Mokymo programos
Virėjo mokymo programa
Valstybinis kodas: 217081104
Kodas pagal ISCED: 23381
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, neturintiems pagrindinio išsilavinimo
Baigimo sertifikatas: Profesinio mokymo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta rengti virėjus, gebančius naudojantis naujausiomis technologijomis gaminti įvairaus sudėtingumo kulinarinius bei konditerinius gaminius ir patiekti juos vartotojui.
Siekiant šių tikslų būsimieji virėjai teoriniuose užsiėmimuose mokomi mitybos mokslo, maisto produktų asortimento, kokybės ir laikymo reikalavimų, patiekalų gaminimo technologijų, darbo organizavimo, patiekalų receptūrų ir meniu sudarymo, darbo saugos ir higienos norų reikalavimų ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokyklų praktinio mokymo laboratorijose, viešojo maitinimo įmonėse. Praktinio mokymo trukmė – 65 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami patiekalų gaminimo, technologijų naudojimo, darbo organizavimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama virėjo kvalifikacija ir pagrindinis išsilavinimas.
Baigus virėjo mokymo programą ir, įgijus vidurinį išsilavinimą, mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo paslaugų asmenims studijų krypties programas.
Virėjo mokymo programa skirta asmenims su negalia, turintiems nebaigtą pagrindinį išsilavinimą ir sulaukusiems 14 metų.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Virėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti virėju.
Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, turi:
- gebėti tinkamai atlikti pirminį produktų ir pusgaminių paruošimą, gaminti kokybiškus šaltus ir karštus patiekalus, padažus ir sriubas, desertus ir konditerijos gaminius bei gėrimus, nustatyti produktų kokybę ir savarankiškai apskaičiuoti jų kiekį, išeigos normą ir patiekalų kainas, naudoti virtuvės technologijas, naudotis informacinėmis technologijomis, įvertinti verslo aplinką;
- žinoti maisto produktų savybes ir laikymo sąlygas, maisto gaminimo būdus ir technologijas bei receptus, darbų saugos ir higienos normų reikalavimus, darbo organizavimo ir apskaitos vedimo pagrindus;
- mokėti dirbti su tecnoliginiais įrengimais ir priemonėmis, atrinkti produktus ir ruošti įvairius patiekalus, organizuoti savo darbą.
Virėjo kvalifikaciją galima įgyti pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal virėjo mokymo programą.
Norintiems siekti virėjo kvalifikacijos galima turėti nebaigtą pagrindinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti virėju nėra pripažįstami.
Įgiję virėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti viešojo maitinimo įmonėse ir įstaigose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Kauno maisto pramonės mokykla Kaunas Taikos pr. 133
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju