Vartotojo paulius2006 pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-30 11:20:53 | Nuoroda

Laba diena,

 

Taip labai svarbu gyvenime atsirinkti ko nori. Pačiam teko daug, ką supranti dėl apsirinkimų ir būti žemiau negu būti žemiau. Medicina, kaip ir minėjo, kažkas reikalauja pašaukimo, nebijosiu pavartoti to žodžio, kartu ir atsidavimo. Tai ilgas kelias, kuriame tu turėsi mokytis visą gyvenimą, nesvarbu turėsi šeimą ar jos neturėsi. Bus ir be miegių naktų. Šeimą turėti dar labiau sudėtinga, nes ne visada galėsi išvažiuoti kur norėsi, išvykti, ne visada galėsi daug laiko skirti šeima ir t.t, tai ilgas labai ilgas kelias karjeros, kuriame turi aukoti beveik viską. Noriu patikslinti alfa.lt rašo: "Šiuo metu būsimiems medikams universitete tenka praleisti nuo 10 iki 12 metų: šešerius metus tęsiasi vientisosios studijuos, vienerius metus – internatūra ir nuo trijų iki penkerių metų – rezidentūros studijos" Taip, tai yra daug labai daug metų, atrodo per tiek metų kitoje specialybėje gali labai labai daug nuveikti. Aišku, čia jau reikalo skonis ir galimybių ar VU ar KMU. Niekada dar nebuvo tokio konkurso į mediciną kaip praeitais metais. Darau prielaidą dėlto, nes į Odontologiją stoja žymiai mažiau, nes mokslas ne vien, kad mokomas, bet reikalingi visi instrumentai nuosavi, o tai jau atsiliepia į pinigėlių klausimą. Nesutinku su ta situacija, kad geras gydytojas - ciniškas. Kiek žmonių tiek nuomonių, o gydytojas yra ne lygus gydytojui, kaip bet kuris kitas savo srities specialistas. Kaip sakau - svarbiausia nesuklysti renkantis kur nori stoti, nes yra aukojamas laikas, o galiausiai gal net nusivilimas savim ar nežinojimu, kuo aš noriu būti gyvenime..

 

 

Žinutė parašyta: 2010-06-06 17:12:57 | Nuoroda

Laba,

 

Kiek esu girdėjęs, tiksliau pasakyti, nors taip ir gaunasi, jog 20% maženis vidurkis už grupės, tada jau krepšelis yra prarandamas. Kas dveji metai yra perskaičiuojami visų vidurkiai, tada jau žiūrima kam vf, o kam vnf. Ech, tau ta medicina, kaip yra man kažkas sakęs, ne taip ten viskas gražiai atrodo, kaip tikrojoje medicinoje.

Žinutė parašyta: 2010-06-06 17:13:41 | Nuoroda
paulius2006 rašė:

Laba,

 

Kiek esu girdėjęs, tiksliau pasakyti, nors taip ir gaunasi, jog 20% maženis vidurkis už grupės, tada jau krepšelis yra prarandamas. Kas dveji metai yra perskaičiuojami visų vidurkiai, tada jau žiūrima kam vf, o kam vnf. Ech, jau ta medicina, kaip yra man kažkas sakęs, ne taip ten viskas gražiai atrodo, kaip tikrojoje medicinoje.

 

Žinutė parašyta: 2010-06-07 12:39:14 | Nuoroda

Kaip minėjo, susirenka labai motyvuoti žmonės studijuoti, bet, ko gero, vien motyvacijos neužtenka, nes vieni iš jų išeina savu noru, suprasdami,kad visai kitoks veidas tos medicinos.

Žinutė parašyta: 2010-06-07 17:03:52 | Nuoroda

Sutinku su tavim :) bet ar kas nors galėtų paneigti, kad ėjo ten studijuoti visai kitaip išsivaizdavę tikrąją mediciną.

Žinutė parašyta: 2010-06-09 10:27:34 | Nuoroda

Sakau, gal tu pati studijuojį būtent šitą pakraipą. Mhm, metų ir laiko klausimas labai ilgas, vidutiniškai per 10-12m yra baigiama turiningos ir pilnos studijos. O kaip tam tavo draugui sekasi? suprato kur mokosi ir ką mokosi.?

Žinutė parašyta: 2010-06-10 12:44:18 | Nuoroda

Ilgas ir sunkus tas mediko kelias, kaip sakau, save reikia max. aukoti.

Žinutė parašyta: 2010-06-10 12:45:37 | Nuoroda

Na, tautiečiai kaip sekėsi egzaminas? Sunkus buvo man asmeniškai. Supratau, jog mokyklose moko visai be reikalo 3m skaičiuoti tūrius, mases, nes tik pora uždavinių iš šios krypties, o visa kita tik teorija ir mokėmis kodėl taip, o ne kitaip.

Žinutė parašyta: 2010-06-10 12:52:47 | Nuoroda

Mhm, apie tai asmeniškai kalbėjau ir aš, jog kas liečia programą tai konteksto jokio ir ryšio nėra. Tik nesuprantu kam per tuos visus metus moko nereikalingų dalykų, nesakau, reikia visko po truputį, bet kiek prisimenu vien lygčių rašymas, uždavinių sprendimas, rūgšyts, bazės ir t.t, o ten vien TEORIJĄ taikyti.

Žinutė parašyta: 2010-06-10 12:55:25 | Nuoroda

Dite, kas ten buvo? Aš sėdėjau gal pusvalandį ir nieko. Esmė, jog rieblas su alkoholiu reaguoja.

Žinutė parašyta: 2010-06-10 13:15:16 | Nuoroda

Mhm, iki 12 be 15min negalima uždavinių lapo išsinešti. Eina sau, testą pasitikrinau - nežiba

Žinutė parašyta: 2010-06-10 20:54:59 | Nuoroda
Pampariskinas rašė:

 Labai noriu isgirsti jusu pasisakymus apie savo situacija. Egzaminu balai dar neaiskus, bet vistiek nutuokiu, kad i medicina istociau. Deja, nezinau, kur noriu i MEDICINA ar MOLEKULINE BIOLOGIJA, gal dar odontologija. Aisku, tai visiskai skirtingos specialybes. Bet is tikruju supratau, kad jokia specialybe manes 100proc netraukia. Apskritai, gal esu seimos zmogus ir pan. Bet mokytis vistiek reikes. Galiu mokytis gana sudetingus dalykus, turiu nebloga atminti, bet cia manau antraeliai dalykai. O motyvacijos turbut, kad ne. Tiesiog patinka man medicina, visi zmogaus dalykai, bet nezinau ar neatsibos tas kruvis. Todel svarstau tarp maziau pastangu reikalaujancios molek. biologijos. O taip bijau gailetis.. O kas jei medicinoj prireikia pertraukos, studijos tesiamos toliau? Jei gimdai vaikus po 6 metu kaip su rezidentura?

 Pampariskinai: Kiek suprantu tu esi JI. Malonu. Stengiuosi trumpai. Ką apie mediciną kalbant, kiek esu bendrą vaizdą susidaręs ši specialybė būtent reikalauja ne kiek geros atminties, motyvacijos, o didelio didelio pasiaukojimo, nes kaip minėjo kažkas, jog nesvarbu kokia galva, svarbu "kalimas", nes ten daug neišfilosofuosi. Mokytis 6m, bet interantūra išimta bus, tai lieka 5m, vieni metai rezidentūra, o toliau jau nuo 3-5m pagal specializaciją. Reziumė - 10-12m. Mokslo daug ir ilgam, tikrai neteks nuobodžiauti, nors vėliau prasidės praktikos ir t.t. Kas dėl akademinių, manau, jog galima pasiimti, bet logiškai galvojant dar metai nusitesia. Medicina toks dalykas, jog reikia viską, mano manymu, aukoti. Juk su šeima: vyru, vaikais nepabūsi, mokytis teks daug, laiko taip pat mažai liks viskam. Čia jau tavo apsisprendimo laisvė. Kaip ir minėjau ankstesniuose pasisakymuose, jog tektų kažką aukoti, jeigu nori studijuoti tai arba šeimą arba studijas, o kitas variantas - baigti visus 10-11m ir tik tada kurti šeima, bet amžius yra savas, jau perkopiama į trečią dešimti. Studijos nėra lengvos, reikalaujančios daug paaukoti tiek laisvalaikio, tiek savaitgalių ir ilgų naktų. Ko gero, yra svarbu ir nusiteikimas, kaip ir pati minėjai, motyvacija, jog neatsibos mokytis, nes teko su viena antra kurse kalbėti, jog ji jau pavargsta nuo medžiagos kiekio. Esmė tame, jog labai labai didelis bagažas žinių reikalingas šiam darbui, neveltui tiek daug metų tenka mokytis ir aukoti savo norus, svajones. Jeigu nori - verta stoti ir bandyti, viskas nuo tavęs priklauso ar esi pasiryžusi, kaip čia rašai, aukoti šeimą, vaikus ir ilgus darbo metus..

 

 

Žinutė parašyta: 2010-06-10 21:01:22 | Nuoroda

Kas dėl rezidentūros. Medicinos studijos yra baigiamos ties 6m dviem apsiginimais - egzaminas ir kvalifikacinis gynimasis. Tada suteikia magistro laipsnis(diplomas), tačiau vienas/a savarankiškai kaip kvalifikuotas, kurios nors sryties specialistas/ė negali dirbti, tenka dar nuo 3-5m(kurią specializaciją pasirinksi) specializuotis. Kiek teko domėtis rezidentūros studijos metams kainuoja 20.000 tūkst.lt, vos iš koto neišvertė.

Žinutė parašyta: 2010-06-11 15:49:24 | Nuoroda

Struktūrinis rašinys šiais metais bus Biologijos VBE 2010 egzamine?

Žinutė parašyta: 2010-06-11 16:50:09 | Nuoroda

Ačiū, jeigu nebus, gal bus kas nors kita? Gal kažką naujo duos?

Žinutė parašyta: 2010-06-11 18:50:20 | Nuoroda

Ačiū nanno už pasisakymą :) Sorry, už netikslumu. Panaikino interantūrą, tai studijos trumpėja metais, bet visumoje išlieka ~10m.

Žinutė parašyta: 2010-06-12 21:18:58 | Nuoroda

Konkrečiau būtų galima apie šią specialybę, t.y darbo pobūdis, kur pritaikoma baigus studijas, ar tikrai KTU ir VU tiek daug teorijos ir vien kalimas lyginant su VDU? Logiškai mąstant programos yra tos pačios, nebent dėstytojų požiūris skirtingas..

Žinutė parašyta: 2010-06-13 14:29:24 | Nuoroda

Mano duomenimis, nuo šiemet kosmetologija bus dėstoma taip pat Utenos Kolegijoje.

Žinutė parašyta: 2010-06-13 22:16:12 | Nuoroda

Tema: "Medicina. Tik isrinktiesiems?" Ten daug kalbama apie šiuos mokslus.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 18:42:51 | Nuoroda

Mano žiniomis per LAMA BPO būna pagrindinis priėmimas ir papildomas, o iš kur dar vienas papildomas?