Vartotojo shamanee pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-14 20:26:30 | Nuoroda

nusprendžiau padaryti gerą darbą ir apšviesti jus apie šias studijas. esu trečiakursė ekonometrė, tai tikrai daug žinau.

visų pirma čia yra labai sunku, jei stoji turi susitaikyti, kad daug ko nesuprasi ir neišlaikysi egzaminų (pati stodama netikėjau dėl sunkumo). matematikos daug, programavimas praverčia, tačiau jo nemokant galima praslysti, prie kompiuterių dirbimo irgi daug. Taip pat daug sausos teorijos, kurią reikia kalt, dažnai egzamino išlaikymas priklauso nuo sėkmės. pirmas kursas yra žiauriausias, siekia, kad pats išeitum. na, bet kai sakoma, šaknys karčios, bet vaisiai saldūs (aišku ne 100procentų).

Konkursas didelis, pati istojau su 99 matematikos ir 86 lietuvių, Finansų draudimo matematikoj dar didesnis konkursas. Jei galvojat kurią programą rinktis, rinkitės ekonometriją, nes čia daugiau praktinių žinių gali įgauti ir 2-3 kurse suvoki, kur gali pritaikyti tas žinias. Finansistai gauna daugiau teorijos, pas juos visada daug geresni balai, todėl reikia ypatingai stengtis.

Beje finansistai ir ekonometrai beveik visada kartu turi paskaitas, paruošimas abiejų programų panašus.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 00:26:23 | Nuoroda

Po pirmo kurso niekas neiškrito, o patys išėjo. iš 54 liko 44 atrodo (na priėmime iš karto 4 nepasirodė). Man anglų egzamino nereikejo, bet anglų šioje specialybėj visą laiką lydės, nes literatūra angliška. Universitetas VU.

Dėl gyvenamosios vietos siūlau bendrabutį, nes lengviau gauti konspektus, paklausinėt dėl dėstytojų ir šiaip greičiau pagalbos sulaukt, bet jei nenori, tada siūlau kuo arčiau miesto, nes paskaitos vyksta centre ir kartą į savaitę baltupiuose (iš baltupių sunkiau patekti į centrą).

Ir toks juokingas dalykas, finansistai džiaugiasi, kad studijuoja ne ekonometriją, o ekonometrai džiaugiasi, kad ne finansų ir draudimo matematiką :)

Žinutė parašyta: 2010-06-16 09:21:00 | Nuoroda

vujaj, mifas visdar populiarus :D as treciakurse ekonometre

po pirmo kurso sunku vaizda susidaryti finansu matematikoj ir ekonometrijoj, nes visdar nezinai, ka studijuoji. mokaisi tik bendrus visoms specialybems dalykus. antram treciam va jau supranti ka studijuoji. beveik visa laika paskaitas ekonometrai ir fdmai tri kartu.

neapsimoka cia stoti i mokama, nes neislaikyti egzamino nesunku, kartoti kursa irgi imanoma (gal pas finansistus tokiu maziau). as dabar studijuoju, kai reikia pasiekti 8 vidurki, tai is ekonometru viena pusmeti pasieke apie 20, kita jau tik 8 (studijuojanciu apie 44). karjeros galimybes tikrai neblogos, treciam kurse dirbanciu ekonometru kurkas daugiau nei finansistu (jie darbo neiesko), galima isidarbint pagal specialybe, bet yra dirbanciu ir ne pagal specialybe.

ypac puikios galimybes programu sistemoms ir daugumai informatiku (apie ta naujaja informatikos specialybe nieko nezinau), mat mifa remia didziausios programuotoju firmos, kurios idarbina tikrai daug studentu.

kils klausimu rasykit :)

Žinutė parašyta: 2010-06-16 18:45:59 | Nuoroda

pas mane pirmam kurse gavo puse, dabar max 8. as net apie tokia nesvajoju, nesugebu taip mokytis :D dabar geriausias pazymys yra 5 :D


Žinutė parašyta: 2010-06-19 16:22:04 | Nuoroda

ekonometrija baiges mokytoju nedirbsi, mokytojais dirba baige matematikos ir informatikos mokyma. Ekonometrai gali dirbti daug kur, pradedant EuroMonitor, kur priima ekonometrus butent visokiu modeliu kurimui, imoniu ateities prognozems. Daug imoniu priima, kad prognozuotum kainas. galima dirbti statistikos departamente. jei nevilioja butent ekonometro darbas gali brautis i draudima (rizikos, aktuarai, tik reikia dar plius egzaminu laikyti), bankai. vienu zodziu labai platus spektras kur dirbti. aisku, krizes metu darbo sumazejo. bet as pati isidarbinau per krize :)

Žinutė parašyta: 2010-11-18 15:09:19 | Nuoroda

Nestokit, vaikai, tik nestokit čia. Demotyvuos jus baisiai. Kad ir kaip neįtikima, bet čia žiauru.