Vartotojo auronce pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-26 22:39:15 | Nuoroda

Aš irgi čia skype: aureja13

Žinutė parašyta: 2011-07-31 20:32:58 | Nuoroda
Misis rašė:

užsiregistravau vgtu vnf vietoje, tai iki kada  reikia uzsimoketi uz pirmaji semestra??? 

 Sutartyje yra parašyta prie : III. STUDENTO ĮSIPAREIGOJIMAI 12.2. punktas :) ne vėliau kaip per 4 savaites nuo semestro, už kurį mokama įmoka, pradžios ;D

Žinutė parašyta: 2011-08-01 13:58:07 | Nuoroda
Igniokas rašė:

 sveiki,

gal galit kas paaiskint del bendrabuciu kaip ten apgyvendina??

ka reiskia tie ELF, VVF, TIF???

 kiek žinau, fakultetus. pvz, mano yra TIF'as - Transporto inžinerijos fakultetas ;)

Žinutė parašyta: 2011-08-01 14:01:36 | Nuoroda
Zienka rašė:

a gal aju aksnors bandete uzsiregistruoti LSP? ir ar yra jau jum duomenys is VGTU? 

 esu užsiregistravus. vis dar nėra :)

Žinutė parašyta: 2011-09-21 20:38:59 | Nuoroda
numan rašė:

Sveiki, kiek supratau tai inzinerine ekonomika ir vadyba yra magistratura? ir norint cia stoti reikia tureti bakalauro laipsni transporto inzinerijos fakultete? Paaiskinkite, man paskutiniai metai vidurineje, nelabai gaudausi.

 transporto inžinerinė ekonomika ir vadyba yra bakalauro studijos. bei trečiame kurse yra specializacijos - transporto ekonomika, transporto logistika. tada renkiesi vieną iš jų.

Žinutė parašyta: 2012-02-08 18:08:18 | Nuoroda
viktorija.k rašė:

Sveiki, noriu paklausti apie apgyvendinimo tvarką: ar sunku gauti kambarį dviems skirtingų lyčių nesusituokusiems asmenims? Skaičiau, kad reikia notaro patvirtinto tėvų sutikimo ir pan, ir tada tas prašymas yra apsvarstomas. O ar dažnai pasitaiko, kad tai leidžiama?

Kadangi pasibaigė VGTU ir Saulėtekio būsto sutartis, vyko konkursas ir laimėjo kita įmonė - "Economus". Tad dabar neaišku kaip bus dėl tų kambarių gavimų. Reikės tiek tavo,tiek draugo tėvų raštiško sutikimo patvirtinto notaro. Visą šitai turint aišku leidžiama. Jeigu kyla dar kokių klausimų, tai gali parašyti VGTU SA. Kontaktai yra čia: http://www.vgtusa.lt/kontaktai/ . Dar čia gali pasiskaityt naujas sutartis: www.vgtusa.lt/2011/12/29/vgtu-studentu-atstovybe-bendrabuciu-gyventojai-netrukus-pajus-teigiamus-pokycius/ .

Žinutė parašyta: 2012-02-08 18:48:51 | Nuoroda
Endriuuu rašė:

 Tai va, noriu laikyti Lietuviu, Istorija, Rusu, Matematika gal dar Anglu:)

Noreciau kad veliau rasciau gerai apmokama darba nuo 2k... Ka patartumete ? 

Pagal tavo norimus laikyt egzaminus, galiu pasiūlyti tai, ką pati dabar studijuoju: Transporto inžinerinė ekonomika ir vadyba.  Kitaip tariant, tai yra logistika. Rusų kalba šitai specialybei yra didelis privalumas. Reiktų laikyti lietuvių, matematiką ir istoriją arba anglų k. :) daugiau info čia:  stojantiesiems.vgtu.lt/bakalauro-studijos/studiju-programos/tif-02/

Žinutė parašyta: 2012-02-08 19:59:48 | Nuoroda
nikaas rašė:

Sveiki studenai, kiek supratau stojant i VGTU Transporto inzinerine ekonomika ir vadyba nereikalingas fizikos nei metinis nei egzaminas ar tiesa ? Ar paciuose studijuose yra fizikos paskaitos ? Labai aciu.

 Nereikia fizikos egzamino. Ir fizikos paskaitų nėra. Gali pasižiūrėti kokie yra dėstomi moduliai, kokia studijų programa, čia: www.medeine.vgtu.lt/programos/programa.jsp?fak=7&prog=37&sid=F&rus=U

Žinutė parašyta: 2012-04-09 00:33:14 | Nuoroda
Marius44 rašė:

 Aisku, aciu uz atsakyma, dar norejau paklaust kai sitos profesijos mokaisi VGTU tai pagrindas apie ka eina? kroviniu pervezimus ir pns?

 žinoma, kad mokinsimės ir apie krovinių pervežimus ir t.t. :)  tačiau pirmus metus mokomės bendrų dalykų: algebra, vadyba, verslo vadyba, informacinės technologijos, inžinerinė ir kompiuterinė grafika ir pan. va antram semestre dabar turim specialybės įvadą. štai čia gali pažiūrėti, kokių dalykų mokytumeis: www.medeine.vgtu.lt/programos/programa.jsp?fak=7&prog=37&sid=F&rus=U

Žinutė parašyta: 2012-04-09 00:37:24 | Nuoroda
Marius44 rašė:

 Gal kas zino kokiu dalyku reikia norint istoti i sia specialybe??

 stojantiesiems.vgtu.lt/bakalauro-studijos/konkursiniai-balai/ čia kaip pavyzdys. reikia: lietuvių kalbos, matematikos ir anglų arba istorijos. jei laikai abu, tai (kaip galbūt žinai) sistema skaičiuoja studento naudai, kad balas būtų aukštesnis. čia konkursinių balų sandara: stojantiesiems.vgtu.lt/bakalauro-studijos/konkursiniai-balai/sandara/

Žinutė parašyta: 2012-06-01 17:37:14 | Nuoroda

Sveiki, kas ketinate šiemet stoti į šią specialybę?  Jei turite klausimų, klauskite 

Žinutė parašyta: 2012-06-05 16:15:27 | Nuoroda
Kotryna123 rašė:

 Sveiki :) norejau pasiteirauti kokie minimalus balai i neakivaizdines studijas? :) ar ir sunku mokytis ar idomu? :) 

 Labas :) šiemet buvo priimti 51 studentai į ištestines, iš kurių 2 gavo vf vietą. Aukščiausias balas: 18.80, o mažiausias 18.20. Kaip bus šiemet, neaišku. Kiek universitetas yra numatęs priimti studentų į šią specialybę.
Man mokytis yra įdomu, bent jau aš nesigailu čia stojus (nuolatinės studijos, 1 kursas). Žinoma, kol kas mokomės tokių bendrų dalykų. Bet jau turėjom ir specialybės įvadą. Ar sunku..negalėčiau pasakyt, kad yra sunku, jei viską atsiskaitai laiku, padarai referatus ir t.t. tai puiku :) bet jei tinginiauji, studentauji, nk nedarai, o prieš sesiją puoli atsiskaitinėt, tai nelb gerai ;D daugeliui taip su algebra buvo. O šiaip, kaip nuolatinėse studijuojant, tai laisvo laiko yra pakankamai. kol kas nespaudė, jei visko paskutinei minutei nepasilieki :) 

Žinutė parašyta: 2012-06-07 20:35:51 | Nuoroda
Kotryna123 rašė:

 Aciu labai ;))) o su kokiais cia dalykais imanoma istot? :) Brolis metosi, tai reik issamiai pasidometi :D

 Lietuvių, matematika ir užsienio kalba (arba istorija). Metinis pažymys imamas istorijos(arba užsienio kalba) :) siūlyčiau čia pasižiūrėti: http://stojantiesiems.vgtu.lt/bakalauro-studijos/studiju-programos/tif-02/ . Čia rasi kokie bus dėstomi moduliai, kokios karjeros galimybės ir pan ;)

Žinutė parašyta: 2012-06-07 20:59:23 | Nuoroda
TellMeLast rašė:

 Sveiki,susidomėjau ir aš šia programa tik va turbūt bėdą turėsiu..Laikau lietuvių,matematiką ir fiziką,kaip manot ar yra galimybė čia įstoti su šiais egzaminais?:) jeigu į vf nepavyktų tai bent į vnf..:)

 Labas ;) gerai, kad laikai matematiką, nes ji sudaro didžiausią dalį stojamojo balo (0.4). Negarantuoju, kad įstotum į VF, nes balai yra gan aukšti (pamenu pirmu etapu paskutiniojo buvo virš 18 balas). Beeet, jeigu tau labai gerai pasiseks ir turėsi aukštus balus iš egzaminų, tai gal :) o šiaip ims užsienio kalbos ir istorijos metinius pažymius. 
Jei ne VF, tai bent į VNF, manau, turėtum patekt :) viskas priklausys nuo balo :) p.s. čia gali atsidaryt skaičiuoklę ir pabandyt suvest įvertinimus, kad ir dar nežinai egzaminų rezultatų, bet bent jau numanai: http://stojantiesiems.vgtu.lt/bakalauro-studijos/konkursiniai-balai/skaiciuokle/

Žinutė parašyta: 2012-06-08 00:59:41 | Nuoroda

 Taip, mokėt tikrai ne daug palyginus su inžinerijom :) Na, sėkmės. Tikiuos pateksi ;)

Žinutė parašyta: 2012-06-16 11:40:28 | Nuoroda

 Gali peržvelgt kokius dalykus studijuotum, jei dar nematei: http://medeine.vgtu.lt/programos/programa.jsp?sid=F&prog=119&rus=U&fak=10&metai=2012 arba čia: http://statistika.vgtu.lt/ . Beje, kiek žinau, praeitais metais įstojo 37 ir visi tik į vf su balais 19,34(didž.) - 15.(maž.) :)

Žinutė parašyta: 2012-06-17 00:52:38 | Nuoroda

 na, kaip sakiau, gali peržvelgt programą :) lyg ir du ar tris semestrus bus kažkas su programavimu būtent. tokio dalyko, kaip atsisakymas kažko, nėra, nes čia gi ne mokykla. mokais, kas yra pagal programą. galiu patart, parašyt vienai panelei iš FMF studentų atstovybės, kuri studijuoja šią specialybę. Jos . ;) 

Žinutė parašyta: 2012-06-18 23:42:14 | Nuoroda
TellMeLast rašė:

 Dabar galvoju,o kokia situacija su transporto inžinerija?:) Koks skirtumas tarp transporto inžinerinės ekonomikos ir vadybos,bei kokios karjeros galimybės?:)

 Transporto inžinerijoje patenka ir su mažesniais balais, nes čia technologiniai mokslai ir žinoma beveik visi į vf, labai mažai kas į vnf. Stojant reikia fizikos egzamino (arba pažymį ima, jei nelaiko kas). Skirtumas yra tas, kad logistika - socialiniai mokslai, tai mokomės tokių dalykų, kaip: mikroekonomika, makroekonomika, transporto įmonių plėtra, finansai, organizavimas ir valdymas, ir t.t. Transporto inžinerijoje - fizikos, chemijos, atsparumo, automobilių diagnostika ir pan. Palyginimui gali čia peržvelgt, kokios galimybės ir kokie dalykai studijuojami, tikrai gana aiškiai viskas aprašyta :) :

1) transporto inžinerija ( http://www.vgtu.lt/media/files/9/vgtu-pk-tif-01.pdf )

2) transporto inžinerinė ekonomika ir vadyba ( www.vgtu.lt/media/files/9/vgtu-pk-tif-02.pdf )
 

Žinutė parašyta: 2012-06-25 00:04:43 | Nuoroda
wwp rašė:

 Aš galbūt ketinu čia stoti šiemet :) Ar verta, ar čia geriau nei kolegijose logistikos (jose daugiau praktikos turbūt) ? Kaip dėstytojai, yra ką nors praktikoje pasiekę, ar tik teoretikai? Kaip su realiomis perspektyvomis (ne tomis "ant popieriaus", kurias VGTU savo puslapyje pateikia)? Ar aukštesnių kursų studentai dirba pagal specialybę, jei taip, tai ką dirba? Kaip grupės, ar studentaut, ar kažko išmokt čia susirenka? 

 Kalbant apie praktiką, tai šiaip ar taip, kolegijose visose srityse yra daugiau praktikos nei universitetuose. Bet viskas priklauso nuo studento, jei jis veiklus ir nori išnaudoti vertingai laisvą laiką, tai be abejo atranda darbo ir antrame kurse, trečiame, ketvirtame pagal specialybę. Ir tai dar viena puiki patirtis, praktika. Yra įmonių, kurios mielai priima studentus praktikai, o po to daugelis net lieka dirbti toje įmonėje. Puikus pavyzdys, "Girteka logistics". Per karjeros dienas teko šnekėti būtent su šios įmonės vadovu ir jis patvirtino, kad pas juos daugelis studentų lieka dirbti. Jie nepraleidžia pro akis perspektyvaus darbuotojo. Taip kad daugeliui pasiūlo pasilikt. Kokios perspektyvos? jei jau neįtinka tai, kas ant popieriaus, galiu pasakyti, kad dirbama transporto vadybininku, ekspeditoriumi ir panaši veikla transporto įmonėse. Ir baigę studijas įsidarbina šioje srityje, bet aš nemažai pažįstu tokių, kurie studijuodami jau dirba pagal specialybę. Darbo pasiūlymų yra, nes visgi transportas atlieka svarbų vaidmenį visuomenėje. Galimybė dirbti yra oro uostose ir geležinkelių stotyje, bet tikrai pasiūlymų sulaukiama mažiau(Lietuvoje), nei iš keleivių ir(ar) krovinių pervežimo įmonių.

Dėstytojai..yra tikrai gerų savo srities specialistų, kurie ne tik dėsto sausą teoriją, bet per paskaitą įtraukia ir studentus. Netgi paskaitų metu(ne pratybų) atliekam kokias nors praktines užduotėles grupelėse, po to viską pristatom.
Kai kurie papasakoja paprasčiau, t.y. su pavyzdžiais ir iš patirties, kad būna įdomu klausytis. 

Įdomus klausimas apie grupes...kiekvienas studentas įstoja su kažkokiu tikslu, vieni to norėjo, kiti įstojo, kad tik įstot kur nors po mokyklos ir gaut diplomą. Skirias kiekvienas, vieni studijuoja, kiti studentauja, bet prieš sesijas užtat susirūpina, kai jau gręsia išmetimas iš univiero. Tad lygint grupes, ko jos čia susirinko, tikrai nelogiška.. Kiekvieno studento reikalas, ar jis pasiims tas žinias, kurias jam duoda ar taip nk ir neišmoks. Klausimas, ar įmonės vadovas norės tokio studento, kuris tiesiog praslydo tuos keturis metus ir šiaip ne taip gavo diplomą, bet nk nesuvokia, neišmano apie tą specialybę? ne.  :)

O ko nori Tu ir ko tikies iš šių studijų? jei sakai galbūt ketini, tai rimtai pagalvok ar tu nori čia stoti. Ar patiks ir t.t. negaliu garantuoti. Buvo tokių, kurie atėję suvokė, kad ne taip viską įsivaizdavo, tai ne jiem, tad metė mokslus. 

Žinutė parašyta: 2012-06-25 00:12:20 | Nuoroda

 VU TVM tarptautinis verslas ir VGTU logistika. VU ko tu mokysies, tai vis verslas, ekonomika, finansai..logistika toje programoje tik iš pasirenkamų dalykų yra viename semestre. Visgi ne man rinktis, nes šie dalykai skirias, nėra vienodi :) gali pasiteirauti tų, kurie studijuoja jau tarptautinį verslą, kokios perspektyvos ir kokį darbą dirba.