Vartotojo donatus pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-04 22:39:03 | Nuoroda
wilmoooote rašė:
Mcdeivis rašė:

Nesuprantu vieno dalyko. Islaikai ir eini pildyti prasymo mokytis kolegijoje/universitete. Bet kaip tu gali pildyti neturedamas atestato ? Nezinodamas savo pazymiu ?

 na, man stojamasis birzelio pabaigoj - liepos pradzioj, tai reikia anksciau uzpildyt ;]]]

atsakykit kas zinot, ar galima rasyt visas specialybes vf, o po to ta pacia tvarka i mokama??

ir jei neistoji i vf, ar iskart pereini i mokama??

 Dėl vf ir mokamų vietų. Taip, galima rašyti pirmiau visas vf, o paskui mokamas. Jei neistoji į pvz. ekonomiką vf ir jeigu po jos nebūsi parašius ekonomikos m., tai niekas automatiškai tavęs neperkels į ekonomiką mokamą. tarkim, surašai viską tik į vf ir niekas nė netikrins, ar telpi į mokamą vietą, jeigu neįstoji į vf.

Žinutė parašyta: 2009-06-04 23:04:37 | Nuoroda
Kayen rašė:
saras* rašė:

Jau patvirtinta, jog suvokimo testo žanras buvo esė. Straipsnis neužskaitomas. Ir šiaip pusė egzą parašė tragiškai... 

 Man tai įdomu iš kur pas Jus tokia informacija. Kas patvirtino ? Parodyk oficialų NEC pranešimą, kur taip teigiama. Priešingu atveju tai tik "močiutės draugės dukterėčia pasakė" lygio paskalos.

 Nežinau, ar yra oficiali info (turbūt nėra), bet kad ten esė - faktas. straipsnis tokios laisvos struktūros, kur yra begalė pastraipų po kelis sakinius, neturi. straipsnis yra labiau akademinis rašinys, o esė - laisvo stiliaus, struktūros, koks ir buvo martinaičio tekstas. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-04 23:16:59 | Nuoroda
Metanolon rašė:

krc cia man toks klausimas iskilo, tarkim db neislaikau anglu valstybinio egzo ir tenka eit y pakartotiny, taj tipo pakartotinis skaitosi kaip valstybinis ir vertinamas procentais ar jau kaip mokyklinis pazymiu ?

 Tiktai kaip mokyklinis. Valstybinis nuplaukia...

Žinutė parašyta: 2009-06-05 19:42:50 | Nuoroda

Daugelis žino, bet nežinantiems parodau šią nuorodą: www.nec.lt/failai/25_programa_istorijos. pdf
Tai esminės temos, kurios bus valstybiniame/ mokykliniame istorijos egzamine. Lengviau bus kartotis, kai yra konkretus sąrašas. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-05 20:07:40 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:

Mano nuomone, iš vis nedaug tų datų reikia žinoti. Dažniausiai amžius ir dešimtmetis.

Man labiau kyla klausimas kiek čia tos politologijos mokytis, nes man ji tokia nuobodi. Šiaip fainiausia man buvusius egzus spręst  nežinau kas čia yra. O skaityti istoriją irgi jau atsibodo.

 Politologijos klausimų pagrindas - LR Konstitucija, todėl patarčiau persiskaityti įdėmiau ją. Taip pat vertėtų pasiskaityti apie interesų grupes, valdžios atskyrimo principą ir lietuvos politines partijas (susikūrimo datas) ir politines ideologijas.
Aš tai dabar LDK ir ATR kartoju, nes įtariu kažką panašaus. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-06 02:26:35 | Nuoroda

O kokius vadovėlius skaitot? Aš tai Letukienės ir Gineikos "Istorija ir Politologija", 10kl krontą, Kaselio žemėlapius, bet norėtųsi kažko šiek tiek platesnio apie LDK ir ATR. Gal žinot kokį gerą vadovėlį apie tą laikotarpį?

Žinutė parašyta: 2009-06-06 18:44:28 | Nuoroda
EzoTao rašė:

Turiu kvailą klausimą pasvarstymui dėl dar kvailesnio dalyko: kaip manot, ar užskaitys atsakymą, jei aš vietoj TAUGHT parašiau TEACHED? Nesuprantu, kas man tada susišvietė :)

 Gėda, bet aš irgi taip pat parašiau. :D Ir šiaip keletą durnų klaidų palikau, dėl kurių neteksiu balų - nebuvo laiko persižiūrėt, būčiau ištaisęs. Tad truputį gaila, kad egzo įvertinimas bus neadekvatus mano žinioms.

Žinutė parašyta: 2009-06-06 23:53:08 | Nuoroda
rasiukasz rašė:

Taip,eina,bet jų reikšmės skiriasi. Šitą tiksliai žinau.:>

Visi tie pomėgiai šiaip eina su gerundijais-ing'ais. Ir jie reiškia pomėgį."Vieta kur megstu eiti" Bet jeigu jau parašai the place I like to go,-tai reiškia apie tokią vietą,kur tau reikia eiti.Pvz,pas dantistą ar biblioteką.

Tai todėl ir priėmė ministerija abu.Nes čia išimtis,o jie neturi teisės taip klaidinti.O ne dėl nesupratimo.;D

 Įsiterpsiu pasakydamas, kad teisę klaidinti tai jie turi, mat tik taip pasirodo stipriausieji - tie, kurie perpranta klaidinimą. Pvz, šio egzo lietuvių rašinių temos - ne kas kitas, kaip klaidinimas, nes jos yra itin nekonkrečios (ypač antroji) - taip vertintojai pasilieka teisę parašyti 0 už turinį dėl neperprastos temos, o kad tema suformuluota absurdiškai - jiems nusišvilpt. Na čia savo apmaudą norėjau išliet, sorry :)))

Žinutė parašyta: 2009-06-07 18:53:53 | Nuoroda
blonde rašė:

KTU viesajam administravimui atrodo matematikos egzaminas nereikalinas. Teisingai supratau?

 Nereikalingas. Tiktai metinis pažymys. Dar viešąjį administravimą radau MRU. Tik beveik jokių atsiliepimų apie šį universitetą nesu girdėjęs.

Žinutė parašyta: 2009-06-07 21:01:57 | Nuoroda

Prieš kokius keturis metus mano pažįstama studijavo šią specialybę Kaune. Tai žinau, kad gailėjosi. Sakė, kad vienais metais buvo panaikintos jos, nes nebuvo stojančiųjų. Studijos nėra įdomios - krūvos gramatikos (literatūros studijų mažai), reklamos įvadai ir pan. Diplome vis tiek rašoma - lietuvių filologijos bakalauras, tad jokios reikšmės ta reklama nesudaro. Iš praktikos, sakė, reikėjo eiti į kažkokią galeriją ir aprašinėti meno kūrinius. Na, bet ši info per du šaltinius, o per tuos metus gal ir pasikeitė kažkas. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-09 00:58:19 | Nuoroda

dar niekada gyvenime taip nesimokiau. :D iki pusės penkių ryto kasdien skaitau. perskaičiau kamuntavičiaus ir kt Lietuvos istoriją (tą siaubingai storą), bet nežinau nežinau... mažai procentų atminty išlieka. perskaitęs knygą supratau, kad kažkaip mistiškai VISKAS SUSIJĘ. :D ir jei pamiršti kažkokieno valdymo laikotarpį, kažkokią datą ar pan, tai gali atsekti logiškai. :))) dabar liko peržvelgt abu karus ir žemėlapių pratybas pavartyt.

Žinutė parašyta: 2009-06-09 01:04:21 | Nuoroda
Justazzz1941 rašė:

manau persistengei :D Butu uzteke konspektu knygos :D 

 Ir tą perskaičiau. :D Ta prasme, pirmiausia perskaičiau konspektus, paskui kamuntavičių, paskui vėl konspektus. Mano silpniausia vieta yra ldk ir atr (gal pastaroji labiau). Bet po tiek mokymosi, jeigu egze nebus ldk, tai jau supyksiu nu. :D

Žinutė parašyta: 2009-06-09 01:12:47 | Nuoroda
satkutis rašė:

donatus nelabai ta tavo taktika. didesnis kiekis nepades geriau visko ismokt, jau ka ismokai mokykloj tai dabar tereikia pasikartot. nezinau kaip tau, bet man skaitant ir atrandant ka nors naujo, pasimirsta kokie kiti dalykai. aisku kiekvienam savo :) labiausiai viliuos kad nebus egze apie baltu gentis nieko, kaip pvz zemelapis ir uzduotis isvardint gentis. nusisauciau...

 Aš nelabai įsimenu, kai būna vien datos ir įvykiai. Man reikia kažkokio konteksto, mėsos, kad galėčiau įsiminti. :)) Laikais, kai mokėmės apie ldk ir atr, nelabai tas rūpėjo, tad ir nelabai ką ir pasikroviau į tą žinių bagaža. :D

Žinutė parašyta: 2009-06-09 01:24:30 | Nuoroda
satkutis rašė:

as aisku norejau pasakyt ne senove, o viduramziai. whatever. naktinis durnizmas.

 nuo mindaugo iki poniatovskio - didelis laikotarpis. :D kur dar visi gediminaičiai ir vazos su saksais. nu baisu. :D tokiais atvejais pavydžiu šalims, kurios turi trumpą ir nedidingą istoriją. :DD

Žinutė parašyta: 2009-06-09 04:16:51 | Nuoroda
EzoTao rašė:

bembinai, nenervuok su ta savo atmintim. Vietoj to, kad čia tuščiai gyries, geriau jau išsimiegotum prieš intensyvų rytojaus durniaus stumdymą.

O aš dar turiu ryt bent 5 esmines temas peržvelgt. Ir kas man? Peržvelgsiu.

Labanakt, istorikai :)

 Labas rytas, reiktų sakyt. :))) Man labai patinka kaselio žemėlapių knyga. Kai pavargstu skaityt - atsiverčiu ir siela atsigauna. :D

Žinutė parašyta: 2009-06-09 15:38:49 | Nuoroda
Miss_G rašė:

O JAV pilietinio karo ar koloniju grobimo zemelapius moketes? :DD

 Mokiausi! :)) Bet JAV pilietinis karas būtų per lengva. Manau, kad bus žemėlapis iš Europos su daug daug daug rodyklyčių, ženkliuku ir tt :DD

Žinutė parašyta: 2009-06-09 16:41:56 | Nuoroda

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1 /15/Bigthree-photofromjapanesewiki.jpg

nežinau, gal stogas pavažiavo, bet pralinksmino fotkė šita - stalinas išeiginius treningus apsivilko (dvi juostelės ant kelnių) potsdamo konferencijos proga. :DD

Žinutė parašyta: 2009-06-09 16:55:40 | Nuoroda
sonia rašė:

ciuju jau ir man stogas vaziuoja ;D cia mano favoritas:] media.photobucket.com/image/hitler%20lac oste/cyr4k/hitler_pop.jpg

dabar supratau, iš kur atsirado emo :DDD

Žinutė parašyta: 2009-06-09 20:44:49 | Nuoroda

Pagaliau viską baigiau. :) Pastebėjau, kad labai man padėjo "XXa. slaptieji archyvai" laidos. :D Nu rimtai, geriau visos tos datos įsiminė, žmonės ir pan. Jei kas nebeturi jėgų skaityt - parsisiųskit tas laidas iš kur nors. :)

Žinutė parašyta: 2009-06-09 21:19:07 | Nuoroda

Jeeezau, žmonės, tolerancija nepakenktų. Kiekvienas gi ruošiasi individualiai, kaip pats mano geriausia, tad nelabai etiška ir mandagu ateiti ir įsakmiu tonu aiškinti, kad jūs durneliai, kurie sėdit ir mokotės, o aš ne durnelis, nes nieko nemoku, tik persižiūrėjau, o gausiu daug geriau. :)