Vartotojo Giedrius. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-13 15:17:47 | Nuoroda

Tarkim prašymą pateiksiu popieriniu variantu Klaipėdos Universitete, tai dėl dokumentų registravimo yra tokie punktai:


Pateikus popierinį variantą - dokumentai registruojami toje pačioje aukštojoje mokykloje, kuriai buvo atsiųstas (įteiktas) prašymas.

Registruojant internetu - Asmenų, pateikusiųjų prašymus internetu, dokumentai registruojami bet kurioje aukštojoje mokykloje, dalyvaujančioje bendrajame priėmime.

Tai dokumentus registruot turėsiu važiuot į KU?
Čia man svarbu, nes stosiu į KTU ir įdomu kiek kartų man į Kauną reiks važiuot, jei dokumentus priregistruo galima KU, tad į Kauną tektų važiuot tik vieną syk įforminat dokumentus. Ar teisingai supratau?

Žinutė parašyta: 2009-06-13 16:35:55 | Nuoroda

O dėl šito:
PRAŠYMŲ PATEIKIMAS (2009 05 27 - 2009 07 18)
DOKUMENTŲ REGISTRAVIMAS (2009 07 09 - 2009 07 18)

Tai aš galiu atvažiuot 2009 07 09 - 2009 07 18 tam tarpe ir kartu pateikt prašymą bei priregistruot dokumentus? Tada tik belieka laukt žinutės į e-mail įstojau ar ne? :)
 

Žinutė parašyta: 2009-06-13 16:52:07 | Nuoroda

Bet tai žiūrėk, prašymų priėmimas ir dokumentų registravimas vyksta tam pačiam laike.

Žinutė parašyta: 2009-06-13 19:35:20 | Nuoroda

Bet čia taip rašo: www.lamabpo.lt/priemimo_datos.html
Ar čia tiesiog reik taip suprast, kad prasidėjus dokumentų registravimui prašymai nebepriimami?
 

Žinutė parašyta: 2009-06-13 21:19:24 | Nuoroda
PsicLt rašė:

Galima viska per viena, bet reik prisimint, kad eiles nezmoniskos buna :) Per savaite laiko ~30000 zmoniu praeina :) Geriau prasyma anksciau nunest, maziau teks toj pirty sedet ir eilese laukt.

 Bet eilėj vistiek reiks stovėt atestatą vežant, ar ten kaip nors įdomiau tas pridavimas vyksta?

Žinutė parašyta: 2009-06-16 12:48:09 | Nuoroda
ajnytee rašė:

as irgi galvoju apie matematika,bet tai kaip bus, jej as programavimo nesimokiau jau du metus, o ir anksciau nekaip sekes? o su matke tai visai neblogai sekas:)

 Aš irgi ne kitoks, programavimo mokykloj nesimokiau, bet vistiek čia stosiu. Šiaip ar taip ten nuo pagrindų moko, o pats programavimas nesunkiai įkandamas jei sudraugauji su matematika :)

Žinutė parašyta: 2009-07-02 14:08:55 | Nuoroda

Man vienas dalykas vis dar ne pilnai aiškus:
Prašymų priėmimas internetu vyksta iki liepos 7d. o toliau jau "Prašymai dalyvauti konkurse pateikiami asmeniškai, paštu ar per stojančiojo raštu įgaliotą asmenį priėmimo komisijai darbo dienomis (nuo 2009-06-03 iki 2009-07-18, 15 val.). Tai čia taip išeina, kad aukštosios mokyklos prašymus priima iki liepos 18d. ir prašymą, bei atestatą galėsiu pristatyt vienu važiavimu?

Žinutė parašyta: 2009-07-05 22:16:08 | Nuoroda
Dical7 rašė:

sveiki. programavimo nereik bijoti :) patariu merginom kurios stos i taikomaja matematika eiti pas blonski :) pati baigiau pirma kursa. istojau  24 numeriu turedama tokius egzus : matke 65, lt 64, fzk 47, anglu 55, istorija 69(tik jos nereik stojant :))

 Kodėl merginom? :D

Žinutė parašyta: 2009-07-06 18:56:51 | Nuoroda
bazilikas rašė:

siaip nenorejau i ktu stot, labai nusistates kazkodel buvau pries si univera. labai blaskiausi del specialybes, bet galiausiai nusprendziau taikomaja matke mokytis, tai kaune kaip ir ktu tik liko. tikiuosi, kad nebus taip blogai, kaip atrodo:) gal kas dar stos i ta specialybe?

 Panašiai va ir aš dvejojau dėl KTU matematikos, bet vistiek apsistojau ties tuom dalyku :) Pastebėjau, kad daugelis čia stoja su nerimu ;D

Žinutė parašyta: 2009-07-20 00:13:13 | Nuoroda

1. KTU taikomoji matematika                          |
2. VU matematika ir matematikos taikymai  |  KB 18.26
3. VDU matematika ir jos taikymas                |

Žinutė parašyta: 2009-07-22 22:06:31 | Nuoroda

Sveiki :) Jau matomai po truputį renkamės :)

Žinutė parašyta: 2009-07-22 22:55:55 | Nuoroda
coffeemaniac rašė:

Sveikinu įstojusius,ha rašiau ir aš čia,bet įstojau vu matieka.Šiaip ar taip kolegos,matematikai.:>

Dėkui, kolega ;] O va kokį KB turėjai, nes ir aš svarsčiau ką pirmam rašyt KTU ar VU matieką. Pasirinkau KTU, bet įrašiau ir VU antru numeriu tad įdomu ar ten bent būčiau patekęs :)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 00:20:10 | Nuoroda
Cizauskas rašė:
coffeemaniac rašė:

Sveikinu įstojusius,ha rašiau ir aš čia,bet įstojau vu matieka.Šiaip ar taip kolegos,matematikai.:>

 kolegos arba konkurentai ;D

 Jokie mes konkurentai :D mesk iš galvos tokias mintis :D

Žinutė parašyta: 2009-07-24 18:44:18 | Nuoroda

O man įdomu kaip reiks įsiregistruot į konkursą dėl vietos barake, šiaip mačiau, kad būna prašymai, kuriuose reik pateikt gana daug duomenų ir pažymų turėt, bet praėjusiais metai, kiek žinau, įregistravimas vyko paprasčiausiai nunešus gautą kodą reikiamam asmeniui ir viskas. Tai gal žinot kaip šiemet bus, ar verta jau pradėt rinkt visas tas reikiamas pažymas, ar bus paprastai kaip ir anais metais? :)

Žinutė parašyta: 2011-06-17 15:13:58 | Nuoroda

Pažiūrėjus į studijų programą matyti kad aukštosios matiekos panašiai kiek ir kitose tiksliųjų dalykų programose 2 moduliai aukštosios matematikos + statistika, paskui fizikinių dalykų atitinkamai kaip ir turi būt fizikos specialybėj na ir galiausiai pasirenkami dalykai, tai galėsi rinktis sudėtingesnius jei norėsis arba priešingai, be to gali ir gretutines studijas imt (čia maždaug gausi dar ir kitos specialybės pagrindus). Kiek iš studijuojančių jau ten girdėjau tai prievartos labai nėra, labiau skatina ieškotis savo nišos o dėstytojai noriai konsultuoja rūpimais klausimais.

Pats ruošiuos čia stot, tad iš to kiek domiėjaus tokį vaizdą susidariau :)

Žinutė parašyta: 2011-06-18 18:37:38 | Nuoroda
PsicLt rašė:

 Vargšą..? Kuo? :)

 Užkliuvo? Kuo?

Žinutė parašyta: 2011-06-28 03:03:05 | Nuoroda
Nejuu rašė:

 Gera naujiena studijuojantiems VDU Energetikos fiziką - Vytauto Didžiojo universiteto Fizikos katedra ir UAB „Via Solis“, vykdanti veiklą saulės fotoelementų modulių gamybos srityje, pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios tikslas – bendradarbiauti kuriant pažangias saulės elektros energijos sistemas.

www.studijos.lt/rubrika/galvokiteka/veik-domekis-uzauk-vdu/energetikos-fizikos-programos-studentai-rengs-saules-energetikos-projektus

 šitas geras, užtikau nesenai, skaityk darbo bus tiek fizikams tiek matematikams ir informatikams. Medžiaga mokymuisi pasiekiama, laiko gi bus, tik imk pradėk domėtis, mokykis tame dirbt, ir turėsi praktinio suvokimo.
O šiaip dėl laboratorijų, tai kaip minėjo, gi energetikos institutas šalia :D

Žinutė parašyta: 2011-06-30 17:04:00 | Nuoroda
krokodilas rašė:
newguy rašė:

o besimokant ar imanoma rasti darba pagal sia specialybe, pavyzdziui, nuo antro kurso?

 

 O kas matematikui yra darbas pagal specialybę? Kokiame darbe, jūsų manymu, reikalingas matematikas? Man atrodo, kad be matematikos dėstymo ir darbo su statistika tokių nelabai ir esama. Visur reikia analitikų, programuotojų, finansininkų, bankininkų, draudikų, modeliuotojų ir panašiai. Jeigu matematiką baigęs žmogus sugeba atlikti tokius darbus, gali dirbti, bet darbinantis jo konkurentai bus programuotojai, ekonomistai, bankininkai. Matematikos reklamuotojai dažnai mėgsta pasakoti, kaip puiku yra būti matematiku, nes matematikas geresnis ekonomistas už tikrą ekonomistą, geresnis programuotojas už tikrą programuotoją ir visapusiškai geresnis už bet kokį pasaulio vadybininką, humanitarą ar dar kažką bet ką, bet toks grubus lyginimas man skamba gana netiksliai. Jei lyginsime puikia nuovoka, žiniomis, įgūdžiais, analitiniu mąstymu ir žingeidumu pasižymintį matematiką su eiliniu ekonomiką baigusiu tipeliu, matematikas tikrai bus tūkstantį kartų pranašesnis, bet čia sumodeliuotas labai idealus atvejis, realybėje tokių būna nelabai daug. Neužtenka per matematikos valstybinį gauti šimtuką, Kelmės miesto matematikos olimpiadoje laimėti pirmą vietą ir turėti Kengūros pieštuką, kad galėtum manyti, jog baigęs matematiką būsi šaunus matematikas ir visų lankstinukuose rašomų matematikos pritaikymo sričių specialistas. Realiai universitete tiesiog pasimokysi truputį programavimo, truputį susipažinsi su finansiniais dalykais, draudimu ir dar šiuo bei tuo, bet turbūt kiekvienam aišku, kad informatikas universitete programuos daugiau, ekonomistas su ekonomika bus supažindintas labiau. Reikalas labai pagerėja tuomet, kai matematiką studijuojantis žmogus nori, sugeba ir savarankiškai užsiima papildomais dalykais (nuo aštuntos klasės puikiai programuoja, nuoširdžiai domisi ekonomikos tendencijomis, konstruoja robotus), tada matematikos mokymasis jam iš tikrųjų suteikia pranašumą, bet šiuo atveju kalbėjau apie orientuotą ir jau žinantį, ko nori, studentą.

Matematiką baigęs žmogus, jei jis tiesiog buvo geras studentas ir nieko daugiau, diplomą gauna nemokėdamas dirbti jokio konkretaus darbo. Antrame kurse tu būsi išmokęs tiesiog aukštosios matematikos, kaip tu įsivaizduoji darbą, kuriame to užtenka?

Kita vertus, pažįstu žmonių, kurie studijuodami matematiką jau nuo pirmo kurso dirba vadybininkais ar kompiuteristais. Bet įsidarbinti jiems padėjo jų kompetencija, asmeninės savybės ir asmeninė patirtis.

 Šitą pasisakymą jau galima priimt kaip diskusijos išvadą. Labai analogiškus pasisakymus teko asmeniškai girdėt iš techninių sričių specialistų jau turinčių savo įmones (būtent matiekos mokslų tema) tiek ir iš univere vadovaujamus postus einančių žmonių.

Žinutė parašyta: 2011-07-30 16:16:02 | Nuoroda

 Sveikos, jei dar neturim skype grupės galim rinktis čia:
skype:?chat&blob=bS4z4rFd_msu5fDAEofzyck9ofJPCc97Uqx4n9Pr3i_xOg-ombSAa3WQ8BzZBT9uKTi0Cm4j