Vartotojo zirklūtes. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-10-10 13:17:17 | Nuoroda

Va va ir aš girdėjau, kad baigę politologiją ar tarptautinius santykius susiduria su darbo trūkumo problema.

Vis tiek manau, jei tik pavyktų egzaminus pakankamai gerai išlaikyt-stosiu ten. Nenoriu tos universaliosios teisės

Ei, studentai, pasakokit, kaip jum ten dabar  sekas :)

Žinutė parašyta: 2009-10-10 13:21:46 | Nuoroda

Na, dėl anglų  gal mažiausiai jaudinuos, pasitikiu mokytoja. Kaip ji sako- ruošiu nuo 90 iki 100 :D Aišku, dirbti tai ojoj kaip reikia, bet..

Papasakokit kas nors, kaip būtent vyksta kalbėjimas. Žinau tik, kad yra monologas ir dialogas. Ar yra bent mažiausia galimybė prieš dialogą pasitart su kolega? Nes prisiminus PUPP, gi vienam kabinete reikėjo ruoštis, kitam kalbėt,tai galvoju, gal ir čia pan. ir būtų galima persimest keliais žodžiais einant koridorium :D

Žinutė parašyta: 2009-10-10 13:53:21 | Nuoroda

Oho, na, mes tai kitą sav tik iš ldk iki Liublino unijos rašom... Na, bet kaip pats mokytojas sakė- nesinervint, kad iki Naujų neišeisim kurso, nes jau geriau normaliai viską pakartot, kad 'susigulėtų' . Nežinau, atrodo, visai gerai taip, kai aiškina- viską suprantu iki smulkmenų net, namie tik aišku gerai išmokt reikia.Praktiškai paaiškia taip, kad užtektų tik užrašus paskaityt ir tema aiški:)

Gerai, kad nebėr  tų mesopotamijų, jau jų tai negalėjau apkęst :D Ir gerai, kad istorijos egzas birželio gale, atsipūtus tokia po visų kitų kalsiu ją:D Nors vis dar neįsivaizduoju, kaip gi reiks viską išmokt. Kontroliniai ir olimpiados viena, o egzaminas visai kita:/

Žinutė parašyta: 2009-10-13 22:37:32 | Nuoroda

Turit modulį? uau...aš tai kaži ar ištverčiau tą septintą savaitinę anglų pamoką.
Jau pakartojom visą gramatiką egzaminui, pagaliau, nemėgstu tos dalies, kasdien buvo po kokį kontrolinį. Iki Naujų išeisim kelis vadovėlius,na, o po to grynai egzamino užduotys vien.. brr, kai pagalvoji, tiek nedaug liko,arne?:)

Tikra tiesa, listeningo neišmoksi :) Bet manau gerai kartais padaryt pratimų, žinosi, kaip egzamine viskas būna, kokie užduočių tipai.

Norėjau paklaust, čia tiesa, kad egzamine jei rašinio lape nors ką esi nubraukęs ar neaiškiai parašęs ir paryškinęs, nuima balų? va taip aš šiandien klasėj perrašiau savo užduotį darkart,nepriėmė:D

Žinutė parašyta: 2009-10-13 22:52:16 | Nuoroda

Na manau, visai pats laikas galvoti apie tai:)

Šiaip teisė atvers tau daug kelių, ir jei renkiesi ją ne dėl to, kad mama liepė,o jauti, kad tau ji patinka-tai puiku! Daug kas sako, kad ji- vienas kalimas, bet...ką žinau, mano brolis, ją baigęs, įtikinėja, kad visai ne,nors aš manau, kad jam tiesiog ji patiko:D

Psichologija yra gan paklausi taip pat, ir, mano manymu, dar belekaip įdomi! (tiesą sakant, už teisę gal įdomiau). Darbas turėtų būti sunkus, pagalvok, ar emociškai galėtum jį dirbti? Nors aišku, priklauso nuo to, ką tu darysi, yra daug pasirinkimų.

Tiesiog teisei turi labai gerai mokėt istoriją. Labai labai, tobulai, ir 11-12kl ji bus daaaug sunkesnė nei dabar:/ Psichologijai turi labai gerai mokėti matematiką..

Žinutė parašyta: 2009-10-14 17:18:23 | Nuoroda

Nedraugauju su matematika ypatingai :D Nežinau, 10kl turėjau gal 5 ir galvojau nė nelaikyt pupp, bet kažkaip neatsisakiau, ir rezultate nedaug trūko iki 10 :D tai sakau, gal ir šįkart pamėgint, gal vėl sėkmė lydės, nors žinoma nesulyginami dalykai pupp ir valstybinis :D Kaip manot, įmanoma išlaikyt jį padoriai gan su tvirtu matematikos septynetu? man matematika pagal planus neprivaloma, bet niekad negali žinot, gal ir bus naudinga.. o gal geriau koncentruotis į dalykus, kurių reikia labai ir reikia gerų rezultatų?

Jei dokumentuose parašyčiau, kad laikau, tai ir niekur nedingčiau, tektų mokytis tą matematiką rimčiau :D

Žinutė parašyta: 2009-10-21 17:41:39 | Nuoroda

Bijau.

Rugsėjo pirmą pamoką darėm mokyklinį, gavau 8  Išvis aš netikus.

labiausiai baugu dėl tų naujoviškų egzaminų:o

Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:25:25 | Nuoroda

Ačiū, Instrukcija:) Šiaip baugu.

Negali būt užduočių kone dukart daugiau, dėl laiko. Ir taip anglų  egzaminas pats ilgiausias, berods 3 val. Gi nesėdėsim visą dieną anglų egzamine  
Manau, bus sunkesnės ir trumpesnės užduotys, tik jų daugiau.

Bus sausį ar vasarį bandomasis, matysim  

Kažkas čia dėl gramatikos pergyveno, na... Šiap tai ją žinot reikia. Bet nepamiršk, kad gramatikos užduočių būna mažiausiai, na, rašinys dar. Skaitymas ir klausymas sunkiausi visiem būna ir berods už juos daugiausiai taškų, tai jei tuos moki, visai gerai :)

Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:34:21 | Nuoroda

O, aš patenkinta mokytojais,ypač  tų dalykų, kurių egzaminus laikysiu.
Istorijos tai toks...žino viską, pasako viską. Jei egzaminui išmoksiu užrašus, visai pakaks testui ir daliai šaltinių.

Anglų tai nemačiau griežtesnės mokytojos :S Protu neatrodė suvokiama, kaip galima užduot tiek namų darbų ir gaut po kelis pažymius kartais per vieną pamoką iš atsiskaitymų...Bet tik pradžioj buvo sunku, dabar neįsivaizduoju, kas bebūtų geriau.

Lietuvių šiaip faina, nors gal labiau ruošt gyvenimui, o ne egzaminui :)

Matematikos ir patinka. Viską taip aiškiai aiškutėliai pasako, man labai gerai:)

Geografijos tai nežinau. Negriežta, bet savo dalyką žino ir viską paaiškina. Eičiau ir eičiau pas ją į pamokas :)

 

Geri mano mokytojai.Pasitikiu kartais jais labiau nei savimi :D

Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:45:34 | Nuoroda

Istorija Politologija tai aš nusivyliau žinokit  Nieko ji labai ten gero... net atrodo nėra Švietimo ministerijos rekomenduota. Vietom prirašyta išvis nereikalingų dalykų. O kai kur, girdėjau, net ir klaidų esama.

Paskyriau visą lentyną istorijos vadovėliam ir knygom, bus gal 15, tai knygų gana tikrai. Kad tik išmokt jas :)

Ką galit rekomenduot iš šaltinių suvokimo? Kad būt su ats..

Roma ir Graikija. hmm. na, kad abi buvo antikinės..maždaug panašiu laikotarpiu. Kultūra panaši. Ahh, nežinau iš tikrųjų. Manau, abi padėjo pamatus Europinei kultūrai.
Čia aš taip manau tik:)

Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:49:58 | Nuoroda

Nedraugauju su interpretacijom. Pievos man ten :D Bet žinot, jei gautum ten kokią nesąmoningą samprotavimo temą, tai ką ir beparašysi. Ech, norėčiau jas mokėt rašyt

 

Ką manot apie naująją įskaitų tvarką?

Žinutė parašyta: 2009-11-05 14:56:25 | Nuoroda

Į gimnaziją. Manau, kad skirtumas yra, nors aš ir iki gimnazijos mokiaus jos bendrojo lavinimo skyriuje, kai dar toks buvo, tai negaliu daug pasakyt. Dauguma mokytojų gi su patirtim didele.

Manau, kad tarkim pas mus mokytojai labai atsidavę savo dalykui. Ir kai tu tai matai, tai gal ir patį paveikia... Mama, kai buvo tėvų susirinkime mano gimnazijoj ir po to ėjo pas brolį į mokyklą, sakė skirtumas akivaizdus,atmosfera ir net mokytojų veidai tokie, kad pats užsimanai mokytis:D

Žinutė parašyta: 2009-11-07 15:30:53 | Nuoroda

Tai va, atseit kadangi potemės iki šiol nežinomos buvo tik pirmiesiems kalbėtojams, padarys taip, kad.... jas žinos visi! (ir tai vadinama kalbėjimo egzaminu, gi ateis visi iškalę viską). Bus galima rinktis iš trijų temų: literatūra, kalba,kultūra, o potemes (atrodo, 15 kiekvienai) paskelbs prieš mėnesį. Ateisi ir išsitrauksi vieną.

Bet per daug nesidžiaukit, nes poemės bus, pavyzdžiui: augalų motyvai 19a. lietuvių literatūroje  

Kol kas dar, atrodo, nenuspręsta labai konkrečiai, bet maždaug taip. 

Na...
Man tai taip nepatinka, kad ir esu iš tų, kurie pirmi eina:)

Žinutė parašyta: 2009-11-07 16:39:18 | Nuoroda

Tai nori pasakyt, dabar niekas nekals? Kaip tik, ateis visi tas penkiolika potemių dar ir kaip iškalę. Anksčiau gi buvo kalbėjimas iš tokių dalykų, ką tiesiog...ką žinau, žinai:)

Nežinau, ir čia, vadinasi, tikrinami mūsų kalbėjimo įgūdžiai.

Žinutė parašyta: 2009-11-07 16:50:01 | Nuoroda

Aš pasistengsiu kaip nors entuziastingai kalbėt, tarsi man iš tikrųjų rūpėtų,pvz., koks yra moters portretas 20a.pr. lietuvių literatūroje:D
Kaip manai, kurią temą geriau rinktis? Gal ir jum sakė kokių pavyzdžių daugiau?

Žinutė parašyta: 2009-11-07 16:54:31 | Nuoroda

tos 15 knygų tai pagrinde seni vadovėliai.

Kaip džiaugiuos, kad antikos anais m tiek buvo, gal šįmet jau nebebus tiek.

Baugina tik tos reformos  Kaip ir žinau viską, bet vistiek...sunkiau bus, taip pat, labai sunku..?

Et, nieko neprišnekėsi čia. Einu mokytis apie Nyderlandų revoliuciją ir gezus

Žinutė parašyta: 2009-11-19 21:30:27 | Nuoroda

Nerašiau nė vienos interpretacijos ir dievaži nemokėčiau. Ir mokytoja mus labiau samprotavimui ruošia. Bet va, Aušra, o kas bus, kai mum klius temos kaip 'Tolerancija' ?  (nieko bendro su literatūra  apskritai)

Išvis nemėgstu, kaip per egzaminus suformuluoja temas.

Bet...Egzaminai gi čia dievai ir prie jų reik taikytis :D

Žinutė parašyta: 2009-11-19 22:52:42 | Nuoroda

Na man kiek keista, kad kiti taip anksti ima kartot
Bet turbūt  čia mokytojų paruošimo technikos skirtingos :)

Ką tik ką sužinojau  Egzaminų tvarkaraštį :/ Istorija jau birželio 4, o jau galvojau bus mėn. gale, ir jau kad mokysiuos, tai mokysiuos:D
Negerai ir nelogiška 

Kokia anglų tai jau pačiam vidury mėnesio...

Žinutė parašyta: 2009-11-19 23:00:07 | Nuoroda

Na žinai, šešetas šešetui nelygu. Pas kai kuriuos mokytojus tai labaiiii geras pažymys visai

Šiaip tai bandyk, aš ir siūlau.

Viskas, žinok, įmanoma,nors ir nelengva. Juk dar daug laiko liko, o pamokų a lygyje daug. pagalvok, kuri tavo sritis silpniausia ir pradėk šturmuot anglų kalbą nuo jos:)

Linkiu tau daug...motyvacijos  ir valios. Tikiuosi, kad tvirtai nuspręsi ir kryptingai tam ruošiesi, ir ne 'ai,rytoj', o jau šiandien
 

Sėkmės.

Žinutė parašyta: 2009-11-19 23:10:32 | Nuoroda

Norėjau paklaust apie geografiją....

Turiu ją b lygiu, ką žinau, smagu per pamokas, per daug neplušėjau niekad, turiu 10 :D Dabar pamąsčiau, gal egzaminą laikyt? nes 'nu mažu kas'  Vis tiek planuoju į socialinių mokslų pusę..kažką.

Peržvelgiau į užduotis, tai gal  maždaug iš bendro išprusimo gaučiau teigiamą  , jei dabar laikyčiau.... Mokytoja sakė, kad duotų man knygų ir laisvai galėčiau laikyt, yra buvę, kad laikė ir visai geografijos nesimokę ir gavo labai gerus įvertinimus..

taigi, kas nors laikė tą egzaminą? Daug laiko užtrukot prie besimokydami? O gal neverta...?