybe kultūros rinkoje, steigti ir administruoti kultūros verslo (privačias ir viešas) įmones, atlikti kultūros rinkos tyrimus, naudodamasis kiekybiniais ir kokybiniais duomenų rinkimo metodais, analizuoti ir įvertinti kultūros rinkos produktus, išskirti ir segmentuoti įvairių pomėgių auditorijas įvairiose kultūrinėse aplinkose;
- žinoti kaip surasti ir racionaliai pasirinkti tinkamą verslo strategiją įvairiose kultūros industrijos sektoriuose, rinkos tyrimų metodiką, įmonės steigimo tvarką, kultūros įmonių veiklos organizavimo principus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, analitiškai mąstyti, efektyviai bendrauti su klientais, lanksčiai ir kūrybiškai vertinti reiškinius bei priimti vadybinius sprendimus, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal kultūros vadybos studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kultūros vadybos specialistu nėra pripažįstami
Įgiję vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti kūrybinių kolektyvų vadybininku; įvairiose kultūros administravimo lygiuose; organizuoti populiariosios kultūros renginius, kultūros klubų veiklą, kultūros ir poilsio turizmą; reklamos sferose; žiniasklaidoje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2009-04-27

šios studijos Kaune - VU KHF (Kauno humanitariniam fakultete)

2009-03-29

O cia ne sena informacija, kad Vilniuj sios studijos yra? nes, kiek teko dometis tai tik Kaune..