Vartotojo Xyne pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-27 06:22:07 | Nuoroda

Tikiuosi nepasikeis, nes tik situos egzaminus ir pasirinkau.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 10:51:41 | Nuoroda

Taisykles keisis, bet dalyku negali pakeisti. Galios pries 2 metus patvirtinti. Gali pakeisti nebent koeficientus ar paprasyti anglu egzamino, bet tada tikriausiai niekas nestotu i informatika

Žinutė parašyta: 2009-03-02 15:54:40 | Nuoroda

Gaila, kad dingo papildomi balai uz Fotona ir LJMM. O lietuviu dabar bent metinis balu nemazins.

Žinutė parašyta: 2009-03-04 07:12:45 | Nuoroda

Grąžino Fotoną, bet padidino matematikos egzamino svarbą ir pridėjo likusių dalykų metinius.

Žinutė parašyta: 2009-03-16 14:30:47 | Nuoroda

Pagal naujausias taisykles matematika ir liko svarbiausia. O gal david jau bando atkalbėti stoti čia? :)

Žinutė parašyta: 2009-04-16 09:16:35 | Nuoroda

Jau einu slipso detis :D

Žinutė parašyta: 2009-07-19 11:01:53 | Nuoroda

18,4 VU PS, informatika ir IT.

Žinutė parašyta: 2009-07-24 06:30:36 | Nuoroda

Aš irgi čia įstojau. Mano skype f1y3rr

Žinutė parašyta: 2010-04-20 10:02:31 | Nuoroda
aurete rašė:

Klausimas MIF studentams: ar apsimoka gyventi bendrabutyje (žemėlapyje pažiūrėjau, kad jis gana toli) ar geriau ieškotis buto arčiau MIF. Koks maždaug kainų skirtumas gaunasi?

Aš buto/kambario neįpikrčiau, tai kainų lygint negaliu, bet MIF yra ir Baltupiuose, ir Naugarduke. Tai idealus variantas būtų bendrabutis Baltupiuose ir paskaitos kiekvieną dieną Baltupiuose. Kiek toks variantas realus nežinau, bet nepamirškit, kad važinėjimas priklauso ir nuo sekmės :)

Žinutė parašyta: 2010-06-05 09:44:51 | Nuoroda
Jelefant rašė:

Mano asmeniniu supratimu, CS yra labiau kūrybinis ir moksliškas darbas, o tai ką mes turim - programų vartojimas ir jų rašymas.

 Аš ne CS, o SE mokausi, bet manau, kad Lietuvoje viskas yra atvirkščiai. Mes turime daug kūrybinių (visokios filosofijos ir psichologijos) ir mokslinių dalykų (daug matematikos), o norime daugiau programų rašyti. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-25 09:26:42 | Nuoroda

Taip jūs nekalti, kad pasirinkote socialinius mokslus, bet problema tame, kad juos renkasi absolučiai visi. Visi negali būti vien chirurgais, prezidentais ir teisėjais. Taip, matematika ir fizika nėra tokia įdomi kaip istorija ar lietuvių kalba. Galbūt ji yra net sunkesnė, bet vis tiek ją turi kažkas mokytis. Politiku būti yra smagiau nei fiziku, bet ir fiziku kažkas tūri būti. Švietimo sistema, turi ne tik keisti krepšelių skaičių, bet kažkaip užtikrinti, kad visi nesirinktų vien "smagių" ir "įdomių" studijų. Tai bandė padaryti nelabai sėkmingai kažkokių motyvacinių testų pagalba. Gal kas žino, kaip tai padaryti geriau? Nemanau, kad čia vien Lietuvos bėda, socialiniai mokslai yra tiesiog smagesni, o juk visos sritis turėtų būti vienodai įdomios?

Kodėl jūs spėjote, kad kils max 1 balu? Balai ir turėjo kilti nemažai, nes laikydamas VBE jau gauni 13 balų bonusą, 10 balų daugiau nei MBE. 10 dauginam iš mažiausio prioriteto 0,2 ir jau gaunam 2 balus. O dar vienas egzaminas su 0,2 prioritetu prideda dar 2 balus, o pagrindinis egzaminas net 4. Vadinasi priverstas laikyti VBE abiturientas gauna net 8 balus. Bet juk tai turėjo pakelti nepopuliarių studijų balus? Manau, daugiau stojančių į kolegijas laikytų MBE nei stojančių į universitetus.

Žinutė parašyta: 2011-01-06 08:00:17 | Nuoroda
Griekas rašė:

buvau VU atvirų durų dienoje

Man atrodo būtų naudingiau tiesiog nueiti į kokią nors paskaitą.

Žinutė parašyta: 2011-01-21 22:18:28 | Nuoroda
Laurynasg rašė:

Na, tiksliau sakant mąstau apie informatiką, bet nesu užtikrintas tuo.
Jug yra informatika, programų sistemos ir dar informacinės sitemos.

Ką internete randu apie šias specialybes, tai susidariau nuomone, kad visdėlto programų sistemos yra universaliau, ir ten susirenka stipresnis jaunimas, negu informatikoje, tad visdėlto tai verčia persimąstyti ir pagalvoti apie pačias programų sistemas, kolkas manau kad turėtu užtekti to būsimo balo papulti į vf vieteles. Bet iš kitos pusės, inforamtikoje bent rašo kad yra daugiau silpnesnių, tad ir vf balas mažesnis.
Abiejų krypčių aprašymai visai panašūs ir sunku nuspresti kuriuo tuo keliu visdėlto geriau eiti. Būtu įdomu ir jūsų nuomonių išgirsti ką apie šias specialybes manot, taipogi gal net išgirsti ten besimokančių.

 PS panašu į informatiką, bet paskaitos būna kartu su bioinformatikais. :D PS aišku man atrodo žymiai įdomiau ir linksmiau, nes būtent PS ir studijuoju.

Žinutė parašyta: 2011-04-05 10:03:24 | Nuoroda
klaustuke rašė:

Studijuoti kaip ir norisi, bet kyla daug klausimų. Įdomu ar sunku ten merginai, kuri apie kompiuterius nusimano tiek, kiek reikia pamokose ir egzaminui? Nesu žalia, moku viską, ką reikia mokėti su paskaliu, pati pasidarau viską, ką reikia, kaip ir visi, bet kaip jungiasi plokštės, ką reiškia visi skaičiukai kompiuterio charakteristikoj, kam reikalingi ramai ir kaip jie atrodo nepaaiškinčiau. Bijau, kad įstojusi (kas man nebūtų sunku, nes su matematika draugauju) pasijusiu ne vietoje, trūks tokio bendro išprusimo.

Gal studijuojantys gali patarti, kaip ten aplinka, ar ateina ten visi kompiuteristai jau ir aš būsiu balta varna? O gal ten visko moko nuo pradžių ir tokių kaip aš yra nemažai?

Taip, visko moko nuo pradžių. Bent jau pirmą semestrą dalis dalykų nebus labai įdomūs, nes didelę dalį žinių visi turės net ir be to bendro išprusimo. Jei labai baisu, tai galit pavartyti užduočių pavyzdžius wiki.mifsa.lt

Žinutė parašyta: 2011-04-06 07:32:24 | Nuoroda

Išmokti programuoti pamokos nebūtinos, užtenka youtube. Yra daug forumų skirtų būtent tam, pvz programmersheaven.com Jei kas nors neaišku (informatikos mokytojos nėra, o draugai nemėgsta programuoti) galima paklausti studentų iš šito forumo. O jei visiškai niekas nėra aišku, bet dar ruduo, tai galima ateiti į informatikos paskaitą pvz VU PS. Sužinosit visą teoriją, tada namie galėsit išspręsti praktikos užduotis ir parduoti studentams arba pasilikti sau kitiems metams.

Vietoje ne pagrindinio dalyko egzamino gali paimti metinį pažymį, bet bonusas bus daug mažesnis. Vietoje metinio pažymio egzamino balų nepaims. Visos taisyklės ir lentelės su reikalingais dalykais yra VU stojimo taisyklėse, kurios yra VU tinklapyje.

Žinutė parašyta: 2011-07-20 15:41:43 | Nuoroda
Griekas rašė:

Man dar toks klausimėlis iškilo, gal jau esami studentai atsakys. Kaip su mašinos parkavimu? Teko seniau maždaug ten pasisukiot (naugarduko g.) tai pamenu, kad visur ten mokamos aikštelės palei šaligatvius. Yra kur nemokamai pasistatyti? Na ir šiaip, gal galit bendrą vaizdą nusakyti? ;D Dėkui.

 Pasisukiojus gretimose gatvėse galima rasti ir nemokamai. Baltupiuose aišku visur nemokamai.

rok14, objektinis programavimas I yra C++, o objektinis programavimas II yra java. Plačiau sužinoti galima iš sandų, o dar plačiau wiki.mifsa.lt/Programų_sistemos