Vartotojo petit_a pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-23 15:32:00 | Nuoroda

Na, įdomu, ar kas nors įstojote filosofijon, gerbiamieji?

Ko tikitės iš studijų? Kas paskatino rinktis būtent šias ir būtent kokiame universitete? O gal pakliuvote "ne ten"? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 16:38:24 | Nuoroda

Hmmm... tai nejaugi jaunieji būsimieji filosofai čia nesilanko? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 18:04:23 | Nuoroda

Aš stojau į pedagoginį ir įstojau. Sakai VU, ar ne... na, sėkmės kovose su intelektualiniais Chuckais Norrisais ;) Aš nemėgti VU filosofų sosajačio ;))

Žinutė parašyta: 2009-07-23 19:02:48 | Nuoroda

Atsiprašau už nesąmones rašyboje. [society - visuomenė; draugija.]

Na bet ne tame esmė, tamstele miela... VU yra propoguojamas vienoks požiūris į tai, kas yra filosofija. Aš nesakau, kad požiūris savaime neteisingas ar kad jis gali būti tik vienoks ir ne kitoks; tiesiog neteisinga teigti, kad visa, kas gyvena už minėto požiūrio, jau yra kažkas gėdingo ir neišmanėliško, ir ne-filosofiško, ir t.t. Pažįstu nemažai žmonių, kurie, praėję VU mokyklą, mąsto taip pat, kaip ir visi juos mokę intelektualiniai persispringėliai.

Na bet užteks veblenti man, pati pamatysite, išgirsite ir, manau, arba nekęsite, arba klausysitės kaip pamokslo nuo kalno. Cheers ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 19:57:30 | Nuoroda

Ar yra šiais metais gyvų? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-24 12:04:31 | Nuoroda

Neturėjau jokių išankstinių planų kalbėti būtent apie tai, apie ką prieš tai rašiau. Man tiesiog įdomu, kokie žmonės kodėl, kokių tikslų vedini ryžtasi studijuoti filosofiją įvairiuose universitetuose.

Noriu dar pasakyti, jog labai puiku, kad žiūrite į mano rašliavą kritiškai, tačiau nuo nuotolinio kompetencijų nustatinėjimo galėjote ir susilaikyti. Tai, kad nuo šių metų esu pirmakursis, kažką sako, tačiau ir į šią vietą derėtų žiūrėti taip pat atsargiai, kaip ir į minėtas blevyzgas.

Tikiuosi, kad dar padiskutuosime kada nors apie ką nors. Taipogi linkiu sėkmės, dvigubai daugiau negu Tamsta man linkite ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-25 18:58:46 | Nuoroda

Hmmm... na, lygir ne :)

Žinutė parašyta: 2009-07-26 12:55:13 | Nuoroda

daaaaaaaa.... kainos tai uberkūlinės :)))

Manau, kad kooperuotis (forumo pagalba) į butus būtų daug optimalesnis sprendimas...

Žinutė parašyta: 2009-07-30 15:30:54 | Nuoroda
Džeikobas rašė:

Tai, mieli kolegos, žinokit, jog aš įstojau į VPU filosofiją ;] Vaaaa.. norėjau jau naują temą kurt, nes neradau, kad kasnors būtų įstojęs į Filosofiją ir tuo pasiskelbęs viešai.. Smagu, Pauliau, bus susipažint realybėje. Che. Studente.

 Labas, Džeikai :) Taip, bus labai malonu susipažinti. Manau, kad būsime grupiokais, nes, mano žiniomis, šiais metais priimta ~ 40 pirmakursių; nemanau, kad skels į dvi grupes po 20, jei jau taip...

Tiems, kurie kviečiami studijuoti mokamose studijose, mokėti "į priekį" nebūtina. Reikia atsiskaityti iki rugsėjo 20 - osios (2015 LTL) ir nedelsiant pateikti kvitą. VPU pirmakursių stovykla bus (tačiau į ją bus pakviesti ne visi norintys, tad skubėk registruotis, jei ten nori). Adresu www.smfsa.lt (mūsų fakulteto svetainė) rasi forumą, kuriame, manau, yra pakankamai informacijos tau rūpimais klausimais :)

Sėkmės ir iki susitikimo.

Žinutė parašyta: 2009-07-30 15:36:33 | Nuoroda

Beje, ačiū už informaciją Beatai; nepasakė tamsta nieko iš esmės naujo (man), tik patvirtino mano nuostatą, kurią buvau susidaręs anksčiau (taipogi iš buvusių ir esamų studentų atsiliepimų) :)

Tiesa, man įdomu, koks mūsų dekanato ar tai filosofijos katedros požiūris į Čiakus Norisus iš VU?

Žinutė parašyta: 2009-08-03 09:30:52 | Nuoroda

Filosofija "griežtąja prasme" nėra mokslas, šiaip jau, tikrai nėra ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-03 11:18:17 | Nuoroda
Džeikobas rašė:

Pauliau, aš ir taip manau, jog neskirstys į kelias grupes. O Pats užsipildei į stovyklą fuxų ? Aš išsiunčiau prašymą, tik nežinau ar mane priims. che

Instrukcija, man labai patiko Tavo pasisakymas. Ir kitiems pritariu, kurie yra už VPU. Nežinau kaip ten visa politika, bet tikrai nemanau, kad VPU yra blogas  filosofijos ar kitų studijų atžvilgiu..

 Ne, neturiu visiškai jokio noro į tą stovyklą vykti. O tau - sėkmės bandant :)

Žinutė parašyta: 2009-08-03 15:17:49 | Nuoroda
_dalius_ rašė:

Idomi diskusija cia jusu: busimi filosofai nagrineja savo pasirinktos specialybes epistemini statusa ir autoritetu vaidmeni joje...

As, jokiu budu nepeikdamas jusu pasirinkimo, noreciau suzinoti kodel stojote butent i filosofija? Mano nuomone toks issilavinimas vertas labai mazai be tam tikru pagrindu kuriame  nors "tiksliajame" moksle, tokiame kaip fizika, chemija ar biologija, bei mokslinio metodo ismanymo ir bent rudimentinio supratimo apie visas minetu mokslu sakas, suteikiancio apciuopiama konteksta ivairios filosofines metafizikos neapciuopiamybei, neleidzianti pamirsti realybes ir beprasmiskai gilintis i grynai dirbtinai sukurtus konstruktus ir hipotezes.

Man tai idomu, nes pats kaskada galvojau pasirinkti toki gyvenimo kelia, taciau del minetu priezasciu nusprendziau kad toks mano pasirinkimas ribotu galimybes igytas filosofines zinias pritaikyti praktiniame gyvenime, kas, galu gale, man yra viso saves tobulinimo tikslas.

 Tamsta sakydamas "būsimi filosofai" iš karto apsprendžiate mūsų pozicijas ir nuostatas. Nederėtų taip, manau. Filosofu patapti nenorėjau ir dabar nenoriu. Pats dažnai prieinu išvados, kad filosofija, kaip autonominė intelektualinė sistema, man yra nepriimtina. Milžiniškos apimties darbai, kuriuos teks nagrinėti, yra, liaudiškai išsireiškus, proto gimnastikos pamokos (ką jūs, tikriausiai, išreiškiate kaip "savęs tobulinimą"). Visgi, be jokių negatyvių atspalvių.

Filosofija, manau, yra pati universaliausia intelektualinė sistema, savajame objekte talpinanti išties beprotiškai daug problematiško pobūdžio aspektų - vieni jų buvo aktualūs IV a. pr. m. e., kiti - viduramžiais, dar kiti - naujaisiais amžiais, dar kiti - dabar. Įstojau studijuoti filosofiją, nes ji man įdomi kaip sockultūrinis fenomenas (nedviprasmiškai NEEILINIS - manau sutiksite). Beje, galiu Tamstai tik paantrinti - filosofija be mokslinio metodo išmanymo, manau, yra spekuliatyvių konstruktų megapolis (su retomis išimtimis, aišku), todėl jos studijos be įžvelgtos būtinybės nuo viso to atsiriboti, įgauti racionalistinės mąstymo tradicijos diktuojamą laikyseną, manau, yra keturių metų trukmės intelektualinis futbolas su įsivaizduojamais oponentais.

Žinutė parašyta: 2009-08-05 22:26:34 | Nuoroda
grutas1 rašė:

Fuxam butinai reikia dalyvauti-bus paskelbta fakulteto puslapyje: pristatys vadovus.bendra tvarka ir t t

 O bendros tvarkos nebus įmanoma kur nors perskaityti? Ar ji perduodama tik iš lūpų į lūpas kiekvienų metų rugsėjo pirmąją? Kaip ir dekano, prodekanų, katedros vedėjų ir t.t. vardai, kabinetai bei pavardės ir visa kita...

:))))))))

Žinutė parašyta: 2009-08-06 22:55:49 | Nuoroda

Na taipgi jau... rugsėjo 1-oji - DOOMSDAY...

Nereikia gal, ką... :))))

Žinutė parašyta: 2009-08-07 13:17:44 | Nuoroda

Aha, laukiam tavęs, laukiam... :)

Žinutė parašyta: 2009-08-07 15:43:26 | Nuoroda

VPU SMF Filosofija ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-08 12:46:05 | Nuoroda

Manau, kad ne kažin ką VPU į stovyklą surenka, jei jau prasideda tokios juokingos propogandos :)))

Nu bliam, sveiku protu mąstant - su savo bendrakolegomis pažindintis turėsi ištisus keturis metus, informacija apie universitetą taipogi nėra užšifruota t.y. jei moki skaityt, tai pasiknisi, pasiklausi ir rasi. O stovykla? Mokėti pinigus už kvailus užsiėmimus/žaidimus, mokėti pinigus už tai, kad SUSIPAŽINTI SU ŽMONĖMIS, mokėti pinigus už tas naktines pjankes (+ gėralas)...

Nu nekažką, pasakysiu... NE KAŽIN KĄ ;D

Žinutė parašyta: 2009-08-09 13:16:13 | Nuoroda
uuuuuups rašė:

butas baltupiuose, 2 kambariai :) geriausiai butu mru studente :)

 O jei kambariokas? Nes aš ieškau va...

Labai tvarkingas, protingas, gražus, išsilavinęs, manieringas statybininkas iš Varėnos; bute manęs beveik nematytum, nebent girtą, jau be sąmonės.

Jei privemsiu, išsivalysiu!

Žinutė parašyta: 2009-08-09 17:46:33 | Nuoroda

Edvinai, malonu, kad gaištate savo brangų laiką beinformuodamas VPU studentus, tačiau jūsų informacijos pagrindą sudaro VU dekanų ar dar kažkokių aukštas akademines pareigas užimančiųjų KOMENTARAI bei NUOMONĖS. Viso to daugiau kaip PASKALOMIS pavadinti negalėčiau.

Kai kitą kartą kalbėsite apie aukštesniųjų pakopų studijas, jų kokybę ir kitus niuansus, nurodykite tyrimus, straipsnius, liudijančius apie realiose situacijose kilusias PROBLEMAS.

Jei, visgi, negalite to padaryti, baikite skleisti PASKALAS.

Ačiū.