Vartotojo Narys pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-01-06 22:44:48 | Nuoroda

sveiki, noriu paklausti zinanciu, kiek svarbios informacines technologijos stojant i statistika ir i kitas topice parasytas specialybes? As zadu laikyt matematika, lietuviu, anglu, istorija, dar kompiuterinio rastingumo iskaita. As turiu informacines technologijas, bet ne programavima, todel informaciniu technologiju egzamino nezadu laikyt.

Idomu, koki konkursini bala IT sudaro? nes niekur nerandu parasyta...

Prasau padekit.

Žinutė parašyta: 2011-06-12 18:20:37 | Nuoroda

Sveiki, gal yra baigusiu studijas ir isidarbinusiu su matematiko diplomu? O gal siaip yra zinanciu? :) Ar lengvai sekasi rasti darbus? Kaip ziurima i matematiko diploma?

Žinutė parašyta: 2011-06-28 22:31:31 | Nuoroda
nodisco rašė:
ak.fak rašė:
nodisco rašė:
ak.fak rašė:

Aš pati renkuosi pirmu numeriu teisę, antru - politiką ( į pastarąją, tarp kitko, mažesnis konkursinis stojimo balas) . 

 Mažesnis? Ne visur. Aš vakar kaip tik nervinaus, susivedus į balų skaičiuoklę savo spėjamus rezultatus, kad pagal praėjusius metus VU įstočiau kur tik patinka vf, tame tarpe ir į teisę, o politikai vos vos pritrūksta. : /  Nieko pikto, mane tik truputį sunervina, kai žmonės dar blaškosi, ypač tarp tų specialybių, į kurias ir aš pretenduoju. Bet  atsižvelgiant į tai, kiek daug teisininkų prigaminama kiekvienais metais ir kokia jų pasaulyje milžiniška konkurencija, aš jaučiuosi daug saugiau, stodama į politiką. Galiu ir klysti, bet dar to nežinau. (:

 Negali būt. Aš turėjau žurnalą 2011m. "Kur stoti" ir jame buvo parašyta, kad, tarkim, VU teisė yra didesnis konkursinis balas nei politkos. Gaila, žurnalas pas draugą, galėčiau tiksliai parašyti pereinamuosiu balus. 
Dėl teisininkų ir politikų.. čia labai reliatyvu. Apskritai Lietuvoje populiariausios studijos yra teisė ir politikos moklai, taip kad tas santykis tarp jųjų yra ne toks jau netolygus. Ir šiaip, koks skirtumas, kiek tų teisininkų prikepta, kas nori - tas prasimuša,  anksčiau ar vėliau. Jeigu stengsies, gerai mokysies, dalyvausi įvairiose veiklose, tikrai nebus taip, kad liksi nepastebėtas. Kodėl aš turėčiau dabar nebandyti stoti ten, kur noriu, vien dėl to, kad teisės studijos tokios populiarios, o stoti ten, kur manęs visiškai netraukia ir vėliau dėl tokio savo apsisprendimo gailėtis.   

Pė.es - mane taip pat erzina neapsisprendėliai, tie, kurie stoja iš 'durnumo' ar kažkokių kitų 'adekvačių' intencijų,  nors visiškai ta sritis jų nuoširdžiai nedomina. Tik laisvą vietą užimą.  

 Nesakiau aš tau 'nestok į teisę', jei ką, o atsakiau į temos klausimą, ką manau. Nežinau, nežinau, VU duomenyse aiškiai parašyta - mažiausias politkos mokslų vf - 19,74, teisės - 19,26. Nu, tik didžiausias balas teisėj aukštesnis. Iš tiesų tai koks skirtumas. : ) Ir ten, ir ten pasitempt reikia.

Teises studijuoti nezadu, bet pasisakysiu. Mano nuomone balai skiriasi, nes vu.lt rodomi 1 etapo balai, o kur stoti abieju etapu, del to ir yra skirtingi.

Žinutė parašyta: 2011-06-28 22:36:06 | Nuoroda

Ne ta pacitavau, na bet esmes nekeicia.

Žinutė parašyta: 2011-07-01 18:37:53 | Nuoroda
Joncee rašė:

Krokodilas teisingai pasakė, kad viskas priklauso nuo studento siekių. Kas liečia programavimą, tie kas mokosi informatikos fakultete, jį mokosi B, A arba S lygiais.
Labai daug tokių, kurie mokosi B ir S . B yra silpniausias lygis, o S - sustiprintas. A- lygis yra tarp B ir S. O matematikai gali rinktis  tik iš A ir S lygių. 
Programavimo iš 40kreditų, kuriuos turime pirmam kurse, buvo net 10 kreditų.
Tuo tarpu, matematiniai dalykai turėjo 16kreditų. Skirtumas 6 kreditai.
Tad noriu šiek tiek paprieštarauti dėl programavimo, nes žinau, kad jo reikės visus keturis metus. Jau antrame semestre, Diskrečiosios matematikos namų darbo užduotį buvo galima pasirinkti suprogramuoti.
Dėl darbo galimybių, tai dirbančių yra, tačiau ne pagal specialybę. Kaip sakė Krokodilas, po pirmo kurso dirbti pagal specialybę, dar yra žinių stoka. :)

 O kaip kituose kursuose? :) Pvz po 3 ar net jau baigus universiteta? Idomu, kaip lengvai matematikai randa darba....

Žinutė parašyta: 2011-07-01 20:04:39 | Nuoroda
SunDawn rašė:
zygis122f rašė:

 O kaip kituose kursuose? :) Pvz po 3 ar net jau baigus universiteta? Idomu, kaip lengvai matematikai randa darba....

 Na, jei įdomu, tai, pavyzdžiui, šių metų mif'o laidoje, kaip sakė rektorius ar dekanas, nepamenu, dauguma jau turi darbus ir tik nedidelė dalis atėjo atsiimti diplomo būdami bedarbiais. Manau, tai daug ką pasako. Kas mane nustebino, kad ne tik su draudimu, žalom, statistikom toliau absolventai dirba, bet yra ir programuotojų, nors baigė FDM ar ekonometrija.

 O apie VU MMT nieko nesake? :) Man atrodo, kad VU MMT, o ne FDM, reiketu labiau lyginti su taikomaja matematika :)

Žinutė parašyta: 2011-07-07 21:29:51 | Nuoroda
krokodilas rašė:
Xneox rašė:

 <...> Beje, manot ISM studijuot labiau apsimoka, jei galiu gauti nemokamą vietą?

 Ne, ISM tikrai nesirink, ypač jei aukštą balą turi ir gali kur nors normaliai įstoti.

 Ka turi omenyje, sakydamas "normaliai istoti"? Ir kuom tas ISM blogai?

Žinutė parašyta: 2011-07-09 17:30:13 | Nuoroda
krokodilas rašė:
zygis122f rašė:

 Ka turi omenyje, sakydamas "normaliai istoti"? Ir kuom tas ISM blogai?

 Iš jo net patys ten dėstantys dėstytojai tyčiojasi. Diplomų pardavykla ten.

Na apie ISM nieko panašaus neteko nei girdeti, nei skaityti. Kaip tik iš atsiliepimų įvairiuose forumuose galima susidaryti nuomonę, jog ISM'e labai gera kokybė, tik mokymasis be galo brangus.  Jei pavyktų gauti iš egzaminų 20+ kb, tai labai rimtai svarstyčiau tarp FDM, ekonometrijos, bei studijų ISM'e.

Gal kalbėjai apie VU TVM? Apie šį tai tikrai žinau, jog jame turtingų tėvų vaikai sėkmingai "studijuoja".

Žinutė parašyta: 2011-07-14 13:54:29 | Nuoroda
hostage rašė:

Niekas į mifą nestokit, ten dėstytojai vieni kirviai, niekas nieko nesuprasit, skolų prisirinksit ir kitais metais turbūt kitur perstosit

Nežinau kaip kitiems, bet man tokie pasisakymai skamba labai graudziai ir primityviai. NIEKAS NIEKO nesuparanta, VISI skolų prisirenka ir bla bla bla.... Bet kažkaip baigia žmonės mokslus ten ir daug skundų dėl gaunamų darbų neteko girdėti...

Jei jau i MIF'ą žmonės stoja, ko gero ir reikėtų nusiteikti iš peties padirbėti, o nestoti tik todėl, kad "sako - perspektyvu".

Žinutė parašyta: 2011-07-14 13:57:23 | Nuoroda
Sandra1 rašė:
hostage rašė:

bet šiaip nestokit, nes ten pražūsit, savo geriausius gyvenimo metus į bala išmesit, geriau gal nereikia į mifą stot

 Norint nepražūti, stojant reika būti nusiteikus kad darbo įdėti reikės tikrai daug ir tingėti nebus kada. Esu girdėjus ne viena gerą komentarą apie MIF'ą ir daugelis pabaigusiu jį tikrai nesigaili. Pati bandysiu šiemet stoti ir tie 4 metai manau yra puiki investicija į tolesnį gyvenimą 

 Sutinku, beto mano nuomone, su 66 balais matematiką studijuoti yra ganėtinai optimistiškas požiūris.

Žinutė parašyta: 2011-07-15 15:57:12 | Nuoroda

Toje lama skaiciuokleje nerodo skirtumo ar b ar a lygiu mokeisi. GEriausia paciam pasiskaiciuoti pagal sia skaiciuokle:

naujienos.vu.lt/studijos/stojantiesiems/22573-del-konkursiniu-balu-skaiciuokliu

 

Žinutė parašyta: 2011-07-17 13:31:03 | Nuoroda
agnolijus rašė:

Gerbiami busimi studentai, noriu pranesti, kad yra laisvu vietu i VU socialinio darbo istestiniu (neakivaizdiniu) studiju programa. Studiju laikotarpis 4 metai(taip pat ir dieninio skyriaus 4m.).Norint istoti i sia specialybe nereikia labai aukstu balu, mokytis taip pat nera sunku:) ir pabaige turesite prestizinio universiteto bakalaura. Taip kad dar yra laiko apsipresti ir didele tikimybe, kad istosite i VU! Beje, juk ir darba su moslais galesite nesunkiai suderinti.Sekmes!
 

 Kas stoja i statistika, i socialini darba vargu ar stos :D

Žinutė parašyta: 2011-10-08 20:40:49 | Nuoroda

Sveiki, norejau paklausti, ar yra galimybiu ekonometrams (ir fdm'ams) isvykti su erasmus? Gal buvo isvykusiu? Nete nieko neradau apie ekonometru isvykima :\

Žinutė parašyta: 2011-10-12 22:47:00 | Nuoroda

O kaip tau paciai mokslai mif'e? Kokie ispudziai? :) Atsimenu, kad siais metais istojai :) (mmt, atrodo)

Žinutė parašyta: 2012-01-07 21:20:03 | Nuoroda

fcuk :D na nieko, esu pasiryzes. O nesigaili, kad stojai? Yra tokiu, kurie zada mesti? :D

Žinutė parašyta: 2012-01-11 18:39:30 | Nuoroda

Matau, kad pries stodama norejai is mmt veliau pereiti i ekonometrija. Dar planuoji?

Žinutė parašyta: 2012-02-20 22:04:13 | Nuoroda

Labas, na KTU taikomoji matematika yra vienas is variantu, nors tiesa sakant labiau i VU noriu :D

Žinutė parašyta: 2012-04-05 18:02:12 | Nuoroda

Sveiki, gal yra tokiu, kurie jau baigineja ar baige ekonometrija? Kaip su darbais? Nes darbo skelbimu ekonometrams pernelyg daug nematau... :\

Pats planuoju cia stot.

Žinutė parašyta: 2012-07-23 17:44:15 | Nuoroda

As i ekonometrija pirmu numeriu:) balas 20.58 atrodo