Vartotojo donatus pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:10:23 | Nuoroda

Keli pastebėjimai:

1. Testas buvo klaikus. Garantuoju, kad teisingai neišspręstų joks mokytojas. Toks testas yra olimpiadinio lygio, bet ne egzui tikrai.

2. Šaltinių klausimai sudaryti irgi buvo abrakadbra - kaip išėjo, taip padarėm. Asmeniškai aš nesupratau kokių trijų klausimų.

3. Teste buvo daug neesminių klausimų, kurie dar kartą patvirtina, kad tai olimpiadai nebent.

4. Žemėlapis, galima sakyti, buvo nereikalingas.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:11:22 | Nuoroda

5. Supistas egzas.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:16:34 | Nuoroda

6. Berods nė vieno klausimo nebuvo nei iš ldk, nei iš atr. Tai nx tada į programą dėt?

Karikatūros pagr. mintį parašiau tokią: Europa skirstosi į karines sąjungas, "nedrąsiai" ieško savo "draugų" - sąjungininkų. :D Karoče, turbūt neišlaikiau...

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:21:17 | Nuoroda
dainius.... rašė:
donatus rašė:

Keli pastebėjimai:

1. Testas buvo klaikus. Garantuoju, kad teisingai neišspręstų joks mokytojas. Toks testas yra olimpiadinio lygio, bet ne egzui tikrai.

2. Šaltinių klausimai sudaryti irgi buvo abrakadbra - kaip išėjo, taip padarėm. Asmeniškai aš nesupratau kokių trijų klausimų.

3. Teste buvo daug neesminių klausimų, kurie dar kartą patvirtina, kad tai olimpiadai nebent.

4. Žemėlapis, galima sakyti, buvo nereikalingas.

 visiems punktams pritariu, nors  as tikrai atrodo moku ta istorija ir mokytoja ta patvirtina bet egzaminas sh galiu pasakyti ne viska ir supratau klausia labai smulkiu dalyki teste...

 Būtent. Pvz, istorija mano buvo visada mėgstamiausias dalykas, varydavau gerais pažymiais, o dabar net abejoju, ar išlaikiau.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:45:07 | Nuoroda
bembinas rašė:

ka dare kazkoks  komunistu partijo pirmininka Griskevicius? paskui ten su amerika, kur pagal konst. iteisino? paskui ten su Lt, kas vyksta siais laikai. tai ten spejau, kad stambusis verslas isigalejo:D(emiau maximos pavyzdi), nes kazkaip ten nelabai tiko, kad socialine atskirtis mazeja, nors ir sis gali tikti, nu o kiti variantai, tai nebelogiski buvo

 wikipedia sako, kad griškevičius nuolaidžiavo rusifikacijai. nors koks skirtumas ką jis darė, kažkoks komunistėlis, visiškai nereikšmingas istorijai... aišku, tik ne NEC. :D konstitucija jav parasiau, kad itvirtino socialine kazkatai.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:51:31 | Nuoroda

Manau, kad šitą egzą galima laikyti kaip pasityčiojimą iš mūsų. Norėčiau pamatyti tuos sudarinėtojus, kas per kriošenos.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:53:54 | Nuoroda
ciaesuas rašė:
sand rašė:

o kokie skirtumai revoliucijų vokietijoj ir italijoj? 

 parasiau kad vienoj vienijo ginklu kitoj ne, nes absoliuciai minciu nebuvo :D

 Aš tai parašiau, kad skiriasi suvienijimo datas. Vokietija suvienyta 1871, o italija 1870 m.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:56:06 | Nuoroda
sand rašė:
donatus rašė:
ciaesuas rašė:
sand rašė:

o kokie skirtumai revoliucijų vokietijoj ir italijoj? 

 parasiau kad vienoj vienijo ginklu kitoj ne, nes absoliuciai minciu nebuvo :D

 Aš tai parašiau, kad skiriasi suvienijimo datas. Vokietija suvienyta 1871, o italija 1870 m.

 aš irgi... bet tai koks neesminis klausimas..:(

 Gal norėjo datas išpešti, tik nežinojo kaip labiau išsipisinėjant paklausti :DDD

Žinutė parašyta: 2009-06-10 13:01:51 | Nuoroda
satkutis rašė:

o kaip su partizanu vadu pavardem? parasiau vanaga ir sierakauska, nors sierakauskas cia vapsce ne i tema :D o reikejo dar paaiskint kodel jie toki gyvenimo buda pasirinko, tai parasiau nes mylejo tevyne :D nu o ka daugiau rasyt blyn, kai tokie klausimai nesamoningi.

 Man tada į galvą lindo visokie gelgaudai iš sukilimų. tai parašiau vieną - joną žemaitį. kažin, į temą ar ne? :DDD

Žinutė parašyta: 2009-06-10 13:04:48 | Nuoroda

ok, einu prasiblaivyt. užeisiu vakare peržvelgt egzo iš nec saito. daug neprikomentuokit, nes tingėsiu viską skaityt. :DD

Žinutė parašyta: 2009-06-10 21:11:38 | Nuoroda
bembinas rašė:

ten tos rodykles, tai tiesiog parasiau, kad didysis tautu kraustymasis, o kokios gentus i ta kraustymasi iejo, tai man px. + cia viena priezastis, del ko romos imperija suzlugo.

 Galima buvo parašyti tiesiog "barbarų puldinėjimai", bet ir kraustymasis užskaitomas, manau.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 21:41:03 | Nuoroda

Žmonės, gal galėtumėt surašyti teisingus ar preliminariai teisingus testo variantus, pagal kuriuos tikrinotės, į vieną vietą, nes priplepėjot labai daug - akys išdžius, kol susižvejosiu viską. AČIŪ! :))

Žinutė parašyta: 2009-06-10 21:52:14 | Nuoroda

Pagal minėtus atsakymus surinkau 17 iš 25. Labai gaila, kad paskutinę akimirką pakeičiau kai kuriuos teisingus ats klaidingais...

Žinutė parašyta: 2009-06-10 22:36:00 | Nuoroda
mellisa rašė:

ka ispeset is 46 klausimo a saltinio? b saltinis tai aisku, o a? 

 Parašiau, kad B - konkurencija tarp valstybių, privedusi prie pirmo p.k. A šaltinis - didžiųjų valstybių stabilumas, kuris slopina kitų valstybių išsišokimus, palaiko tvarką. Lempa tokia...

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:50:12 | Nuoroda
rudy3 rašė:

Bembinas

Vyruti, tai pagal tave istorijos žinios turi būti tikrinamos tokiomis smulkmenomis? Egzaminai tai burtai, o šių metų burtus galima vadinti tragiškais. Čia daugelis kalė tą istoriją, datas, žemėlapius. O ka mes gavom, kaip viena iš datų (kas tada atsirado) Tai pagal tave mes turim mokytis Lietuvos oro uosto atsiradymo datą, kiek ten lėktuvų buvo - trys, keturi? Šitie egzaminai tai pasitočiojimas. Aš iš testo surinkau 12 balų, ne 20 ir man yra dėl ko pykti. Toliau duoda trijų rašytojų nuomonę ir tikrina, kaip mes perfrazuosim jų nuomonę. Tai kokia čia istorija? Teksto suvokimas. Blogiausia, kad sėdi prie knygų, o vėliau pamatai tai apie ką net girdėjęs esi. Tau lengva kalbėti kai tą tau istorija yra antraeilis dalykas. NEC puikiai įvykdė antikrizinį planą, sumažino stojančiųjų skaičių. Bravo

 

 Sutinku, kad iš mūsų pasityčiojo rengdami tokius klausimus, įkeldami į egzą neprograminius dalykus ir t.t. Reiktų netylėti, gal kas žino, ar galima kažkokius skundus į NEC rašyti? Apeliacijos netinka, nes ten sprendžia tik tavo rezultatą, o ne egzo kokybę. Reikia, kad kažkokio viešo pareiškimo tiek mokinių, tiek mokytojų apie tokį nekokybiškai parengtą egzą. Nes kitaip ateinančiais metais bus tas pats, geriausieji negalės parodyt savo jėgų, o lošėjai ir interpretatoriai laimės. Gal tikrai kažkokie skundai įmanomi???

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:56:40 | Nuoroda
saras* rašė:

 Aš jiems išsiunčiau e-laišką, kuriame išliejau savo pyktį ir iškoliojau juos dėl klaidų egzamino užduotyse:) daugiau nieko ir neįrodinėjau.

 Gerai padarei. Dabar nusiunčiau nesinervink.lt klausimą apie skundus NECui dėl nekokybiško egzo.

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:14:58 | Nuoroda

Kol nėra kažkokios viešos iniciatyvos, siūlau imtis privačios. Jei nesate patenkintas istorijos egzo kokybe, nepatingėkite sugaišti 10 min. ir parašyti NEC el.laišką, kuriame išdėstykite trumpais punktais tai, kas, jūsų galva, yra nekokybiškai atlikta (su argumentu prie kiekvieno). Siųskite andresu  ir kopiją NECo direktorei:

Bent atkreips dėmesį. Tik neįžeidinėkit, nes Neco saite parašyta, kad į tokius laiškus neatsako. :)))

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:25:50 | Nuoroda
sonia rašė:

bet ka mes tuo pasiektumem? nebent tik tai kad nec atkreiptu demesi, pripazintu savo klaida ir jos nekartotu, bet asmeniskai tai mums nuo to geriau nebus.. perlaikyt egzo tai as nenoreciau :DD

 Pakovokim nors kartą už savo teises, taigi pilietinėj visuomenėj gyvename. Tai bus, kad ir simbolinis, tačiau vis tiek PROTESTAS. Neabejoju, kad jis sulauks atgarsio jei ne viešumoje, tai bent NECo viduje. Kol kas matau, kad NECas jaučiasi visagalis ir nebaudžiamas. O mūsų nuomonės ir pareiškimai - tai ir yra JĖGA, kurią mes ir turime rodyti, jei nori, kad mūsų interesai būtų paisomi.

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:51:05 | Nuoroda

Peticija geras dalykas. Gal ir apsiimčiau parašyt. Tik tada dabar paderinkim. Aš matau punktus tokius (trumpai):

Istorijos egzas buvo nekokybiškai ir neatsakingai parengtas, nes:

1. Kai kurie testinės dalies klausimai ir atsakymų variantai buvo suformuluoti neaiškiai, todėl abiturientas negalėjo atsakyti į klausimą tinkamai, nors ir žinojo atsakymą.

2. Testinėje dalyje klausiama egzamino programai nepriklausiančių klausimų (25 ir 7 klausimai), todėl tai yra nesąžininga visų laikančiųjų atžvilgiu.

3. Šaltinių nagrinėjimo klausimai paruošti netinkamai, nėra adekvatūs istorijos egzaminui, kur visų svarbiausia turėtų būti žinios, o ne interpretavimo sugebėjimai, ką apsprendžia lietuvių kalbos egzaminas.

4. Egzaminas neatskleidžia plataus temų spektro, kurį užduoda istorijos egzamino programa - nebuvo bene svarbiausių Lietuvos istorijos laikotarpių, kurių mokymuisi skiriami du paskutiniai mokslo metai istorijos pamokose - LDK ir ATR. Todėl abejojame istorijos egzamino programos atitikimu (adekvatumu) pačiam istorijos brandos egzaminui.

tiek akivaizdumo. kas kokių dar minčių turi, pataisymų? :)

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:51:59 | Nuoroda

Beje, ar rektų iškelti reikalavimus kažkokius? Gal tiesiog paprašyti pertvarkose NECo egzaminų sudarymo komisijoj?