Vartotojo R.V.U. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-25 21:55:49 | Nuoroda

O kaip tau patiktų pavyzdžiui archeologija? Na, ten reikia anglų egzamino, bet užtektų ir prastai išlaikyt, jei lietuvių ir istoriją taip neblogai išlaikytai, kaip sakei. O šiaip pasakyk man vistiek link ko labiau linksti, bent maždaug, nes sunku dabar patart.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 22:00:19 | Nuoroda

Yra čia gal galvojančių į VU chemiją stot?

Žinutė parašyta: 2009-02-25 22:08:33 | Nuoroda
Markiziene rašė:

Laikysiu mokyklini...Nes valstybinis man be sansu Bet noriu i slauga stoti.Tai ar labai blogai jei tik mokyklini laikysiu?Bet bio seip valstybinis bus...

 Dabar dar neaišku kaip bus dėl priėmimo tvarkos, nes niekas dar nepaskelbė. Kiek supratau tai į KMU nori? Jei tvarka liks kokia buvo, tai galėtai iš viso nelaikyt chemijos, nes ko gero žinai, kad ten skaičiuoja vieną iš matematikos, chemijos arba biologijos VBE kurį geriausiai išlaikai. Bet girdėjau, kad gali ten dabar padaryt, jog reikalaus biologijos ir chemijos egzaminų, o matematikos nieko nereikš, tik metinio matematikos reikės. Tai jei taip bus, tai, aišku, geriau būtų ir chemijos valstybinis, bet jei biologiją gerai išlaikysi, tai turėtų užtekt ir mokyklinio gal. Negaliu tiksliai sakyt ir nenoriu dezinformuot, nes nežinau kokių galima tikėtis svertinių koeficientų.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 23:01:41 | Nuoroda

 klasikine, jei nori į MRU teisę, tai matematikos egzamino ten nereikia. Sakai: "manau geriau aukštesnis vidurkis, nei prastas mokyklinis ir vidurkis". Ten išvis nereikalingas egzaminas matematikos, tai net jei ir laikytai, niekas tau jo neskaičiuotų ir nepridėtų prie konkursinio balo.

Jei tau aukštesnį matematikos vidurkį garantuotų nelaikomas egzaminas, tai ir nelaikyk jo, nes jokios naudos tau jis neduos (tik žalos nebent). O šiaip matematikos metinis pažymys labai mažai lemia, jo svertinis koeficientas yra 0,04 (MRU).

Žinutė parašyta: 2009-02-26 21:23:44 | Nuoroda

 Gudriau, aišku. Na, dėl VU ir KTU chemijos studijų kokybės negaliu nieko sakyt, nes tai būtų neobjektyvi nuomonė. Žinau tiek, kad į KTU nėra itin sunku įstot, bet gan greitai iškrenta iš ten nemažas kiekis studentų, nes studijos tikrai nelengvos. Tai vistiek būna pradžioje praastesnis kolektyvas susirinkęs, todėl gal dėstytojams sunkiau dirbti.

smalsutte, tikrai negaliu nieko konkrečiai pasakyti. Ankščiau buvo skelbta, kas priėmimo tvarka "iš esmės nesikeis". Bet, kaip matot, kai kur ruošiasi keistis (pvz.: KMU). Todėl negaliu garantuot, kad nesikeis ir VU ekonomikos fakultete.   p.s. asmeniškai man, tai keista, kad į ekonomiką reikalauja istorijos, anglų k. būtų tikrai logiškesnis variantas.

 

Žinutė parašyta: 2009-02-26 21:24:42 | Nuoroda

Šiaip visi čia šiek tiek ne į temą pradėjom diskutuot, bet nieko tokio.

Žinutė parašyta: 2009-02-26 21:31:03 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:

Archeologija geras variantas  Pamąstau apie istoriją, archeologiją, matematikos mokslus, vadybą, ekonomiką, menotyrą.

 Jei patinka matematika ir dar ekonomika, tai visai neblogos specialybės yra finansų ir draudimo matematika arba ekonometrija. Abiejuose nereikia anglų. Egzaminus skaičiuoja lietuvių k. ir matematikos (didžiąją konkursinio balo dalį ir sudaro būtent matematika). Na, o metinius skaičiuoja užsienio k., matematikos, lietuvių ir fizikos. Nežinau kaip tau su fizika? Bet ten tik mažą dalį sudaro.

Žinutė parašyta: 2009-02-27 12:51:05 | Nuoroda

Mylėti gyvūnus tikrai nėra būtina. Tau juk nereikės su jais žaisti ar pan., tau reikės juos gydyt. Veterinarija labai panašiai kaip ir medicina - į pacientus turi būt požiūris kaip į tavo darbo objektą, objektą, kurį turi "pataisyti" (išgydyti), o ne kaip į gyvą gyvūnėlį ar žmogų. Ir nuo to, kad tu labai mylėsi gyvūnus ir tau jų bus gaila, kentės tavo, kaip specialisto, kokybė. Šioje specialybėje, kaip ir medicinoje, reik turėt "šaltus nervus" ir tinkamą požiūrį į gydomąjį objektą.

Žinutė parašyta: 2009-02-27 12:57:41 | Nuoroda
augustee rašė:

tikrai gerai sugalvota,tik galetu ir is kitu dalyku buti

 Taigi aiškiai parašyta, kad "kitus diegsime greitu laiku". Tai reiškia - greitai bus ir kiti. Tai kam ta tariamoji nuosaka tavo sakiny?

Žinutė parašyta: 2009-02-27 21:37:48 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:

 Na, fiziką mokausi A lygiu, tačiau egzamino  nelaikysiu

 Tai labai gerai, egzamino ten nė nereik. Na, pati pamąstyk kur labiau nori. Jei nori tai galėčiau tau atsiūst VU priėmimo tvarką praeitų metų. Manau, mažai kas turėtų keistis. Tai galėtai pasižiūrėt kur kokių dalykų reikia. Ten labai gerai pateiktos lentelės.

Žinutė parašyta: 2009-02-27 21:57:47 | Nuoroda
just victoria rašė:

Shiaip labai norejau i VU medecina,bet kaip zhinau i valstybes finansuojama Laaabai sunku patekti,o i mokama laaabai brangu.Tai va,dabar galvoju apie bioinzhinerija,biochemija,aplinkos apsauga.O kaip mokslai Chemijos fakultete?Perspektyvos irgi domina

 Jei manai, kad į VU medicinos fakultetą labai sunku įstoti tau būtų, tai tada gali net nesvajot ir pamiršt apie stojimą į biochemiją. Ten dar sunkiau įstot. Kokia yra VU chemijoje studijų programa gali pasiskaityt čia: www.chf.vu.lt/studijos/sindex_3.php

Perspektyvos labai priklauso nuo žmogaus. Aplamai, tai chemija yra gan aukštame lygyje Lietuvoje. O norint pasiekt kažko daugiau, tai, žinoma, reikėtų ir užsienyje pastudijuoti. Gan gerai yra baigti magistrantūra čia, o doktorantūrą keliaut kur nors į užsienį. Užsienyje perspektyvos geros (žinoma, jei turi "gerą galvą"). Lietuvoje yra universitetai, kuriuose gali dėstyt, atlikt mokslinius tyrimus, "Fermentas", "FasChem" ir dar keletas rimtesnių įmonių. Bet jei nori siekt mokslinės karjeros, tai vistiek teks būti užsienyje ilgesniam ar trumpesniam laikui.

Beje, jei stosi ir įstosi į VU chemiją, tai tikėtina, kad būsim bendrakursiai.

Žinutė parašyta: 2009-02-27 22:11:07 | Nuoroda
Midnightsun rašė:

laikiau bandomaji is 130 surinkau 112.5 balu. tai mazdaug apie 86%

 Oho! Sakyčiau, šiek tiek mažoka procentų, kai tiek taškų surinkai.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:08:18 | Nuoroda
abiturientė,18 rašė:

R.V.U., jei gali, parašyk savo el. paštą :)

  arba dar geriau į skype rašyk (rytis17m).

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:16:15 | Nuoroda

 Sveikas. Visų formulių vienoj vietoj tai tikrai nerasi. Be to, gali keistis stojimo tvarka, t.y. gali pasikeisti svertiniai koeficientai, tai tol kol jie dar tiksliai nepaskelbti, tai tu net negali nieko programuot, nes gali būt netikslumų.

VU formules ir visų studijų programų svertinius koeficientus gali rast čia: www.vu.lt/site_files/StS/Taisykles_I_pak opa_2008.pdf

Kitų ieškokis pats. Bet čia ilgas ir nuobodus darbas. Nejaugi tu jo imsiesi?

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:16:57 | Nuoroda

Beje, ten 2008 metų priėmimo taisyklės, o kaip minėjau, gali keistis šiemet.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:19:58 | Nuoroda
Sanosuke rašė:

Kaip ten yra per pakartotinę sesiją, jeigu neišlaikai valstybio, tai laikai kitas valstybinio lygios užduotis ar mokyklinio?

 Jei neišlaikai valstybinio egzamino per pagrindinę sesiją, tai per pakartotinę gali rinktis kokį laikyt: ar valstybinį ar mokyklinį. Jei pasirenki valstybinį ir vėl jo neišlaikai, tada dar gali eit mokyklinį laikyt.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:35:58 | Nuoroda
just victoria rašė:

Klausykit,mano bendraklasiai sake kad i VU biochemija mazai norinciuju,todel ima ir su mazesniais balais.Ka galvojat,negali buti?

 Iš kur pas tavo bendraklasius tokios žinios? Ten, aplamai, labai mažai žmonių priima (apie 30 kažkur). Į magistrantūrą dar mažiau. Apie 40% įstojusių yra chemijos arba biologijos baigiamųjų turų dalyviai ir prizininkai. Visi motyvuoti ir gabūs. Žodžiu, Lietuvoje didžiausias konkursas yra stojant į biochemiją.

Todėl tikrai negali būti, kad tai ką pasakė tavo bendraklasiai, yra tiesa.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:43:29 | Nuoroda
sblga rašė:

R.V.U. matau daug žinai. Patark kur stot Lietuvoj su matematikos, anglų ir lietuvių valstyviniais. Matematiką planuoju išlaikyt geriausiai, o lietuvių prasčiausiai. 

 Jei matematiką planuoji išlaikyt geriausiai, tai suprantu, kad patinka ši disciplina ar ne? Gan nemažas pasirinkimas. Galėtai į "grįnąją" matematiką, statistiką, finansų ir draudimo matematika ir t.t. Kad man nereikėtų visų vardint, tai pati pasižiūrėk ir atsirink, kur galėtai: www.vu.lt/site_files/StS/Taisykles_I_pak opa_2008.pdf

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:51:30 | Nuoroda
Sanosuke rašė:
abiturientė,18 rašė:

Sanosuke, tu į mediciną?

 Kolkas galėčiau sakyti, kad taip.Nors pagal galimbes, turbūt labiau, ką nors vien su chemija norėčiau... :)

 Kiek supratau, Sanosuke, nelaikysi matematikos? Tai kaip planuoji vien su chemiją ką nors, be matematikos? Tada kaip tik "pagal galimybes" neišeis į chemiją. Na, nebent labai gerai išlaikytai chemiją ir stotai į mokamą.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 17:54:54 | Nuoroda

Vienaip ar kitaip, vistiek pagrinde bus apie moderniąją literatūrą. Tai tam ir ruoškitės, kas šią temą pasirinkot.