Vartotojo Logola pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-03 15:15:13 | Nuoroda

Sveiki, esu irgi abituriente. Manau vieni kitiems padėsime ir dalinsimės informacija apie išsvajotojos žurnalistikos studijas.  Šių metų stojamųjų tema yra vidaus ir užsienio politika. Šiaip žinant, kad jie dažnai klausinėja apie politinius įvykius, tai visai nebloga tema. Negu dar papildoami skaityti apie sportą, nors pilnai gali pakalusti ir apie jį. Būtų labai smagu, kad patirtimi pasidalintų, jau studijuojantys. Galbūt norėtumėte aprašyti, ko klausė. Tiesiog įdomu, Įdomu, kokius dalykus mokotės  kaip ruošėtės egzaminui?

Žinutė parašyta: 2010-04-13 19:17:35 | Nuoroda

Karoli, jei ne paslaptis, kurioje srityje dirbai, jei ziniasklaidos tai didelis pliusas. Pazymiai mazoki. Anglu egzamino neitraukiams i balo skaiciuokle. Svarbus tik istorijos ir lietuviu valstybinaii egzaminai. Dazniausiai razultatai buna is abieju nuo 8o ir daugiau, kas stoja, bet i mokama gal ir istotum. Ypac, aki preitais metais konkursas buvo mazas. Du zmones i viena vieta. Labai svarbus yra ju konkursas. Rasinio rasymas ir jei patinka rasinys, kviecia pokalbio. Jei gauni iskaita, vadinasi viskas ok, tada ziuri ar praeini pagal egzamino balus. Siaip del mokyklos, tai yra sekmadienine zurnalistikos mokyklele, bet ji jaubaigiasi. Prasidejo nuo spalio. Tad jau pavelavai:( Siap jei vilioja si specialybe, dauguma dirba zurnalistini darba net nebaigia siu studiju. 

Žinutė parašyta: 2010-04-13 19:19:03 | Nuoroda

 Agne, nors tema paskelbta, tai nereiskia, kad komisija nepaklaus apie sporta ar kultura. Jie gali paklausti bet ko. Aisku, didesnis demesys bus skiriamas politikai.

Žinutė parašyta: 2010-04-14 11:29:21 | Nuoroda

Oficialiai balu neprideda, uz tai, kad rasei. Bet pokalbi pasakius, kad turi praktikos is karto gauni pliusa.Siaip daug kas studijuoja filologija, vis tiek ismoksti valdyti zodi, gauni issilavinima. Kiti baigia ekonomika ir raso apie ekonomika. ir panasiai.  

Žinutė parašyta: 2010-04-18 21:18:29 | Nuoroda

Dar leidyba irgi yra vienas is variantu. Lengva pereiti, nes pirma semestra panasius dalykus moko. Dabar kazkaip galime pakeisti po pirmo pusmecio studijas jeigu sutampa 80% programiniu nuostatu ar kazkas tokio.

Žinutė parašyta: 2010-06-30 21:14:40 | Nuoroda

Sveiki! Buvau as siandien. Gvau iskaita! Bet neisivaizduoju, kiek dar zmoniu ja gauna. Komisijos saras labai ilgas. Bet buvo Peciulis, delfi.lt vyr. redaktore. aušra Lėka iš veido, račas, paršonis, vaišnys.... Rašiau tema Neplukdyk, Nemuneli. Interviu su vid. reikalu ministru. Rašiau apie kontrabanda. Pokalbis praejo gana sklandžiai. Pagrinde, klausinėjo apie dienos aktualijas, nes sakiau, kad domiuosi. Šiaip jie turi kompa, tad neprifantazuokite, nes pvz tikrino vienos mano drauges svetaine, ar tikrai tokia yra. Šiaip klausia, kodel studijuoti noriu, kuo domiuosi, ka kitais numeriais irasiau. Taip apt dmesys ES buvo didelis, kas dabbar pirminkauja, kada Lietuva primininkaus. Institucijos Es. Zinoma, demesys politikai. Gerai kirskite as opozicijoje kas koalicijoje partiju lyderius. Reikejo vardinti es parlamentarus iš Lietuvos. Nepamirkite paiimti rašytyu straipsnių. Taip pat kalbėjome apuie frakciją. Pagrindinis patarimas-nesakykite to, ko nežinote, nes atsakius į klausimą jie iš atsakyto žodžio traukia kita klausimą, tad gerai apgalvokite. Ai, nesakykit, kuo nesidomite, nes tad pradės apie tai klausinėti. Visiems linkiu sekmės!  žurnalistu gali būti ir nebaigęs šių studijų

 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 22:22:40 | Nuoroda

Man idomu kiek gavo zmoniu iskaita? 

Žinutė parašyta: 2010-07-06 11:31:11 | Nuoroda

Mano viena pažistama, kuri irgi stojo i zurnalistika, sake kad šiais metais stojančiųjų buvo 295, bet idomu, kiek žmonių atkrito, kas negavo įskaitos?

Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:18:00 | Nuoroda

O kaip sužinoti, kiek žmonių gavo įskaita? 

Žinutė parašyta: 2010-07-14 15:00:58 | Nuoroda

Pasidalinisiu savo pokalbio įspūdžiais. Nors patekau į tą grupę kur buvo Vaišnys, bet jo tuo metu nebuvo. Tad nežinau, ar jis baisus ar ne. Šiaip labaio pasidžiaugiau, kai pmačiau kad Pečiulis yra, nes lankaiu žurnalistikos kursus, kuriuos jis organizuoja, tad visada mieliau ir drąsiau, kai pažįstamas veidas. Deja, tas pažįstamas veidas ir uždavė klausimą į kurį vienintelį ir neatsakiau. Koks naujienuų potalas neseniai atsirado Lietuvoje, transkliuojantios ale tiesiogiai naujienas? Kažkas tokio. Gal kas žinote, nes aš net engirdėjusi buvau. Tad elementariai atsakiau nežinau ir toliaunekibo. Šiaip iš pat pradžių komisija buvo griežtya ir rūsti. Maždaug, ko čia atėjai, žurnalistu gali būti ir be diplomo, ebet kažkaip stengiausi mandagiai jiems atsakyti ir po to jie visi man šypsojosi. Nebuvo rimtų priekabių ar kvailų klausimų. Maždaug ar esi patyręs meilės kančių? Įdomu, kad paklausė apie mano segiamą sagę- ančiuką Donaldą. Pasakiau, kad neša laimę, nes išlaikiau teises segėdama jį. Tada jei klausia: Iš pirmo karto? aŠ: NE, IŠ KETVIRTO. Tada jie pradėjo juoktis ir amne paleido. Man tik vėlaiu atėjo į galvą, akd jie pamanė, jog visus keturis kartus ir segėjau tą sagę ir pagalvojo, kokia durnele galvoja, ka jai laimę neša, nesugebėdama teisių išsilaikyti:D Tia tiek mano įspūdžių

Žinutė parašyta: 2010-07-24 00:55:14 | Nuoroda

Sveiki būsimieji kolegos, sveikinu įstojus:) Gal reikia visimes apsikeisti kokais skype ar facebook. Aišku, kas nori.

Žinutė parašyta: 2010-11-10 20:36:08 | Nuoroda

Sveiki, esu žurnalistikos pirmakursė aišku, dar ne daug teko patirti studijų skonio ir vargų, bet vis dėlto, jeigu kas nors įdomu klauskite :) Šiaip man labai patinka, aišku, yra nuobodžių paskaitų, bet pati atmosfera, kompanija ir pora nerealių dėstytojų atperka minusus.

Žinutė parašyta: 2010-11-15 20:51:29 | Nuoroda

Galiu kalbeti tik taip kaip buvo praeitais metais. tai stojimo tvarka tokia: papildomas konkursas vertinamas įskaita arba neįskaita, jei gauni neįskaita nesvarbu, kokie tavo balai į juo nieks jau nebežiūri, jei gavai įskaita, vadinasi, tu mums tikai, belieka laukti egzaminų rezultaų, pagal kuriuos pakliūni arba i nemokama arba i mokama. galimas variantas, kad įskaitų gaus daugiau negu gali priimti, tada viską nulems egzaminų balai, bet pats principas, kad jei neįskaita, tai vadinasi, neįstojai, net nežiūri balų. Manau ši nauja tvarka, galios ir šiais metais, bet negaliu tvirtinti, nes Lietuvoje viskas keičiasi greit.

Žinutė parašyta: 2011-07-26 16:15:24 | Nuoroda

Sveiki, būsimieji fuxai.

Kas įstojote į žurnalistiką, laukiu jūsų priėmimuose. Patarimas atsišvieskite atestatą ir pasą ar tapatybės kortelę iš anksto nes VU ilgos eilės prie švietimo aparato, taip pat kam negaila kelių litų galite ir pasitvirtinti pas notarą, nors VU tvirtina nemokama, tačiau eilės bent pirmą dieną ilgos tikrai ilgos. 

 

Žinutė parašyta: 2011-07-26 16:15:27 | Nuoroda

Sveiki, būsimieji fuxai.

Kas įstojote į žurnalistiką, laukiu jūsų priėmimuose. Patarimas atsišvieskite atestatą ir pasą ar tapatybės kortelę iš anksto nes VU ilgos eilės prie švietimo aparato, taip pat kam negaila kelių litų galite ir pasitvirtinti pas notarą, nors VU tvirtina nemokama, tačiau eilės bent pirmą dieną ilgos tikrai ilgos.