Vartotojo silvia pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-06 15:39:03 | Nuoroda

Sveiki, gal jau žinoma, kada maždaug stojamieji VGTU, VDA ?

 

Žinutė parašyta: 2010-04-06 15:40:31 | Nuoroda

Sveiki, gal žinote, kada pirma dailes egzamino peržiūra?

Ar labai ruošiates?

Žinutė parašyta: 2010-08-12 13:59:17 | Nuoroda

Sveiki:)

Taip pat įstojau į VGTU architekturą :)

Žinutė parašyta: 2011-03-11 14:41:13 | Nuoroda

Sveiki! Esu VGTU architekturos studente, pirmakurse :) Tarp begalybes breziniu, maketu ir kitu linksmu dalyku, prisiminiau, kad ir as pries metus studijos.lt skaiciau atsiliepimus ir komentarus sia tema. Ach, kaip tada, rodos, truko informacijos! :) Ka galeciau papasakoti?:)

Žinutė parašyta: 2011-03-18 22:40:21 | Nuoroda

Tokio kaip akademinio piešimo nebėra stojamajame, vadinasi atmintis piešimas ar pan. 2010m. užduotis: 

"Pastatymas susideda iš trijų daiktų. Ritinio (cilindro), vienos taburetės ir stačiakampio gretasienio. Ritinio išmatavimai: skersmuo - 1,5 metro, aukštis - 0,25 m. Jis paguldytas ant grindų plokščiąja dalimi. Ant ritinio, kiek į šoną nuo vidurio, stovi taburetė. Ji pasukta į žiūrovus 60 laipsniu kampu. Taburetė keturiomis kojomis. Kojos kiek platėjančios į apačią, sujungtos papildoma horizontalia jungtimi. Taburetės viršus kvadratinis. Priešais ritinį, kiek į šoną, guli stačiakampis gretasienis. Jo išmatavimai - 1 X 0,5 X 0,7 metro. Jis pasukta į žiurovą kampu.

Objektus apšviečia šviesa krintanti iš kairės, iš viršaus. Visi pastatymo daiktai ir jų detalės vienodos spalvos. Į kompoziciją žvelgiama iš vidutinio žmogaus aukščio - 1,7m.

Piešinys atliekamas nespalvotu pieštuku, nenaudojant braižymo priemonių. Užduotis atliekama A3 formato vatmano lape. Užduočiai atlikti skiriamos 3 valandos."

 

Ši užduotis kliuvo ir man. Nepasakyčiau, kad itin sunki, ypač, kai visi sėdėjom šalia vienas kito, tai dar akimis gali pasikonsultuoti su kaimynais ir pasitikrint, ar tikrai į temą paišai :)

Pirmo kurso pirmas semestras dabar jau atrodo nesunkus, nors tada, žinoma, tikrai buvo ką veikt. Braižyba, maketavimas, bet visko tik pradžia. Dabar- žymiai įdomiau, bet ir gerokai daugiau darbų. Žinoma,. svarbiausia jausti, kad esi savo vietoj, tada ir darbai teikia kūrybinio džiaugsmo. Tiek šiam kartui:)

Žinutė parašyta: 2011-03-24 18:51:16 | Nuoroda

Tokio kaip vieno bendro, tai tikrai ne :) Fakultete darbus galima pamatyt, bent dalį jų.

Žinutė parašyta: 2011-03-26 17:18:28 | Nuoroda

Asmeniškai manau, kad jei esat baigę dailės mokyklą, mokotės mokykloj istoriją, meno istoriją, pasidomit patys kažkuo minimaliai- užteks :)   Nes klausimai tikrai labai įvairūs, nors, žinoma, pati nežinau, kiek gavau iš šiod stojamojo dalies, tad negaliu sakyt :) Bet jei jau skirt laiką stojamiesiems, tai geriau mokytis kitų dalykų.

Jei aš pati atsukčiau  laiką atgal, mokyčiaus labiau piešimo, nes dabar jo tikrai reikia:)

Žinutė parašyta: 2011-03-31 12:38:48 | Nuoroda

Būdama 7toj klasėj aš labai ramiai gyvenčiau ir negalvočiau dar taip toli :) Viskas keičias, ypač tai, kas susiję su studijom, stojamaisiais ir egzaminais, tad dar neverta sukt galvos.

 

Žinutė parašyta: 2011-04-19 18:13:42 | Nuoroda

Aš gal nelabai supratau klausimo, bet kompozicijai tiesiog reikia nupiešt/nubraižyt perpektyvinį užduoto objekto vaizdą :)Projekcijas dvi sakykim, na kažkurias išraiškingas, nes ne kieky, manau, esmė :)  Svarbu, kad perpektyva nesigautų lyg iš paukščio skrydžio ( nors pati šią klaidą ir padariau), o butų iš žmogaus pozicijos. Nežinau, ar idėja, ar taisyklingumas ir supratimas pačios kompozicijos ima viršų, nes ir studijuojant susiduri su daug skirtingų dėstytojų, bet aš manau, kad padaryt viską teisingai, tvarkingai ir aiškiai uždeda didelį pliusą darbui.

(Dabar pajutau, kad praėjo nepilni metai po stojamųjų, o aš jau sunkiai prisimenu, kap ten kas:))

Žinutė parašyta: 2011-04-19 20:44:12 | Nuoroda

Manau, kad jei laiko netrūksta, tai darai kuo daugiau :) svarbu- teisingai.

Žinutė parašyta: 2011-04-21 00:01:08 | Nuoroda

Sunku gal ir pasakyt, ko reikėjo ir ko ne, nes juk jokių komentarų po stojamųjų ir nebūna, išvadas pasidarai pats:) Piešiau aš ir kėdes ir perspektyvą ne visai tokią, kokią dabar daryčiau, bet dar iki šiol dėkinga likimui, kad taip viskas susiklostė ir egzaminai išgelbėjo ( tad ir jų nepamirškit), nes gavau iš stojamojo 55. Negaliu sakyt, kad tai TIK tiek, tačiau nedaug. Tikrai ne tiek, kad būčiau buvusi rami, jog tikrai įstosiu. Tačiau netgi nujaučiu, kodėl toks rezultatas ir kokias klaidas dariau. Pasiruošimo tikrai reikia, o man kaip tik jo ir trūko:)

Tad ir nedrįstu labai patarinėt būtent dėl stojamojo užduočių, nes galbūt esu ne visai ta, kuri gali tai daryt :)

Žinutė parašyta: 2011-04-24 18:08:56 | Nuoroda

Atsakyti gal ir negaliu, nes turiu mažai info apie inžinerinę architektūra, tačiau bent jau man vienas svarbesnių momentų yra tai, jog baigus inž. architektūrą, gauni statybos inžinerijos bakalaurą, o tai užkertą visus kelius tapti tikru architektu ir projektuoti. Tad tarp mano pasirinkimų inž architektūros ir nebuvo :)

Žinutė parašyta: 2011-06-11 16:16:34 | Nuoroda

Aš manau, kad matyti kitą žmogų t.y. draugą ar pan. studijuojant architektūrą tikrai nėra tas pats, kas studijuoti architektūrą pačiam.  Ypač tada, kai ši specialybė nė truputį tavęs nedomina, tada ir visos valandos draugo praleistos prie braižymo, maketų ir nemiegotos naktys atrodo beprasmės.

Aš pati baigiau (beveik) pirmą kursą ir drąsiai galiu sakyt, jog tai nėra nei žiauru, nei beprasmiška, nei labai sunku :) Su sąlyga, jei studijos tikrai patinka. Žinoma, turbūt ne visi 100%  žino, kad jiems patiks čia mokytis iš anksto. Aš ir pati nebuvau tikrai. Tačiau gyveni ir mokaisi, turbūt :)

Sėkmės visiems, kas bandys stot šiemet į architektūrą, juk ir stojamieji turbūt ne už kalnų :)

Žinutė parašyta: 2011-06-13 14:20:17 | Nuoroda

Kiek prisimenu, tai tiek kompozicija, tiek piešimas vyko toj pačioj auditorijoj, stalai tie paprasti, kurie kažkiek pasikelia, tad beveik molbertas :)

Žinutė parašyta: 2011-06-13 14:25:50 | Nuoroda

Praėjusių metų konkursinis balas buvo gerokai žemesnis, nei turbūt visi tikėjosi, tad kažin, ar jam dar yra kur kristi:)  Bet bandyt stot visada verta, kaip bepasisektų egzaminuose. Niekada nežinai, kiek yra už tave geresnių.

Žinutė parašyta: 2011-06-14 18:26:59 | Nuoroda

Tikrai tiesa, kad susirenka įvairių žmonių. Vieni gal bando tik, kiti yra užtikrinti tuo, ką daro. bet bandyti visada verta, o gal ims ir pasiseks. Juk jei visi, kurie abejoja, neateitų į stojamąjį, kiek iš tų kelių šimtų liktų...? :) Taip, yra tokių, kurie pas tą patį Vrubliauską mokos privačiai, bet tokių vienetai, tikrai.  Nereikia savęs be reikalo gąsdinti, kokie visi šaunūs ir kiek daug moka. Per stojamąjį pamatysit tokių, kuriems viduj gal šiek tiek pavydėsit talento, gabumų, tačiau tikrai bus ir tokių, kurių galbūt neturėtų čia būti. Tai natūrali konkurencija. Tam ir reikalingi stojamieji, kad atrinkti geriausius. O juk priima į architektūrą per visą Lietuvą tikrai nemažai, tad nėra taip baisu, pamatysit :)

Žinutė parašyta: 2011-06-22 09:10:41 | Nuoroda

Yra konsultacija, yra:

www.lamabpo.lt/ckfinder/userfiles/files/Architekturos%20egzaminu%20tvarkarastis%20%202011.pdf

Pati nebuvau praitais metais, bet info buvo naudinga, kurią gavau po to :)

 

Žinutė parašyta: 2011-07-03 22:17:10 | Nuoroda

Paskaičiau jūsų diskusiją ir pamaniau, kad visgi įsiterpsiu :)

Prieš metus, kada ir pati stojau, paskutinio įstojusio balas į VGTU vf 19.30 buvo kaip rodiklis ( nors rašiau ir vnf ). Rašiau aš ir VDA ir KTU, nes niekur kitur, kaip tik architektūroje savęs neįsivaizdavau. Konkursinį balą pasiekiau šiek tiek didesnį, bet su baime laukiau rezultatų, ar įstojau. Kiekvienais metais juk galvojama, kad balas kils :) Kai konkursas baigės, vf vietos paskutinio balas buvo ~19. Kiek prisimenu, šiek tiek virš 19. Jis nukrito gerokai žemiau tada, kai staiga žmonė perėjo iš vnf į vf vietas ( tai buvo  jau po ~1-2 mėnesiu, jei neklystu). Kodėl? Buvo kalbų, kad gautas finansavimas ir dar atsirado kelios vf vietos. Kaip ten tiksliai, ir pati nežinau. Bet tikiu, kad tiems žmonėms tai prilygo stebuklui. Pasirodo jų būna!

O vnf vietų išties nemažai, todėl manau, kad jei yra galimybė pradėt studijuot mokant už mokslą, kodėl gi ne, gal nepraėjus nė semestrui, nusišypsos laimė :)