Mokymo programos
Įmonių ir įstaigų administravimas
Valstybinis kodas: 653N23002
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Įmonių ir įstaigų administravimo studijų programa skirta rengti administratorius, gebančius pristatyti įmonę ar įstaigą, organizuoti, planuoti bei koordinuoti įmonės ar įstaigos (padalinio) veiklą, dirbti šiuolaikinėmis informacinėmis technologijomis bei šiuolaikine technika, bendrauti dviem užsienio kalbomis, teikti informavimo paslaugas klientams, vykdyti administravimo veiklos dokumentavimą, dirbti kūrybiškai, savarankiškai ir atsakingai.
Kvalifikuoti specialistai, įmonių ir įstaigų administratoriai, gebantys organizuoti, vadovauti, tvarkyti ir teikti administravimo srities paslaugas klientams, galės dirbti mokslo, kultūros, valdžios įstaigose ar verslo įmonėse.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Būsimieji įmonių ir įstaigų administratoriai studijuoja apie 30 dalykų: bendruosius koleginių studijų: filosofiją, dvi užsienio kalbas, specialybės kalbos kultūrą, du pasirenkamuosius; studijų krypties: taikomąją matematiką, įmonės veiklos duomenų valdymą ir analizę, teisę, informacines technologijas, bendravimo psichologiją, ekonomikos pagrindus, vadybą, komunikacinę biuro įrangą, rinkodarą, statistiką, protokolą ir etiketą, apskaitos pagrindus, dokumentų valdymą, projektų valdymą, viešųjų ryšių valdymą, personalo valdymą, aplinkos ir darbo saugą, taikomųjų tyrimų metodologiją, verslo planavimą ir organizavimą; gilinimuisi šakoje (pasirenkamieji): smulkaus verslo vadybą arba viešųjų institucijų administravimą, internetinę rinkodarą arba rinkodaros strategiją ir valdymą, personalo valdymo dokumentavimą arba personalo tarnybos darbo organizavimą bei laisvai pasirenkamus dalykus.
Profesinės veiklos praktikos vyksta visuose kursuose pagal studijuojamų dalykų nuoseklumą: biuro technikos valdymo, dokumentavimo, ryšių su visuomene, personalo valdymo bei baigiamoji profesinės veiklos praktika atliekamos įvairiose socialinių partnerių įmonėse, specialybės įvado - kolegijoje. Bendra profesinės veiklos praktikų trukmė - 23 savaitės.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam įmonių ir įstaigų administravimo studijų programą suteikiamas įstaigų administravimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus įmonių ir įstaigų administravimo studijų programą studijas galima tęsti universitetuose pagal socialinių mokslų studijų srities verslo ir vadybos studijų krypčių grupės studijų programas.
Studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti įmonių ir įstaigų administratoriais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Įmonių ir įstaigų administratoriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti administratoriaus darbą įmonėje ar įstaigoje.
Asmuo, įgijęs įmonių ir įstaigų administratoriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti teikti informacines paslaugas, pristatyti įmonę, įstaigą, bendrauti ir bendradarbiauti, planuoti ir organizuoti, koordinuoti ir kontroliuoti įstaigos, įmonės (padalinio) veiklą, tvarkyti finansinę ir valdymo apskaitą pagal bendruosius apskaitos principus, palaikyti ryšius su viešosiomis institucijomis, atlikti papildomo personalo paiešką, samdymą, atleidimą, motyvuoti darbuotojus, tvarkyti įstaigos, įmonės dokumentus raštinėje, tvarkyti įstaigos, įmonės archyvą, naudotis informacinėmis technologijomis ir komunikacijos priemonėmis, parengti svetingumo programą, aptarnauti svečius;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos sritį, pagrindinius bendravimo ir bendradarbiavimo principus ir etikos normas, konfliktinių situacijų tarp vadovų, akcininkų, darbuotojų, partnerių sprendimus, įstaigos, įmonės veiklos strategijos formavimo etapus, planų rengimo reikalavimus, tvarką ir formas, planų įgyvendinimo kontrolės formas ir atsakomybę, LR įstatymus ir Vyriausybės nutarimus, susijusius su įmonės, įstaigos veikla, įstaigų, įmonių steigimo ypatumus, mikroekonomikos ir makroekonomikos procesus, organizacinių valdymo struktūrų ypatumus, darbo saugos ir aplinkos apsaugos reikalavimus, dokumentų, reikalingų įstaigoje ar įmonėje, rengimo reikalavimus, ES paramos teikimo principus, verslo teisės šaltinius, strateginio valdymo metodologiją, klientų aptarnavimo kultūros reikalavimus;
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Įmonių ir įstaigų administratoriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal įmonių ir įstaigų administravimo studijų programą.
Norintiems siekti įmonių ir įstaigų administratoriaus kvalifikacijos, reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti įmonių ir įstaigų administratoriumi nėra pripažįstami, tačiau studijuojant yra įvertinami ir gali būti įskaitomi.
Įgiję įmonių ir įstaigų administratoriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti padalinio vadovu, vadovo asistentu, vadybininku, pramogų organizatoriumi, personalo, archyvo specialistu, sekretoriumi - referentu, įvairiose valstybinėse įstaigose ir privačiose įmonėse bei organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių valstybinė kolegija Šiauliai Aušros al. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju