Mokymo programos
Sausumos transporto technologijos
Valstybinis kodas: 653E20001
Kodas pagal ISCED: 52184
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Sausumos transporto technologijų studijų programa skirta rengti profesionalius ir atsakingus sausumos transporto inžinierius, gebančius sudaryti vežimo technologiją, savarankiškai organizuoti krovinių ir keleivių gabenimą bei užsiimti kita profesine veikla privačiose arba valstybinėse įmonėse, vykdančiose keleivių ir krovinių vežimą automobilių ar geležinkelių transportu.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Busimieji sausumos transporto inžinieriai studijuoja šiuos dalykus: bendruosius koleginių studijų: specialybės kalbos pagrindus, specialybės užsienio kalbą, transporto teisę; studijų krypties: matematiką, fiziką, geležinkelius, techninę mechaniką, medžiagų mokslą, žmonių saugą, elektrotechniką ir elektroniką, inžinerinę ir kompiuterinę grafiką, automobilių techninį eksploatavimą, informacines technologijas, krovimo darbų technologijas, keleivių vežimus, krovinių vežimus, logistiką, transporto įmonių apskaitą, transporto ekonomiką, aplinkos apsaugą ir kitus bei laisvai pasirenkamus dalykus.
Sausumos transporto technologijų studijų programos profesinės veiklos praktikos vyksta keturiais etapais: transporto priemonių praktika, krovinių vežimo praktika, logistikos praktika, baigiamoji praktika. Profesinės veiklos praktikų metu įtvirtinami ir tobulinami vežimų technologinio proceso materialinio aprūpinimo organizavimo, keleivių ir krovinių vežimų proceso tarptautiniais maršrutais valdymo, vežimo technologinio proceso projektavimo, sandėlių logistikos, saugaus keleivių ir krovinių gabenimo organizavimo, transporto priemonių techninės priežiūros organizavimo ir kt. gebėjimai. Profesinės veiklos praktikų trukmė - 20 savaičių.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam sausumos transporto technologijų studijų programą suteikiamas sausumos transporto inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus sausumos transporto technologijų studijų programą, studijas galima tęsti universitetuose pagal technologijos mokslų studijų srities sausumos transporto inžinerijos studijų krypties programas.
Sausumos transporto technologijų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti sausumos transporto inžinieriais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Sausumos transporto inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti operatoriumi, technologu arba vadovu autobusų ir taksi parkuose, įvairiose krovinių ir keleivių vežimo įmonėse ir bendrovėse.
Asmuo, įgijęs sausumos transporto inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti organizuoti ir valdyti krovinių ir keleivių vežimų bei įmonės logistikos procesus, taikyti naujas informacines technologijas vežimo technologiniame procese, parinkti transporto priemones atsižvelgiant į maršrutų ypatumus ir keleivių poreikius, parengti įmonės veiklos planą, pagrįstą ekonominiais skaičiavimais, planuoti ir organizuoti vežimo technologinio proceso materialinį aprūpinimą, integruoti vežimų procesus į logistikos sistemą, užtikrinti krovinių ir keleivių vežimo kokybę, analizuoti ir įvertinti verslo aplinką ir galimybes, įkurti įmonę ar padalinį bei organizuoti jų veiklą, kontroliuoti įmonės materialinius ir finansinius išteklius, vadovauti personalui, kaupti, sisteminti ir apibendrinti informaciją;
- žinoti LR įstatymus, reglamentuojančius įmonės (padalinio) kūrimą ir veiklos organizavimą, faktorius, turinčius įtakos verslui, materialinių išteklių srautų judėjimo organizavimo principus transportavimo procese, darbo teisės pagrindus, bendravimo ir bendradarbiavimo principus ir etikos normas, finansinės analizės reikšmę įmonės tikslams pasiekti, transporto įmonės (padalinio) veiklai taikomus kokybės valdymo būdus ir standartus, krovinių bei riedmenų eksploatacines savybes, paslaugų kokybės reikalavimus;
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Sausumos transporto inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal sausumos transporto technologijų studijų programą.
Norintiems siekti sausumos transporto inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti sausumos transporto inžinieriumi nėra pripažįstami, tačiau studijuojant yra įvertinami ir gali būti įskaitomi.
Įgiję sausumos transporto inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti technologais, operatoriais arba vadovais įvairiose privačiose arba valstybinėse įmonėse, vykdančiose krovinių ir keleivių vežimą automobilių ar geležinkelių transportu, autobusų ir taksi parkuose arba įkurti mažą vežimų paslaugų įmonę, jai vadovauti ir organizuoti jos darbą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių valstybinė kolegija Šiauliai Aušros al. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju