Vartotojo voveras pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-20 00:50:28 | Nuoroda

Siemet baigiau odontologija KMU. jei kam kyla kokiu klausimu, klauskit, gal galesiu padeti. nusprendziau parasyti perskaites, jog kai kuriu zmoniu sioje temoje pateikiama tam tikra dezinformacija. p.s. is tiesu mano poziuris apie internetinius forumus toks - maziau skaityk,ka pataria kiti,o daryk savo galva. 

Žinutė parašyta: 2009-07-20 00:53:56 | Nuoroda

kokie abiturientu lukesciai? :)))

Žinutė parašyta: 2009-07-20 19:21:22 | Nuoroda

o kada skelbs sarasus?

Žinutė parašyta: 2009-07-20 19:44:40 | Nuoroda
viktep rašė:

kaip pasiseke, kad bent vienas studentas parase i si foruma :) nereiks tiket nuogirdom ;D man idomus bendrabuciu klausimas... ar labai baisus jie (ta prasme salygos)?  kokia liaudis gyvena? ir kuris geriausias? ar imanoma mokytis kai reikia? apskritai, ar verta ten bandyt ar geraiu iskart nuomotis buta?

aisku svarbiausi klausimai del studiju.. ar patiko? gal vis delto geriau medicina, o ne odontologija? dabar kai baigei, kokios galimybes del darbo? negi visur kur nueisi ten tik ir laukia? (cia del ligoniniu ir polikliniku).

 Asmeniskai as KMU bendrabuciuose negyvenau, visalaik nuomojausi kambari. As asmeniskai su bet kuo gyventi nenorejau. O draugai,su kuriais susidraugavau pirmais kursais,tai daugiausiai buvo is kauno ar taip pat nuomodavosi. tai taip KMU ir prabego be bendrabucio. taciau teko vasara dirbti vilniuje odontologo asistentu studiju metais,tai su grupioku gyvenom VGTU bendrabuciuose,tai suuuuper,kaip patiko. Vis delto,is tiesu, gyvenimas studentiskas verda butent juose. Dabar del mokslu ir suderinamumo gyvenant bendrabutyje :DDD na,cia labai priklauso jau nuo zmogaus. tikrai zinau tokiu zmoniu,kurie per baliavones ir mokslus prabaliavojo. bet dauguma ten mokosi.. nereikia lakstyti per visus tusus ir tiesiog protingai rinktis su kokia kompanija nori buti, ir kaip nori linksmintis. tai,kokia as kompanija rinkausi studiju metais, niekuomet nebutu problemu del moklso. ramus ir jaukus zmones :) del to labai dziaugiuosi. nes,tai,kokie zmones jus sups studiju metais, tokie ir patys formuosites. ieskokit geru, mokanciu myleti ir rupintis zmoniu ir tokie irgi bukit:) as pakeiciau tris grupes, kol suradau tikrai nuostabia. nors ir kitose grupese tikrai su visais graiziai sutardavau ir draugai buvom,bet suradau ten,kur man labiausiai patiko ir kur jauciausi SAVAS,o ir zmones buvo panasus,todel labai daug laiko kartu praleisdavom. mano patarimas toks, jei nori i baraka,tai puiku tuomet. jei abejoji,tuomet lukterk kokiu pusantru metu,kol surasi geru draugiu ir tuomet nuomokites kartu arba i baraka kartu keliaukit!

Studijos zinok tikrai patiko. Pirmi metai labai idomus del didelio medicinos mokslu kiekio. kitais metais idomu pradeti darbuotis su fantomais, tuomet ir pacientai pasirodo. is tiesu,nera ko bijoti,visi sie etapai eina paeiliui ir visko yra ismokstama! siaip, as galiu pasakyti is savo poziciju - odontologija,geriausias abituriento pasirinkimas. tikrai nezinau perspektyvesniu sriciu. o viskas yra ismokstama. ir darbo metodikos, ir bendravimas su zmogumi. niekas negime mokedamas. todel tikrai nera ko bijoti.. noreti mokytis ir viskas ateis su laiku :) pasikartosiu,kad, mano manymu, odontologija ne tik geriau uz medicina, bet geriau ir uz visas kitas specialybes. cia tik mano nuomone,bet jei manes kas paklausia,kur stoti, jei susijes su gamtos mokslais zmogus, vienareiksmiskai sakau - odontologija. jei zmogui nesiseka moksluose,tuomet dantu technikai. ir tie ir tie turi ir duonos ir sviesto ant jos uzsitepti ;) apie medicina turiu savo nuomone,bet gal neissiplesiu per daug :))

Baigus, darbo susirasti tikrai sunku Kaune,nes cia odontologu daug. laaaaabai! Vilniuje lengviau. as dabar dirbu Utenoje,privacioje,naujoje klinikoje. cia ir tam tikri niuansai,kur pasirinkti tik baigus studijas. nemanau,kad butu protinga eiti i garsias klinikas ir iskarto save rodyti kaip didziuli gydytoja. dabar yra praktikos kaupimas. is esmes,as praktikos per savaite dabar apturiu tiek,kiek universitete per puse metu :D o siaip,perspektyvos ir darbo ir uzmokescio tikrai geros. be to, tai darbas,kur niekas tau nesedi ant galvos,kaip kokiam ofise dirbant,ar kompanijoje,kur koks direktorius nuola galva uzia. tikrai geras pasirinkimas tu,kurie rase primais numeriais ir turi realias galimybes istoti! ;) mmm,nezinau,ar nepamirsau ko parasyti dar:))

Žinutė parašyta: 2009-07-20 22:24:18 | Nuoroda

pasirinkau dirbti Utenoje,nes salygas geras pasiule;) o darbo tikrai nepritruksi ;)) o bendrabuciai,tai priklauso kurie. siaip,neblogi 12aaukscio. regis 5 ar 4 numeris jo. ir patogiausia,nes viskas vietoje. tai galvoji bendrabutyje gyventi?

Žinutė parašyta: 2009-07-21 00:16:04 | Nuoroda
Choko_ rašė:

@voveras

Gal gali suteikti bent trupinėlį informacijos apie rezidentūrą?  Niekur nerandu aiškios informacijos, VU svetainėj vienintelė rezindentūra odontologijos kryptyje - veido ir žandikaulių chirurgija, į kurią priima turint medicinos gydytojo kvalifikacinį laipsnį, o baigus odontologiją kiek mačiau esi gydytojas odontologas, tai čia ne tas pats kaip suprantu

 Matau,jumi cia rimtai domites. smagu. is tiesu,rezidenturos odontologijos yra kelios: burnos chirurgija, ortopedine odontologija, endodontija, ortodontija, vaiku odontologija, periodontologija. taip pat galima stoti i veido ir zandikauliu chirurgija,taciau reikia tris metus pastudijuoti papildomai medicinoje. sios galimybes neturi medikai,jie negali buti veido ir zandikauliu chirurgais,pagal naujus priimtus reglamentus, tai turi buti odontologijos studijas pabaiges studentas, papildomai tris metus pastudijaves medicina ir tada stojes i veido ir zandikauliu chirurgijos rezidentura. taip yra ir visame pasaulyje is esmes,Anglijoje taip pat. Sios zinios yra dvieju mazdaug metus senumo,galbut kazkas keitesi, bet abejoju. Norint istoti i rezidentura, reikia mokytis ypac gerai, daryti mokslinius darbus ir jau nuo pirmu kursu imtis veiklos klinikoje,irodyti,kad tu tikrai busi vertas istoti,nes buna motyvacinis pokalbis stojant, o ten jau turi parodyti,kad esi nusipelnes tikrai. o priima i kiekviena spec. KAune po 3 zmones,tad konkursas tikrai didziulis. o stoja ne tik siu metu studentai,bet kartu stojo ir internai,nes mums jau buvo panaikinta internatura,taip pat stoja ir gydytojai,kurie jau senai baige. tad,tik didelis darbas arba "kiti" dalykai gali padeti istoti i rezidentura. ortodontijos rezidentura nuo siu metu KMU panaikinta. gal dar atsiras kada. taip pat nuo siu metu panaikinta internatura-is viso 5 metai liko studiju.

Žinutė parašyta: 2009-07-21 00:22:53 | Nuoroda

patogiausia butu,jei surastum gyventi sukileliu prospekte. cia visai netoli kliniku. apskritai,kliniku rajonas nera labai baisus, ypac kur nuosavi namai. buna,kad juose nuomoja,tai manau,kad tikrai neblogai ten. o siaip,sukileliu gatveje daznai nuomoja,tad paziurek skelbimus ir siaip,su zemelapiu pasidairyk,jei bus kur skelbimas koks. siaip,dar labai fainas zaliakalnis yra. toks,mazdaug gal kaip Vilniaus zverynas ar uzupis. toks saugesnis ir grazus.  o man nepatinkantys mikrorajonai,tai vilijampole, petrasiunai ypac, kalnieciai irgi ne ka geriau, zemieji ir aukstieji sanciai.. na,nera ten kazkas labai jau tokio blogo,bet man nejauku. siaip,nenoriu bauginti,bet patariu per daug nevaikscioti vienai naktimis. daug zinau merginu,kurios vaiksto ir viskas ok,jokiu bedu,bet as patariu buti budriai ir jei ka,paaukoti pinigeliu truputi taksui. o nuo stoteles,tai jau ne beda pareiti ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-21 00:30:34 | Nuoroda

vau.. man bus laisva diena. lauksiu ziniu,idomu butu isgirsti nuotaikas :)

Žinutė parašyta: 2009-07-21 16:14:04 | Nuoroda
Muuuu rašė:
viktep rašė:

 aisku... ;) dar sakei, kad vasara budavai asistentu. ar visi odont. studentai gali rast panasu darba jei nori?  ir beje, kaip grupes suskirto? kiek atsimenu pagal anglu kalba? bet negi galima keist jas?  pereit is vienos grupes i kita?

 Aš šiek tiek domėjausi apie tas grupes tiek VU tiek KMU ir šiek tiek galiu papasakoti :)

Žodžiu, grupes tikrai sudarinėja pagal anglų k. testuką (jei nesi laikius anglų k. egzamino). Kad kas nors būtų keitęs grupę, studentai teigia, negirdėję, bet jei bus rimta priežastis, visada galima kreiptis į dekanatą ir tau bus pagelbėta. :)

 I grupes suskirsto pagal anglu testa. as laikiau valstybini anglu,bet vis vien rasiau testa. o grupes galima keisti,jei tik yra noro. seniau buvo taip,kad priimdavo 12 studentu i grupe, o kedziu budavo 10,tai reikdavo du ismesti. mes,kad nebutu niekam nuoskaudu, pasidarem savo grupe,o sena liko. nors kitos grupes dare pliusu minusu balsavima,tai zinau,kad tikrai buvo nuoskaudu. toje grupeje,kur buvom sudare savo,tai buvo viskas ciki,bet tada susiradau drauge is kitos grupes ir daaar labiau susidraugavau su visa ta kita grupe,tai todel ir perejau :D va,kaip painiai,jei supratot. pakeisti grupe nera sunku ;) beje, jum tu visu mazinimu grupeje esanciu zmoniu nebebus,nes dabar iskarto daro po 10 grupes regis

Žinutė parašyta: 2009-07-21 16:59:54 | Nuoroda
sokoladinis rašė:

@voveras

Kiek man zinoma, KMU visose studiju programose, t.y. ir odontologijoje ir medicinoje, ikiklinikiniai dalykai studijuojami ciklais, tiesa? Tavo manymu, sis budas yra pranasesnis ar nusileidzia mokymuisi sesijomis? Ir kokie butu tamstos argumentai?

Ir dar noreciau suzinoti kaip vertini KMU studiju kokybe - dabar sutiktum moketi uz tas studijas, kurias "gavai"?

 Blemba,buvau prirases kokius tris lapus ir neissisiunte. kaip pyyyyyktaaaaaaa... Medicinoje dabar yra probleminis mokymasis, nebera ciklu. o Odontologijoje iki patalogines anatomijos egzo bus ciklai,po to pasibaigs ir bus tokie pusmeciai. manau,kad ciklai tikrai gerai. nesusigruda visi dalykai i viena kruva, nereikia per sesijas psichuoti ir nuo vieno dalyko sokti prie kito,trecio,penkto,uztenka mokytis viena. KMU studiju kokybe labai auksto lygio. jei rimtai ir objektyviai, tai ji net aukstesne uz kai kurias ES salis. uz tas studijas dabar mokeciau,manes nesustabdytu mintys del pinigu. gaila,kad issitryne visas tas mano postas. jei idomu,tai klauskit, jis buvo apie KMU pliusus prie VU (objektyvius,,o ne nuogirdas). taip pat apie tai,kaip VU varo ant KMU :D ir apie tai,kaip KMU visai nevaro ant VU :D:D:D ir dar apie tai,kaip as turejau istoti i VU odontologija,bet man mistiskai dingo papildomi,saziningai uzdirbti balai :D ir apie miestu skirtumus,nes Vilniu as gerai pazistu ir myliu laaabai. tai,jei tik idomu,nes dabar jau neperasinesiu dar karto

Žinutė parašyta: 2009-07-21 17:48:13 | Nuoroda
sokoladinis rašė:

@voveras

Pavadinime probleminis mokymasis nematau apibreztumo laike - tai jis vyksta sesijomis ar kaip? Juk pagal sena sistema rotacija vykdoma kas semestra, tad iskaitos turi buti islaikytos iki semestro pabaigos.

Man buna keista kuomet kaunieciai stoja i VU...

apie problemini mokymasi galima man regis pasiskaityti www.kmu.lt. as nezinau apie ji daug,nes tai medikam taikoma studiju sistema. 

Žinutė parašyta: 2009-07-21 19:16:07 | Nuoroda
sokoladinis rašė:

@voveras

Bet juk tu pateikai problemini mokymasi kaip mokymosi ciklais priespriesa... o pasirodo net nezinai kas tai tokio... vienzo, vistiek KMU ikiklinikiniai dalykai studijuojami ciklais, net ir taikant probleminio mokymosi koncepcija - jau paziurejau...

Mano pazistamas baige KMU, sake pats kieciausias dalykas tenai - Zemaitaitis

 ciklai medikams buvo seniau, kuomet mokydavosi tik histologija, tik anatomija, tik biochemija ir t.t. dabar, probleminis mokymas,tai toks mokymas,kuomet mokomosi apie sistema. sakykim,kraujotaka ir apzvelgia jos anatomija, histologija, fiziologija. cia tamstele nesusipazines ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-21 19:54:32 | Nuoroda

prazusi su tokiu susireiksminimu ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-21 20:12:31 | Nuoroda

tuomet daryk isvadas,jei supranti tai..

Žinutė parašyta: 2009-07-21 20:27:58 | Nuoroda

as tau jau nieko nebesiulau.. matau,kad nenusiseks kazkam su grupioku :D

Žinutė parašyta: 2009-07-21 22:34:13 | Nuoroda
viktep rašė:

as daaaar noriu paklaust :)

kaip del laisvalaikio? kiek zinau kmu lauko teniso gerbejai, o tai man laaabai svarbu ;) kur yra kortai? ir kiek reikia moketi? gal zn ar yra treneriai? ir pagaliau, tam paciam laisvalaikiui likdavo laiko? :)

 is tiesu KMU stipriai isvystytas uzsiemimas sportu. netgi yra toks ciklas,kur nemazai sporto saku tenka isbandyti,tikrai smagu ir po mokslu geras poilsis. O lauko tenisas uzima dideli vaidmeni. Rektorius ir megejas lauko teniso. Kortai yra prie kalbu katedros,nes ten kartu ir sporto katedra. nezinau,kaip del mokesciu,bet buvo draugu,kurie su dideliu malonumu zaide lauko tenisa,tad ir tu junkis drasiai ten. ir destytojai tokie idomus tu sporto disciplinu :))) na,pamatysi,tikrai laukia idomus metai ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-22 17:42:10 | Nuoroda

sveikinu istojusius! geros likusios vasaros. dabar galesit ramiai pailseti :)

Žinutė parašyta: 2011-10-31 10:41:54 | Nuoroda

Korupcijos tikrai daug odontologijos studijose. ir tai labai apmaudu. kvieciu visus kovoti pries tai, jei tai kol kas ir neimanoma,tai brandinkim kovos su neteisybe idejas. zmogaus gyvenimas labai efemeriskas, o jo kovos uz teisybe gera energija islieka simtmecius. Esu tris metus baiges odontologijos studijas ir noriu pakviesti visus esamus ir busimus odontologus, studentus kiekviena diena kovoti pries neteisybe. Juk mes-gydytojai, ir tik su gerumi vidumi gydytojas darys teigiama itaka pacientui.