Vartotojo Dessert pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-12-17 21:36:15 | Nuoroda

Taigi, džiugu, jog iš anksto apsisprendei kuo nori būti ateityje. Tokie žmonės dažniausiai atiduoda visas jėgas mokslui o vėliau tampa puikiais specialistais savo veikloje :}

Soc. Pedagogikos pati nestudijuoju, tačiau mano draugė jau antrus metus mokosi VPU šią specialybę. Kiek žinau, iš pat pradžiu ji nebuvo patenkinta savo pasirinkimu, bet praėjus laikui vis daugiau ir daugiau gilinosi į šo mokslo ypatybes, dabar ne už ką nestudijuotų ką kitą :)

Šiaip i VPU aukštų balų nereikia. Jei labiau pasistengsi - įstosi į nemokamą vietą. O ir pirmunė būti nebūtina. Sekmės.

Žinutė parašyta: 2009-12-17 21:46:00 | Nuoroda
asorrti rašė:

Norėčiau į VGTU Transporto inžinerinę ekonomiką ir vadybą arba Nekilnojamo turto vadyba, galvojau ir apie Leidybą, bet labai prieštaringos nuomonės visų, neapsisprendžiu. Kokia jūsų nuomonė, ar perspektyvu, gal kas daugiau žinot, kad susidėliočiau prioritetus ;]

 Kaip buvusi abiturientė -pabandysiu draugiškai patarti ;}

į VGTU vadybą arba inžineriją lengva įstot, nes aukštų balų ten nereikalauja, tačiau mokytis tikrai yra sunku. Į nekilnojamojo turto vadybą reikia šiek tiek aukštesnių balų. Leidyba tikrai perspektyvus ir įdomus mokslas, pati norėjau ten įstoti ;}  Taigi, iš pateiktų variantų siūlau įstoti į nekilnojamojo turto vadybą arba leidybą.  

Žinutė parašyta: 2009-12-17 21:54:23 | Nuoroda
ginne rašė:

as tai visai pasimetusi patapau...nezinau nervas tik ima  Kiek pernai buvau apsisprendusi i ekologija stot, tiek siemet nebezinau ko noriu  sokineju nuo ekologijos prie medicinos ar net molekulines biologijos...gal kas panasiu abejoniu turit?  patarkit

Patariu ant poperiaus lapo išdėstyti visus parinktų specialybių pliusus ir minusus. Dvi mano draugės studijuosia aukščiau įšvardintas specialybes - viena ekologiją, kita - mediciną. Studijuojanti mediciną dažnai skundžiasi, jog mokytis yra sunku o norit gauti gerą pažymį reikia nemažai paprakaituoti prie vadovėlių. Kita, būsima ekologė yra patenkinta - įdomu mokytis, įdomios bei kūrybiškos asmenybės, puikūs dėstytojai. Bendrai paėmus specialybės yra perspektyvios, tik kurią pasirinkti spręsi Tu ;}

Žinutė parašyta: 2009-12-27 22:19:07 | Nuoroda
Instrukcija. rašė:

VU istorija. Kodėl? Savaime aišku, kad patinka istorijos dalykas, be to, išmanydamas praeitį, išmanai ir dabartį ir gali bent preliminariai numatyti ateitį. Žodžiu, įvairiapusiškas išsilavinimas, formuojantis teisingesnį, tikslesnį požiūrį į daugelį procesų.

 Ach, kaip gailiuosi, jog neįstojau į VU istoriją.. Retkarčiais, kai susitinku su ten studijuojančia drauge pradedu pavydėti baltu pavydu. Ir yra ko :} Ištisas malonumas susietas su istorijos mokslu. Tikrai verta. O ir perspektyvos plačios. Sėkmytės :)                                                                                         

 

Žinutė parašyta: 2009-12-27 22:39:43 | Nuoroda
aurete rašė:

Galvoju kitais metais stoti į VU ar MRU ekonomiką arba statistiką. Gal yra ten įstojusių? Ar patinka studijuot? Sunku? Ką dar galit patart?

 Taigi, visų pirma noriu perspėti, jog nestudijuoju ekonomikos. Tačiau, besiremdama klasiokių pasakojimais galėčiau pabandyti patarti.

VU besimokianti klasiokė, kuri iš tikrųjų yra labai protinga ir gabi mokslams retsykiais pasiskundžia dėl didėlio krūvio. Teorijos ten išties nemažai, o ir šiaip pasimokyti nemažai reikės. Mokykloje turėjusi vien 10, VU jos vidurkis siekia vos 6. Bet tai tikrai normalus ir įprastas reiškinys tarp pirmakursių VU ekonomikos studentų. Grupiokai dažniausiai būna super draugiški ir paprasti.

Kita- MRU'nietė skundžiasi vien dėl grupiokų, kurie dažniausiai kylę iš gan pasiturinčių šeimų.. ir šiaip nėra patenkinta mru tvyrojanti atmosfera. Mokytis reikia nemažai, tačiau ir laisvo laiko lieka pakankamai. Tačiau MRU yra sukurtos visapusiškos sąlygos studento tobulejimui - didelė ir jauki biblioteka, moderni mokymo sistema. MRU mokymo lygis nei kiek nenusileidžia VU. O diplomas yra vertinamas analogiškai.

 

Žinutė parašyta: 2009-12-28 23:31:42 | Nuoroda

Patariu šią svetainę - www.istorikas.lt.

Ten rasite ne tik reikalingus žemėlapius, bet daug TIKRAI gerų konspektų, svarbių sąvokų bei ištisą reikšmingų datų sąrašą.

Pastudijavus konkrečia temą, Testų skyrelyje galite rasti klausimų, atitinkančių Jūsų išmoktai temai.

 

Žinutė parašyta: 2010-05-15 17:42:11 | Nuoroda

priklauso nuo specialybės ir mokymo įstaigos. Bet

Žinutė parašyta: 2010-05-15 17:43:40 | Nuoroda
Dessert rašė:

priklauso nuo specialybės ir mokymo įstaigos. Bet šiais laikas, kai už lango siautėja krizė į mokamą vietą ,manau, 95 proc. yra galimybė įstot. :)

 

Žinutė parašyta: 2010-05-15 18:04:02 | Nuoroda

sveika ;)

tam, kad pakliūti į viešąjį administravimą nereikia aukštų balų. Mokytis, kiek teko girdėti, nėra sunku. Net teko girdėti nusivylusių studentų skundus, jog per mažai to mokslo turi. Todėl susidarė įspūdis, jog tai yra ideali spec. tiems, kurie nesiruošia daug laiko praleidinėt prie vadovėlių.

Mano manymu VA nėra rimta specialybė, tą, dėja, teko girdėti ir iš lūpų kai kurių dėstytojų.. tačiau visi mes skirtingi, ir kiekvienas iš mūsų turi savo nuomonę ir poreikius, todėl spręsti Tau:)

Žinutė parašyta: 2010-05-22 18:10:20 | Nuoroda
Zooma rašė:

Sveiki,

aš vėl su klausimu? ;]

gal galite patarti ar naudinga ir perspektyvu stoti į rekreaciją ir turizmą? Labai reikia patarimų :D

 kiekviena specialybė yra savotiškai naudinga ir perspektyvi. Kaip jau kažkas minėjo - reikia rinktis tai, kas arčiau širdies. Tuomet mokslas bus vaisingesnis, beto sutiksi daug mielų žmonių, su kuriais turėsi bendrų pomėgių. Tai išties yra svarbu. Tad patariu šioje situacijoje vadovautis vien savo širdutė :)

ps - rekreacija ir turizmas tai perspektyvi specialybė.

Žinutė parašyta: 2010-05-22 18:19:54 | Nuoroda
pEta* rašė:
ugniss rašė:
pEta* rašė:

Sveiki, laikau lietuvių, užsienio kalbą ir istoriją.
Planuoju stoti į teisę.
Bet smalsu, kur dar galėčiau stoti su tokiais egzaminais? 

Labas ;] o  kokių dalykų metinius pažymius turi.? šiaip su tokiais egzaminais (žiūrint į universitetines studijas) gali į humanitarinių mokslo studijų sritį (filosofija,teologija,religijos mokslai,menotyra,istorija,archeologija,etnologija,filologija) ir į  socialinių (politikos mokslai,viesasis administravimas,visuomenės saugumas,socialinis darbas, edukologija,komunikacija ir informacija,rekreacija ir turizmas) ;]

 Dėkoju :}

daug daug kur galima stoti be matematikos. Šiais laikais net be jos galima įstot ten, kur ji reikalinga, žinoma užmokėjus už mokslą. Bet nepatariu, sunku bus :) kaip jau buvo paminėta, matematika nereikalinga stojant į humanitarinę, socialinę kryptį. Kolega nepaminėjo dar tokių spec. kaip Verslo informacijos vadyba; Leidyba; Informologija, Archyvistika (VU) arba kūribinės industrijos ir visa kita, kas susiję su menu.

Žinutė parašyta: 2010-05-22 18:23:58 | Nuoroda
lintu13 rašė:

Taigi tie balai jau buvo senai paskelbti. Nežinau kaip dėl VU, bet MRU:

Į valstybės finansuojamas vietas- pirmojo šaukiamojo balas - 20,02, paskutinio - 18,28

Į mokamas vietas pirmojo šaukiamojo - 18, 26 paskutinio - 16, 40

 

Mano balas 17, 80. Labai tikiuosi įstoti į mokamą.

nereikia tikėtis. Į mokamą su tokiu balu tikrai įstosi, o kolegijoje galbūt ir į nemokamą vietą pasisektų. :)