Vartotojo BerilÄ— pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-02 09:54:56 | Nuoroda

Tikrai keista skaityti tokius pasisakymus kaip "TurÄ—jau tiek, o gavau aniek". Bent jau iš mano pažįstamų, dauguma gavo tikrai pelnytai balus. Juk yra vertinimo normos, pagal jas ir vertina. Sakykim rašinys, ar matÄ—t kada vertinimo normas? VertinimÄ… sudaro ne vienas balas, kad patiko/nepatiko. O keli - už temos suvokimÄ…, atsakymÄ… į klausimÄ…, kaip žmogus moka argumentuoti (argumentai labai svarbu, o netik niekinio teiginio "numetimas") na ir gramatikos balas. Atitinkamai kiek pataikyta, tiek balas ir krenta/kyla. Tikrai negali vertintojai rašyti balų "iš lempos".

Gaila, kad darbų dar neleidžia peržiūrėti, būtų įdomu.:)

Žinutė parašyta: 2010-07-02 10:12:24 | Nuoroda
zhi-vile rašÄ—:

PastebÄ—jau tokį dalykÄ…, kad kas mokÄ—si 9-10 gavo mažiau, nei tikÄ—josi, o kas mokykloje gaudavo prastesnius pažymius - išlaikÄ— geriau.

Aš, matyt, prie tų pastarųjų, ant kurių kai kas netgi pyksta. :) Metiniam 7, niekada per daug nesistengiau, gavau 83 proc.

Kelių klasiokių gaila. Jau trys žmonÄ—s iš klasÄ—s ruošiasi rašyti apeliacijas. Vienas klasiokas net 10 proc. nesurinko, nors mokÄ—si tikrai puikiai.

SkaiÄiau, kad buvo vertintojų, kurios jau pora metų pamokų net neveda. Nežinau, kiek Äia tiesos, bet.. panašu, kad iš lempos tikrino.
GalÄ—tų ištaisytus darbus parodyti.

 Aš tai irgi labai džiaugiuosi savo balais:) Gavau 90, nors mokykloje metiniam lietuvių turÄ—jau 8. Niekada daug laiko neskyriau ir nekaliau autorių, be to ir mokytojams nepataikavau. SkaiÄiau tik tuos programinius kÅ«rinius, kurie man buvo įdomÅ«s, bet visus rašinius/interpretacijas vistiek išmepdavau jų net neskaiÄius dorai, tik bruožus persiskaitydavau;) Na, o prieš egzaminÄ… jau nori nenori teko gerai paplušÄ—t ir prisÄ—st prie man neįdomių kÅ«rinių. Ir tikrai rezultatai pranoko mano lÅ«kesÄius, negalÄ—jau vakar patikÄ—ti, kelis kartyus el. dienynÄ… tikrinau :D

Žinutė parašyta: 2010-07-02 10:21:11 | Nuoroda
Car0line rašÄ—:

Gal kas prisimenat ar žinot kiek galima taškų buvo surinkt iš samprotavimo rašinio ir kiek iš suvokimo?  

 Man rodos, iš abiejų dalių po 52 taškus buvo, po to ten kažkaip konvertuojasi, tiksliai nežinau tos sistemos...

Žinutė parašyta: 2010-07-02 11:15:07 | Nuoroda
Turka rašÄ—:

o kaip logiskai paaiskinsi, kai lodariai gauna 90, o olimpiadininkai net neislaiko? 

pamastyk, bet ramiai, be emociju. cia taip imanoma? 

 Tai reiškia nebuvo tokie jau nevykÄ—liai ;) Dar kitas dalykas, jei žmogus pergerai save vertina, eina į egzaminÄ… tikÄ—damasis kuo aukštesnių balų (nes savo rate, savo klasÄ—je gerai mokÄ—si, o kas žino kaip ten buvo, lyginant su kitų mokyklų mokiniais?), bÅ«tent ta įtampa ir pakiša kojÄ…... O kitas, kuris žino, kad galbÅ«t nekažinkÄ… gaus, eina atsipalaidavÄ™s ir parašo puikiai, be didesnio streso.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 11:25:25 | Nuoroda
mes_nugalesim rašÄ—:
JustÄ—, rašÄ—:
mes_nugalesim rašÄ—:
hmmm rašÄ—:
JustÄ—, rašÄ—:
hmmm rašÄ—:
Nacionalinisegzaminucentras rašÄ—:
hmmm rašÄ—:

Bent jau anksciau budavo taip, kad savo darba galima budavo pamatyt gal tik po kokio menesio nuo rezultatu paskelbimo, na gal kiek anksciau...  prasymo forma egzaminai.lt/naujienos/lapas/60/ (sena, galbut ji kaip ir viskas LIETUVOJE yra nepastovi)

Ir man labai idomu, kas butu jeigu TARKIM abiturientai pradeje perziurinet savo darbus pamatys, kad kodai tikrai galejo buti sumaisyti?

 Per valstybinį brandos egzaminÄ… kandidatai pasirašÄ—, kad jų lipdukas ant egzaminų užduoties sÄ…siuvinio sutampa su jų eilÄ—s ir grupÄ—s numeriu egzamino vykdymo protokole, taip pat pasirašÄ— prie asmens kodo. Jei kodai buvo sumaišyti, tuomet kvieÄiams nepriklausomas auditas, kuris sprendžia tolimesnÄ™ įvykių eigÄ…, taÄiau informacinÄ—s sistemos patikrintos ne kartÄ…, duomenys suvedami atsakingai ir kruopšÄiai. 

 Gerbiamas NEC, jau tik nereik abiturientam meluot apie ATSAKINGUMA IR KRUOPSTUMA, jeigu jau 2006 sugebejot susimaut, kad egzaminai buvo pardavinejami po 5 lt egzamino isvakarese, tai ka jums reiskia sumaisyt kodus... Kiek prisiminu atsistatydino tik NEC'o vadovas, o "atsakingi ir kruopstus" liko.

O siaip kuo daugiau abiturientu raginciau rasyti apeliacijas, priminsiu, kad pernai 82 lietuviu VBE  darbu balai buvo padidinti.

Na ir BUTINIA BUTINAI rasykit prasymus pamatyt savo darbus, kas cia zino kaip buvo, galbut pamate nustebsit, kad kuri nors viena is darbo daliu yra ne JUSU.

SEKMES!

 

 

 as bijau,kad po perziuros nieko nebegausiu....

 Nezinau kokie TAVO tolimesni planai ir ka ketini daryti (bet jei ketini stoti i universiteta vf) ir jauti, kad tikrai per mazai gavai, nieko nelauk, bek i mokykla ir rasyk apeliacija.

Tasku vidurkis po apeliaciju buna apie + nuo 2 iki 3 balu, pabreziu, kad vidurkis!

Tavo situacijoje visiskai realu ir 15-20 proc (aisku nuo sumazinimo irgi neapsisaugosi) nors tokiu darbu palyginus buna labai labai mazai.

 o manai, kad kazkas jai bu geriau, jei pakels 2 procentais? ts pats s..., tik kitoj saujoj. sugais laiko ir nervu, o nudos 0. tas pats ar tu 9 gausi ar 10

 tiesa.nebezinau kur detis.... reik susitaikyt matyt...

 mieloji, tau tik dabar atrodo pasaulio pabaiga, pamatysi, istosi ir pskui su tuo atestatu galesi uzpakali sluostyt, niekam jis nebebus idomus ar juolab tavo rezultatai, tik dabar atrodo pasaulio pabaiga. pamatysi, nbebus taip, kad niekur neistotum, i kolegija tikrai istosi bent jau

 Labai teisingai  Svarbu įstoti, o po to jau tie balai....

Žinutė parašyta: 2010-07-03 10:24:44 | Nuoroda

Nors rašiau interpretacijÄ… (J. VaiÄiÅ«naitÄ—s eilÄ—rašÄio, gavau 90%), bet galiu pasakyti, kad rašiniuose dažnai remdavausi universaliais kÅ«riniais kaip: "Nusikaltimas ir BausmÄ—", Kamiu "Svetimas", ŠkÄ—mos "Balta dobulÄ—", "Hamletas", "Altorių šešÄ—ly", net Savickio novelÄ—mis. Net nežinau, kuriems Äia priskirti - kultÅ«riniams ar socialiniams -, bet taip pat remdavausi įvairiais straipsniais. Be to, labai naudinga peržvelgti ir senovÄ—s mitus, netgi pasakas. Manau, ne tiek svarbu kokiu kÅ«riniu remtis, bet kiek tas argumentas atsako į temÄ…, kad nebÅ«tų dirbtinai "prilipdytas", o dar svarbiau argumentÄ… išplÄ—toti.

Žinutė parašyta: 2010-07-03 10:36:17 | Nuoroda

Neįsivaizduoju ko tikÄ—tis iš istorijos :D Bet taip visiškai - ar link 20, ar link 100... Teste žinau, kad tik kelias klaidas padariau, bet va šaltiniai.... Bent jau ta paguoda, kad spÄ—jau viskÄ… parašyti, o buvo daugybÄ— tokių, kur nespÄ—jo į švarraštį bent pusÄ—s šaltinių perrašyti :/ AnksÄiau ir apie 90 pasvajodavau, nes tikrai buvau gerai pasiruošusi, daug mokiausi, o dabar tai bus labai gerai jeigu 70 ištempsiu, tikrai bÅ«Äiau labai laiminga ir tokiu balu. ArtÄ—jant rezultatų dienai, balas kurį tikiuosi gauti, proporcingai krenta - rytoj turbÅ«t jau ir 60 atrodys puiku. ;D

Žinutė parašyta: 2010-07-03 10:38:04 | Nuoroda

Jei balų skaiÄiuoklÄ—s ieškai, tai ji yra viršuje, dešinÄ—je pusÄ—je prie užrašo "forumas", toj rausvoj linijoj. ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 20:00:01 | Nuoroda
July3 rašÄ—:

Gal kas turit, ar radot kurnors internete Vaiciunaites eilerascio interpretacija? Arba tie, kurie gavo labai gerai , gal galit papasakot kaip mazdaug reikejo suprast ?? Nes po rezultatu , pasirodo, turejau visai to eilerascio nesuprast.. Idomu kaip cia istiesu yra:D

VaiÄiÅ«naitÄ—s eilÄ—rašÄiai dauguma yra panašÅ«s, esmÄ— tapati, nekažinkÄ… ten naujo galima prifantazuoti. Bet visiškai neatsimenu koks eilÄ—raštis buvo? :D Matydama prieš akis labiau galÄ—Äiau pakomentuoti, kÄ… rašiau, nes dabar prisimenu tik esmÄ™, smulkių detalių kÄ… ten atradau nelabai pamenu. Bet šiaip kaip skaitymo kryptį pasirinkau, kad VaiÄiÅ«naitÄ—s lyriniam subjektui yra svarbi tarsi kova tarp praeities ir dabarties, dabartyje vis prasiveržia praeities simboliai, istoriniai įvykiai. Svarbi ne tik dabartis, bet ir praeitis, nuo jos nepabÄ—gsi. Visas eilÄ—raštis yra kuriamas asociacijų principu, tarsi miniatiÅ«ra, spalvingas, faktÅ«riškas, įkvÄ—pimÄ… gali paskatinti net menkiausios smulkmenos, daiktai. Nemažai prirašiau, dar rašiau apie menines raiškos priemones, sÄ…skambį, kad labai svarbus žodžių žaismas, derinami, iš pirmo žvilgsnio, nesuderinami dalykai, tai ir kuria ypatingÄ… nuotaikÄ…. Aišku, Äia taip sausai parašiau, šiaip vartojau sakyÄiau net kiek pompastiškÄ… žodynÄ…, nemažai "gudrių" žodžių, ko kasdieninÄ—je kalboje nelabai vartoju. Matyt, vertintojams tikrai patiko (vat Äia jau rizikavau), nes kaip įsivaizduoju, interpretacija mane ir išgelbÄ—jo, nes tekso suvokime žinau, kad padariau klaidų...

Žinutė parašyta: 2010-07-05 19:28:38 | Nuoroda
6intarÄ— rašÄ—:

sveiki ;) nusprendziau ir as pasidalinti savo nuomone apie lietuviu vbe. man labai gaila tu zmoniu, kurie prastai islaike, nes siais metais teko girdeti apie nemaza informacijos nutekejima vilniuje. atsirado mokytoju, kurie nesilaikydami jokio konfidencialumo liepe savo mokiniams pasikartoti skema. atitinkamai tu, kurie rase baltos drobules interpretacijas, darbai bus prastesni. zinoma, panasiu dalyku visuomet pasitaiko, taciau labai pikta...

 Nieko stebuklingo nematau, kad sakÄ— ŠkÄ—mÄ… pasikartoti :D Mums mokytoja taip pat akcentavo ŠkÄ—mÄ… (nors prie egzamino tikrai neprisidÄ—jo), bet tai buvo tik spÄ—jimas ir sakyÄiau visai logiškas, žinant, kad ŠkÄ—ma paskutinį kartÄ… buvo 2006 metais, o ikitol buvo gan populiariu kas kelintus metus "BaltÄ… drubulÄ™" duot, tai jau tikrai didelÄ— tikimybÄ—, kad šiemet ar kitais metais bÅ«tų ŠkÄ—ma. Manau, dauguma mokytojų pasidalina savo spÄ—jimais, kas jų nuomone galÄ—tų bÅ«ti egzamine, bet tai ir lieka tik spÄ—jimais, kai kas pasitvirtina, o kai kas - ne. ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-07 14:39:32 | Nuoroda
pavasarelis rašÄ—:

As laukiu matkes ir istes rezu bijau ne tas zodis, matke nieko nelemia, bet vistiek but gerai neblogai gaut, kad atestate graziau atrodytu nervina, kai visi raso ir klausia ,,na ar zinai ir pan., parasyk, kai suzinosi,, o jei prastai bus tai net geda parasyt kam bus

 Va va, mane irgi nervina, kai visi rašinÄ—ja... Tai prieš lietuvių išsijungiau telefonÄ…. :D Šiandien kažkaip neberašinÄ—ja, gal susiprato... :D

GreiÄiau paskelbtų, o tai nieko negaliu daryt. Iš ryto nesinervinau, dabar nervas pareina...

Žinutė parašyta: 2010-07-07 14:41:08 | Nuoroda
vanduo rašÄ—:

na juk rintai neislaikysit jus tu egzaminu..:)

NEISLAIKYSIT!!!!!

NEISLAIKYSIT!!!!!

NEISLAIKYSIT!!!!!

NEISLAIKYSIT!!!!!

NEISLAIKYSIT!!!!!

NEISLAIKYSIT!!!!!

NEISLAIKYSIT!!!!!

 Nu va, aš Äia rezultatų laukiu, o pasirodo jau yra

Žinutė parašyta: 2010-07-07 16:17:32 | Nuoroda
Joncee rašÄ—:

Informacija iš NEC. Nuo 15val bando sukelti informacijÄ… į keltÄ…, taÄiau pekrova sistemoje. Dabar atjungtos mokyklos nuo kelto ir už 15min. bus rezultatai. ;)
 

 OMG OMG OMG  O aš išvažiuot turiu, nÅ« nibigaliųųų

Žinutė parašyta: 2010-07-07 22:34:16 | Nuoroda

Gavau 72 proc.  TikÄ—jausi daugiau, nes tikrai labai mokiausi ir buvau išmokusi. Lankiau korepetitorius, blem, dabar pinigų kaip gaila ir laiko, tiek sukišta vÄ—jais. :D Nelankius repetitorių ir ypatingai daug nesimokius garantuoju, kad bÅ«Äiau taip pat parašiusi, nes istorijos žinių Äia visiškai nereikÄ—jo, o tokio tipo šaltinius sprÄ™sti mÅ«sų nemokÄ— nei itin stipri istorijos mokytoja, nei korepetitorius. Vat dÄ—l to tai tikrai apmaudu...

Už tuos pinigus, kÄ… sukišau, gulÄ—Äiau sau laiminga dabar kokiam Ispanijos kurorte.... Ale kas galÄ—jo žinot :D

Žinutė parašyta: 2010-07-08 12:11:04 | Nuoroda
in rašÄ—:

Na,man nemokama irgi nuplaukÄ— jau tikrai, bet tikiuosi paskui vis dÄ—lto pereiti į nemokamÄ… :) 

 Man irgi aktualu perÄ—jimas į nemokamÄ…, nes nemokama jau tikrai nuplaukÄ—, žiauriai aukšti balai, kur aš noriu. Gal kas gali papasakoti, kaip ir kada paskui vyksta perskaiÄiavimas, kad pereiti iš mokamos į nemokamÄ…? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-08 12:14:32 | Nuoroda
in rašÄ—:

Šiaip oficialiai po 2m perskaiÄiuoja, bet jei kÄ… nors išmeta iš universiteto, ar pas studentÄ…,kuris mokosi nemokamai, labai nukrenta balas,tai tu gali jo vietoje atsidÅ«rti (žinoma,jei tavo vidurkis aukštas) .

Bent jau aš taip girdÄ—jau

 Nu va, aš irgi panašiai girdÄ—jau :)

Žinutė parašyta: 2010-07-08 13:54:29 | Nuoroda
NONcom rašÄ—:
BerilÄ— rašÄ—:
in rašÄ—:

Na,man nemokama irgi nuplaukÄ— jau tikrai, bet tikiuosi paskui vis dÄ—lto pereiti į nemokamÄ… :) 

 Man irgi aktualu perÄ—jimas į nemokamÄ…, nes nemokama jau tikrai nuplaukÄ—, žiauriai aukšti balai, kur aš noriu. Gal kas gali papasakoti, kaip ir kada paskui vyksta perskaiÄiavimas, kad pereiti iš mokamos į nemokamÄ…? :)

 Pamirškit apie perÄ—jimÄ… į nemokamÄ…. Krepšelių daugiau studijų eigoje neatsiras. Pereisit į nemokamÄ… tik tada, kada iškris kažkas iš jos. Ir tai turbÅ«t bÅ«tų konkursas. Priedo mažas šansas, kad į mokamÄ… įstojÄ™s žmogus taip nusimokys. Kadangi balas skaiÄiuojamas pagal visos grupÄ—s vidurkį, kad dar mokamam išsilaikyti. Nenoriu daužyti vilÄių, bet į nemokamÄ… pereiti - labai retas atvejis. 

 Nu tada belieka mokama, bent jau nemilijonus kainuoja :) Jei žymiai brangiau kainuotų, tai nematyÄiau prasmÄ—s Lt likt. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-20 09:49:48 | Nuoroda

Pas mane tai rodo "Konk. balas programoje", teisingai rodo, o "Balas geriausiųjų eilÄ—je" visur rodo 0... 

Žinutė parašyta: 2010-07-20 14:28:14 | Nuoroda
mes_nugalesim rašÄ—:

mane jau tie nuliai nervina, garbes zodis, kodel pas vienus jau yra, o pas kitus ne, idomiai kaip 

 Nesuprantu ko Äia nervintis? Juk jau 10 kartų aiškino kas ir kaip, kada jie pasikeis, pasiskaityk anktesnes žinutes...

Žinutė parašyta: 2010-07-20 16:03:29 | Nuoroda
Kenas rašÄ—:

zekit raso kad nieko neina keist jau. o funkcija prideti dar palikta( bent pas mane). bandet gal kas keist dar? :D 

 Yra dar ir pas mane šita funkcija, bet nebandžiau keisti, kad neprimaklint ko nors. ;D