Vartotojo Johnny B pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-28 14:46:25 | Nuoroda
ZygisX rašė:
astro75 rašė:

 98 gavau informatikos. Sakė iki trečiadienio galiu rašyti apeliaciją. Tai noriu paklausti, ar būtų didelė nauda turėti 100 vietoj 98? 

 Visiskai suprantu tave,, as gavau 99 ir taip pat galvoju kad 100 galejo but, masciau apeliuot. Ir istikro su 99 jautiesi kaip varzybose likes ketvirtoje vietoje be medalio :)

 aisku tokiose situacijose buna ABIDNA (kartais svetimas zodis geriausiai tinka)...

bet su apeliacijomis galima ir prisijuokaut, ziurek, perziures ar dar vieno balo neteksi :D... beje, simtukas yra aisku gerai (ypac paciam), bet realiai jo nauda? gauni + atitinkamai prie konkursinio, kaip iprastas 1% (99% nuo 100% tiek ir tesiskiria), bei atestato atsiemimo metu tikriausiai buni pakviestas ir ivardytas kaip simtukininkas, ir tiek...

Žinutė parašyta: 2010-07-01 19:45:18 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
fainaa rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Justė, rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Justė, rašė:

eik tu sau 98,wow,dar nusivylus? pfff....tyliu,ble ka kalbet man kai gavau 9%? n*

 paprikolinau, norejau reakcija jusu paziuret :) kokie pikti visi, kuriems nepavyko sekmingai pasirodyt ;)

 kazi kodel mes tokie pikti,tikrai idomu...b**t

 todel, kad as laiminga nereaaaliai :D

 nu tai ir eik dziaukis,nebent neturi draugu ,tai ir sedi prie kompo ir nervini kitus

 nusprendziau ateit cia ir pasidziaugt nerealia savo sekme ir panervinti virtualioje erdveje sedincius zmones, kurie reiskia pykti ant visu, kuriems sypsosi fortuna ;)

 tai juk tu liūdi

:D

Žinutė parašyta: 2010-07-01 19:49:12 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
 

 sakiau, kad norejau reakcijas paziuret, bet kas nesuprato-tiek to

 bet tu vistiek neliūdėk ;:D

Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:16:04 | Nuoroda
nooryes rašė:
jacikaas rašė:
melanie rašė:

turbut su 38proc i vu neimanoma istot?;///

 Nebūtinai, žiūrint į kokią specialybę. mano draugas pernai iš lietuvių surinko 16 atrodo, bet įstojo į VU :)

 o jis istojo i mokama ar nemokama????????????????????????????

 yra cia balu skaiciuokle, nete'  galima rasti, sakykime, praejusiu metu konkursiniu balu :), na jei manai, kad su Lt mazu viskas jau kertasi, tai, manau, nustebsi :D

Žinutė parašyta: 2010-07-01 23:24:49 | Nuoroda
swishfoot rašė:
Chebra, prisiskaitęs čia jūsų komentarų visą naktį nemiegosiu :D Surinkau 70... galvojau tik apie apeliaciją. Turėjau visada 8, 9 11 kl. ir 12 kl. , visada mokiausi tik tai, kas reikalinga(STENGIAUSI ATRINKTI INFORMACIJĄ),trejus metus iš eilės esu lietuvių kalbos prizininkas(1, 2 ir 3 vieta). Gramatika turėjau nepriekaištingą, samprotavau suvokimą atsipūtęs, galvojau tik labai gerai esu parašęs, tačiau surinkau 70. Dabar turėčiau džiaugtis, iš dalies džiaugiuosi. Vis tik apeliacijos nerašysiu, nes komisiją atrinks NEC :) teisingumo čia nebus, tik dar gali nurėžti. Ačiū Dievui, kad išlaikiau, galėjo ir geriau, rezultatas geras(man bent jau). Tai tiek.

 Pasitikėti pažymiais gan nepatikima, svarbiausia žinios ir gebėjimas mąstyti. Be abejo, jei mokytojas yra aukštos klasės specialistas, pažymiai pasako daug, realiai, beveik viską, ypač skaičiuojant tik interpretacijos ir suvokimo pažymius (įvairius bonus'us (autoriu atsiskaitinėjimas ir pan.) reiktų atmesti). Žinoma, įdomus faktas, jog būta prizininku, bet čia labai svarbu, kokioj konkurencijoje (mokykloj, mieste, šalyje). 8,  o ypač 9, yra tikrai geri įvertinimai, rezultatas 70% taip pat.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 23:30:46 | Nuoroda
silort rašė:

Blin, sunervinot. Nervai -> džiaugsmas -> vėlei nervai. Semestre turėjau 8. Pamokose šūdą maliau. Tačiau ėjau papildomai. Berods, ištisus tris (o gal trejus?) metus. Ar verta klausyt mokytojos sapalionių, jos per jėga brukamų " teisignų" interpretacijų? " Visos interpretacijos teisingos, (bet už individualias gausit 4)?" Visąlaik skaičiau, ką noriu ir kiek noriu. Supratau taip, kaip supratau. O jei nesupratau, patarimo klausiau tų, kuriais pasitikiu, kurie supranta, ką kalba. Gavau 87. Grupėj bene geriausiai. Rinkausi rašinį. Nors tikėjausi mažiau. Galvojau: jei nevisai pataikiau į temą, o vieną aspektą - galimybę rinktis - vos kliudžiau, gausiu apie 60, jei rašliava patiks - daugiau. O dabar, prisiskaičius komentarų, kaip jaustis turėčiau? O jei sumaišė tuos kodus? O jei kris balas? Nors mano pozicija aiški - man " px" , išsisuksiu, bet yra tų (pvz, tėvai) kuriem tikrai ne " px" . Būtų dar blogiau, jei perlaikyt tektų. Dar 5 valandos toj skylėj. Ne, ačiū. Tuo pačiu negaliu nesutikti, kad yra mokinių, kurie verti daug daugiau, nei gavo. Ir tokių nemažai. Linkęs kaltinti vertintojus. Nereikia tingėt antrajam tikrintojui. Be abejo, jam gal ir nesvarbu: juk tai tik mūsų savarankiško gyvenimo pradžia. Bet gi yra posakis: " Ką darai, daryk gerai" . Ir teisingai, ir sąžiningai. Nemiela, kai draugai gauna mažai, nors turėjo gaut daug. Nemiela ir visai nelinksma. Nesmagu.

 Rezultatai patvirtinti. Balas nekrenta, darbai nepertikrinami, jei nėra pagrindo, apeliacijos.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 23:41:49 | Nuoroda
ferbes rašė:
melynakoala rašė:
ferbes rašė:

78% gavau. Tik dabar nežinau ar džiaugtis ar verkti, nes čia visi taip gerai išlaikė, kad tas mano 78 jau nebeatrodo daug. Ech, o prieš tai taip džiaugiausi :)

 o aš 56 dar šiek tiek džiaugiaus :D Tai kaip man jaustis? Tau dar gerai labai ;)

 Na šiaip tikrai džiaugčiausi, bet kai aplink ko ne visi 90+ tai.... ką žinau.. :D

 čia tiesiog visi susirinkę: A) Nori pasigirti; B) Arba šiaip užsuko +norėdami sužinoti, kaip kiti, (kad ir tas maladec zmogelis su 56)...

Surinkdamas 78%, mano manymų,  tikriausiai mazdaug tiek procentu laikiusiųjų ir aplenkei (nežinau kaip dėl neišlaikusių), tad rezultatas išties geras.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 23:49:21 | Nuoroda
ji112 rašė:
Deivizs rašė:
ji112 rašė:
Deivizs rašė:
ji112 rašė:

18 balu surinkau, negaliu nustot verkt, as tikrai daug mokiaus 8 turejau metiniam.. prasau zmones galit man patart ar verta apeliacija rasyt? ir ar daznai numazina tenai? kokia to eiga? gal kas zada tai daryt ar yra susidures?, padekit..

 Jei tikrai tikėjaisi daugiau būtinai rašyk.

 tikejaus daugiau, taip teksto suvokime gal 3 klausimuose susimoviau, na bet samprotavime 4 pvz su citatom turejau, pletojau mintis... tikrai ziauru, baisu rasyt ta apeliacija, bet ir dabar kaip kosmare su tokiu balu siaip klasej  68proc didziausias balas, Siaubas nezinau net kai ppasilelgt, bijau, kad visai nenumustu balu..

 Iš profilio matau kad bio/che laikai, tai reiškia i gamtos mokslus trauksi. O ten reik aukstoku balu.. is dėlto tavo vietoje apeliuociau.. pagal pernai statistiką, daugeliui balas nekinta, kai kam pakyla, o tik labai mazam procentui sumazeja, tai gal nera ko bijot ;)

 taip i gamtos mokslus, bet dabar ne i vu o i kokia kolegija tik istosiu..o taip norejau.. stengiaus... turbut reiks apeliuot, nes tikrai labai neteisinga, tiek skaitydavau, nd dariau..

 po galais! zmones, kas jums??? 68 yra GERAI!

bent bandei skaiciuoti galima konkursini bala? lyginti su praejusiu metu? jei LT pagrindinis 10%=0.4, jei ne 10%=0.2 konkursinio!!! tik 0.2... stoji i gamtos>lt tik 0.2, ok, sakykime - stebuklas! po apeliacijos gauni 88%, is to net 0.4 konkursinio balo!!! (zinoma, net 1% gali tapti lemiamu, bet ar tikrai?)

Žinutė parašyta: 2010-07-02 00:00:12 | Nuoroda
Damnitas rašė:

 Arba cia visi labai protingi susirinko arba as visiskas durnius. Is Lt egzo gavau 33 ir man tai labai mazai. Neliudinkit manes, kad tiek cia daug gavot tokius gerus balus. Iki siol negaliu atsitoket. Mano visi pazymiai mokykloj dazniausiai 7,8,9 ar 10. Lietuviu bandomaji islaikiau apie 70. Negaliu apsisprest ar rasyt apeliacija ar ne,nes tikrai tikejaus aukstesniu balu, bent jau ne maziau 50.Beje kiek zinau pas mus mokykloj pagrinde balai buvo apie 30-70, tik vienas kitas tegavo daugiau ar maziau. Beje idomi tendencija tie kurie mokesi vien 9 ir 10 gavo tik apie 50 ir sunkiai tuo patiki, nes tikejosi zymiai daugiau, o tie kurie mokesi penketais-sesetais gavo apie 80. Cia kazkas idomu su tais egzaminais.

 sunku pasakyti, galbut isties cia viskas stipriai priklause nuo vertintoju?

kad ka konkreciau sakyti reiktu zinoti tuos zmones, hmm... na pvz mano mokykloj, ypac mano klasej, daugelis gavo lygiai tiek kiek verti (+- ziurint ne visiskai pagal pazymi, o pagal zmogu, jo mąstyseną), jokiu dideliu siurprisu ir pan...

Žinutė parašyta: 2010-07-02 00:04:28 | Nuoroda
karodo rašė:

Niekada gyvenime nekaliau, atsirinkinėjau informaciją,kuri  man buvo įdomi- buvo įdomu mokytis, niekada neišeidavo mažiau 8.. gavau 54%..    Kai kurios panos,kurios mokėsi 10-tukais, gavo 30- 24% čia normalu? O didžiausi beraščiai  gavo daugiau.  AR ČIA YRA NORMALU?

 Visa dabartinė Lietuvos sistema nėra normali, arba tiesiog - galetu buti kur kas geresne

Žinutė parašyta: 2010-07-02 00:06:42 | Nuoroda
Tomis rašė:

Čia loterija...

Aš tai džiaugiuosi, kad mano mokyklos panos ,ale, kuriuos pastoviai gaudavo po 10, išėjo metiniuose 10, susimovė egzamine : ) 

Vo čia tai teisybė... Egzaminas parodo, kad mokytojams nereikėt vertinti mokinių pagal pavardes :) 

 Loterija, i kuria eidamas turi daugiau loterijos bilietu (didesni bagaza ziniu) - turi daugiau sansu laimeti...

Žinutė parašyta: 2010-07-02 12:12:08 | Nuoroda
WhoAmI rašė:
Lialius' rašė:

Man lblblb reik patarimo... turiu 43% ar verta rasyti apeliacija? ar nerizikuot, nes gali sumazint?

 Aš tai nerizikuosiu, ką jau padarysi, susitaikiau jau... nors tikėjausi minimum 50%. Bet čia buvo loterija. Tikiuosi kiti egzaminai išgelbės. O šiaip tai universitetams jau turbūt ate ate, sveika kolegija :D :D :DDDDDD Jei manai, jog tikrai gerai parašei, tai mėgink rašyti apeliaciją, galbūt pasiseks ir padidins balus, bet aš tai nebenoriu žaisti loteriją antrą kartą, manau, vėl praloščiau :D Kaip kažkas rašė, jog apeliacinius darbus taisys "kirviai", tai išvis baisu pasidarė :D o geriausiu atveju kiek gi padidės tie procentai, manau MAX iki 50% įmanoma, bet ir tai tik laimingiesiems, kadangi aš ne toks - man niekada nesiseka loterijose, tai ir nerašysiu. Čia tavo pasirinkimas :)

 ??? kodel? tipo nes i VU ekonomika ar vadyba nebeistosi? c'mon aisku yra ir kitu specialybiu kur konkursinis >18 ir pan... su lietuviu 43 ar net maziau toki pasiekti dar tikrai gali

Žinutė parašyta: 2010-07-02 12:15:42 | Nuoroda
Nepavyzdinga rašė:
Veronikusia rašė:

Skustis tikrai nezadu, savo balu tikrai didziuojuos, turejau mokykloje 9, rasiau geras interpretacijas, ir zinau viena, kad gera interpretacija nuo blogos gali skirti vienas zingsnis, tad nesistebiu, kad kaikurie surinko maziau (is mano pazistamu rato). Klasioke mano literatura mokejo tiesiog tobulai, analizes jos budavo nepaprastai izvalgios ir tikslios ir ji gavo atitinkama bala, surinko 99.

Viskas cia butu gerai, tik kad man slykstu skaityti visus tuos pasisakymus:

"Va mokykloj durniu voliojau, pamoku nelankiau ir irodziau, kad lietuviu nereik mokytis, jeeeee surinkau ten 60-90 (cia visa intervala paimu), o tie kurie visa gyvenima mokes uz mane daugiau (juos vadina kalikais) gavo prasciau, jeeeee (pasidziaukim kitu nelaime) ir dbr eikm prisigert, nes mno atlygis buvo didesnis nei darbas! URA "

cia emiau kaip pavyzi, necitavau jeigu ka.....

Tai mane nervina butent tokio mastymo zmones, nes cia per visus galus univerai plesos ir skelbia, kad cia siais metais reik butinai atrink studentus, kurie yra motyvuoti. Aha tikrai labai motyvuoti, baisu ziuret.

 

 ;D tu nemanai kad jei jau tikrai butume nieko nesimoke, tai butume ir negave tiek? pvz tie kurie jau zinau tikrai nesimoke ir ten tikrai nusivvaziave buvo, tai tie pas mus ir gavo vos 20% :) mes nesakom kad durniu voliojom, mes tik sakom, kad nuejom atsipalaidave ir nieko per daug stengtis nereikejo :) tik paskutini vakara uzteko pasiskaityt buvusias interpretacijas, permest akim buvusias klaidas ir viskas - rezultatas yra :) 

 per daug stengtis niekados nereikia, reikia tiesiog stengtis...

jei gavai 96, tai tikrai atlikai pakankamai daug darbo, kad ir retas kas ir beskaitydavo savo buvusias interpretacijas, ziuredavo klaidas...

Žinutė parašyta: 2010-07-02 13:47:15 | Nuoroda
kazkasbelekas rašė:

 sveiki. o pagal ka jus tuos stojimus lamoje pildot? pagal baluskaiciuokle.lt ar pagal tai kur norite studijuoti neatsizvelgdami nei i rezus ar dar kazka... pasidalykite savo patarimais...

p.s as asmeniskai nezinau kur noreciau studijuoti, o egzaminai tikrai bus ne per geriausiai, bet su  koficientu 12-14 kolegijose vos ne visur i vf galeciau istoti, pagal  ta skaiciuokle, bet man  tai  atrodo nesamone,  taigi pasidalinkite savo ziniomis ir patirtimi, aciu is anksto :

Realiai ta balu skaiciuokle tiesiog leidzia ~ ivertinti savo galimybes, nesuteikti sau bereikalingu vilciu ir pan.

Be abejo geriausias atvejis, kai zinai tai, ko nori, pvz: ekonomika, VU praejusiu metu rodikliai ~19.5 ir daugiau, kitur, zinoma, mazesni, taciau niekas nedraudzia parasyti VU pirmoje vietoje net turint kur kas mazesni galima konkursini bala, ne tik nedraudzia, bet ir vertetu parasyti! istosi - saunu, neistosi - istosi atitinkamai kitur.

Kiti stoja pasirinkdami krypti, kad ir technines (fizikos)... renkasi ivairias inzinerijas ir pan., bet kokiu atveju pirmu numeriu eina tas, ko labiausiai troksti, ar labiausiai priimtina...

Aisku, galima tiesiog rinktis taip, kad tik istoti, nori studijuoti ir Vilniuj, ir tik jame, renkesi is gausos specialybiu, nesvarbu kas, taciau ir siame atvejyje pravartu rasyti aukstesnio konkursinio balo seniau prasiusias specialybes/vietas (jei i jas nori istoti) auksciau.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 16:50:40 | Nuoroda
Jenny rašė:
jauku rašė:
Jenny rašė:
WhoAmI rašė:
kazkasbelekas rašė:

 sveiki. o pagal ka jus tuos stojimus lamoje pildot? pagal baluskaiciuokle.lt ar pagal tai kur norite studijuoti neatsizvelgdami nei i rezus ar dar kazka... pasidalykite savo patarimais...

p.s as asmeniskai nezinau kur noreciau studijuoti, o egzaminai tikrai bus ne per geriausiai, bet su  koficientu 12-14 kolegijose vos ne visur i vf galeciau istoti, pagal  ta skaiciuokle, bet man  tai  atrodo nesamone,  taigi pasidalinkite savo ziniomis ir patirtimi, aciu is anksto :) 

 Žinoma, ten kur norėtume studijuot :) bent jau pirmus numerius reik rašyt (o gal pasiseks gauti ir vf), o kitus tai jau reikia realiai pasverti savo šansus maždaug, bet ir tai bus antras ratas, tai pirmame praktiškai gali rašyt tik mėgiamiausias specialybes, o į kolegiją visad suspėsi, manau :)

 pritariu as manau ta pati pirmame rasysiu tik univerus o jei neistosiu antrama kolegijas

 Nesuklyskit,

antrame rate bus galima koreguoti stojimo eile, bet tik is tu universitetu ir kolegiju specialybiu, kurios buvo surasytos iki liepos 19 d. Prirasyti nauju jau bus nebegalima. Todel reikia i 12 vietu sutalpinti visus imanomus variantus, tik eile labai svarbi :)

 cia rimtai? o jei parasysiu visus uiversitetus ir viena kolegija i vf ar nebus automatiskai taip kad mane tik i kolegija ims kadangi vf?

 pagal vietas, jei kolegija pirmoj vietoj - tai taip. o siaip 40 procentu neuzdaro duru nemokamai vietai ir universitetuose ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-02 17:03:54 | Nuoroda
Nepavyzdinga rašė:

o jeigu is vieno egzo surenki  gan daug, is to kuris yra pagrindinis stojant kazkur, o is kitu tik po nedaug, imanoma kazi i univiera istot?

 TAIP

Jei nori konkretumo, susizinok praejusiu metu stojimu konkursiniu balus, pagal balu skaiciuokle, kuria gali rasti siame puslapyje, isvesk savo numanoma bala, palygink. Net esant tavajam zymiai mazesniam nei tam tikros vietos, tikrai verta irasyti ta pasirinkima kaip viena pirminiu savo stojimu pateikime.

PVZ: nori studijuoti vadyba, aisku, VU konkursinis praejusiu metu balas tikrai didelis,o pasiskaiciavus tavasis mazesnis, net gerokai, irasius VU pirmoje vietoje nieko neprarasi, nes nereiskia, kad konkursiniai balai visada tokie pat, gal net istosi.

Pagal sio tinklapio skaiciuokle pagrindinio egzamino 1%=0.04 konkursinio, ne pagrindinio 1%=0.02, tad net islaikius maziau nei tiketasi, sakykime 20% maziau - prarandi (be abejo prarandi), bet dar tik 0.8 ar 0.4 atitinkamai. Visos galimybes dar atviros.

Žinutė parašyta: 2010-07-07 19:20:24 | Nuoroda
čiungačianga rašė:
domarkas1 rašė:

kur stot su 35 lt VBE , matke 67 , ist 60 ir anglu bus apie 60-70~:)

 į ku beveik visur įstotum :)

 Na šie balai yra visai neblogi, net geri, nes konkursinis balas (jei pagrindinis ne LT) gali siekti net 17, zinoma, i socialinius mokslus reikia aukstensio balo nei pvz fizinius (kur istoti i nemokama galima su varganais 12 ir pan.), bet 17 balu tikrai pakanka stojant i daugeli specialybiu ir kalbu apie nemokamas vietas. KU universitetas nepasižymi didžiule konkurencija, bet labiausiai paklausios specialybes vis tiek gali reikalauti daugiau, pvz. praejusiais metais KU ekonomika +~18,5, taciau nereiskia, kad negalima irasyti ir jos i #1, net vertetu, jei, aisku, yra norima.

Žinutė parašyta: 2010-07-07 19:21:21 | Nuoroda
Turka rašė:

va  tas berotzzz nelabai mum patinka:) niekur neparaso aiskiai

 Jie tipo dar derina galutinę datą. Neaiškumų daug.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 19:52:33 | Nuoroda
Specifinis rašė:

 MMaya, istosi. Gali buti rami.

ISM mokslas visiškai nemokamas, kai konkursinis balas 20.5, ar aš klystu?

Žinutė parašyta: 2010-07-12 20:00:24 | Nuoroda

Sveiki,

būtų malonu išgirsti jūsų atsiliepimus apie šias studijas. :)