Vartotojo nanoo pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-07 10:01:35 | Nuoroda
kimono90 rašė:

Gal kuris galėtumėt tiksliai paaiškint kaip skaičiuot KB į kmu ir vu mf(truputį su daruge susiginčijom kaip jį skaičiuot).Abi laikėm matematiką, liet.,bio.Sakykim rezultatai:liet 70,mat 68 bio 98 metinis chemijos 10.Tai jei galit detaliai aprašykit kaip skaičiuot ir koks KB būtų tokiu atveju.Dėkoju

 (13 + bio vbe / 10) * 0.4 + (13 + mat vbe / 10) * 0.2 + (13 + lt vbe / 10) * 0.2 + (1 + che metinis) * 0.2..
Tavo atveju (13+9.8)*0.4 + (13+6.8)*0.2 + (13+7)*0.2 + (1+10)*0.2 = 9.12 + 3.96 + 4 + 2.2 = 19.28
Manau, kad su tokiu KB nesunkiai įstosi ir į KMU, ir į VU MF.

Žinutė parašyta: 2009-07-11 22:13:11 | Nuoroda

1 VU 0723 medicina NL vf
2 KMU 0724 medicina NL vf
 

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:33:55 | Nuoroda
saras* rašė:

Nepainioju, aš omeny turėjau gryną teisinį darbą (advokato, prokuroro, teisėjo ir pan.) ir ten be pažinčių prasisukt yra tikrai nelengva (žinau ne vieną pavyzdį). O kad teisė yra plati ir universali specialybė nesiginčysiu:)

 Visiškai tau pritariu. Liūdnų pavyzdžių žinau ir aš.. Tad jei neturit pažinčių, gerai pagalvokit prieš čia stodami. Nors norėčiau tikėt, kad ateity Lietuva pasikeis ir nebebus "švogerių" kraštas

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:37:48 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
nanoo rašė:

1 VU 0723 medicina NL vf
2 KMU 0724 medicina NL vf
 

 Uz 70 Lt galejai nusipirkti chalata

 dvi dienas bandžiau tai įrodyt tėvam, bet galiausiai nusibodo..

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:40:16 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
siestaa rašė:

 o , sokoladini, gal tau reikejo stoti i ekonomika ar.....finansus?

 Pabaiges gydomaji galesiu per du metus paimt socialiniu magistra viskas apskaiciuota

 Apie ką tu čia?  Sudominai..

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:52:16 | Nuoroda
Petras Petrauskas rašė:
vycas722 rašė:
 o kodel jus laiket bent po viena egza mokyklini. nejau tikrai nebutumet sugebeje gaut bent po kelius procentus? ar nezinojot KB sandaros?

Laikiau MBE nes nesijauciau pasiruoses VBE. Pora procentu surinkti visada galima taciau kad KB pakiltu iki 18.5 mano atveju reikejo surinkti 70% is matematikos/chemijos. 
 

Ar tiesa kad po 2 metu studiju turint gerus pazymius galima pereiti i VF? 

 Hm, kilo idėja. Tarkim, įstoji į mokamą mediciną, metus pasimokai ir išeini. Tada perlaikai VBE ir įstoji į mediciną nemokamą. Turi visus pirmo kurso kreditus, todėl tau nieko nebereikia atsiskaitinėt ir tave iškart perkelia į antrą kursą.. O nuo antro kurso toliau laimingai mokaisi nemokamai  (Nors tiksliai nežinau, ar tikrai nereikėtų kartot pirmo kurso. Gal kas nors žinot kaip tiksliai yra?  ).

Žinutė parašyta: 2009-07-12 21:04:01 | Nuoroda

Bet jei mokaisi metus slaugoj, o po to perstoji į mediciną, tai per tuos metus slaugoj gauni kažkiek kreditų ir tau tų dalykų nebereikia mokytis medicinoj pirmam kurse.. Tai pagal tokią logiką, jei tu metus pasimokytum medicinoj ir po to vėl stotum į mediciną, tai tau nieko nereikėtų mokytis.. nu čia taip keistai gaunasi..

Žinutė parašyta: 2009-07-23 16:00:42 | Nuoroda
dode1 rašė:

gal galit parasyt kox buwo jusu stojimo balas? nes noriu per papildoma stojima stot

 minimalus balas į VU mediciną šiemet buvo 19,02

Žinutė parašyta: 2009-07-25 13:59:41 | Nuoroda

Ateiti geriau tikrai antroj dienos pusėj. Aš atėjau ~3h, tai eilėse ir prie notaro, ir prie dokumentų įforminimo laukiau tik po 15-20 min. Pildant prašymą dėl bendrabučio nebuvo iš vis jokios eilės  O šiaip viskas labai patiko, studentai tokie linksmučiai.. Net užsinorėjau greičiau pradėt studijuot (studentaut xD ). Beje, turėsit galimybę gaut nemažai dovanų, ypač "studento rinkinys" neblogas

Skype: nanoo__

Žinutė parašyta: 2010-05-26 02:29:03 | Nuoroda

Įstojau ir aš į VU mediciną šiais metais. Mano situacija kiek panaši į Daktariūkščio. Pirmi du mėnesiai tikrai lengvi, užtekdavo kartais užmest akį. Bet nuo lapkričio prisidėjo anatomija ir histologija, taip pat prasidėjo ir kitų dalykų atsiskaitymai.. Va tada ir prasidėjo ;D Bent man, tai sunkiausia buvo persilaužti psichologiškai.. Kad velniškai sunku (visi tą sakė, bet maniau man nebus – juk aš protingas ;D ), kad čia dažnai net įdėjęs daug pastangų dažnai lieki neįvertintas (tarkim vadovėlio medžiagą moki puikiai, bet kolio klausimai būna traukti iš nežinia kur, ypač per histologiją), kad dažnai tenka daryt dalykus, kuriuose nematai jokios prasmės (med. Istorijos nesąmonės, parazitų piešimas ir pan.), kad galiausiai supranti kiek daug tau reikia mokėt, kad būtum gydytoju, o kiek mažai temoki (tik įstojęs tai iš tikro supratau. Ir tada apima toks beviltiškas jausmas, lyg stovi prieš milžinišką kalną ir net nežinai kaip pradėti į jį lipti). Bet kai su šitais psichologiniais dalykais susigyvenau, supratau kad viskas nėra taip blogai. Išmokau mokytis, išmokau derint laiką ir studijos pasidarė nebaisios.

Pačios studijos labai intensyvios – šį semestrą laikėm ~ 20 kolių, kai pvz VU ekonomistai – 4. O dar pridėjus laboratorinius, prezentacijas, etc., studijos tikrai sunkios. Man asmeniškai žymiai labiau patiko antras semestras. Ir lengvesnis, ir mokomės „labiau mediciniškus“ dalykus. Dabar jau kažkaip neabejoju, kad mano kelias - medicina .
Dabar žvelgiant į praėjusius metus, jie visai neatrodo sunkūs. O geriausia, kad sesija baigsis birželio 7, kai, palyginimui, daugumai kitų specialybių studentų ar kmu medikams sesija/studijos tęsis iki birželio galo. Mokslo metus baigsiu net anksčiau, nei dabartiniai abiturientai  Bet čia tik šį semestrą tokia dovanėlė, nes labai lengva sesija pasitaikė, vėliau taip tikrai nebus.

Nesiimsiu jūsų nei atbaidyt, nei agituot stot į mediciną. Tiesiog dažnai reikės aukot labai daug laiko. Todėl stojant svarbiausia yra motyvacija. Jei labai LABAI norit, tai ir stokit. Tie gabumai nėra tokie svabūs, nes daugybę laiko reikės įdėti visiems (čia ne kokia matematika, kad vienas gali ją mokėt nesimokydamas, o kitas ir labai stengdamasis neišmoksta. Daugumą informacijos tiesiog tereikia „iškalt“, o tai sugeba visi. Aišku vieni tai padaro greičiau, kiti – lėčiau, bet norint visada galima išmokt). Iš kitos pusės, pagalvokit ar TIKRAI norit savo gražią jaunystę praleist prie knygų? Ypač jei atmintis nėra superinė, tuomet net norint mokytis vidutiniškai reikės skirti beveik visą SAVO laiką. Tad jei idėja studijuot mediciną yra ne jūsų, o tėvų – gerai pagalvokit. Taip pat jei norit būt gydytojais dėl pinigų, tai yra n greitesnių ir lengvesnių būdų praturtėti.
Dar vienas pastebėjimas – žiūriu čia kai kurie taiko į mikrochirurgiją ir panašiais specialybes. Nenoriu daužyt svajonių, bet supraskit realiai savo galimybes. Iš kurso į chirurgijos rezidentūras bendrai priima ~15 žmonių, dažniausiai būtent jie ir būna baigę geriausiais balais. Geriau dar prieš stojant suprasti, kad daugumai teks dirbti „paprastais“ gydytojais, kad paskui netektų nusivilt.

Na, sėkmės visiems egzaminuose, lauksim fuxų VU MF ;D
 

Žinutė parašyta: 2010-06-08 14:59:17 | Nuoroda

Esu kitam forume pasisakęs dėl studijų užsienių, tad nukopijavau postą ir čia:

Pastebėjau, kad dabar paplitus nuomonė, kad studijuojant Lietuvoje viskas blogai, o užsieny viskas rožėm klota, ten tiesiog laukiami visi išskėstom rankom. Ten studijos "pigesnės", "kokybiškesnės", "priima bet ką ir bet kur" ir t.t.. Dažnas argumentas - didelės studijų kainos Lietuvoje. Visų pirma, tai beveik pusė visų abiturientų gali gaut krepšelį ir studijuot nemokamai. UK mokslas mokamas visada, ir kainuoja dar brangiau - 3200 svarų. Aišku, yra gera paskolų sistema ir t.t., tačiau studijos vistiek mokamos ir tuos pinigus reikės atiduoti. Danijoj studijos nemokamos, tačiau tai viena brangiausių šalių. Jei maistui, transportui ir pan. išleisi 3-4 kartus daugiau nei Lietuvoje, tai išlygins studijų kainų skirtumą. Be to, tiek UK, tiek Danijoj, bendrabutis mėnesiui kainuoja virš 1000lt. Taigi teiginys, kad užsieny studijuot pigiau - absoliučiai neteisingas. Visų antra, kad galėtum normaliai studijuoti, reikia labai gerai mokėti užsienio kalbą. Manau, gal tik kokie 10-20% abiturientų atitinka šį kriterijų. Juokas ima, kai angliškai sakinį sunkiai surezgiantis žmogelis visa gerkle rėkia, kaip važiuos studijuoti į užsienį. Kita vertus, tie mano minėti moksleiviai, REALIAI galintys studijuoti užsieny, nesunkiai gautų krepšelį ir galėtų studijuoti NEMOKAMAI Lietuvoje. Dabar dėl kokybės.. Anglijoj yra virš 100 universitetų, tačiau gal tik 15-20 yra tikrai kietesni už tą patį VU. Įstojęs į kokį 70-80 universitetą atsidursi Lietuvos kolegijos lygio mokymo įstaigoj. O norint įstot į tuos pirmo dešimtuko universitetus reikia labai aukštų balų, jau net nekalbant apie Oxfordą, Cembridge ar LSE, kur nepateksi be medalio tarptautinėje olimpiadoje ar panašių pasiekimų. Be to, yra specialybių (medicina, odontologija), į kurias iš vis beprotiškai sunku įstoti, per metus iš Lietuvos sugeba įstot 1-2 žmonės.
Aš tikrai nesakau, kad studijuot užsieny yra blogiau. Jei sugebi įstoti į gerą universitetą - valio, važiuok net negalvodamas. Tikrai išloši. Tik, priešingai susidariusiai nuomonei, mažai kas sugeba.. O įstot į kolegijos lygio universitetą ir mokėt didžiulius pinigus - neverta (nors be išsilavinimo yra ir kitų pliusų - susipažįsti su kita šalimi ir kultūra, susirandi draugų iš viso pasaulio, puikiai išmoksti kalbą).
Tiesiog nusibodo suabsoliutinti pasakymai "užsieny studijuoti geriau" ir pateikiami klaidingi argumentai.
 

Žinutė parašyta: 2010-06-11 16:59:37 | Nuoroda

Pauliau, truputį klaidini dėl studijų. Anksčiau būdavo 6 metus mokaisi, tada gauni medicinos magistrą. Po to stodavai į internatūrą, ten metus atlikdavai praktiką kažkokioj ligoninėj ir tik po to galėdavai stot į rezidentūrą (rezidentūra ir yra ta tavo minėta "specializacija" ;D ). Dabar internatūrą panaikino (tiksliau dabar studentai internatūrą atlieka šešto kurso antrą semestą). Dėl rezidentūros kainų - taip, studijų metinė kaina yra virš 20k, bet daugiau nei 90% įstoja į nemokamą rezidentūrą www.vu.lt/site_files/DRS/REZIDENTURA/2010_m_REZIDENTUROS_VIETOS__k_.pdf  Be to, rezidentai gauna stipendiją ir visi būna įdarbinami, tai sumoj gauna ~2500lt. Ne stebuklas, bet gyvent galima.

Pampariskinas,  tavo situacijoje siūlyčiau odontologiją. Studijos sąlyginai trumpos (5 metai), alga gera, jokių budėjimų naktimis ir pan. (apskritai, didelė dalis odontologų turi savo kabinetus, o galimybė būti sau pačiam šefu - tikrai pliusas). Be to, darbas mažiau atsakingas nei gydytojo, tad mažiau streso. Minėjai, kad esi šeimos žmogus, tai šitie aspektai tau turėtų būt svarbūs. O medicninoje ir mol. biologijoje ateitis neaiški, studijos labai ilgos (molekulinėj biologijoj jei nori kažką pasiekt reikia baigt magristą, o pageidautina ir doktarantūros studijas).
Nežinau kaip KMU, bet VU odontologijoj reikia "atkentėt" pirmus tris semestrus, po to studijos pasidaro lengvesnės. Čia vėlgi pliusas odontologijai. Bet nuspręsti gali tik tu pati.  Sėkmės.

 

Žinutė parašyta: 2010-07-13 20:10:02 | Nuoroda

Nenoriu kai kuriem daužyt vilčių, bet šiemet kb kils stipriai, ir tam yra objektyvių priežasčių. Juk egzaminas parodo kokią dalį aplenkei žmonių, kurie išlaikė valstybinį egzaminą. Šiemet buvo atsisakyta mokyklinių egzaminų, todėl iškart padaugėjo laikančių valstybinius egzaminus (matematiką pernai laikė 13 448, šiemet - 21 111, istoriją 14 224 ir 21 474, biologiją net 4202 ir 9400). Šaltinis - informacijos nuoroda
Dabar žiūrim ką turim - išlaikiusių egzaminus procentas šiemet ir pernai panašus, šiemet net geresnis. Taigi pernai biologijos egzą išlaikė ~3800 žmonių, šiemet ~8600. 10% išlaikiusių už egzaminą gavo virš 90, t.y. pernai 380 žmonių, šiemet 860 (!!!). Skirtumas tiesiog akį rėžiantis. Matematikos gavusių 90+ irgi beveik dvigubai daugiau, chemijos 1,3 karto daugiau ir t.t.

Atlikau tam tikrus skaičiavimus, tai prognozuoju, kad balas į kmu kils iki 19,3.

Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:24:14 | Nuoroda

EvilRez, matosi ne visai supratai ką norėjau pasakyt, Taip, tų kurie gerai parašė egzaminą skaičius beveik nepasikeitė. Bet tie iš B lygio pakėlė gerai ar vidutiniškai parašiusių rezultatus. Duosiu aiškesnį pavyzdį - tarkim praeitais metais laikei egzą ir surinkai 70/130 taškų. Taip gavos, kad iš 3800 išlaikiusių egzą, 3000 surinko daugiau už tave. Reiškia tavo egzamino įvertinimas yra ~800 / 3800 = 21%.  Šiemet prie egzamino prisijungė keli tūkstančiai papildomų grybų, kurie egzą išlaikė labai. Tarkim už egzaminą vėl surenki 70/130, tave vėl aplenkė 3000 (iš 8600)  žmonių, kurie gerai mokėjo. Gaunasi, kad šį kartą už egzaminą gauni 5600 / 8600 = 65%. Kaip matai, už egzą abu kartus surinkta lygiai tiek pat taškų (70/130), tačiau dėl daugybės laikančių rezultatas pakilo.