Vartotojo royalgary pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-04 13:12:55 | Nuoroda

 ar kam nors jau atejo stojamuju rezultatai, nes as dar savo duombazej nematau? ;/

Žinutė parašyta: 2011-07-04 15:58:08 | Nuoroda

negaliu susilaikyti nepasigyres.. LMTA kino dramaturgija 100% 

Žinutė parašyta: 2011-07-04 16:22:07 | Nuoroda

 LMTA - Lietuvos muzikos ir teatro akademija, apie tokia turbut visi meninykai esam girdeje :) o kaip ten tuos balus i procentus vercia - nezinau. buvo stojamieji 2 dienas, po to iskabino sarasa, pagal prioritetus ka noretu matyti rugseji (1, 2, 3 ir t.t.) Buvau pirmas tame sarase, dabar matau, kad gavau 100, o kiek gavo antras, nezinau.. gal 95 :? 

Žinutė parašyta: 2011-07-04 16:27:30 | Nuoroda

 deja tik 40.. tu gal ten pat istojai ar pazistami kokie istojo? 

Žinutė parašyta: 2011-07-17 15:35:02 | Nuoroda

 truputi offtopic...

kur galima paziureti kiek i kuria specialybe siemet nemokamu krepseliu yra? 

Žinutė parašyta: 2011-07-18 01:23:37 | Nuoroda

Tai kokio velnio raso stojamuju egzaminu rezultatus i tam palikta vieta, pagal tave? :/ 

 

Be to, kam dar kas nors neaisku, laiskas is LAMA BPO pries pora savaiciu: Jūsų
pažymiai ir VBE rezultatai sistemoje matysis po liepos 16 d.

Visgi jau po liepos 16d., o sistema tebesklando kazkur ore su visais musu rezultatais ... 

 

Žinutė parašyta: 2011-07-22 18:21:46 | Nuoroda

 nesupykit uz pasakyma, bet kokio velnio su egzaminu rezultatais, tokie kaip kai kuriu is cia esanciu stoti i svedu kalba? nebutu paprasciau vaziuoti i svedija ir nemokamai ja mokytis + dirbti ir dar pagyventi normaliai..? o jus dabar norit kankintis univere 4 metus tam, kad ..? niekam! :) 

Žinutė parašyta: 2011-07-23 10:18:35 | Nuoroda

Ne visi nori studijuot verslo vekonomiką ar pan. dalykus Švedijoj anglų kalba. Kitų specialybių angliškai bakalauro beveik nėra. Kam "kankintis", o kam bus labai naudinga... Tik visada atsiras žmonių, kurie to niekada nesupras.

As turejau galvoje, ar nevertetu vaziuoti i Svedija, ten eiti i kalbu kursus, kurie nemokami (pataisykti, jei klystu, nes dabar jau nebeatmenu) ir ismokti svedu kalba? Be to, kaip gyvendamas kokioje nors salyje neperimsi tos salies kulturos, paprociu, tradiciju, nesidomesi salies istorija, politika bei geografija? Nebent esi viskai tuscias ir bukas zmogus... 

_______________________________________________________________________

1) užsienio kalbos mokaisi per savo gimtąją ir natūraliai jas sieji; tuo tarpu, tarkim, švedų kalbos mokymasis Švedijoje, vyktų per dar kitą užsienio kalbą, greičiausiai anglų, ir tai dvigubai apsunkintų procesą;

Turbut neatkreipet demesio i pirmaji mano pranesima, jog "kokio velnio eiti studijuoti kalba su tokiais egzaminu rezultatais?"... Taigi, jei is anglu vbe beveik kiekvienas, kuris stos i skandinavistika gavo po 90+, tai kokios bedos su anglu kalba? 

2) studijuodamas Lietuvoje neišvengiamai mokaisi ir lietuvių kalbos, todėl turtėja kalba ir žodynas, o tai iškart suteikia tvirtesnius pamatus kokybiškam vertimui;

Jei per tuos metus kol universitete studijuosi sutvirtes tavo lietuviu kalbos zodynas, tai po to kai baigsi universiteta, pradesi dirbti (jei niekas nepasikeis, didele tikimybe, kad skandinavijos salyse) galesi tik pasvajoti, kaip gerai kazkada mokejai lietuviu kalba... Trumpai tariant, cia ne priezastis studijuoti Lietuvoje skandinavistika...

3) gyvendamas ir studijuodamas Lietuvoje gali žymiai lengviau surasti tiesiogiai su studijomis susijusį darbą (t.y. vertimas iš švedų į lietuvių ir atvirkščiai);

Darbo rinkos atzvelgiu taip, cia didelis pliusas studijuoti toki dalyka, bet tai dar vienas didelis ir puikus darbas (kaip ir kai kurie) uz niekine lietuviska alga, tad ar verta cia buti..? 

4) užsienio kalbą išmokti savo šalyje yra saugiau (t.y. nėra kultūrinio šoko, mokomasi nuo nulio, palaipsniui ir panašiai), bet šitą punktą taikau tiems, kurie nemėgsta rizikos ir didelių pokyčių.

Tiesą sakant, matau daug pranašumų mokytis kalbą būtent toje šalyje, kur ja kalbama, ir, savaime suprantama, Skandinavijos šalių švietimo sistema ir gyvenimo lygis su Lietuva nepalyginamas, bet nėra priežasties taip nuvertinti studijavimo Lietuvoje. Ir tuo labiau sakyti, kad keturi metai universitete būtų praleisti visiškai veltui.

Veltui. O kodel? Mano argumentas butu toks - jei mokykloje buvai pirmunas, egzus islaikei 90+, bet pasirinkai studijuoti specialybe, su kuria veliau geriausiu atveju busi gidas, vertejas ar vadybininkas, tai jus nemokat svajoti arba tiesiog bijot.. :/ jauni pensininkai...

Apibendrinant, noriu pasakyti, jog issakydamas savo nuomone, nieko nenorejau izeisti ar sumenkinti, tiesiog man, ziurint is salies, atrodo, jog zmones, kurie gerai raukia dalyka galetu pasiekti daug daugiau negu tik buti vertejais.. Kaip cia kazkas sake, kad ne visiems lemta buti verslininkais - yra daugybe kitu geru dalyku, tiesiog reikia pasidometi, o ne apsistoti ties viena ir eiti su minia..

Anyways, ne man jus mokyti, nes pagal egzaminu rezultataus, kokius cia matau, jus visa galva uz mane protingesni, bet kai pradedat daryti savarankiskus sprendimus, tuomet as galvoju, kad nieko jus neprotingesni.. :) 

Žinutė parašyta: 2011-07-23 14:01:53 | Nuoroda

 saeure - nepykstu, tiesiog visi cia turim savo poziuri ir malonu, kai ji galima issakyti nelaikant akmens uzantyje ;) as pats i kino dramaturgija LMTA..o mano nuomone apie teise lygiai tokia pati, itariu :) 

niekonepazistu - gandai ir lieka gandais (kalbant apie ikea), taciau jei sakai, kad nori buti ar butum gide, jei reiktu, tai apie kokias karjeros aukstumas pati svajoji? 

as labai abejoju, jog zmones, kurie sugebes su savo rezultatais istoti i sita specialybe svajoja buti tik gidais... is kitos puses, pritariu tai nuomonei, jog skandinavistika tik visa ko pradzia.. mokesit kalba, pazinsit kultura, tradicijas, o jei darbui reikes pap. issilavinimo, tam yra vadybos kursai ir pan. dalykai ;)

Žinutė parašyta: 2011-07-25 14:53:23 | Nuoroda

 Gal kas zino, kur gyvena LMTA studentai bendrabuciuose? Kiek internete radau informacijos, tai sakoma, jog Giedraiciu gatveje, snipiskese, bet ten gana toli nuo pacio universiteto ;/ viena turgaus boba sake, kad kazkur centre galima gyventi, bet ten turbut jau nebe LMTA bendrikai..? paprotinkit mane kas zino tiksliai ;)

Žinutė parašyta: 2011-08-04 16:12:14 | Nuoroda

 teisingai nusprendet :)