Vartotojo no.name pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-30 22:07:46 | Nuoroda

Farmacininkai, papasakokit apie studijas !!

Žinutė parašyta: 2009-05-31 00:53:14 | Nuoroda
Resetsas rašė:

Jau pats radau visą informaciją, manau nemažai kam iš jūsų pravers.

www.mokslas.lt/files/uploaded/reformos_p adariniu_analize.pdf

 Labai išsami informacija nuorodoje, dėkui ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-31 20:17:38 | Nuoroda
Dmxyler rašė:

Viskas lengva buvo.. tik suklupau testiniam kai išėjau jau susiprotėjau.. Su komisija nepadauginau iš 2, nes nesusigaudžiau, kad tie du pavaduotojai gali dar keistis vietomis :) Ir su parabole kur išvestinė, kad iš neigiamo į teigiamą pereina, reiškia minimumo taškas.. Galvojau kad pirmykštė kubinė parabolė yra, o ji ekstremumų neturi.. turi tik ekstremumo taškus :) po to pažiūrėjau kad parašyta ten ne ekstremumai, o ekstremumo taškai :) tai ir susivėliau :) ir dar 9 su procentais antroj dalyje blogą lygtį susidariau ir netaip išsprendžiau :D o kitką berods viskas čiki :D

 Gerai tau, kad tik tokios menkos klaideles ... :p

Žinutė parašyta: 2009-05-31 20:22:44 | Nuoroda
Markiziene rašė:

Bet uz kokia istorija tikrai geriau.Istorija-sausas mokslas.

 Būtent  Man tai biologija dar patinka ir dėl to, kad gyvenime labai daug kur gali pritaikyt... Ir iš viso pastaruoju metu, kai daug reik jos mokintis, tai pamatau pvz kokį žalią lapą ir iškart bandau prisimint jo sandarą, fotosintezę ir pan.... :D

Žinutė parašyta: 2009-06-05 13:35:31 | Nuoroda

Man egzaminas nepasirode labai sunkus, nezinojau tik koks pozymis budingas tik grybams ir su bandymu vieno klausimo... Testas patiko :) siaip zioplu klaidu arba netinkamu formuluociu pas mane bus kaip visada.... Na, bet noreciau virs 80% , butu gerai manau :P

Žinutė parašyta: 2009-06-05 13:54:18 | Nuoroda
Foktas rašė:

juk su bgribaijs tai nesunku :) jie vieni turi chitinine lasteles sienele... :) na ka bus idomu paziuret rezultatus kai visu tokios skirtingos nuomones apie egzaminus... o del drugiu tikraij paveldimas kintamumas :D  

 BUVAU tai parasius apie grybus ir nubraukiau !!! Velnias...

Žinutė parašyta: 2009-06-05 14:06:41 | Nuoroda
Muuuuu rašė:
nanoo rašė:
ewoksnis rašė:

supratau kad nemoku taip gerai,kaip tikėjausi ;D .Su nefronu ten visiškai susivėliau.

Kažkas čia siūlo atostogoms džiaugtis,bet dar sesija nesibaigė;D

Su nefronu paskutinė užduotis yra kvaila. Šiaip jau sveiko žmogaus šlapime YRA gliukozės ( kelias valandas po valgio). Bet NEC reikalauja, kad rašytume, jog nėra. Kažkuriam egze rašinyje net tašką davė už tai, kad "galutiniam šlapime nėra gliukozės". Dar kaip tik vakar apie tai diskutavom su mokytoja ir labai nenorėjau, kad tokį dviprasmišką klausimą įkištų į egzą.. Kaip parašėt, dėl ko sumažėjo gliukozės? Aš parašiau, kad sunaudojo medžiagų apykaitai, bet nežinau kaip vertintojai į šitą klausimą pažiūrės..

 Aš atsakiau labai panašiai. Kad suvartoja kaip energijos šaltinį gal? Neprisimenu :S

 Bet ten klausimas buvo apie kraujo sudeti X ir Y, vadinasi arterijoje ir venoje. Apie gliukoze buvo, kad pakito nuo 90 iki 80, tai kaip as suprantu, 10 pateko i slapima ... Ar ne taip cia turejo but visai ?

Žinutė parašyta: 2009-06-05 14:20:06 | Nuoroda
ewoksnis rašė:

Va dar iškilo klausimas kokią mitozės fazę įvardinot D raide pažymėtą paveikkslėlį

 As anafaze parasiau...

Žinutė parašyta: 2009-06-05 14:30:00 | Nuoroda
Sanosuke rašė:
Muuuuu rašė:

Mhm o kokį požymį apie grybus rašėt? :)

 Nemanau, kad chitiną reikėjo rašyti.Nebūtų buvę to paveikslo tada,  kažkodėl manau, jog ten dėl hifų....chitiną kaupia ir kiti organizmai.

 As nubraukiau chitina, nes prisiminiau , kad vabzdziu isorini skeleta man rodos sudaro. Tai va. O gali but, kad atsakymas: grybai hifais siurbia vandeni ir grybu hifai dalyvauja dauginimosi procese... :p

Žinutė parašyta: 2009-06-21 13:36:48 | Nuoroda

Buvo labai idomu paskaityti, nes ilgai masciau apie sia specialybe. Aciu, kad nepatingejai taip aiskiai ir idomiai parasyti !!

Žinutė parašyta: 2009-06-22 00:55:36 | Nuoroda

Mane tai labiausiai neramina ne patys egzamino skaiciukai (nes jau mazdaug esu numacius, kiek tureciau gauti), o butent tai, kad tik nebutu darbai sumaisyti arba dinge, arba kazkas neteisingai uzpildyta ir del to isvis nevertintu...  O jau ka per egzus parasiau, ta parasiau... Beliko tiketis, kad busiu ivertinta uz tai, kiek moku  :)

Žinutė parašyta: 2009-06-25 23:29:53 | Nuoroda
daktariūkštis rašė:

Rodos, jau tiek ilgai išlaukiau rezultatų, kad pradedu nebetikėti, jog apskritai egzaminus laikiau. Mokykla išvis tampa tolimu atsiminimu, nors dar išleistuvių net nebuvo :D  Bet, žmonės, mes juk ryt pavarysim?

 Pas mane lygiai toks pats jausmas ;D o kas dėl rytojaus, tai ,spėju, vieniem bus širdies smūgis, kiti padebesiais skraidys :DD

Žinutė parašyta: 2009-06-26 01:13:03 | Nuoroda

Tikiuosi SMS'as greit pareis ;D  ... gal nereiks i mokykla zygiuot, kad suzinot rezultata :p

Žinutė parašyta: 2009-06-27 20:15:27 | Nuoroda

Ar kas nors planuoja stoti i biologija VDU ? O gal kas ten jau studijuoja ir turi kokiu atsiliepimu ? Labai idomu butu pabendrauti sia tema :)

Žinutė parašyta: 2009-07-03 16:40:51 | Nuoroda
Kęstutis1244 rašė:
anyaa rašė:

Ar kas nors planuoja stoti i biologija VDU ? O gal kas ten jau studijuoja ir turi kokiu atsiliepimu ? Labai idomu butu pabendrauti sia tema :)

 Labas, as cia bandysiu stot, bet nezinau, ar pavyks. Pernai laikiau biologijos egzamina, gavau tik 77, siemet pabijojau surizikuo ir neperlaikiau, tad laikiau per pakartotine sesija chemija is lietuviu, rezultatu dar nezinau, nes dar jie neateje, nors rase nec.lt, kad turi but penktadieni...bet kokiu atveju, rasysiu VDU biologija 1 numeriu, pavyks, tai pavyks, ne, tai ne, blogiau jau man nebus tai va, o tu ir cia bandysi, kur dar rasysi ar jau rasei?

 Na, tikekimes, kad pavyks tau :) o as tai planuoju cia stoti ir netgi pirmu numeriu rasyti ... pagalvojau, kad su savo egzaminu balais ir i medicina istociau galbut, bet kazkaip ji manes nelabai traukia :)

Žinutė parašyta: 2009-07-04 22:41:34 | Nuoroda
GiedriusXY rašė:

as stosiu i VDU biologija, manau tureciau pakliut i vf vieta, tai kas i kolegas?

 Oo... ziuriu, is lietuviu egzamino tiek pat gavom :))) Tai va, zodziu, greiciausiai busim kolegos biologai... Jaunieji mokslininkai :)))

Žinutė parašyta: 2009-07-05 13:55:50 | Nuoroda
siestaa rašė:
GiedriusXY rašė:
anyaa rašė:
GiedriusXY rašė:

as stosiu i VDU biologija, manau tureciau pakliut i vf vieta, tai kas i kolegas?

 Oo... ziuriu, is lietuviu egzamino tiek pat gavom :))) Tai va, zodziu, greiciausiai busim kolegos biologai... Jaunieji mokslininkai :)))

 Aj tik su chemija truputi nepasiseke, na bet nieko tokio. Kur stosi i VU ar VDU?

 jei buciau egzus prasciau islaikius , tai buciau stojus i VDU biologija. Buvau keliose paskaitose abiturientams, ten labai idomiai papasakojo, ir nusprendziau ta specialybe isirasyti galvon kaip atsargine. Biologija cia- ne pedaggine(kaip daug kas galvoja_, o moklsine. perpektyvu yra nemazai, taciau ne Lietuvoj , o uzsieny labiau vertinami ir daugiau sansu turi tokie specialistai. daug galimybiu sudalyvauti mainu programoje ir gauti darba, dar nebaigus studiju. turetu buti idomios studijos:)

 Stosiu i VDU, nes esu is Kauno :) o tu, siestaa, kur stosi ? kelintu numeriu biologija rasysi ? :)

GiedriauXY, koks tavo KB gaunasi ? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-06 18:54:27 | Nuoroda

Gyvenimas per trumpas medicinos studijoms ;) :D

Žinutė parašyta: 2009-07-06 19:17:31 | Nuoroda
siestaa rašė:
anyaa rašė:

Gyvenimas per trumpas medicinos studijoms ;) :D

 arba...kaip tik gyvenima galima pasvesti siam kilniam tikslui:)

 Jei tik pasiryzus - tuomet pirmyn ! :)

Žinutė parašyta: 2009-07-06 23:28:30 | Nuoroda

mmm... farmacija.... :) nu jei nebutu ten sitiek chemijos, tiksliau tariant, vien chemijos, tai stociau ir as ;D