error code: 1001
Mokymo programos
Virėjo Ir Barmeno Mokymo Programa
Valstybinis kodas: 440081103
Kodas pagal ISCED: 42381
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA
Mokomasi bendrųjų (dorinio ugdymo, valstybinės kalbos kultūros ir specialybės kalbos, menų ir meninės raiškos, estetikos, kūno kultūros, civilinės saugos) ir specialybės (maitinimo įmonių, barų veiklos, kulinarijos, maisto prekių mokslo, įvairių pusgaminių ir patiekalų receptų sudarymo ir paruošimo, virimo ir kepimo, kokybės įvertinimo, salės paruošimo, indų ir įrankių asortimento, jų parinkimo ir paruošimo, stalų serviravimo, puokščių komponavimo, virtuvės ir baro įrengimų, dirbti su kasos aparatais, priėmimų ir banketų organizavimo, lankytojų aptarnavimo, kokteilių ir gėrimų gamybos ir patiekimo, patiekalų ir gėrimų kainos skaičiavimo, sanitarijos ir higienos, apskaitos, darbų saugos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų) dalykų bei praktinių gebėjimų.


Mokomosios (37 savaičių), baigiamosios (15 savaičių) praktikos atliekamos mokyklų verslo praktinio mokymo firmose, kabinetuose, laboratorijose, maitinimo įmonėse.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Virėjas ir barmenas gamina šaltus ir karštus patiekalus, desertus, gėrimus, nesudėtingus konditerijos gaminius privačiose ir visuomeninėse įstaigose (restoranuose, baruose, viešbučiuose ir pan.), juos pateikia lankytojams, serviruoja salėje ar prie baro, komponuoja puokštes. Priima atskirus užsakymus, aptarnauja lankytojus pobūvių, priėmimų ir įvairių švenčių progomis atvirame lauke, viešbučių patalpose. Užsako ir priima prekes bei tikrina jų kokybę. Dirba su įvairiais maisto ruošimo technologiniais įrengimais ir elektroniniais kasos aparatais. Rengia sąskaitas, priima atsiskaitymus bei pildo įvairius materialinių vertybių ir financinės apskaitos dokumentus. Karštis, stovimas darbas, intensyvus ir pastovus bendravimas su klientais kelia specifinius fizinius ir psichinius reikalavimus virėjo ir barmeno profesijai.

PROFESINIAI GEBĖJIMAI
Sėkmingą virėjo ir barmeno darbą lemia žinios ir mokėjimai, kulinarinės technologijos, ruošiamų patiekalų kokybės nustatymo, maisto ruošimo įrangos, matavimo prietaisų, indų, taros naudojimo, prekių mokslo bei lankytojų aptarnavimo, užsienio kalbos mokėjimas, mitybos fiziologijos, sanitarijos, higienos ypatumų, saugaus darbo, priešgaisrinių taisyklių žinojimas. Labai svarbu tokios asmenybės savybės kaip atsakingumas, organizuotumas, kūrybiškumas, sąžiningumas, komunikabilumas, darbštumas, noras tobulėti ir pan. , taip pat gera fizinė ir psichinė sveikatos būklė (greita reakcija, ištvermė, vikrumas, koordinacija, išvaizdumas ir pan.). Virėjo ir barmeno darbą sunku sėkmingai dirbti sulėtinto suvokimo žmonėms, sergantiems epilepsija, taip pat turintiems klausos, regos, judėjimo, kalbos sutrikimų.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Virėjo ir barmeno profesijos darbuotojų poreikiai auga plečiantis aptarnavimo sferai. Ji gimininga tokioms profesijoms kaip konditeris, kulinaras, pardavėjas ir pan. Profesija yra perspektyvi ir paklausi. Iniciatyvus, verslus virėjas ir barmenas gali įkurti nuosavą viešojo maitinimo ar kitą aptarnavimo sferos įmonę. Profesijos socialines garantijas nusako LR įstatymai.




Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Kėdainių profesinio rengimo centras Kėdainių r. Šėtos g. 105
KURŠĖNŲ POLITECHNIKOS MOKYKLA Šiaulių r. Daugėlių g. 17, Kuršėnai
Kretingos technologijos ir verslo mokykla Kretingos r. Kretingsodžio k., Kretingos sen.
Raseinių technologijos ir verslo mokykla Raseinių r. Muziejaus g. 8
Tauragės profesinio rengimo centras Tauragės r. Aerodromo g. 7
Varėnos technologijos ir verslo mokykla Varėnos r. J. Basanavičiaus g. 1
Ukmergės technologijų ir verslo mokykla Ukmergės r. Kauno g. 108
Mažeikių politechnikos mokykla Mažeikių r. Ventos g. 18
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju