Vartotojo Sanosuke pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-28 11:36:11 | Nuoroda

Rinkausi chemijos egzaminą.Papildomai neinu, galbūt dėl to, kad turiu labai gerą mokytoją, kuri manau suteikia  viską ko reikia.Galima eiti ir papildomai, bet mano taktika kita-kam bereikalo apkrauti smegenis? Man užteks jeigu viską mokėsiu, ką turiu sąsviuviniuose nuo 9 klasės.Ir dar kai ką iš rusiško vadovėlio.Žinoma, sprendžiu papildomai uždavinius, bet irgi savarankiškai.Nesakau, kad tai gerai ar blogai, bet kiekvienas renkasi pagal save, kaip jam atrodo bus geriau pasiruošti.

Vienintelė formulė yra, tai saikingai mokytis ir visada pailsėti.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 11:37:56 | Nuoroda

Valstybinius: Lietuvių

Biologiją

Chemiją :)

Kaip ten yra per pakartotinę sesiją, jeigu neišlaikai valstybio, tai laikai kitas valstybinio lygios užduotis ar mokyklinio?

Žinutė parašyta: 2009-02-28 11:39:09 | Nuoroda

Mano patarimas toks, gerai mokėkite augalų dauginimąsi bei inkstų, kartu ir šalinimo sistemą.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 12:56:39 | Nuoroda
abiturientė,18 rašė:

Sanosuke, tu į mediciną?

 Kolkas galėčiau sakyti, kad taip.Nors pagal galimbes, turbūt labiau, ką nors vien su chemija norėčiau... :)

Žinutė parašyta: 2009-02-28 12:58:52 | Nuoroda

Įdomu...kodėl tokia tendencija, kad tiek daug medikų šiais metais busimųjų? Kartais pasiklausau kaip kalba, tai atrodo, pinigai yra pagrindinis rodiklis.Kai kalbama apie žmogaus sveikatą ar apskritai žmogų, neturėtų pinigais dominuoti...nors matyt  visuomenė formuoja kitokią nuomonę :)

Žinutė parašyta: 2009-02-28 16:53:53 | Nuoroda

Mano pažįstami, kurie ruošiasi VBE, tai mokosi papildomai ir ten rašosi konspektus.

Šiaip labai svarbus yra papildomas domėjimasis.Istorija turi būti įdomi, visada reikia paskaityti ir kokios kitos literatūros ne tik iš vadovėlio istorine tematika.Daug geriau įsimins.Ar filmą pažiūrėti, vien, kad suvoktum tų laikų atmosferą, buitį.Pažvelktum į asmenybes iš kito kampo :)

Linkiu sėkmės.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 18:19:23 | Nuoroda

Iš kur čia tokia nuomonė, kad pagrinde bus modernioji? Abejoju.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 18:21:38 | Nuoroda

Kalbant apie literatūrą mano patarimas būtų toks: nebijoti palyginti įvairias epochas.Nebūtinai lyginti, bet bent jau žinoti, kas būdinga buvo kiekvienam laikotarpiui, kūrėjus ir  šūkius :) Įžangoje derėtų paminėti Lietuvių literatūros pradininkus.

Svarbu, kad būtų stipri pradžia ir stipri pabaiga :)

Žinutė parašyta: 2009-02-28 18:24:24 | Nuoroda

Tai jei ir į mediciną stočiau vargiai patekčiau į nemokamą.O išlaikyti visi tikimės gerai :)

Žinutė parašyta: 2009-02-28 18:25:50 | Nuoroda

O šiaip radau, jog valstybinio nebus šiais metais galima perlaikyti.

Žinutė parašyta: 2009-02-28 22:15:16 | Nuoroda

Svarbu kalbėti (samprotauti) apie tai ką geriausiai išmanai.Mačiau nemažai atvejų, kai žmonės kalba apie tai ką nori, bet nieko nežino apie tai.Išmančiam tai atrodo keistoka.

Citatų nerenku, geriau įsimenu veikėjus ir ypatengesnius siužeto vingius.Citatomis niekuo nebenustebinsi,o paanilazęs veikėjus ir šiek tiek siužetą, gali pelnyti palankumą.nes dabar yra daug, kur išbėga ir sušunka:,, Nyčė pasakė taip ar anaip" bet tai neturi jokios prasmės, jeigu to neinterpretuoji, bet jei gudrus, paintrpretuok Nyčę :)

Žinutė parašyta: 2009-02-28 22:16:45 | Nuoroda

Sakau, ką reikia ,,geriau" mokėti.O taip kalbėti, turiu pagrindo :)

Žinutė parašyta: 2009-02-28 22:54:44 | Nuoroda
vasariovejas rašė:

Nė vienas negali pasakyti kuri tema sunki, kuri ne. Manau, kad pasirinkus temą 'literatura', reikia būti perskaičius nemažai kūriniu ir susieti kas yra aktuolu tame kūrinyje siandiena.

Mane pačia domina sita tema, bet svyruoju dar ir tarp 'individas visuomenėje' (tai jug jengviausia tema)

 Pats ką tik pasakei, kad nė vienas negali pasakyti, kuri tema yra sunki,o kuri ne.O dabar sakai, jog ,,individas visuomenėje" yra lengviausia tema....

Žinutė parašyta: 2009-02-28 22:55:54 | Nuoroda
R.V.U. rašė:

Aha, tavo tiesa. Bus tik dvi sesijos. Pagrindinė ir viena pakartotinė. Bet juk per pakartotinę gali rinktis kokį perlaikyt nori. Gali, jei nori, ir valstybinį rinktis. Ar ne?

 Negali rinktis.

VBE tik kitais metais, jeigu neišlaikei, galėsi perlaikyti.

Žinutė parašyta: 2009-03-01 18:44:19 | Nuoroda
uzsimigdziau rašė:

mediku buti ne taip lengva, kad dirbtum is idejos ir geru noru;]] kaip ir bet kuris kitas darbas, jis turi buti apmokamas ir netgi apmokamas geriau, nei yra dabar. o be to, gydytojas visada reikalingas, kad ir kokia krize bebutu, stai viena priezasciu, kodel taip isaugo norinciuju skaicius.

 Žinoma, kad mediko atsakomybė yra didelė, todėl ji ir turi būti įvertinama.Kita vertus, kur darbas lengvas? ir kur atsakomybės mažai? Bet aš kalbėjau ne apie tai, o apie prioritetus.Kad žmonės renkasi, ten kur daugiau uždirbt planuoja.

Žinutė parašyta: 2009-03-07 17:30:03 | Nuoroda
shakute rašė:

siemet kaip niekad daug (manau) i medicina, odontologija staukianciu.. reik laikyt kumscius uz gerus egzaminu balus ir tai, kad gydytoju gyvenimas pageres, kai mum jau reikes dirbti ;):D o biologijos egzaminas, kaip niekad gasdina, ypac, kai tas balas tapo toks svarbus- kalikam gerai- viska iskalt gali, o ka paprastiem mirtingiesiem, kurie kartais patinget nori , t.y. pailset? :D

matyt reikia ismokt mokytis, nes jei i VU instosiu teks moket mokytis :D

 

 Tai, kad visi vienodi.Nėra nei kalikų nei nekalikų.Arba mokaisi arba ilsiesi.Geriausiai yra turėti griežtą dienotvarkę- kada ilsiesi ir kada mokaisi...o visi vienodai nori patingėti.

Žinutė parašyta: 2009-03-07 17:32:36 | Nuoroda

Bio ir chemijos.

Žinutė parašyta: 2009-03-07 17:33:54 | Nuoroda

galėtum ir išduoti tų paslapčių dėl rašinių rašymo

Žinutė parašyta: 2009-03-11 10:01:50 | Nuoroda
petged rašė:

Manau, lietuvių kalbos egzaminui reikia ne tik raštingumo įgūdžių, bet, svarbiausia, kultūrinio ir literatūrinio išprusimo. Kai pagalvoji, egzaminas tikrai nebūtų sunkus, jei moksleiviai daugiau paskaitinėtų, ilgėliau laiko praleistų  ne tik prie teorinių lietuvių kalbos dalykų... Ir į viską pažvelgtų neatmestinai...

Aš pats dėstau dvyliktokams.Matau jų problemas. Gal todėl ir sukūriau tinklapį pakalbekim.lt , kurio tikslas - ne suteikti aklą pagalbą nusirašinėjant, bet paskatinti, parodyti,kaip galima mokytis kartu. Gaila, kad dauguma mokinių yra įpratę tik nusirašyti, o paskui tėkšteli: gavau tiek mažai, o viskas juk buvo iš interneto... Taip, tame ir bėda, kad iš interneto. Visiškai nepatikimi šaltiniai, nepatikrinti rašiniai...  Savo tinklapyje talpinu įvairią  informaciją, stengiuosi viską kruopščiai peržiūrėti. Jame yra ne tik teorijos, bet ir praktinių pavyzdžių(testų, interpretacijų, samprotavimo rašinių)... Sąrašą būtų galima tęsti...

 Jei kartais susidomėjote, prašau, užsukite. Puslapis  nemokamas, jis skirtas mano abiturientamas ir kolegoms lituanistams,bet man neskaudės, jei pasidairysite ir Jūs...

 Pažįstu žmonių, kurie skaito rimtesnę literatūrą nei daugelis mokytojų.Man apskritai ta sistema lietuvos yra absurdiška, kai reikalaujama  per 3h parašyti rašyti  ne bet kokia tema, bet galima sakyti sunkiai filosofine.Tarkim: Ar vienišas žmogus gali būti laimingas? Žinau mokytojų, kurie sako patys sunkiai per 3h parašo, aišu parašo, nes skiriasi ir patirtis.Yra ir mokinių parašančių, bet esmė, kas per reikalavimas-aiški mintis, idealiai tvarkinga įžanga su išreikšta problema ir pagrindine mintimi ir t.t. Ir visa tai per 3h, neturint jokių šaltinių po ranka, tik savo galvą...jūs kaip mokytojai nekurkit tokių tinklapių,o eikit į Švietimą ir kovokit už mokinius, daugelis kurie atėjo iki 12 klasės, ypač gimnazijose ir rinkosi VBE, tikrai nedaro atmestinai,o paskaito dar daugiau.

Norėčiau paskaityti tų visų mokytojų ekspertų rašinius tokiom pačiom sąlygom, turbūt būtų visiškai atšokę nuo realybės.

Žinutė parašyta: 2009-03-12 20:44:46 | Nuoroda

Yra nemažai.Parašyk google.lt Knygos apie žiniasklaidą, žurnalistiką etc.Pažiūrėk kas prie širdies.