Vartotojo peryte pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-14 16:25:32 | Nuoroda

O kiek kainuoja valstybės nefinansuojamos studijos?

Žinutė parašyta: 2012-06-15 16:22:53 | Nuoroda
Chille rašė:

 Nuoširdus patarimas-jei tik pakanka drąsos-stokit, kad ir į Lenkiją tik ne į LVA :) Nes specialybė prestižinė bet kur, tik ne čia. Visi geriausi daktarai Lietuvoj yra mokęsi ar stažavęsi užsienyje, yra keletas vienetų, kurie savarankiškai domėdamiesi įgijo reikalingas žinias :) Knygų yra.. bet deja, sunkiai sekasi prie jų prisėsti bibliotekoje kai tau paskaitos baigiasi 4-5 val, o dar ant ryt ar poryt kolis ar egzas ir reikia varyt mokytis, o į namus gerų knygų neduoda :) Jei nemoki jokios kitos užsienio kalbos-na.. stoti gali, bet what's the point? Lietuvių kalba nėra kokybiškos literatūros, nebent tų pačių dėstytojų išleistų knygiūkščių. Praktika? Galima garsiai nusijuokti :) stojant IŠ KARTO geriau susirasti kliniką, kuri tave priimtų, bet tik nedaugelis klinikų tai padarys, nes kaip sakė vienas veterinaras-niekas nenori konkurentų augintis :) Anyway, būdamas privačioj klinikoj išmoksi 60 % daugiau nei akademijos pseudo praktikoj, kurią atlikinėti apsimoka nebent paskutiniuose kursuose, nes kaip studentui tau duoda daugiau laisvės. Na apie praktikos pobūdį tai ir tai visa Lietuva beveik žino, kad LVA geriausiai valytojus paruošianti institucija:) Įdomiausia man būdavo tik laboratorinis darbas, kai dirbdavai su mikroskopu ar kokiam pataloginiam darydavai skrodimą, kitose paskaitose, kurios be abejo yra itin reikalingos veterinarijos praktikai (ekonomika, vadyba, rinkodara, statistika, filosofija, baudziamoji, civiline teise) kartais pagaudavai save mąstant kas bus po baigimo? Ir pagaudavo tokia lengva panika :) Štai kodėl vasaras leisdavau skaitydama nelegaliai parsisiustas chirurgijos, vidaus ligų diagnostikos ir kt. knygas, nes patikėkit manim-bus tik keletas dalykų, kurie suteiks rimtą žinių bagažą, bet kol jų suluksit-gali dingti entuziasmas ir meilė šitai specialybei :) Beje, jei Jūsų tėvai ar dėdės su tetom nėra veterinarai tai nusiteikit, kad iš vyresnės kartos dėstytojų sulauksit pašaipių replikų apie jūsų studijų prasmę ir kartais net mažesnių pažymių už tuos, su kurių teveliais tie patys dėstytojai susėda prie vieno butelio :D  Jeigu yra klausimų-klauskit-nesidrovėkit, nes aš turiu su kuo palyginti šią "mokslo šventovę" ir galiu pasakyti nenusaldintą ir ne rožinę tiesą :)

 Drįstu paprieštarauti. Visu pirma dėl to, kad ir baigtum geriausiam universitete veterinarija ar bet kokią kitą specialybę turi būtinai stažuotis, jei nori būti geras specialistas. Juk visi žinomi Lietuvos veterinarai bent porą kartų per metus į visokiausius seminarus užsienį, o kur dar vykstantys seminarai Lietuvoj... Nes jei kas galvoja, va baigsiu universitetą ir esu geras specialistas, taip niekada nebus, nes universitetas suteikia tik pagrindus, tai nėra dėl ko skųstis, nes viskas priklauso tik nuo pačio žmogaus kiek jis nori tobulėti. Na praktika, tai čia ne vien veterinarijos universitetas gali skųstis, nes galiu teigti, kad visuose ta pati nesąmonė vyksta ;). Trečias dalykas kuris mane užkabino ir dėl kurio labiausiai nesutinku, kaip baigęs žmogus universitetą gali neišmanyti filosofijos, literatūros ar dar kokio Š... kurį turi išmanyti kiekvienas išsilavinęs ir intelektualus žmogus. O kuo užkliuvo baudžiamoji ir civilinė teisė? Tokioj profesijoj tai būtina, juk daug žmonių atveda sukandžiotus savo augintinius ir dažnas prašo patarimo kur kreiptis. Taip pat yra studentų kurie nori ar svajoja įsikurti savo kliniką, o be vadybos, rinkodaros ar ekonomikos žinių to nepadarysi. Tuo labiau mūsų tokioj mylimoj ir nekenčiamoj Lietuvėlėje. Man yra baisiausia, kad viską įsivaizduoju per daug gerai ir kartu per daug blogai, tiesiog gal šiame universitete yra kitų blogų dalykų, bet kurios išvardinai/išvardinot, abejoju, kad suklysiu yra visuose universitetuose ;)

Žinutė parašyta: 2012-06-15 16:23:29 | Nuoroda
Angelique rašė:
peryte rašė:

O kiek kainuoja valstybės nefinansuojamos studijos?

 1-4 kursai 9137lt, o 5-6  lt

 Ačiū ;)

Žinutė parašyta: 2012-06-21 22:43:19 | Nuoroda

O koks gali būti mažiausias balas stojant į mokama vf?

Žinutė parašyta: 2012-08-03 09:57:15 | Nuoroda
Vaida93 rašė:

Seip del idomumi klausiu... Jeigu niekur neistoji ar gauni koki laikas, kad neistojai? Ar tiesiog el. laiska gauni tik tokiu atveju jeigu kur nors pakvietima gavai?

Bent pirmam etape tai gavau laišką, kad manęs niekas nepakvietė (labai pavėlavusį)

Žinutė parašyta: 2012-08-03 09:59:45 | Nuoroda
Vaida93 rašė:
peryte rašė:
Vaida93 rašė:

Seip del idomumi klausiu... Jeigu niekur neistoji ar gauni koki laikas, kad neistojai? Ar tiesiog el. laiska gauni tik tokiu atveju jeigu kur nors pakvietima gavai?

Bent pirmam etape tai gavau laišką, kad manęs niekas nepakvietė (labai pavėlavusį)

 Aaa... dekoju uz atsakyma :) Sekmes II etame :)

 O jos prireiks :), tau taip pat jei dalyvauji :))

Žinutė parašyta: 2012-08-03 13:55:34 | Nuoroda

aš truputį ne į temą, bet ką reiškia diagramose tas brūkšnys? Paaiškinime parašyta, kad "paskutinis pakviestas stojantysis į šią krypčių grupę", bet nesuprantu ar paskutinis ar į vnf ir vf , ar į ten kur aš nurodžiau, kad būtent į vf?