Vartotojo Ervy pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-07 21:14:20 | Nuoroda
R.V.U. rašė:
Dmxyler rašė:

1. Ten blanke pirmam puslapyje, kur klausia apie išsilavinimą (jei baigiau paprastą vidurinę 12kl), tai čia vidurinis išsilavinimas? :)

2. Po to ten toliau eina tokios trys lyg ir lentelės apie tą išsilavinimą, tai man tik rašyti ties vidurinio išsilavinimo duomenis?

3. PO to darbo stažas, jei nedirbęs, arba išvis ką čia įrašyt? (ar nieko nerašyt, ar nulius)

4. Užsienio kalbos mokykloje (toje kurioje mokiaus kokia buvo dėstoma rašyt?)

5. Užsienio kalbos studijų metu (rašyti kokia kalba norėčiau ,ar ką čia rašyt?)

6. Apie karinę tarnybą , esu registruotas ten, tačiau priimtas įstatymas, kad karinė tarnyba neprivaloma. Ką rašyt?

Sekantis lapas apie aukštasias mokyklas..

7. Iš kur gauti aukštosios mokyklos kodus ir pirmoje grafoje (stulpelyje) įrašyti "aukštoji mokykla" tai čia sutrumpintai tipo VU ir panašiai? Jei taip, tai kur rasti visus sutrumpinimus.

8. PO to tie pavadinimai nesvarbu ten rašysiu mažąja ar didžiosiomis raidėmis?

9. ten buvo kalba apie universitetinių studijų programas, po to sekanti lentelė apie kolegijas. Tai jeigu tarkim pildysiu į daug vietų tą blanką, tai tarkim noriu į VU ir pildau į universitetinių studijų programos tą lentelę, o jeigu noriu ir į VU ir dar kitą vietą rašyt (jei neįstočiau), tarkim kokia nors kolegija, tai jau kolegija rašyt į kolegijos tą lentelę?

10. Kita informacija 4 punktas, ten rašyti kokius nors mokyklos konkursus ar kąnors? Arba tarkim LJA (Lithuanian junior achievement) ar kažkas tokio, ten ekonomikos atskiras lapelis toks yra, kad baigęs ekonomikos kursą (tą mokyklini ar velniai žino kokį "Ekonomika ir verslas"), tai jį įrašyt?

11. O balų ar konors dar nereik? Nes čia tik blankas, o iškur žinos kokie mano atestato pažymiai, ir visi kitokie diplomai? :)

Sorry už daug klausimų, tiesiog norių viską žinot kad nereiktų po to panikuot. :)

 

 Sunumeravau, kad būtų aiškiau.

1. Taip, vidurinis.

2. Taip, tik ties vidurinio.

3. Jei nedirbęs, tai nieko nerašyk.

4. Čia rašoma, jei esi baigęs užsienio kalbos mokyklą, todėl tau nieko nereikia rašyti.

5. Čia rašoma kokia kalba mokeisi toje (žr. 4) mokykloje.

6. Pažymėk "esu karo prievolininkas". Nors šiaip net nežinau kam šis punktas paliktas.

7. Ten reikia rašyti ne mokyklos kodus, o studijų programos kodus. Juos rasi čia: www.lamabpo.lt/BP_studiju_programos_2009 a.pdf stulpelyje "prašyme nurodomas kodas". Taip, aukštųjų mokyklų pavadinimus rašyti sutrumpintai. Juos rasi toje pačioje lentelėje.

8. Studijų programos (lentelėje "pavadinimas") rašyk mažosiomis raidėmis.

9. Universitetus rašyk į universitetinių studijų programų lentelę, o kolegijas į koleginių studijų programų lentelę. Ten, kur priklauso.

10. Skliaustuose parašyta, ką reikia rašyti. Mokyklos konkursai ar miesto olimpiados nieko neduoda, jų rašyti nereikia. Ten kur "įrašyti kitą papildomą informaciją, teikiančią stojimo lengvatą ar prioritetą" įrašyt gal ir galėtai tą LJA, tačiau turi išsiaiškinti ar už to kurso baigimą prideda papildomų balų toje studijų programoje, į kurią ruošiesi stoti. Bet labai abejoju, kad už jį gali ką nors duot.

11. Atestato reikės tik registruojant dokumentus ir kai bus įforminamas priėmimas. Kada tai vyks rasi čia: http://www.lamabpo.lt/priemimo_datos.html  . O kokių dar dokumentų kada reikės rasi čia: www.lamabpo.lt/BP_taisykles_2009.pdf&;nbs p; 4.3. punkte.

 ar tu tikrai zinai kad 4 i5 kl reikia rasyti apie uzsienio kalbu mokyklas? man atrodo kad ten reikia ivardinti kalbas kurias mokeisi mokykloje bei kalba kuria mokysies studijuodamas.

Žinutė parašyta: 2009-06-07 21:19:27 | Nuoroda
V3rSus rašė:
Versace rašė:

o ar galima daryt taip pvz:

i 1-a vieta tarkim as parasau kokia verslo vadyba- vf

o i 2-a vieta verslo vadyba- m

td i 3-a vieta bet cia jau kitam univere verslo vadyba- vf

o i 4-a vieta verslo vadyba- m

ar mokamas vietas reikia rasyt jau po apacia kai visas surasai vf?

 as abejoju ar imanoma istoti i tapacia specialybe valstybes fianansuojama jei neistoja i viena univera. nes dabar konkursas vyks visoje lietuvoje del krepselio, bus visi suvesti i bendra sarasa, tai jei negavai tarkim vienam universitete valstybes finansuojamos tai kitma irgi negausi tai paciai specialybei, gali bandyti tik kita specialybe.

 gal galetum pasakyti kur tokia informacija radai? ir apskritai visa info panasia apie si klausima man itartina. esu  gana gerai perskaicius apie priemima siais metais, taciau niekur nemaciau tokio kategoriskumo. pasakykit kur radot informacija

Žinutė parašyta: 2009-06-07 21:28:11 | Nuoroda

pri visu mokyklu ar istaigu yra priesais zodis baigiau, todel jei ten uzsienio kalbu mokyklat, tuomet ir preis ja turetu but, bet taip nera. beto skamba nelogiskai tada klausimas, jei jie apie mokykla klausia. todl manau kad ten kalbos kurias mokeisi mokykloje ir  kalba kuria mokysies universitete

Žinutė parašyta: 2009-06-07 23:53:47 | Nuoroda

ten kur tu atsidarei lamabpo ten yra tik prasymo blankas. jei nori prasyma pateikt internetu tuomet registruokis i ISAS, bet gali ir nest i bet kuria aukstaja, kuri dalyvauja tame reikale. parsisiusk taisykle is lamabpo.lt ir viskas bus aisku 

Žinutė parašyta: 2009-06-08 13:34:48 | Nuoroda
V3rSus rašė:

Kas zino kaip reikai zymeti prasyme norint stoti i vakarines studijas?

 dabar tokiu studiju beveik nebera, tos kur yra tai jos turi atskira koda vien is tokiu yra mru psichologija, galima studijuot vakarais, o ar daugiau tokiu yra nznau.

Žinutė parašyta: 2009-06-08 13:37:29 | Nuoroda
VytasSi rašė:
V3rSus rašė:

KAS PILDE PRASYMUS INTERNETU..

kAIP REIKIA NURODYTI STUDIJU FORMA DIENINE, VAKARINE, NEAKIVAIZDINE? nes ten tik yra universitetas (istestinis,nuolatinis) kursai ir (vf ar m). Kur reikai rinktis studiju forma?

 Žmogau, jeigu nežinojai, nuo šiemet dingsta vakarinės, neakyvaizdinės ir t.t. Yra vietoj jų tik ištestinės ir nuolatinės studijos.

Juk registruodamasis ISAS patvirtinai, kad žinai šįmetę priėmimo tvarką, bet juk matosi, kad nežinai.

 ne visos vakarines dingsta, tos kurios nedingo yra kaip atskiri pasirinkimai-turi atskirus kodus

Žinutė parašyta: 2009-06-08 13:51:20 | Nuoroda
Mcdeivis rašė:

Dabar man yra tokia situacija islaikiau visus egzaminus kokiu man reikia. Tai kada man dabar reikia eiti duoti prasyma sutdijuoti universitetus/kolegijas ??  Kaip gausiu atestata ar dabar ?

 pasakityk lamabpo.lt esanacius dokumentus prasymus gali duoti iki lieps kazkelintos dienos, gali duoti dabar ir po to kai suzinosi rezultatus egzu, galesi pakoreguoti ta prasyma jei reiks. duok per interneta- tada koreguot lengva, nemokama. atestato reiks veliau, kai priduosi dokumentus.

Žinutė parašyta: 2009-06-08 14:03:45 | Nuoroda

as parasiau laiska specialistams ir paklausiau del kaikuriu jusu teiginiu, kurie kele man itarima

parasiau:

Noriu paklausti. Ar tiesa, "jog neimanoma istoti i tapacia specialybe valstybes finansuojama jei neistojai i viena universiteta. Nes dabar konkursas vyks visoje lietuvoje del krepselio, bus visi suvesti i bendra sarasa, tai jei negavai tarkim vienam universitete valstybes finansuojamos tai kitame irgi negausi tai paciai specialybei, gali bandyti tik kita specialybe. Beto, kad ne tik tai pačiai specelybei jau negausi krepselio, bet ir panašaus pobūdžio specialybėms negausi. Pvz. jei negavai krepšelio į finansus VU, tai jau jokiam universitete į jokią programą su finansais susijusią krepšelio negausi" ? 

man atsake:

O kur tokią klaidinančią „TIESĄ“ jūs perskaitėte?
Tai tikrai tikrai netiesa. Stojantieji bus surikiuojami į bendrą eilę ir iš jos „dedami“ į jų pasirinktas programas, jei į vieno universiteto pageidaujamą studijų programą jie „netelpa“, tikrai tikrinama galimybė „įtilpti“ į tokio pačio pobūdžio paminėtas prašyme studijų programas kituose universitetuose.
Tik jei Jūsų balai bus daug žemesni palyginus su kitais, kurie pretenduoja į tas pačias programas, tuomet, žinoma, galimybių įstoti mažai. Bet tai tikrai nereiškia, kad jei neįstojate į vieną, TIKRAI neįstosite ir į kitą specialybę.

Tikiuosi suprantamai paaiškinau.
Klauskite, jei dar kils neaiškumų!

 

 

mnau jog pildyt tas vf vietas reikia kaip pernai, nes tvarkai pasikeitus, visvien mes jas gausim priklausomai nuo to kaip isdestem jas prasime.pvz, jei negauni vu vf ekonomikos, tai gali ja gaut kitam unike, kur yra mazenis norinciuju kiekis

esme abiem atvejais ta pati.

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:08:00 | Nuoroda
Daniq rašė:

O kai viską maždaug užildai, kas toliau ? Nėra, arba nematau aš, kad ką nors paspaust, kaip "patvirtinti" ar kažką panašaus...

 jei tu pildei tik pavyzdi tada nebus kur patvirtinti paspausti. jei registavaisi normalei, per ISAS,tuomet tuomet yra paspausti issaugoti

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:12:04 | Nuoroda
Lenocka rašė:

bet man visvien niekaip nedaeina.. Kie skaiciau ta reforma, kad studentas gauna krepseli, tarkim universitete socialiniu mokslu studijoms, tai prasyme reikia nurodyti visas socialiniu mokslu studijas i kurias noreciau pretenduoti, ar tik viena? Nes ten buvo mineta, kad jeigu gauni socialinems studijoms tai nesiesi i bet kokia programa.. gal blogai supratau?

 blogai supratai manau... internete pildant prasyma, tuos pageidavimus turi konkreciai ivardyt: pvz teise N vf.. taigi konkreciai ivardini iskarto, kokias tik nori specialybes, o ne tik viena sriti.jei nurodytume tik sriti, tai butu nelogiska veliau jiems stojimus organizuoti: o jei visi i teise susines krepselius... kur skaitei taip apie ta reforma?

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:14:16 | Nuoroda
Nepyk rašė:

Dabar pasakykit, ar gerai supratau, kad jeigu pildau prašymą internetu, tai galiu padaryti iki 07-08, o paskui vis tiek nuo 07-09 iki 07-18 dar turiu pateikti priemimo komisijai savo atestata (tai turi atlikti akis į akį :D)  ir kitus dokus. Jeigu viskas yra taip, tai ar aš galiu iki 07-08 nieko nepildęs nuvažiuoti į priėmimo komisija kokią dieną iki 07-18 ir tuo pačiu metu pateikti ir prašymą ir įregistruoti dokumentus (ta prasme parodyti atestatą ir panašiai)?

 negali. nes nuo 08-18 vyksta tik koregavimas prasymu. juos pateikti turi iki 8.

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:17:39 | Nuoroda
untanass rašė:

sweiki stojentieji:) as irgi siemet sumasciau stoti ,mokykla baigiau pernai ,ir niekur nestojau ,nes zinot darbas:D ne bet siemet sumasciau stoti i kokia kolegije neakivazdziai,tai patarkit , kas cia supranta visoj sitoj painevoj. Na zodziu kaip ir minejau atestata jau turiu,vat galvoju db butu geriau stoti ar per bendra kada visi 12-okai islaikys egzus? o tipo jai db stociau tai reiktu atsikirai lakstyt po kiekviena kolegije ar tai universiteta ir rasyt prasimus?

 na as susigaudau taciau tik bendram priėmime.. as tavo vieyoj stociau db, ne per bendra priemima, nes i kaikurias specialyba zymiai lengviau papulsi.  odel to lakstymo tai nznau- atsidaryk kolegiju svetaines ir rasi, ka jos sako del priemimo isankstinio.

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:47:12 | Nuoroda
angel_g1rl rašė:

Ar pildant prasyma internetu, galima mokejima daryt banke, ar privalu moketi per interneta. Iskilo toks klausimas, kadangi internetu, jei ne nuo savo sask siunti, reik papildomai prasymai rasyt, kurie kiek zinau sunkokia "suvaiksto"

 gali ir banke ir netu. jei nete : gali ir is kito saskaitos, bet turi prie moketojo kodo nurodyti savo asmens koda, tada prasymo rasyt nereikes..

Gauta iš banko informacija apie stojamąsias studijų įmokas ISAS atpažįstama iš mokėtojo nurodyto kodo (asmens kodo) ir įmokos kodo. Jei stojamoji studijų įmoka bus atpažinta, Jums bus leista prisijungti prie sistemos bei tvarkyti (pateikti, koreguoti) prašymą internetu.

kai užsiregistruosi , rasi placiau paaiskinta.

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:08:55 | Nuoroda

lbai labai nera uz ka  

Žinutė parašyta: 2009-06-11 23:08:56 | Nuoroda

lbai labai nera uz ka  

Žinutė parašyta: 2009-06-12 16:15:26 | Nuoroda

yra dar vakariniu likusiu, ju trukme tokia pat kaip dieniniu, jos laikomos nuolatinemis. tik tu vakariniu mazai yra, jos turi atskirus kodus. ir yra vf tiek vakatinese tiek dieninese. 

Žinutė parašyta: 2009-06-12 16:18:40 | Nuoroda
Daniq rašė:

O kada prašymas laikomu priduotu? Negi užpildai ir vsio. Toks jausmas, kad turi būt koks mygtukas ale "siųsti" ar "patvirtinti". :?

 tai jei registravai prasyma per ISAS tai yra tas mygtukas, ir tau paraso kad uzskaitytas tavo prasymas tik nemaisyk su blanku prasymu, jis tik paziureti idetas

Žinutė parašyta: 2009-06-12 21:22:48 | Nuoroda
wilmoooote rašė:

ir dar klasuimelis..pildau prasyma internetu, ir jeigu viska uzpildziusi paspausiu ISSAUGOTi, ar tai reiskia, kad mano prasymas jau issiustas ir nebegaliu redaguoti? ar dar galiu? ;]]]

uzregistruoji ji, bet reguoti ji gali begale kartu, iki 07 08 internetu

Žinutė parašyta: 2009-06-12 22:42:26 | Nuoroda
Cinamonas rašė:

Ar baigus pildyti prašymą internetu, kai jau atsiranda pranešimas "įvedimas baigtas", reiškia kad ir paraiška užregistruota? Nes toks jausmas, kad kažkur turėtų būti mygtukas "Išsiųsti paraišką" :))

Ir, kiek suprantu, dabar iki liepos 7 d. galiu taisyti tą savo prašymą, o jau tada priėmimo komisija automatiškai gauna galutinę mano prašymo versiją ir iki liepos 18 d. turiu užregistruoti dokumentus?

 taip

Žinutė parašyta: 2009-06-13 14:40:22 | Nuoroda

planavau pati tokia tema kurti bet po egzu rezultatu

na psichologija megstu, tik ja studijuosiu tikiuos kad egzai bus gerai, taip kad i VU, jei ne tada riomeris