Mokymo programos
Kosmetologija
Valstybinis kodas: 653B95002
Kodas pagal ISCED: 52172
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Kosmetologijos studijų programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius orientuotis į bendrąsias Lietuvos ir kitų Europos valstybių visuomenės, darbo rinkos raidos tendencijas, bendrauti ir bendradarbiauti su klientu, įvertinti estetinius kliento poreikius, profesionaliai atlikti kosmetines procedūras, sudaryti individualų kosmetinės priežiūros procedūrų planą, parinkti kosmetines medžiagas, įrangą, priemones atliekamoms kosmetinėms procedūroms, taikyti pažangias kosmetologijos technologijas ir užtikrinti saugų darbą, organizuoti kosmetologijos priežiūros verslą ir kt.
Stojantysis į kosmetologijos studijų programą turi turėti vidurinį išsilavinimą ir įvykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Būsimieji specialistai studijuoja bendruosius koleginių studijų dalykus: užsienio kalbą, teisės pagrindus, informacines technologijas, filosofiją; studijų krypties (šakos) dalykus: anatomiją ir fiziologiją, lotynų kalbą, psichologiją, profesinę etiką ir estetiką, farmakologijos pagrindus, taikomųjų tyrimų metodologiją, specialybės kalbos kultūrą, biochemiją, mikrobiologiją ir infekcines ligas, fizinę mediciną ir kosmetinius aparatus, verslo organizavimą, masažą, odos ir lytiniu keliu plintančias ligas, higieninę kosmetiką, bendrąją kosmetologiją, dekoratyvinę ir gydomąją kosmetiką, kosmetines procedūras, kosmetines medžiagas, bendrąją ir estetinę chirurgiją, laisvai pasirenkamus dalykus ir dalykus gilinimuisi šakoje.
Būsimieji specialistai praktikas atlieka grožio salonuose, sveikatingumo centruose, kosmetikos kabinetuose, kino ir foto studijose, kosmetikos parduotuvėse ir kitose kosmetologijos verslo įmonėse. Profesinės veiklos praktikos vyksta penkiais etapais: I-oji Kosmetikos produktų konsultanto praktika, II-oji Makiažo, rankų ir kojų priežiūros praktika, III-oji Veido priežiūros, IV-oji Kūno ir plaukų priežiūros ir V-oji baigiamoji praktikos.. Praktikų metu įtvirtinami ir tobulinami savarankiško darbo įgūdžiai ir gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam kosmetologijos studijų programą suteikiamas grožio terapijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kosmetologijos studijų programą, studijas galima tęsti universitetuose pagal biomedicinos mokslų studijų srities medicinos ir sveikatos krypties studijų programas.
Kosmetologijos studijų programa skirta asmenims, siekiantiems tapti grožio terapijos specialistais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Grožio terapijos specialisto kvalifikacija reikalinga norint dirbti įvairiose grožio įmonėse.
Asmuo, įgijęs grožio terapijos specialisto kvalifikaciją, turi:
- gebėti analizuoti klientų poreikius ir sudaryti kosmetologinių paslaugų planą; taikyti pažangias technologijas atliekant kosmetologines paslaugas; profesionaliai atlikti procedūras; parinkti medžiagas, įrangą bei priemones atliekamoms kosmetinėms procedūroms; sudaryti kosmetologinių paslaugų kokybės užtikrinimo sistemą; kontroliuoti technologijų kokybę atliekamose kosmetologinėse paslaugose; sudaryti ilgalaikių kosmetologinių paslaugų programą ir ją vykdyti; kvalifikuotai tvarkyti kosmetinių procedūrų ir asmens sveikatos priežiūros dokumentaciją; atpažinti kosmetinių medžiagų, kosmetologinės įrangos bei priemonių technologines naujoves ir jų taikymo galimybes; organizuoti kosmetinių medžiagų, kosmetologinės įrangos bei priemonių reklamą ir platinimą; užtikrinti kosmetologinių paslaugų kokybę ir pažangių technologijų taikymo galimybes; sudaryti ilgalaikių mobilių kosmetologinių paslaugų programas ir jas vykdyti; valdyti technologinius procesus dirbant su kosmetologine įranga ir prietaisais; užtikrinti saugų ir kokybišką procedūrų atlikimą nespecializuotose vietose; organizuoti kosmetologinių paslaugų verslą; organizuoti kosmetologinės priežiūros švietėjišką veiklą, kontroliuoti kosmetologinės veiklos kokybę ir analizuoti kosmetologinių paslaugų rinką;
- žinoti Lietuvos Respublikos įstatymus ir norminius aktus, Europos Sąjungos norminius aktus, reglamentuojančius visuomenės sveikatos apsaugą, kosmetinių medžiagų, įrangos bei priemonių technologines naujoves ir jų taikymo galimybes;
- mokėti dirbti atsakingai, kūrybingai, savarankiškai, greitai ir saugiai organizuoti savo darbą, iškelti problemas ir jas spręsti, dirbti komandoje, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Grožio terapijos specialisto kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal kosmetologijos studijų programą.
Norintiems siekti grožio terapijos specialisto kvalifikacijos, reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti grožio terapijos specialistu nėra pripažįstami, tačiau studijuojant yra įvertinami ir gali būti įskaitomi.
Įgiję grožio terapijos specialisto kvalifikaciją, asmenys gali dirbti kosmetikos kabinetuose, grožio salonuose, sveikatingumo centruose, kino ir foto studijose, kosmetikos parduotuvėse ir kitose kosmetologijos verslo įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių valstybinė kolegija Šiauliai Aušros al. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju