Vartotojo magnatas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-01 12:34:30 | Nuoroda
ylksis rašė:

domiuosi šiuo konkursu jau kelis metus, bet nesąmonė, jog rašo tik įskaitą, nes pažymis daug nulemtų, dabar tik egzam,inai nulems, šiaip aš nelaikiau, nes netikiu, kad pas mane egzaminai bus 90-100 procentų, bet dar ir atkalbėjo žurnalistai nuo šios profesijos, jog gali žurnalistu būti bet kokios profesijos žmogus, šiaip jau dvejus metus dirbu žurnalistu ir šis darbas man patinka, tai nenusiminkite, jei nepateksite.:)

Na labai jau pesimistinis požiūris. Kas tau sakė, kad šiemet būtent tokie įstos..juolab po tokių egzaminų keistų, kai rezultatai gali nesutapti su tavo "realiu įsivaizdavimu". Ir išvis, baik nuteikinėti tuos, kurie išlaikė stojamąjį :D

Žinutė parašyta: 2010-07-01 12:46:26 | Nuoroda
Karjan rašė:

O Dangau... Buvo komisijoje ir Račas? Aš kažkaip bijau to vyruko. O Vaišnys buvo?

Gal kas gali pavardinti komisijos narius, kas jau laikė? Šiaip, visai nestresavau iki šiol, bet kai paskaitinėjau jūsų pranešimus - pašiurpau. Politika man tokia nedėkinga tema ir ėmiau taip stresuoti. Aš užsirašius liepos 2d., matyt, padariau klaidą, nes paskutinę dieną 'atsisijoja' stojančiuosius labiausiai. Manau.

Beje, labai norėčiau, kad pasakytumėt, ar per rašinio rašymą duoda juodraščių ir dar švaraštį? Taip? : )

O per pokalbį reikia stovėt ant scenos prieš komisiją ar sėdėt prieš juos? Nes iš pranešimų nelabai supratau, kaip jis vyksta. O norisi žinot. ;D

 Račas kietas :) Na taip, užduota suktų klausimų, bet bent jau daugumai ( ne man) labiausiai "trukdė" komisijoje sėdinčios moterys. Dekanas Vaišnys komisijoje nesedėjo, bet tarė įžanginį žodį. Nors ką gali žinoti, gal ir sedėjo, juk komisijos narių sąrašas ilgas ilgas ir jie visi padalinti per keturias auditorijas, gal net per dienas... Ar tau tikrai svarbu konkrečios pavardės? Nes bent jau aš manyčiau, kad iš veido ne televizijos žurnalistą atskirti sunku :) O kiekvienas jų mums neprisistatė :)

Jei nesijauti stipri, tai tik džiaukis, kad tokiu laiku užsirašei- gali pasiskaityti ir jaustis visą žinanti :)

Žinutė parašyta: 2010-07-01 13:03:54 | Nuoroda

Jei kam nors aktualūs vakar dienos ( trečiadienio) įspūdžiai, tai bent jau rašto darbo temos pasirodė lengvos, bet suktos. Žodžiai "rengiu interviu su.." nenurodo tiksliai, kokio tipo darbą rašyti: ar užduoti klausimus ir pačiam juos atsakyti, ar tiesiog parašyti iš klausimų susidedantį rašinį.. O dar jeigu ministrų pavardžių neatsimeni, tai ne kiekvienas sugebės išsisukti. Esmė, kad kaip ir visuose darbuose, reikia sekti laiką, nes paprasčiausiai nespėsite. Laikrodžio auditorijoje nebuvo, panelė "vedėja" paskelbė likus pusvalandžiui, na, tiesa, mes dar paklausėm, kai buvo likusios 50min...

Taigi po pertraukos sugūžėję, mūsų bei gretimos auditorijos grupelės, išgirdo po dvi pavardes, nepraėjusias pirmojo etapo. Na o po to prasidėjo pokalbiai...

Nustebino, kad daugumos klausė tokių gan neiprastų nepopuliariosios istorijos faktų, taip pat apie tarptautines organizacijas, jų struktūrą, vadovus. Ypač klausinėjo apie šalies politką- opozicija/pozicija, lyderiai, valdančioji koalicija. O šiaip iš tos srities, kuria, kaip pats duoti suprasti jiems, domiesi labiausiai. Arba tiesiog paklausia, kuo domiesi. Svarbu nepasigauti ant klausimų "koks rytoj koncertas vyks", nes šiomis dienomis juk paskelbtas visuotinis gedulas.

Žiauriausia, tai jog supratęs, kad pasirodei visai neblogai, iškart suvoki, kad geriausiu atveju gausi tik įskaita ( dauguma, tame tarpe ir aš, galvojom,kad tvarka nepasikeitusi).

Na o šiaip ką, tikrai įdomu būtų sužinoti kiek žmonių gavo įskaitą, nes įskaitą gavo tikrai ne visi, bet įsivaizduočiau, kad vos keli iš grupės jos ir negavo. Galbūt klystu.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:37:28 | Nuoroda

Tikrai, įdomu, ar daug gavusių įskaita išlaikė lietuvių "normaliai" ( 70-100) ...

Žinutė parašyta: 2010-07-08 15:58:29 | Nuoroda

Jeigu į vf priima 40, o į vnf- 30, tačiau įsakitą gavo 59, tai kur likusios 11vietų? Nebus užpldytos? Iš pradžių maniau, kad daug daugiau gaus įskaitas, tačiau dabar supratau, kad įskaita tikrai vertinga. Belieka tikėtis, kad ir šiemet konkursinio balo 17 pakaks į vf :)

Žinutė parašyta: 2010-07-08 16:00:55 | Nuoroda

Iki 17h galima parašyti į KF skype, o ir VU KF facebook pulapis- operatyvus informatorius :)

Žinutė parašyta: 2010-07-08 16:24:42 | Nuoroda

Sužinojau taip : į žurnalistikos nuolatines studijas bus priimami 45 studentai. 40- į vf, 5 į vnf.

Likusios 25 vietos- ištęstinėse studijose.

Krepšelį gaus 40 studentų, ir jį galės neštis ten, kur stoja- ar į N ar į I...

Žinutė parašyta: 2011-02-24 05:10:43 | Nuoroda

Sveiki gyvi, būsimieji VU Žurnalistikos studijų programos fuksai !

Visgi sudėtingai randamoje vietoje patalpinti jūsų pašnekėsiai (prie egzaminų skilties, mūsiškiai buvo prie specialybių). Linkiu, jog ir čia būtumėte matomi, girdimi, išklausomi.

Sėkmės žengiant link svarbaus sprendimo priėmimo momento 
 

Žinutė parašyta: 2011-06-29 23:39:02 | Nuoroda
Melane rašė:

Ne, neišlaikiau aš, bet nieko keisto ;D. Jau kai atėjau prie patalpos laikyti testui, supratau, kad nebenoriu žurnalistikos :)

 Dabar stosi į leidybą? :)

Žinutė parašyta: 2011-06-29 23:57:39 | Nuoroda
Taika rašė:
cikste rašė:

 Hey! O kazi kiek cia isvis mazdaug tu zurnalistu priims? As tokia isbridus, nieko nezinau isvis :D

 Žadama pakviesti 70 viso studentų, beroc 40vnf ir 30 vf :)

 

Chebryte, 70 vietų- tik maksimalus galimas planas, kartu su ištęstinę (I)  studijų forma. Į nuolatines studijas (NL), daugiausia gali būti priimti 45 studentai. Ne kartą nustebsite susidūrę su VF/VnF klausimu, ten taip pat savi niuansai: lemia kiekvienų metų konkursinio balo lygis. VU lentelėse pateikiama informacija (40 vf+ 5 vnf)- taip pat yra tik planas. 

Žinutė parašyta: 2011-06-30 01:47:59 | Nuoroda
Taika rašė:
magnatas rašė:
Taika rašė:
cikste rašė:

 Hey! O kazi kiek cia isvis mazdaug tu zurnalistu priims? As tokia isbridus, nieko nezinau isvis :D

 Žadama pakviesti 70 viso studentų, beroc 40vnf ir 30 vf :)

 

Chebryte, 70 vietų- tik maksimalus galimas planas, kartu su ištęstinę (I)  studijų forma. Į nuolatines studijas (NL), daugiausia gali būti priimti 45 studentai. Ne kartą nustebsite susidūrę su VF/VnF klausimu, ten taip pat savi niuansai: lemia kiekvienų metų konkursinio balo lygis. VU lentelėse pateikiama informacija (40 vf+ 5 vnf)- taip pat yra tik planas. 

 Bet kodėl tiek mažai vnf?

 Valstybės nefinansuojamų vietų skaičius priklausys nuo bendro stojančiųjų balo. Su kokiu balu gaunamas krepšelis, sprendžia aukštesnieji sluoksniai. Pvz., pernai į VNF buvo priimta 10.