Vartotojo .Andrius. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-21 21:37:55 | Nuoroda
gnom. rašė:

 Negali gi duot 2 taškų už 1 veiksmą. Man mokytoja yra minėjusi, kad bendroji reakcijos lygtis turi būti su agregatinėmis būsenomis ir kad paskutinį kartą taip buvo 2002(?). Nors tikrai nežinau, nes tada kitoj reakcijos lygty gaunasi per mažai taškų. Aš dėl visa ko supyliau agregatines būsenas.

Su geležies perteklium gausis, bet kažkas gi rašė, kad su Fe(OH)3 bandė daryt. Tai su anuo nesigauna man niekaip.

 O kodėl negali 2 taškų duoti? Berods 2010m. pakartotiniam buvo klausimas apie grafiko periodiškumą, tai už vieną sakinį 2 taškus davė (reikėjo parašyt, kad grafikas kinta periodiškai (taip vertinimo instrukcijose rašė)). Jei užduotis neprašė agregatinių būsenų, tai nebūtinai tada reikėjo jas nurodyti.

Turėjau omeny su Geležies (III) hidroksido pertekliumi, o ne geležies pertekliumi :) Bandymų gi yra įvairių. Gali ta titravimą atlikt, taip pat atlikti reakcijas, kurių metu išsiskirs dujos (jas reiktų apskaičiuoti), taip pat ir ta neutralizacija su Fe(OH)3 tinka. Nemanau, kad ta bandymą reikėjo jau taip detaliai aprašyt (juk 2 taškų vertės). Tiesiog reikėjo pasiūlyti būdą ir trumpai aprašyt, kaip apskaičiuosi. :)

Žinutė parašyta: 2012-06-22 13:43:58 | Nuoroda
gnom. rašė:

 Aš norėjau pasakyti, kad būtent ta reakcija su geležies hidroksidu ne tik vyktų šūdinai, bet ir nuosėdos nepasakys niekio, nei žiūrėsime į jų kiekį, o ne masę. O 2 taškai yra labai daug.

 

Aš dėl visa ko tas agregatines būsenas parašiau, blogiau tikrai nebus. 

O dėl to kitimo periodiškai, visad reik parašyt, kad periodiškai ir KAIP. Už tai ir du taškai. Taškais niekas nesimėto. Ypač per egzaminą.

 Nuosėdos tai tos pačios bus, tai nėra skirtumo, ar žiūrėsi į gautą kiekį, ar masę. Juk kuo didesnis kiekis, tai tuo didesnė ir masė. Praktiškai čia tas pats š, nesvarbu kaip tu pavadinsi tas nuosėdas. :)

 

Žinutė parašyta: 2012-06-22 23:25:18 | Nuoroda
gnom. rašė:

 Kiekis skaičiuojamas moliais ir yra vienodas, masė, deja, skiriasi. Ir tai labai skirtingi dalykai. Vertintojai labai mėgsta kabinėtis prie netinkamai vartojamų sąvokų, o moksleiviai linkę nesureikšminti, kad NaCl nėra molekulinis junginys.

 Jo, nueini į kokią parduotuvę ir prašai ~17 molių valgomosios druskos...:D Juk kiekį įvairiais matavimo vienetais galima skaičiuoti, tad nemanau, kad kibs prie tokių smulkmenų... :) Na žinoma, čia nuo vertintojo viskas priklausys, bet visgi, kaip jau minėjau, 2t. uždavinys buvo, tai manau nereikėjo ten taip smulkiai aprašyt tą bandymą. :) Tiesiog užsimini, kaip atliksi tą bandymą (Neutralizacija su Fe(OH)3 - būtų vienas taškas) ir kokie būtų rezultatai (Gautume skirtingą nuosėdų kiekį, pagal kuriuos galėtume palyginti tirpalus: ten, kur daugiau nuosėdų, ir yra didesnės koncentracijos tirpalas. - antras taškas).

Žinutė parašyta: 2012-06-24 17:09:45 | Nuoroda
gnom. rašė:

Vizualiai abiejų atrodys tiek pat, bet skirsis jų masės. Kiek galima tą patį kartot?

Ir prie tokių šūdų visad kabinėjasi, nes kažkodėl visiems mokiniams giliai p*****, kad yra skirtumas ir tai SVARBU. Čia kaip ir masė su svoriu. Skiriasi, daugumai nerūpi, bet pabandyk fizikos VBE vietoj masės svorį parašyt. 

Žmogau, juk medžiagų koncentracijos viena nuo kitos vos ne dvigubai skiriasi, tai kodėl Tu sakai, kad vizualiai abiejų atrodys tiek pat? Suprasčiau, jei koncentracijų skirtumas būtų labai mažas, tada tikrai būtų sunku iš akies pasakyt, kuris tirpalas yra didesnės koncentracijos. Tačiau taip nėra.

Gerai, o tai pasakyk tada, ką reiškia žodis "masė"? Nes pagal mane, tai yra dydis, nurodantis medžiagos kiekį. Argi tai ne tas pats š? Per daug giliai jau Tu čia kapstaisi...

Žinutė parašyta: 2012-06-24 23:37:42 | Nuoroda
gnom. rašė:

Susidariusių nuosėdų kiekis skirsis, bet ir Fe(OH)3 liks ir galiausiai vizualiai jų ~tiek pat bus. Skirsis spalvos. Ir šiaip, kažkokia šūdina reakcija, kuri tik labai ypatingom sąlygom turėtų vykti. 

Iš viso, kadangi jau pati pasimečiau viskame kame, gal raukiam? Jei užskaitys - galės kažkas pasigirt.

 Tai čia aš ir galėsiu pasigirti:DD Juk yra būdų ir tas skirtingas nuosėdas atskirti;)

 Ok, raukiam:))

Žinutė parašyta: 2012-06-26 23:45:00 | Nuoroda

Aš tai chemijos egze tarsi lietuvių pamokoje pasijutau... Labai nustebino tas testinis klausimas su 2A grupės elementų šeima... :D

Žinutė parašyta: 2012-06-26 23:49:29 | Nuoroda
Deimante313 rašė:
Heresy rašė:

Gal kas nors girdėjote dar gandų kada ateis biologijos atsakymai?:)

 Aha, man irgi šitas klausimas žiauriai svarbus.

 Man tai atrodo, jog  kartu su chemija paskelbs rezultatus:) Kitą savaitę tikriausiai skelbs... :s

Žinutė parašyta: 2012-06-29 16:11:06 | Nuoroda

Kalbėjau su mokytoja, tai sakė apie liepos 5d.  jau turėtų būti paskelbti...:s

Žinutė parašyta: 2012-07-05 23:01:38 | Nuoroda

 98 balai B) Tikrai mūsų karta šiemet buvo žemesnė:) Sveikinu visus išlaikiusius! :)

Žinutė parašyta: 2012-07-13 00:39:26 | Nuoroda
greentea rašė:

 19,98 LSMU medicina ;)

 Mano kb lygiai toks pat ir stosiu irgi į LSMU mediciną..;D

Žinutė parašyta: 2012-11-24 14:01:06 | Nuoroda
Dzadore rašė:

Sveiki, kreipiuosi, nes nervai ima nežmoniškai. Patarkit kaip efektyviau pasiruošti VBE egzaminams, nes atrodo kuo daugiau mokaisi tuo mažiau žinai. Sakykim dabar mokausi iš vadovėlių įvairių ir pasitikrinimui atsiverti VBE egzaminą pasižiūrėti ką moki ogi nieko ten kur sudėtingesnis klausimas nesupranti ko klausia arba nežinai ką pasakyt. Mokausi nuo 9 kl knygų iki 11 -12 kl patarkit kaip ruoštis ir kokios metodikos imtis? Nes atrodo jei taip toliau tai gal egzamino ne tik, kad gerai bet išvis neišlaikysiu.

 Labas. Visų pirmą, patariu nesinervinti, nes laiko pasiruošimui dar yra LABAI daug. Mokytis patariu pagal egzaminų programas, nes tik šitaip žinosi, į ką reikia atkreipti dėmesį. Tiesiog atsispausdink ir pradėk nagrinėti jas. Jei programoje nemoki ko nors atsakyti - ieškai atsakymo knygose. Pamatysi, vėliau bus tikrai lengviau :)

Išsispręsk kuo daugiau VBE, nes dažnai pasitaiko, kad kartojasi arba yra labai panašūs klausimai. Tuo pačiu pagausi sistemą, kaip reikia atsakinėti į klausimus, ir žinosi, ką reikia daryti, kad gautum visus taškus.

Blogiausiu atveju, dar galima nueiti pas korepetitorių(-ius) (jei tik yra galimybė). Geras korepetitorius visada turės savo mokymo sistemą, su kuria padės Tau pasiruošti egzaminams.:)

Sėkmės!