Vartotojo Anheli pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-11-30 23:17:13 | Nuoroda

Aisku, as jusu nepadrasinsiu, bet noriu pasakyti, kad palyginus su studijomis, 12 klases egzaminai (kuriuos jau, visa laime, esu praejusi) yra niekalas, bet kartu ir nepaprastai svarbus dalykas. Niekalas todel, kad per studijas jus dar ne tokiu egzaminu turesit ir daugiau "kosmoso" per nakti turesit iskalt nei per tuos 12 metu mokykloj. Ir vis delto susimauti baigiamuosiuose egzuose, neiveikti pirmos sunkesnes kliuties ir del to apriboti savo ateities galimybes... na, tai tiesiog pravalas. Taip kad mano patarimas - mokykites nuo pat pradziu:) O jei nepavyko nuo pat pradziu, tai tada nuo sios akimirkos. Ir su pertraukom, taip stogas tikrai nenusoks.

Žinutė parašyta: 2010-04-08 19:14:04 | Nuoroda

 Sveiki ir sveikos, esu VU Orientalistikos centro sinologijos II kurso studentė. Jei turit kokių klausimų dėl studijų OC ar konkrečiai sinologijos specialybės, galite klausti:) 

Žinutė parašyta: 2010-04-08 19:34:10 | Nuoroda

Mano skype - marengo8 :)

Žinutė parašyta: 2010-06-09 21:38:38 | Nuoroda

Na, su perspektyvomis tokia situacija, kad jos apima labai plačią sritį, kadangi tai regionistikos studijos, t.y. studijuojamas regionas. Mokomės ir regiono kalbų, ir istorijos, ir apie menus, apie religiją, filosofiją... Prirašykit čia visko, ko tik norite. Na, politika ir ekonomika gal mažiau aktuali (kalbu apie sinologiją), studijos labiau orientuotos į kultūrą. Taigi taip ir išeina, kad profilis labai platus, gali duotis nors į visas puses, bet niekas darbo pasiūlymų ant lėkštutės nepadės, bent kol kas tokį įspūdį susidariau. Reikės patiems galvoti ir tada jau bandyti prasiskinti kelią.

Žinutė parašyta: 2010-06-21 23:20:20 | Nuoroda

Mano asmenine nuomone, studijuoti nera lengva :D Tiksliau, po sios sesijos galiu sakyti, kad netgi sunku :D kartais ir stogas ima sokinet. Bet nesigailiu. Darbo daug, be to, reikia dometis ir paciam, skaityti, ziureti, klausyti, praktiskai visas laisvalaikis sukasi apie studijas. Bet sakau, cia tik mano nuomone, greiciausiai yra ir kitaip mastanciu:)

Žinutė parašyta: 2010-06-22 22:25:24 | Nuoroda

Sakyciau, sunku ne del kalbos mokymosi, nors, aisku, kalbos mokymasis reiskia, kad reikes mokytis kiaura semestra, ne tik per sesija. Ir lankyti reikes normaliai :D Bet sunku, kai yra daug gana skirtingu dalyku ir visiems reikia skaityti, ruostis seminarams, kartais tiesiog fiziskai nespeji. Cia kalbu apie sinologija, kitu specialybiu nezinau. O jau sesija... Galiu pasakyti, kad kai vakar suzinojau paskutini pazymi ir sesija faktiskai baigesi, nezinojau, kur pasideti, nes buvau primirsus, ka normalus zmones veikia visa diena (apart sedejimo prie knygu/kompo). Va taip va.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 21:40:04 | Nuoroda

Japonologai antrame kurse pradeda mokytis kinu kalbos, taip kad turbut imanoma vienu suviu nusauti du zuikius :)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 21:45:33 | Nuoroda

Tibetieciu kalba nera populiari, bet juk ne pagal populiaruma mokomasi :D Anksciau sinologai mokydavosi japonu, tai turbut logiskiau, kadangi yra daug bendrumu. Ne tik hieroglifai kalbas jungia, bet ir kulturos labai siejasi. Studentai juokiasi, kad, nors Tibetas priklauso Kinijai, bet Japonija kulturiskai daug artimesne, tad ja ir studijuoti butu kaip ir logiska. Beje, mokomasi klasikines tibetieciu kalbos, kuri yra (mano supratimu) labai sudetinga ir keista (lyginant su kitomis, mums dazniau pasitaikanciomis kalbomis) :D Beje, skaitome (tiksliau, bandome skaityti) budistinius tekstus, tai dar juokiames, kad reiketu pries pradedant tibetieciu kalba praeiti budizmo ivada.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:14:01 | Nuoroda

Hm, o jūs šiaip nesimokot religijų istorijos - juk religija - ypač svarbi kultūros dalis, o budizmas - viena svarbiausių Kinijos religijų (tarp konfucianizmo, daoizmo, etc.) Apskritai atrodo pasakiškai įdomu:) Ir kaip viskas išsibalansuoja - ar lieka entuziazmo ir laiko gilintis į kultūrą, ar tiek dėmesio skiriama pačiai kalbai, kad visa kita jau atrodo kaip antraeilis dalykas, kone laiko gaišimas, kai tokia sudėtinga kalba?
 

Manau, kad leidzia, juk normalus zmones :D Ypac dabar, ypac sostineje, kur kinai atnese 'moderniaja kultura'. Del religiju istorijos - buna kursas apie budizma, tada apie budizmo sklaida Azijoje, sinologai turi konfucianizma, taip kad religijoms demesio skiriama. Del to susibalansavimo - itariu, tai asmeniska. Bet is savo pozicijos galiu pasakyti, kad gal pacioj pradzioj kalba ir buvo prioritetas, bet dabar (antrame kurse) daugmaz tolygiai. Priklauso nuo to, as studentas pats domisi kitais dalykais. Be to, kalba ilgainiui isikertam, galbut maziau pastangu reikia jai mokytis, kitkam lieka laiko. Zodziu, atsakymo vieno nera - priklauso nuo interesu ir poziurio :)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 23:15:06 | Nuoroda

Oi, kaip cia nusikopinau gabala ne savo pasisakymo :D persiprasau :)

Žinutė parašyta: 2010-07-05 22:20:28 | Nuoroda

Nea, gaila, bet negirdejau :)

Žinutė parašyta: 2010-07-06 19:42:58 | Nuoroda

Aš stojau į sinologiją be geografijos metinio ir nieko blogo nenutiko. Manrods, iš mano grupiokų dauguma be to metinio. Tik nežinau, gal šiemet jis kitokią svarbą turi, kad jūs čia visi bijot?

Dėl hieroglifų - japonai pasiskolinę tradicinius kinų hieroglifus ir turi du savo kaip ir alfabetus, apie kuriuos aš tragiškai nieko nežinau :D bet greičiausiai tie, kurie taiko į japonologiją, yra pasidomėję, ir žodžiai hiragana bei katakana jiems kažką sako :D Žodž, naudoja ir kinų hieroglifus, ir savo rašmenis. Verta paminėti, kad Kinijos Liaudies Respublikoje naudojami supaprastinti hieroglifai, tad užmetęs akį į japonišką tekstą sinologijos studentas vargiai ką supras vien dėl to, kad ir hieroglifai, nors ir kiniški, jam nepažįstami. Bet, jei yra noro, sinologai visada su supaprastintais lygiagrečiai gali mokytis ir tradicinius hieroglifus :D

Žinutė parašyta: 2010-07-06 20:05:08 | Nuoroda
JapaneseKoreanLover rašė:

Ahneli, labai gražiai paaiškinai ;)  

 Dėkui, stengiausi :D

Šiaip išsilavinę kinai moka tradicinius, tai kaip ir priklauso. O kinai Taivanyje bei išeivijoje tradicinius ir tenaudoja. Bet sutinku, tikrai keistas dalykas, kad tauta pati sugriovė savo senąją kultūrą, o kaimynai išsaugojo :D Jei pasidomėtumėte, pamatytumėte, kad ojojoi, kiek daug japonai iš kinų pasiskolino ir taip ištobulino bei išpopuliarino, kad dabar nedaug kas težino, kad iš tikro tie dalykai atsirado Kinijoje!

Žinutė parašyta: 2010-07-09 10:51:24 | Nuoroda

> Elisa, patarčiau rinktis ne pagal kalbą, o pagal regioną, nes vis tik teks studijuoti regiono kultūrą, istoriją ir panašiai. Būtent šie dalykai turėtų būti pagrindinis kriterijus, nes kalba yra tik pagalbinis instrumentas. Jei nebus įdomus kitų paskaitų turinys, tai, patikėk, kankinsies. Man irgi būtų faina ir įdomu mokytis japonų kalbą, bet regionas manęs netraukia, tad palieku šios kalbos studijas ateičiai, galbūt kursams, o gal ir svajonėms :D Dėl hieroglifų - galima rašyti ir vištos koja, kad tik jie būtų suprantami. Aišku, geriau, kad jie būtų gražūs, juolab, kad ir kinai savo "hanzius" labai aukština ir kreipia dėmesį, ar, pvz., rašai taisyklingai, t.y. teisinga brūkšnelių tvarka ir panašiai. Bet už negražius hieroglifus niekas skalpo tikrai nenuims!

> Gintosia, aš ne japonologė, bet galiu į kai ką atsakyti. Dėl literatūros, tai lietuviškai jos praktiškai nėra. Vieninteliai lietuviški tekstai pasitaiko tik kai kuriuose bendrojo universitetinio lavinimo dalykuose, o grynai specialybinėmis temomis skaitome angliškai, kas moka - rusiškai ar prancūziškai, jei randa kokių tekstų. OC biblioteka yra gan gausi, bet ji labiau praverčia rašant rašto darbus, ruošiantis seminarams, o ne mokantis kalbos :D Dėl dėstytojų - bent jau mano kurso dėstytojai man atrodo geri. Japonų kalbos dėstytoja, kiek girdėjau, tikrai kieta ir mokina gerai, gal jūs ją iš kursų pažįstate, nežinau... Sakyčiau, dabartiniai dėstytojai yra geri, bet kadangi Lietuvoje šiaip mažai mūsų specialybinių dalykų profų, tai sunku pakeisti išėjusų dėstytoją ir pan. Tada gal gali išpulti ir koks prastesnis, mažiau patyręs. Kol kas visi man atrodo profesionalai, labai įdomūs ir originalūs žmonės :) Aišku, gerai būtų, jei koks japonologas čia pasireikštų ir pasakytų, kai yra iš tikro :)

Žinutė parašyta: 2010-07-09 22:25:12 | Nuoroda

Labai optimistiškai skamba tavo planai :D :D Bet jei labai norėtum, kodėl gi ne, gal ir pajėgtum su abiem kultūrom susitvarkyti. Jei leidžia tvarkaraštis, galėtum lankyti laisvuosius dalykus iš sinologijos arba atvirkščiai. Įmanoma. Bet abiejose srityse pasiekti tą patį gylį tai kažin, kažin :D Kad ir pavydzdys - sinologai studijuoja Kinijos regioną, o antro kurso antrame semestre (esu būsima trečiakursė) prasidėjo tibetiečių kalba, vėliau bus tibetologijos įvadas ir pan. Na ir ką - sunku aprėpti ir tą, ir tą. Net jei yra noro (kalbu apie save).

Bet aišku, jei prioritetas yra Japonija, tai klausimas "uždarytas" :D

Žinutė parašyta: 2010-07-09 22:52:42 | Nuoroda

Japonologai kaip antrą kalbą turi šiuolaikinę IR senąją kinų kalbą, o sinologai klasikinę tibetiečių. Greičiausiai dėl to ir tas skirtumas, turbūt japonai sudėjus abu dalykus kinų kalbai skiria daugiau valandų nei sinologai - tibetiečių. Spėju, kad taip ir yra :D

Žinutė parašyta: 2010-07-10 16:05:55 | Nuoroda

Nenuleisk rankų, pabandyk, mažu pavyks :D Kitaip po to alkūnes nusigrauši, o čia bent žinosi, kad padarei viską, ką galėjai .

Žinutė parašyta: 2010-07-14 20:10:46 | Nuoroda

Pritariu, kad nebandęs nežinosi. Šiaip balai ne itin aukšti, bet sunku ir prognozuoti, koks bus konkursas į arabistiką, kadangi paskutinis priėmimas buvo jau senokai.  Sakyčiau, nieko blogo nenutiks, jei parašysi pirmu numeriu :)

Žinutė parašyta: 2010-07-15 15:45:04 | Nuoroda

Ale aš nesuprantu, kas šiemet su ta geografija darosi? Ne tik į Lyg. Azijos studijas, bet ir kai kurias kitas studentai bijo neįstoti, nes neturi geografijos metinio. Visada ta geografija tebuvo smulkmena. Kada buvo pakeista tvarka? Kol kas susidariau įspūdį, kad jau tada, kai buvo vėloka ką nors keisti. Nesuprantu...

Žinutė parašyta: 2010-07-17 16:27:24 | Nuoroda

 Mes su grupioke pakalbėjom, kad labai laukiam naujokų :DDD Sakom, rūpinsimės jumis ir mylėsim :D Žodž, greičiau ta liepos 23 ar kuri ten diena! Tai jau kai įstosit, rašykit savo skaipus, gal kokį susitikimėlį padarysim :)