Vartotojo Cianidas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-05-26 13:28:13 | Nuoroda
Agnė Rykman rašė:

Sveiki :) gal yra stojančių šiemet į farmaciją LSMU? :) Koks pereinamasis balas buvo pernai? 

Labuką (tarti reikia kaip Apuoks iš http://youtu.be/Ypa4S55cAWg) Mhm. http://www.lsmuni.lt/priemimas/priemimo-taisykles/Balai.pdf Bet tas minimalus KB (19,2) neaišku, iš kur paimtas - papildomo priėmimo ar pagrindinio. Greičiausiai bus pagrindinis (pirmo ar kažkelinto etapo metu), nes labai abejoju, kad po pagrindinio priėmimo būna laisvų vietų. Čia ne fakin' makaronų gamybos pramoninė technologija kur nors kolegijoj, kad krepšeliais vietos neužsipildytų...

Žinutė parašyta: 2011-05-26 23:11:07 | Nuoroda
Himalaya rašė:

Sveiki ;) Pernai balas tiksliai buvo, berods, 19,22 Iš 100 buvo truputį daugiu nei pusė mokančių, per rugsėjo pirmą sakė tikslų skaičių, bet jau nebepamenu. Aš baiginėju farmacijos pirmą kursą, tai jei norit, ką nors sužinoti, klauskit asmenškai, mielai padėsiu ;)

 Klausti "asmeniškai" reiškia klausti kreipiantis vardu VIEŠAI čia ar klausti per PM, nebūtinai prirašant "Labas, Himalaya"?  "Ave Vitos" kažkelintam numery rašė, kad "56,7% pirmojo kurso studentų priimti studijuoti savo lėšomis", bet čia per visą LSMU. Žodžiu, dalis pinigų kapšelio nuvarvėjo kitur. Toks vienas opesnių klausimų yra toks: ar nuo 2011-2012 m. m. rugsėjo bus galima trintis nebe Mickevičiaus gatvėj, o Eivenių 53 mln. Lt vertės projekte su daug langų ir gipskartonio? :-) Spaudoj skaičiau, atseit "atsilikėliai iš" LSMU pagaliau fuksams galės kuratorius išskirti - bet kad jau nuo pernai metų farmacininkai tokius turėjo, ar ne (pati gal būsi vasarą, rudenį, žiemą "mama"?)? (Gal labiau tiktų pasakymas, kad KMU niekada kuratorių programos nebuvo, ar tai tiesa?) Kitas klausimas - kaip vyksta farmacijos studijų atnaujinimas, nes lyg ir pagal mokslas.lt 2008 m. studijų programa buvo akredituota laikinai, tas reiškia, kad buvo pastebėta trūkumų? (Beje, LR SAM'as ir kitą projektą nori pradėt - atidaryt farmacijos studijas VU'ne, bet tai iš kur jie ten ir normalų personalą pasigimdys, ir atitinkamas laboratorijas su atitinkama įranga įstatys... Tuoj VU chemfake pačių chemikų bus mažuma, jau ir taip VU medikai pirmakursiai visokias bioorganines ten turi)

Žinutė parašyta: 2011-05-26 23:20:19 | Nuoroda
aTapas rašė:

Sveiki, islaikiau lietuviu mokyklini 6, istorija valstybini 9, anglu valstybini 25, matematika valst. 1 :D, geografija 7. Kur galeciau istoti su tokiais balais? Mane traukia vgtu verslo vadyba, bet bijau, kad universitete man bus per sunku. Kiti variantai, tai kolegijos, bet liudna moketi joms tiek pat kiek moka universitetuose studentai(kai kuriose net daugiau).

 Su tokiais rezultatais nereikia nuvertinti profesinio mokymo, kam tau aukštasis, jei žemai teskrendi. Perfrazuojant vartotoją "Beprotybe": tai nafik tokių biznierių, kurie nemoka skaičiuoti. A nors pinigus gal ir gali. Kelintoj čia klasėj mokina vaikus palygint "mažiau-daugiau", a ne pradinėse?

Žinutė parašyta: 2011-05-28 22:24:35 | Nuoroda
Lorelita rašė:

Galite tiksliai pasakyti kokiu egmazinu reikia studijuoti farmacija?nes niekur nerandu .. ;( jei ka parasykit ..

 Jei tikrai ieškoma, tai ir randama, ypač tai, ką suindeksuoja Googlas. Mestelk akį čia --> ...

Žinutė parašyta: 2011-06-22 12:24:47 | Nuoroda
Sraigt rašė:

www.kf.vu.lt/lt/news/view/?id=3166 juhuuu, testassss!

 Muahaha, tikra demuškė :-D "Išbandėte visą testą. Pasitikrinkite atsakymus [, jei to iš geros valios nedarėte testo metu]." Šiaip nūdienoj aktualus tas spektaklis apie bulvių kasimą ir net neprasidėjimą iš Vaižganto dvasios. :-D

Žinutė parašyta: 2011-06-22 12:29:33 | Nuoroda
Pride rašė:
Agnė Rykman rašė:

Sveiki, aš taip pat planuoju į farmaciją :) Šiaip labai noriu, bet tėvai spaudžia pirma rašyti  odontologiją Vilniuj ir Kaune, taigi gaunasi, kad farmacija tik trečiu numeriu :( Jei pavyks įstoti, labai džiaugsiuos :)

 Kai man mama liepia stoti i medicina, as jai liepiu eiti dirbti siuveja.

 Siuvėja irgi biomedicininės pakraipos gali būti, bet tik ne "Lelijoj".

Žinutė parašyta: 2011-06-22 16:17:37 | Nuoroda
sigislab rašė:

 Sveiki, norejau paklausti ar galiu duoti paraiska i Farmacijos specialybe jei nesimokiau chemijos o man reikalingas chemijos pazimys?

 Kiek daug tokių, kaip tu. Gražiai skamba "farmacija", ane? Juk visi žinom, kad universitetinėj farmacijoj nulis chemijos, tad kam ją išvis mokytis (nebent dėl bendro chultūringumo lygio palaikymo). Ir kam vargintis į konkursinio balo sudarymo lenteles žiūrėti, jei prašyme galima bet ką nurodyti, tik kad stojamieji taškai paskaičiuojami ne bele kaip. "Duok paraišką", kaip sakai, gali netgi kokioj dvyliktoj apaštališkoj pozicijoj, bet niekas neįsipareigoja tavęs be pakankamų (atsižvelgiant į valstybės/savo finansus ir pretendentų/kandidatų/atestuotų abiturientų skaičių) chemijos, biologijos, lietuvių, matematikos įverčių priimti.

P. S. Matyt, neteko interneto dykynėse susidurti nei su šiuo, nei su tuo... Visiems pasitaiko.

Žinutė parašyta: 2011-06-22 16:20:24 | Nuoroda
Cianidas rašė:
sigislab rašė:

 Sveiki, norejau paklausti ar galiu duoti paraiska i Farmacijos specialybe jei nesimokiau chemijos o man reikalingas chemijos pazimys?

 Kiek daug tokių, kaip tu. Gražiai skamba "farmacija", ane? Juk visi žinom, kad universitetinėj farmacijoj nulis chemijos, tad kam ją išvis mokytis (nebent dėl bendro chultūringumo lygio palaikymo). Ir kam vargintis į konkursinio balo sudarymo lenteles žiūrėti, jei prašyme galima bet ką nurodyti, tik kad stojamieji taškai paskaičiuojami ne bele kaip. "Duok paraišką", kaip sakai, gali netgi kokioj dvyliktoj apaštališkoj pozicijoj, bet niekas neįsipareigoja tavęs be pakankamų (atsižvelgiant į valstybės/savo finansus ir pretendentų/kandidatų/atestuotų abiturientų skaičių) chemijos, biologijos, lietuvių, matematikos įverčių priimti.

P. S. Matyt, neteko interneto dykynėse susidurti nei su šiuo, nei su tuo... Visiems pasitaiko.

 Tas turėjo būti be ve ve ve: 193.219.163.83/stud/Studijos/KonkursinisBalas/KonkursinisBalas.aspx

Žinutė parašyta: 2011-06-26 22:43:44 | Nuoroda
Agnė Rykman rašė:

Kaip būna farmacijoj su balu? Kiek maždaug reik išlaikyt egzus (Lietuvių, chemiją ir biologiją), kad patekčiau į vf? :) Ačiū

Pasimaklinėk, pasimodeliuok su konkursinio balo formule, prieš tai pasižiūrėjus minimalų vf balą pernai metų (na, gali ir ankstesnių, kad tendencijos matytųsi, nors čia labai slidus reikalas). 19,22 minimalus pernai metų. Turėdama po 80 iš visų reikalingų egzų + 9 matkės A = kažkaip nelabai įstotum, nes gautųsi +/- 18,8; bet kas ten žino, kaip šiemet bus, čia kaip su orų prognozėm - rytojaus orai prognozuojami su >90% tikslumu, o kelių savaičių ar mėnesio... Be to, rodos, kad nebe pirmą kartą klausi kažko, susijusio su balais. Nepanikuok jau, egzai parašyti. Panikuot labiau verta tada, kai ateisi visiškai nepasiruošus kokiam farmakognozijos koliui, nes kažkaip "pasimiršo"

Žinutė parašyta: 2011-06-26 23:05:07 | Nuoroda
Agnė Rykman rašė:
 Net svetimi žmonės pastebi, kad truputį einu iš proto :) Vieni sako minimalus balas buvo 18, bet aš irgi nete radau 19.2.. Tai jei 19.2, tai visai daug sakyčiau ir dabar žiauri panika :) Nors ir be tų balų panika  

 Palygink savo dabartinę paniką su ta, kuri ištiks, kai ateis rugpjūčio 27 d., barako nebūsi gavusi ir suksi galvą, kur kokį butuką Kaune susiradus. Kuri parkė reikšmingesnė ir baisesnė?

Žinutė parašyta: 2011-06-27 14:32:24 | Nuoroda
KasTu rašė:

Balų skaičiuoklė rašo -  Farmacija NL KMU 18,tai iš kur tie 19,22 ?

Kuri balų skaičiuoklė? Studijų.lt? Ji miltus mala, statistiką pateikia bele kokių metų, be to, konkursinį balą dažnai (kaip kokios programos) skaičiuoja neatsižvelgiant į tai, kad jo dedamosios galbūt buvo jau prieš n metų pakeistos.

Tiksli ir aktuali informacija pateikiama konkretaus universiteto informaciniuose leidiniuose, kuriuos *liochkai* susigūglinti galima.

Geriausia balų skaičiuoklė - tavo Excelis su universiteto šių metų priėmimo taisyklėmis.

Žinutė parašyta: 2011-06-27 14:50:54 | Nuoroda
KasTu rašė:
 Deja,deja:) atsiverčiau ne tik balų skaičiuoklę (beje, ji ne studijos.lt),bet ir Kur stoti :) aiškiai parašyta - vf pirmojo šaukimas 23,5 (su tokiu aukščiausiu įstojo),o mažiausias (pabrėžiu - dar vf) 15,28 (matyt,sužaidė per antrą etapą) taip kad visai realu tas 18 :)

Dėl to minimalaus balo - tikra teisybė, realios padėties po pirmo etapo jis neatspindi, dėl to reikia imti kur kas aukštesnį balą, kurį nėra taip jau paprasta susirasti, reikia užsiimt tada visokiom pseudo-interpoliacijom ar dar kuo. "Kur stoti" - čia chiebra susirenka informaciją iš paskirų universitetų, bet nebūtinai maketuotojas ją teisingai suveda. Dėl to kliautis vis tik universitetiniais leidiniais ir universiteto "bendruomenės nariais" (ypač tais nemeluojančiais, kurie turi iš priėmimų lenteles nusifotkinę) reiktų.

Žinutė parašyta: 2011-06-27 17:32:18 | Nuoroda
giedrimantas rašė:
 15.28 balas turėtų būti stojusio iš užsienio, nes toks mažas tikrai nebuvo nei per pirmą, nei per antrą etapą.

 Pz, kuo toliau, tuo labiau ima patikti Steponavičiaus politika - lietuviams, norintiems studijuoti savo šalyje, reikalavimai keliami gerokai aukštesni (norint vf vietos) nei visokiems pakistaniečiams Paskui skundžiasi, kad PROTAI TEKA

Žinutė parašyta: 2011-06-30 14:09:54 | Nuoroda
Simukasss rašė:

Sveiki visi, noriu padiskutuoti. Tikiuosi tai padės galutinai apsispręsti, ką ir kaip rašyti pildant stojimo formą.

Renkuosi tarp šių sričių - ekologijos, ekologijos ir aplinkotyros, bei miškininkystės. Ekologija yra tik VU, o ekologija ir aplinkotyra yra tiek VDU, tiek VU ( ši programa būtų nauja VU, jeigu bus surinktas pakankamas kiek stojančiųjų) . Širdelė trokšta labiau į Kauną, tačiau tai nėra kažkoks esminis dalykas. Juk važiuoju pagrinde mokytis. O LZUU atrodo lieka kaip ir atsarginis planas. Gal galėtumėte pakomentuoti, pasiginčinti, sukritikuoti mano mąstyseną? Vyksta vidinės kovos dėl tokių nusistatymų, kad VU yra prestižiskesnis negu VDU, tačiau VDU lengviau mokytis negu VU.

 VU aplinkotyros bakalauro neakreditavo, nes š***nai parengta studijų programa buvo, kaip, beje, ir ekologija savo gyvavimo pradžioj (nes kas tas ekologas - vis tiek arba zoologas, arba botanikas būsi; be to, nafik ekologui geologinės-geografinės/klimatinės žinios - toks kitų GMF'0 katedrų [o ekologija - centriukas, o ne katedra kuruoja, tas irgi daug pasako] požiūris trukdė suformuoti visapusiškai pagrįstą studijų planą). Pvz., MRU viešoji politika ir vadyba buvo bandyta trečią kartą akredituoti per kelis mėnesiu, tai apie kokią būsimų studijų kokybę kalbama, kai studijų programų "kūrėjai" vaikosi galvų ir piniginių kapšų. Jei reiktų rinktis ekologiją, tai galvočiau apie LŽŪU (nu i kas, kad žemkė, oj, atsiprašau, Stulginskio universitetas dabar, by tik suteikia žinių - praktinių ir teorinių - bele kiek daug, o ekologija toks dalykas, kad apima kone viską aplinkui - lokalūs medžiagų ir energijos ciklai bla bla bla) arba VDU (gal vis tik labiau ne VDU).

Geras tinklalapis - pluto.skvc.lt/NewProgramResults.aspx

Gerai, kad domitės, todėl domėkitės iki tol, kol skūra išsivers.

Žinutė parašyta: 2011-07-22 19:59:23 | Nuoroda
Džoneta rašė:

Gal kas tiksliai zino koks minimalus pernai metu praeinamumo balas? nes visur raso skirtingai.. Knygoje ''Kur stoti?" parasyta 15.28 vf ,ar taip gali buti?

Gali, ir taip yra su visom studijų programom, ne tik farmacija. Dažniausiai nurodytas minimalus balas yra PO PAPILDOMŲ STOJIMŲ rugpjūty, kai pagal tam tikras taisykles (matyt, LAMA BPO skaitėt) surenka tuos su gerokai mažesniais balais, nei kad buvo po stojimų liepos gale. Dėl to ir atrodo kuriems ne kuriems, kad su jų turimu balu lengvai įstos, o pasirodo - ne toks jau ir lengvumas...