reikia patarimo
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-09-26 22:24:26 | Nuoroda

Sveiki. Norėčiau sužinoti daugiau apie kelias specialybes. Žinau, kad tema skirta prie būsimų studentų, bet čia lankosi daugiau jau esamų. O patarimų reikia būtent iš jūsų.

Esu abiturientė ir jau rimtai noriu apsispręsti dėl stojamųjų dalykų (studijų). Renkuosi MAŽDAUG iš:

1. Programų sistemų.

2. Finansų ir draudimo matematika.

3. Orlaivių inžinerija. (labai ant klaustuko, nes kiek supratau, ten labai reikalinga beveik ideali fizinė būklė, nebent reikia jos tik pilotams(?))

4. Dar vienas galimas variantas - Energetika. (Atsinaujinančioji energetika / Branduolinė energetika/Elektros energetikos technologijos)

 

Kaip pačios studijos jums: įdomios, nuobodžios, sunkios, lengvos? Kokios perspektyvos? Labai dėkinga būsiu už atsakymus.

Žinutė parašyta: 2012-09-28 18:47:56 | Nuoroda

Dėl PS galėtų pakonsultuoti koks informatikas. Šiaip ar taip žinau tiek, kad PS renkasi labiau norintys būti ne tik paprastais programuotojais. KTU Informatikos fakultetas tikrai yra niekuo nenusileidžiantis kitiems Lietuvos Universitetų IF'ams. Dar pridurčiau tai, kad viskas, kas susiję su informatika, mano manymu, geriausia yra KTU. Toliau... VU FDM - ganėtinai aukšti balai. Sako, kad karjeros perspekytvos plačios. Tik, deja, nepažįstu nei vieno FDM absolvento, priešingai nei KTU Taikomosios matematikos - yra keli pažįstami žmonės, kurie gavo darbą Kaune, nebuvo patenkinti, nes čia nėra labai didelių įmonių, tad persikelti į Vilnių ir ten gauti geriau apmokamą darbą, problemos nebuvo. Visos mano minties implikacija laikyčiau tai, kad VU FDM nelygu KTU Taikomajai matematikai, bet jokiais būdais nėra geriau, nors KTU lengviau įstoti, tačiau mokintis velniškai sunku, bent jau tokias specialybes. :) Beje, įstojusiems į studijų programą Taikomoji matematika yra galimybė pasirinkti gretutinę studijų kryptį, kurių yra trys: ekonomika, informatika, pedagogika. Pastebėjimas: baigę taikomąją matematiką ir pasirinkę gauna dvigubą bakalauro laipsnį - matematikos bei gretutinės studijų krypties. Beje, matematikai, pasirinkę gretutinę studijų kryptį informatika, vertinami labiau nei grynai informatikai.

  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 85
  • Matematika / VBE 43
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 18
Žinutė parašyta: 2012-09-30 20:53:18 | Nuoroda

Ačiū labai už išsamų atsakymą ir informaciją. Pasidomėsiu šiais dalykais labiau.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą