Mokymo programos
Ekonomika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612L10002
Kodas pagal ISCED: 51131
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti ekonomikos bakalaurus, gebančius administruoti finansus, tvarkyti monetarinę ir fiskalinę politiką, dirbti šalies ekonominėse institucijose, ministerijose, bankuose, departamentuose, miestų merijose, ūkinės savivaldos organizacijose.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji ekonomikos bakalaurai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: užsienio kalbą, ekonomikos struktūrų raidą, ekonominę geografiją, mokslinių tyrimų pagrindus, logiką, politologijos įvadą, šiuolaikines politines teorijas ir kt. bei specialybinius dalykus: aukštąją matematiką, ekonomikos teoriją, informacijos ir komunikacijos technologijas ir kt.
Studijų programoje numatytos penkios specializacijos: bankininkystė, ekonominė analizė, finansai, socialinė ekonomika, tarptautinė ekonomika.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju specialiųjų dalykų egzaminu (valstybės finansai, pinigai ir kreditas, valstybės ekonominė politika, tarptautinė ekonomika, ūkio statistika, ekonometrika). Baigusiajam suteikiamas ekonomikos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus ekonomikos bakalauro studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Ekonomikos programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti įvairaus profilio ekonomistais, finansininkais ar ekonomistais-analitikais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Ekonomikos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti ekonomisto darbą.
Asmuo, įgijęs ekonomikos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti savarankiškai atlikti sudėtingą, su asmenine atsakomybe susijusį darbą kritiškai analizuojant ir sprendžiant socialines-ekonomines, verslo, finansų, bankininkystės problemas konkrečioje ūkio šakoje, įmonėje, organizacijoje ar ekonominiame regione bei kurti jų sprendimo modelius, naudoti kompiuterinę techniką, taikyti sistemų analizės, ekonometrikos bei statistikos metodus
- žinoti ekonomikos mokslo tendencijas, Lietuvos ir tarptautinės rinkos kūrimo ir funkcionavimo prielaidas ir procesus, vadybos ir ekonomikos krypties problemas bei jų sprendimo galimybes, valdymo teorijas, sprendimų priėmimo metodus, pagrindinius ekonominės analizės metodus
- mokėti dirbti savarankiškai, atsakingai, kruopščiai, organizuoti ir kontroliuoti savo bei komandos darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis, įvairiais partneriais bei klientais
Ekonomikos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal ekonomikos studijų programą.
Norintiems siekti ekonomikos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję ekonomikos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti įvairaus profilio ekonomistu, finansininku ar ekonomistu – analitiku įvairiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įmonėse, bendrovėse, bankuose, draudimo kompanijose, tarptautinių ekonominių bei finansinių organizacijų analizės, prognozavimo ir planavimo padaliniuose, vertybinių popierių biržose ir depozitoriumuose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2011-12-17

Panasu, kad nelabai kas raso ar skaito situs komentarus, taciau parasysiu jums, busimi studentai vu ef ekonomikoje, kaip ten reikalai. Taigi as stojau tikedamasis, kad bus idomu, suzinosiu apie ekonomika, suprasiu ka ekonomistai per zinias sneka, suprasiu kur gerai investuoti pinigus, pagal ka nuspresti, ir visa kita kas yra ekonomika. Taigi istojau i vu ef tikedamasis to, taciau gavau visai ne ta. Pirmiausia noreciau pasakyti kad sitam video kuriamas vaizdas apie universiteta visiskai neatspindi realybes. Taigi pagrindiniai bruozai studijuojant unike yra toki: 1- pirmais menesiais susidaro ispudis, kad visi labai draugiski, daromi susipazinimo tusai ir tt, taciau veliau viskas isblesta ir baigiasi tuo kad kiekvienas lieka sau po 1( aisku nevisada, bet dauguma) 2- informacija pasenusi, ir pagrindinis mokymosi budas yra toks: kiekvienam dalykui bent 1 karta reikai daryti prezentacija, tada yra rasomas kolis(tarpinis atsiskaitymas) ir egzas, visko yra mokomasi is senu destytoju konspektu, arba reikia paciam tuos konspektus pasidaryti, rasant diktanta per paskaita. Visas mokymosi budas yra padaryti ta prezentacija ir atsiskaityt ja per seminara, ir kai ateina kolis ar egzas, pasiimt konspektus pries savaite ir juos iskalt, ta informacija praktiskai niekur nepanaudojama ir po keliu dienu net nebeprisimeni ka ten mokeisi. 3- is pradziu atordo kad eisi i universiteta, mokysies, taciau su keikviena diena kyla klausimas koks tikslas ten eiti, jei vistiek nieko nebeismoksti( kam nekyla, tia nzn tada, sekmes jiem:D ), tada pradedi vis maziau vaiksciot i paskaitas, nes jos visos tragiskai nuobodzios( zinoma yra isimciu,bet ne per daugiausia), kuriu metu diktuojami kazkoki teoriniai dalykai, arba diktuojamos skaidres, kurias visi mato ekranuose. Taigi jei kam po 2 metu studijavimo ten nekyla tokios problemos jie vaiksto ir daro ta pati, o kam kyla tas pradeda vis maziau vaikscioti ir pradeda kazkuo uzsiiminet( zaist poker, investuot , dirbt). Apibendrinimas: is pradziu atorodo kad bus linksma, taciau kai prasideda tikrosios paskaitos pamatai , kad jos neidomios ir bevertes, ir sulig kiekevienais metais vis labiau gailiesi kad ten istojai, nes jautiesi lyg butum sugaises dar 1 gyvenimo metus. Mano tokia nuomone ir kas normaliai mastantys zmones tai skaito, taip ir jum bus, o jei jus zubriai, kurie visiskai nieko nezino ko nori is gyvenimo, tai jum tiks