Vartotojo saulyne pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2013-07-09 18:43:55 | Nuoroda
sunnsed rašė:

Sveiki :) Planuoju stoti į Veterinarinę Mediciną, bet labai baugina faktas, kad dauguma informacijos ir aparatūros yra pasenę ir beveik nebetaikomi moderniose klinikose. Ar tai tiesa? Jeigu jau stoji į mylimą specialybę kažkaip norėtųsi kad ir mokymosi būdai bei technologijos universitete būtų padorūs, o ne sovietines..  Anyway, jei kas nors ką nors galit apie tai papasakoti, būčau labai dėkinga :) 

 Pirmame kurse, kurį tik baigiau, jokios pasenusios informacijos negavom, o jeigu vadovėlis budavo pasenęs, per bendras paskaitas gaudavom puikias skaidres ir išsitaisydavom tuo pačiu dėstytojai visada pabrėždavo kur yra klaidos.Aparatūra, kiek teko susidurti nauja supirkta. Daug mokymosi priemonių kaulų, mulialiažų anatomijoje. Visa kita dar nebuvo labai specializuota ties veterinarija, bendri dalykai ir tiek, tačiau labaratorijos anatomijos, chemijos, histologijos viskas atnaujinta ir tvarkinga, aparatai supirkti nauji. Tačiau, aš kalbu tik apie pirmą kursą. O būtent apie kokias sovietines technologijas kalbi?

Žinutė parašyta: 2013-07-10 15:32:55 | Nuoroda

 Įstojus į mokamą vietą, bet turint aukštą balą jau pirmame pusmetyje yra tikymybės, kad pereisi į nemokamą vietą, jei išeis žmogus. Kitas variantas, po pusmečio galima irgi pereiti turint aukštą vidurkį, tačiau šiemet net su 9.2 mergina neperėjo į VF vietą, nes tiesiog niekas neišeina iš VF. Po metų vyksta rotacija, bet klausimas ar išvis kas nors pereina jos metu. Nes kas turi VF vietas mokosi, ar bent jau stengiasi turėti nemažesnį 7vidurkį, tai ir nekrenta tokie. Nes kurso vidurkis buvo 7 su trupučiu. 

Mokėti reikia virš 9000lt, tiksliai neprisimenu.