Vartotojo rasheed pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-05-27 18:53:25 | Nuoroda
Dar klausimas ar užtektų 80% istorijos. Na, nebent lietuvių ir anglų k. egzų įvertinimai ir metiniai pažymiai geri būtų.
Žinutė parašyta: 2008-07-07 13:33:39 | Nuoroda
nes aš tai dievinu istoriją todėl ir stoju į politiką, nes studijuoti gryną istoriją nėra taip perspektyvu Tik ar nesuklydai? Istorijos, tokios, kokią teko mokytis mokykloje čia praktiškai nebus (na, per pirmus du metus galima pasirinkti papildomą dalyką - Lietuvos valstybės ir visuomenės raidą, tai irgi istorijos kursas, beje, labai įdomus, bet hm... kitoks -> http://www.milosz.lt/rustis/lvvr_2008pav/lvvr2008p.htm ). Apskritai, sakyti, kad politologija labai perspektyvi specialybė, tai nepasakyti nieko. Norint išpešti iš politikos mokslų studijų daug naudos neužteks jų vien baigti. Reikia ir gerai mokytis, ir nemažai domėtis papildomai, dalyvauti visuomeninėje veikloje ir t.t. Tai neįmanoma, jeigu dalykas tau nepatinka ir stojama vien tik dėl kažko, kas miglotai apibūdinama kaip prestižas ir perspektyvumas.
Žinutė parašyta: 2008-07-07 21:28:24 | Nuoroda
Tokiu atveju linkiu sėkmės ir tikiuosi rudenį išvysti istojusią į PMDF. VDU nėra eilinis universitetas - čia nemažai fantastiškų dėstytojų, kurie ne tik gerai dėsto, bet ir su studentais mėgsta padiskutuoti neformalioje aplinkoje (kad ir prie alaus bokalo ), be to turime įvairiausių studentų organizacijų ir kitų įdomių, ir naudingų dalykų, todėl, manau, kad pasirinkai net labai tinkamai.
Žinutė parašyta: 2008-07-08 10:31:40 | Nuoroda
) o paklausėt savęs kodėl trūksta viešojo administravimo specialistų? Manot jų labai mažai paruošta? Tarnautojų atlyginimai valstybiniame sektoriuje yra juokingai maži. Iš pradedančiojo tarnautojo algos didesniame mieste sunku ir prasimaitinti, ką jau kalbėti, jeigu yra šeima ir vaikų.
Žinutė parašyta: 2008-07-08 19:54:20 | Nuoroda
Tie blogi įvertinimai beveik visais atvejais girdimi iš žmonių, susidariusių nuomonę iš tokių labai abejotinų šaltinių kaip "kažkas kažkada sakė" ar tiesiog norinčių tikėti, kad jei ne Vilnius - vadinasi gerai negali būti . Asmeniškai aš šiandien matau tik vieną VDU problemą - nereikalingas studijų programas, tapusias našta, tokias kaip informatika, biologija ir pan. Univeras specializuojasi socialiniuose/humanitariniuose moksluose ir ne jam konkuruoti su visa galybe toje srityje rimčiau veikiančių aukštojo mokslo įstaigų, tokių kaip KTU, VU ar VGTU.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 15:40:06 | Nuoroda
Jei turi pinigu tai tik ISM. Ism diplomas visam pasaulyje vertinamas,o kas is to VU popiergalio? Sukirmijes jau tas VU ekonomikos fakultetas..[quote:10lnxjhs] Tai stojantieji į VU yra nemotyvuoti, prisiklausę daug "gerų" atsiliepimų apie lengvą mokslą ir tariamą VU prestižą, kuris, jeigu VU nesiims kokių nors priemonių, galų gale visai nusmuks.[/quote:10lnxjhs] Nuoširdžiai siūlau internetiniais plepalais netikėti. Ir ypač iš žmonių, kurie tik ką baigė mokyklą ir dar net nestudijuoja. Pabandykite susidaryti savo nuomonę PATYS kalbėdamiesi su ISM ir VU studentais, nagrinėdami studijų programas. Beje, ISM savaime tikrai nėra blogas "universitetas", tiesiog gaila, kad į jį absoliučia dauguma atvejų sustoja prastai besimokę žmogėnai, turintys galimybę brangiai mokėti iž studijas.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 16:29:50 | Nuoroda
http://puga.vdu.lt/vdu/naujienos/skaici ... iuokle.php Silpnokai su egzais, bet kažkur į galą šansų įstoti tikrai yra (ypač jei pasitvirtins konkursinio balo žemėjimo tendencija).
Žinutė parašyta: 2008-07-09 17:17:22 | Nuoroda
Taip, kad su tokiais rezais i vf laisvai Nejuokauk, žmogau. Kai stojau 2006 m. su 70 lietuvių, 89 anglų, 96 istorijos (matematikos nelaikiau valstybinio) apie VF tik pasvajoti galėjau. Per du metus tikrai viskas taip nenusivažiavo, kad su prastesniais rezultatais jau į VF patektų.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 19:25:17 | Nuoroda
Smagiai diskutuojate, bet aiškiai pamirštate vieną šito dalyko dimensiją (tiesiai iš socialinės psichologijos srities) - gabesni ir, pasakykim taip, protingesni žmonės kritiškiau vertina situacijas. Savaime suprantama, kad tai galima pritaikyti ir vertinant studžių atsiliepimuos apie ISM ir VU. Štai jabadabadu teigia, kad nežino nei vieno studijomis patenkinto EF studento, gi ISM studentai yra įsitikinę, kad mokosi geriausiame hm... ekonomikos/vadybos universitete (iš patirties sakau ). Bet ar tai tikrai reiškia VU < ISM? Gal tiesiog VU studentų požiūris - kritiškesnis, lūkesčiai studijų programai - aukštesni, o ISM tiesiog paperka bestudijuojančius viešųjų ryšių triukais?
Žinutė parašyta: 2008-07-09 20:11:32 | Nuoroda
Pagal LAMA BPO duomenis paskutinis žmogus pernai įstojo su 35,3 konkursiniu. Tai tau visi šansai įstoti į DVF. Beje, ar tiesa, kad rašant šia specialybę kaip prioritetinę(t.y. pirmu numeriu), prideda 0,2 balo? Šito nežinau. Kai stojau to dar nebuvo. O dėl neformaliojo ugdymo tai būtų logiška (tikriausiai taip ir yra), kad pridėtų 0,5, o ne po 0,5 už kiekvieną baigtą mokyklėlę. Aišku, jei pasitikslinsi - nepakenks.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 20:29:32 | Nuoroda
Ekonomikos lietuvoj išvis neverta studijuoti. Pati ta šalis, kuri nesugeba niekaip savo ekonominių problemų sutvarkyti. Politinius sprendimus priima politikai, o ne ekonomikos ekspertai. Štai privačiame sektoriuje Lietuvoje iškepti ekonomistai dirba ir, rodos, dangus negriūva, įmonės klesti. Be abejo, neagituosiu lietuviško aukštojo mokslo naudai, nes kokybės čia tikrai nerasta ir diskutuoti tegalima tik apie vietos lygmens skirtumus.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 20:40:54 | Nuoroda
o tu nepagalvojai, kad dauguma Lietuvos politikų, ypač atsakingų už šalies ūkį, ekonominę raidą, buvo ruošti tų pačių dėstytojų, kurie dar ir dabar moko studentus Netiesa. Nustebtum sužinojusi ką baigę mūsų politikai (yra ir nieko nebaigusių, bet čia tšš... niekam nesakyk). )
Žinutė parašyta: 2008-07-09 20:49:52 | Nuoroda
Stai Pypkė baiges tik partine mokykla, o TVM diploma jam tiesiai namoliuva atveze. Kirkilas, šiaip, restauratorius.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 22:52:45 | Nuoroda
Apie studijas tik gerai galiu atsiliepti. Aišku yra šiokių tokių trūkumų, bet privalumai tikrai juos atperka. Daugumą specialybinių dalykų tikrai įdomu mokytis, didžiulis pasirenkamų kursų sąrašas, taigi ypatingai per pirmus du studijų metus mokymosi programa praktiškai tik nuo tavo norų priklauso, o kur dar galimybė mokytis kalbas, kurių čia įvairovė nemaža: nuo turkų ir švedų iki ispanų ar arabų. Aišku dar "užklasinės" veiklos (organizacijos, klubai, draugijos, korporacijos) daug yra ir šiaip bendravimo su dėstytojais (o kur dar "alaus paskaitos" http://www.tvdu.lt/?q=node/181 http://www.tvdu.lt/?q=node/205/ , nekomercinio kino vakarai ir pan.). Visi čia mes tokie, vieno dėstytojo žodžiais tariant, "pavažiavę". ) Dabar rimčiau. Kalbant apie anglų k., tai prieš studijas reikia testą anglų rašyti univere, kad patikrintų tiksliau tavo anglų žinias. Jei puikiai parašai - tau iš karto siūlo rinktis 6 politinės anglų kalbos lygį, bet jei nenori - gali iš viso nesimokyti. Jei prasčiau tą testą parašai - paskiria į vieną iš žemesnių lygių (vienas lygis - vienas semestras) ir tada tenka mokytis iki ketvirto lygio. To testo rezultatai būna dar prieš mokslo metus iškabinami ir sąrašuose nurodoma į kurį lygį papuolei. Kai aš stojau to dar nebuvo, bet dabar, rodos, dar informatikos kažkoks testas yra, kurį gerai išlaikius nebūtina jos mokytis.
Žinutė parašyta: 2008-07-09 23:00:20 | Nuoroda
Beje dar promotiono: http://www.tvdu.lt/?q=node/154
Žinutė parašyta: 2008-07-09 23:07:20 | Nuoroda
Ok, smagu. Jei dar kils kokių klausimų - esu labiau nei pasirengęs atsakyti
Žinutė parašyta: 2008-07-10 08:04:41 | Nuoroda
Aš irgi tikiuosi, kad turėsi galimybę
Žinutė parašyta: 2008-07-10 13:49:03 | Nuoroda
Lygiai tokių pačių aišku nėra, bet kiti savaip puikūs. Per du metus pasitaikė ir neįdomių dėstytojų, bet niekada jokių kirvių ar tipinių sovietinių pirdžių užsilikusių. O Kamuntavičius yra muy buen kaip ir jo paskaitos, kur studentų daugiau sueina, nei kad užsirašo į kursą
Žinutė parašyta: 2008-07-10 14:53:36 | Nuoroda
Iš esmės aš jau dabar "veikiu", todėl klausimas dėl darbo ir ateities perspektyvų man nelabai kyla. Dirbu nevyriausybinėje organizacijoje ir veikla tiesiogiai susijusi su tuo, ką studijuoju. Dėl mokslų, tai ne tik magistrantūrą norėčiau baigti, bet galvoju, kad jei viskas gerai klostysis - stosiu į doktorantūrą. Apskritai baigę politiką nelieka sėdėti rankų sudėję. Vieni ir toliau lieka akademinėje sferoje, kitus patraukia diplomatinė ar kitokia valstybės tarnyba, darbas ES, NATO struktūrose, kiti nelieka sužavėti politika ir pakeičia savo studijų kryptį. Na, turbūt mažiausiai baigusiųjų tampa politikais. Beje, ne politikus ruošti šių studijų tikslas.
Žinutė parašyta: 2008-07-10 20:24:29 | Nuoroda
Visų pirma politikos mokslai - ne vien tarptautiniai santykiai (juos galima studijuoti magistrantūroje), tai kur kas platesnė sritis. Matematika nedėstoma. Kur galima dirbti daugmaž jau išvardijau: tarptautinės ir vietinės valstybinės institucijos (pvz. LR užsienio reikalų ministerija), aukštojo mokslo įstaigos (akademinė karjera), nevyriausybinės organizacijos (įvairūs think-tankai), privatus sektorius (pvz. viešųjų ryšių agentūros) ir etc.