Vartotojo yoyoo pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-01-30 14:34:58 | Nuoroda

Aš mokausi VU TF. Ką norėtum sužinoti? Kas domina?

Žinutė parašyta: 2009-01-31 23:50:05 | Nuoroda

  Na, pasakyti, ar sunku ar nesunku mokintis, yra labai keblu, nes tai realiatyvus dalykas. Bet kuriuo atveju mokymasis teisės labai skirsis nuo mokymosi mokykloje. Čia tikrai nepraslysi šiaip sau paskaitęs iš vakaro. Krūviai nemaži, ypač per sesiją. Nors ir semestro metu kartais tenka paplušėti, jeigu gauni kokį labai reiklų seminaristą. Kaip ir visur čia galioja taisyklė "kuo daugiau mokaisi semestro metu, tuo lengviau per sesiją". Man dažniausiai semestro metu nepavyksta daug mokytis, tai tenka arti per sesiją: mokaisi po 10-12 valandų per dieną, miegi po kelias valandas. Ypač nelengva pirmajame kurse. Po to pripranti prie krūvio, išmoksti atsirinkti ir įsisavinti informaciją, nebegąsdina toks didelis jos kiekis. Tikrai užtikrintai galiu pasakyti, jog egzamino nepavyks išlaikyti truputį paskaičius ir tikintis, jog išeis rašyti iš bendro išsilavinimo;) Kartais nepavyksta išlaikyti ir daug besimokant.

   Dėl dėstymo tai drąsiai galima pasakyti, jog čia dėsto geriausi teisės specialistai Lietuvoje. Gal kai kurie dėstytojai nėra patys maloniausi žmonės, gal trūksta kontakto tarp jų ir studentų, bet specialistai jie tikrai geri. Nemanau, kad tau ką nors sakys jų pavardės, todėl čia ir neminėsiu.

Jeigu dar turi klausimų, tai mielai į juos atsakysiu.

Žinutė parašyta: 2009-01-31 23:52:08 | Nuoroda

O dėl balų tai nežinau. Kai aš stojau 2005 m, tai paskutiniu numeriu įstojusi mergaitė egzaminus išlaikė du ~92% ir vieną ~85%.

Žinutė parašyta: 2009-02-03 01:18:17 | Nuoroda

Del studijų finansavimo negaliu patarti, sorry. O del neakivaizdinio tai situacija yra tokia, jog VU TF yra trijų rūšių studijos: dieninis, neakivaizdinis tiems, kurie jau turi įgiję aukštąjį (4 metų studijos) ir neakivaizdinis tiems, kurie stoja neturėdami aukštojo, t.y: po 12 klasės (5 metų studijos). Neakivaizdiniam tikrai sunkiau mokintis, nes:

1) Sunku pačiam prisiversti mokintis;

2) Sunku atsirinkti informaciją, kai nesilankai dažnai univere;

3) Neakivaizdininkų žymiai prastesni pažymiai, jų žymiai daugiau išmeta, pačių išeina.

Nenoriu atkalbėti nuo stojimo, bet prieš stodamas į VU TF neakivaizdinį tikrai pagalvok, nes čia susidursi su tikrai dideliu stresu, spaudimu ir kitais nemaloniais dalykais. Gal prastesnius pažymius sąlygoja žemesnis studijuojančiųjų lygis - nežinau. Tiesiog žinau, kiek įstoja ir kiek baigia. Tai vat..

Žinutė parašyta: 2009-02-07 19:30:03 | Nuoroda

klevas.vu.lt/pls/klevas/rotacija_public? p_fak_kod=11 Cia gali paziuret visu kursu pazymius sios sesijos. Kur gale yra raidele N vadinasi ten yra neakivaizdinis skyrius, o kur D, tai dieninis. Gali palyginti tiek pazymius, tiek zmoniu kieki. Del pinigu tai semestras kainuoja berods virs 2000 LT. O kur dar visokie perlaikymai ir kurso kartojimai. Jie irgi nemazai kainuoja..