Vartotojo donatus pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-08 22:01:08 | Nuoroda
anonimiška rašė:

(...)jei kažkurio iš nemokamų vidurkis po dviejų metų būtų dviem balais mažesnis už viso kurso vidurkį, tuomet (...)

 Dviem balais mažesnis? O ne tiesiog mažesnis už kurso vidurkį? Kur galėčiau pasitikrinti šitą info? :)

Žinutė parašyta: 2010-06-09 15:37:38 | Nuoroda

 70.12. Vyriausybės nustatytais atvejais ir tvarka valstybės finansuojamose studijų vietose studijavę asmenys, pašalinti iš aukštosios mokyklos arba nutraukę studijas, privalo į valstybės biudžetą grąžinti studijų kainai valstybės finansuojamose studijų vietose apmokėti skirtas lėšas arba jų dalį.

Mokslo ir studijų įstatymas. 


O iš kurio įstatymo paimta ta informacija apie tai, kad galima studijas nutraukti bet kurį semestrą?

Žinutė parašyta: 2010-07-03 02:05:12 | Nuoroda
lintu13 rašė:
RikArdO rašė:
lintu13 rašė:

Čia yra specialybė be specialybės

 kodel taip teigi?

Todėl kad gausit neva administratoriaus diplomą. Ir ką? Administratoriaus darbas tokio diplomo nereikalauja, belekas gali jais būti. Na nežinau, kažkokia kvaila specialybė, moko visko po truputį ir nieko konkrečiai, o kiek teko girdėti, tas niekada nepasitvirtina.

 Na, šis pasisakymas yra tikrai kvailokas ir visiškai nepagrįstas. :) Pirmiausia, žmogus nesupranta, kas yra viešąjį administravimą atliekantis asmuo, nes teigia, kad tokiam darbui šios specialybės diplomo nereikia, nors konkursuose į valstybės tarnybą (tai pagrindinė viešojo administravimo sritis) šis išsilavinimas yra būtinas. 

Antra, žmogus nesupranta, kas yra universitetinis išsilavinimas ir kuo jis skiriasi nuo profesinio išsilavinimo, nes jis teigia, kad mokymasis visko po truputį yra blogas. Profesinis išsilavinimas būtent orientuojasi į konkrečią specialybę, tai mokymasis "siaura linija". Universitetinis išsilavinimas - tai platus ne tik savo dalyko išmanymas, bet ir tos mokslų srities, kurioje pozicionuojasi tas dalykas. Pvz, studijuodamas viešąjį administravimą studentas mokosi ne tik konkrečius VA dalykus, bet ir bendruosius socialinių mokslų dalykus: sociologiją, filosofiją, teisę, ekonomiką ir t.t. Tai skirta tam, kad žmogus taptų ne tik puikus, plataus profilio specialistas, bet ir puiki, moderni, išsilavinusi asmenybė.

Žinutė parašyta: 2010-07-05 12:18:48 | Nuoroda
lintu13 rašė:

Administratoriais, sekretoriais, vadybininkais firmose ir kitose įstaigose gali būti bet kas, atitinkantys darbdavio reikalavimus, dažniausiai prie skilties 'išsilavinimas' būna parašyta - aukštasis universitetinis. Reiškias beeet koks. Ir tik porą sykių esu mačiusi, girdėjusi apie tai, kad prašo būtent specialaus diplomo tai profesijai. Ir tai tik vadybai, bet tikrai ne administratoriumi. Mano draugė dirba viešbučio administratorė nuo aštuoniolikos. Turėjo jį išsilavinimą administratoriaus? O kam? Dabar ji turi patirtį, prieš kurią nei vienas su ale administratoriaus diplomu nepraeitų.

 Na, išaiškėjo dar vienas dalykas - nesuprantate, ką reiškia privatus ir viešasis sektorius. Privatus sektorius reikalavimus gali nustatyti bet kokius ir iš dalies sutinku, kad šiame sektoriuje žmonės dirba nebūtinai pagal specialybe, kurią įgijo mokydamasis - labiau pagal sugebėjimus. 

Kitas dalykas - viešasis sektorius. Čia pareigybės yra griežtai reglamentuotos, nustatomos įstatymų (valstybės tarnybos įstatymas, viešojo administravimo įstatymas), čia bet kas priimti bet ko negali, nes neturi tokios teisės. Todėl šios srities išsilavinimas valstybės tarnyboje yra būtinas ir tą tikrai žinau, nes studijuoju šį dalyką. Tad prašau neklaidinti žmonių. Į viešąjį sektorių su bet kokiu diplomu nė už ką nepateksi.

Tie jaunuoliai, kurie nori savo ateitį sieti su verslu ir privačiu sektoriumi dažniausiai renkasi verslo administravimą, o tie, kurie savo ateitį sieja su valstybės tarnyba, nevyriausybiniu sektoriumi ir valstybės valdymu - renkasi viešąjį administravimą. Viskas šiek tiek sudėtingiau, negu jums atrodo. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-13 23:45:18 | Nuoroda
Lonely rašė:

ar istociau i vf su tokiais balais : lietuviu-85,uzsienio k.-72,istorija -76 ?:)

 Į vf jau turbūt ne arba "ant ribos". Tiesiog pasiskaičiuok balą ir susirask pernai metų mru ribinius įstojusiųjų balus. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-13 23:55:05 | Nuoroda
RikArdO rašė:

Donatus, gal gali papasakoti apie viešą sektorių plačiau? Norisi daugiau informacijos apie tai išgirsti iš studijuojančio žmogaus.. Norėjau laabai į teisę, bet rezultatams nelabai nusisekus galvoju kas čia per velnias tas VA, ar apsimoka čia lysti...

 Antrame kurse VA dėstoma teisės pagrindai, konstitucinė teisė, administracinė teisė. Tad specialybė didžiąja dalimi siejasi su teise, vadyba, politologija ir sociologija. Viešasis sektorius susideda iš valstybės institucijų (ministerijos, departamentai ir pan), savivaldybių, taip pat valstybės įmonių, viešųjų įstaigų, nevyriausybinių organizacijų. Viešojo sektoriaus produktai - tai viešosios gėrybės, kurios prieinamos visiems ir tenkinančios viešąjį interesą, t.y. mokslo, sveikatos, kultūros, administracinės ir kt paslaugos, kurias privatus sektorius teikti nėra suinteresuotas. 

Siūlau pastudijuoti mruni.eu puslapį - ten gali rasti VA kursui dėstomų dalykų medžiagas, skaidres, seminarų ir paskaitų temas. Daug kas paaiškės. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-18 15:49:42 | Nuoroda

Yra gera naujiena. Nuo šių metų MRU VA programa yra trumpinama iki 3,5 metų (buvo standartiškai 4 metai). Kituose universitetuose VA išlieka 4 metai. Atnaujintą studijų programą rasit čia: http://www.mruni.eu/mru_lt_dokumentai/fakultetai/politikos_ir_vadybos_fakultetas/studiju%20planai/2010/nuolatines/VA_bak__nl_i_2010_nl.pdf

Bendrame specialybių sąraše: http://www.lamabpo.lt/2010_univ_progsar.pdf

Gerų stojimų! :)

 

Žinutė parašyta: 2010-07-27 18:26:02 | Nuoroda
Raura rašė:

o čia rimtai kad viešojo administravimo fakultetas kažkur kitur? one pačiam univere... 

 Nuo šių metu Viešojo administravimo fakultetas reorganizuotas į Vadybos ir politikos fakultetą. Taip, šis fakultetas Valakupiuose, o ne Baltupiuose, kur yra pagrindiniai rūmai. Tačiau pirmo ir antro kurso metu studijuosite Baltupiuose, centriniuose rūmuose, tiktai trečiame ir ketvirtame kurse jus išvarys į Valakupius. :)

Žinutė parašyta: 2010-08-07 12:18:46 | Nuoroda
Saldainis rašė:
donatus rašė:
Raura rašė:

o čia rimtai kad viešojo administravimo fakultetas kažkur kitur? one pačiam univere... 

 Nuo šių metu Viešojo administravimo fakultetas reorganizuotas į Vadybos ir politikos fakultetą. Taip, šis fakultetas Valakupiuose, o ne Baltupiuose, kur yra pagrindiniai rūmai. Tačiau pirmo ir antro kurso metu studijuosite Baltupiuose, centriniuose rūmuose, tiktai trečiame ir ketvirtame kurse jus išvarys į Valakupius. :)

 Iš kur tokia informacija, kad tiktai trečiame ir ketvirtame kurse (tuos pusę metų) mokysimės Valakupiuose? ;>

 trečias ir ketvirtas kursas - ne pusė metų, o du metai. Taip bent jau buvo iki šiol, po šių metų mūsų kursui irgi reiks keltis į Valakupius. Galbūt šiais metais viską pakeis (sutrumpintos studijos), o gal ir paliks. :)