Įstaigos
Ilandas
Institucijos grupė:
Įstaigos tipas:
Įmonės kodas: 134866142
Juridinis statusas: Uždaroji akcinė bendrovė
Adresas: A. Juozapavičiaus pr. 82A
Savivaldybė/Miestas: Kaunas
Pašto kodas: LT-45214
Telefonas: +37037740770
Faksas: +37037740770
El. paštas: [email protected]
WWW: http://www.ilandas.lt
Foto
Foto
Foto
Foto

Papildoma informacija

Apie mus
UAB „ILandas“ įkurta 1997 m. Nuo 2004 m. firma pakeitė profilį ir surinko profesionalią komandą darbų saugos bei priešgaisrinės saugos konsultacijų bei mokymų srityje. Darbuotojų profesionalumo įrodymas – išduota LR Švietimo ir mokslo ministerijos licencija suaugusiųjų mokymui pagal „Darbdavio, jam atstovaujančio asmens mokymo“, „Įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos specialisto“ ir „Įmonės vadovo, vykdančio įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos funkcijas“ mokymo programas.
 
UAB “ILandas” vienai iš pirmųjų įmonių, užsiimančių darbuotojų saugos ir sveikatos paslaugų teikimu Lietuvoje, 2008 m. rugpjūčio 12 d. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išduota „Darbuotojų saugos ir sveikatos paslaugų teikimo licencija“ Nr.DSSL – 19, kuri yra teikiamų paslaugų kokybės garantas.
 

Įmonė teikia šias paslaugas:
1. Visų privalomų darbuotojų saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos dokumentų ruošimą, jų derinimą su atitinkamomis institucijomis.
2. Konsultavimą darbo teisės, darbuotojų saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos klausimais.
3. Konsultavimą profesinės rizikos vertinimo ir prevencijos priemonių nustatymo klausimais, įmonės paso pildymą.
4. Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos atstovavimą arba priežiūrą.
5. Prekyba darbų saugos, gaisrinės saugos, formomis, blankais, ženklais.
 

Mokymas ir atestavimas
Remiantis galiojančiais įstatymais, kiekvienas darbdavys, prieš pradėdamas veiklą, turi būti atestuotas pagal darbų saugos reikalavimus.
UAB “ILANDAS” organizuoja kursus darbdaviams, jų įgaliotiems asmenims ir darbuotojų saugos ir sveikatos specialistams. Kursų klausytojai sužino, kaip saugiai organizuoti darbus, susipažįsta su Darbo Kodeksu, gaisrine sauga, profesinės rizikos vertinimu ir t.t.
UAB “ILANDAS” turi licencijas sekančioms formalaus (nustatyto privalomo) mokymo programoms:
1. Darbdavio, jam atstovaujančio asmens (valstybinis kodas 260086210);
2. Įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos specialisto (valstybinis kodas 560086211) pagal ekonomines veiklos rūšis:
• A.B. Žemės ūkis (medžioklė, žuvininkystė ir miškininkystė);
• F. Statyba;
• I. Transportas (sandėliavimas ir nuotoliniai ryšiai);
• G, H, J, K, L, M, N, O, P, Q – Negamybinė veikla;
• D. Apdirbamoji pramonė.
3. Įmonės vadovo, vykdančio įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos funkcijas (valstybinis kodas 360086217)
 

Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos aptarnavimas
Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos funkcijas gali vykdyti ne tik darbdavį atstovaujantis ar jo įgaliotas asmuo, bet ir samdoma organizacija. Sudarius sutartį, kvalifikuoti UAB "ILANDAS" specialistai sukurs darbuotojų saugos ir sveikatos pagrindus:
1. Vykdys nuolatinę darbų saugos sistemos priežiūrą, ir papildys ją pasikeitus LR norminiams aktams.
2. Atliks darbuotojų įvadinį instruktavimą darbų saugos ir priešgaisrinės saugos klausimais.
3. Vykdys darbuotojų instruktavimo, mokymo, atestavimo darbų saugos klausimais kontrolę.
4. Konsultuos darbų saugos, darbo teisės, priešgaisrinės saugos klausimais.
5. Paruoš profesinės rizikos vertinimo darbų planą.
6. Dalyvaus nelaimingų atsitikimų tyrimo metu.
7. Įvykus nelaimingam atsitikimui darbo vietoje, suteiks skubias konsultacijas telefonu ,o taip pat ir konfliktų darbe ar pan. atvejais.
8. Dalyvaus Valstybinės darbo inspekcijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų patikrinimuose įmonėje.
9. Atliks darbų saugos dokumentacijos ir pačios įmonės patikrą darbų saugos klausimais.
10. Organizuos darbuotojų sveikatos tikrinimus.
11. Užpildys įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos būklės pasą.
 

Darbuotojų sveikatos tikrinimas
Darbuotojų sveikata kaip ir darbuotojų sauga yra prioritetinė įmonės veiklos sritis. Ją reglamentuoja LR Darbo kodekso XVIII skyrius; LR Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymas LR Sveikatos apsaugos ministro įsakymo, 2000 05 31 d. Nr.301, “Dėl profilaktinių sveikatos tikrinimų sveikatos priežiūros įstaigose“.
Kiekvienam darbuotojui yra skiriamas laikas darbo metu pasitikrinti sveikatą, įmonės vadovo pasirinktoje gydymo įstaigoje, pagal įmonėje nustatytą tvarką ir dokumentus.
Padedame užpildyti F.048/a formos asmens medicinines knygeles.
Paruošiame darbuotojų periodinių sveikatos tikrinimų grafiką.
Esant pageidavimui paruošiame ir pateikiame įsakymus, reglamentuojančius privalomą darbuotojų sveikatos tikrinimą.
Kliento pageidavimu organizuojame sveikatos tikrinimą darbdavio pasirinktoje gydymo įstaigoje.
 

Vienkartinis dokumentų sutvarkymas
Vienkartinis dokumentų sutvarkymas – tai firmos „ILANDAS“ teikiama paslauga, kai įteisinama jau esama bei papildoma trūkstama įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos dokumentacija. Tai garantuos įmonės darbo teisės, darbuotojų saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos atitikimą Lietuvos Respublikoje tuo metu galiojantiems teisės aktams.
Tai apima, darbo teisinius santykius, darbuotojų saugą ir sveikatą, gaisrinę saugą reglamentuojančių teisės aktų vykdymo tvarka, konsultavimas, dokumentų sutvarkymas ir įteisinimas.
Darbuotojų asmeninių apsauginių priemonių išdavimo tvarka, dokumentų ruošimas ir pildymas.
 

Instrukcijos
UAB „ILANDAS“ ruošia darbuotojų saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos instrukcijas, pareiginius nuostatus. Visa ši dokumentacija pagal darbuotojų saugos ir sveikatos norminius teisės aktus yra privaloma kiekvienai įmonei.
Tinkamai paruoštos įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos instrukcijos bei darbuotojų instruktavimas užtikrina kokybišką darbuotojų saugą.
O tinkamai paruošti pareiginiai nuostatai kiekvienam darbuotojui, palengvina įmonės personalo valdymą.
 

Profesinės rizikos vertinimo organizavimas
Profesinės rizikos vertinimo tikslas yra ištirti esamą ar galimą profesinę riziką darbe ir numatyti prevencijos priemones, kad darbuotojai būtų apsaugoti nuo profesinės rizikos arba ji būtų kiek įmanoma sumažinta, siekiant pagerinti nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų prevenciją. Profesinės rizikos įvertinimas padeda užtikrinti įmonės veiklos efektyvumą, svarbiausio įmonės resurso - darbuotojo sveikatos išsaugojimą, sužinoti realią darbų saugos ir darbo sąlygų būklę, gerinti darbo sąlygas pagal pateiktas profesinės rizikos vertinimo išvadas. Darbuotojams dirbant geromis ir sveikomis darbo sąlygomis, gerėja jų darbo našumas ir darbo rezultatai, padidėja galimybė lygiaverčiai konkuruoti su Europos įmonėmis.
Sudarius sutartį profesinės rizikos vertinimo organizavimui, UAB "ILANDAS" specialistai sutartyje numatytus darbus atlieka vadovaujantis galiojančiais darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktais ir reikalavimais dėl darbuotojų apsaugos nuo rizikos veiksnių poveikio, higienos normomis, nustatančiomis leistinus darbo aplinkos veiksnių dydžius (vertes). Rizikos identifikavimui yra naudojama įmonėje turima dokumentacija ir kiti duomenys.
Pradžioje UAB „ILANDAS“ specialistai identifikuoja rizikos veiksnius, nustato vietas, kuriose darbuotojai gali būti veikiami rizikos veiksnių. Rizika identifikuojama.
Sekančiame etape UAB „ILANDAS“ specialistai konsultuoja įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos specialistus, organizuojant profesinės rizikos tyrimą, nustatant esančių rizikos veiksnių dydžius, poveikio trukmę ir priežastis, sąlygojančias jų pasireiškimą. Išanalizavus rizikos tyrimo rezultatus, UAB „ILANDAS“ specialistai vykdo rizikos nustatymą ir priima sprendimą dėl rizikos priimtinumo. Nustačius nepriimtiną riziką, yra rekomenduojamas rizikos šalinimo ir mažinimo priemonių planas, kuriame prioriteto tvarka nurodomi rizikos veiksniai, jų šalinimo ir mažinimo priemonės, nustatomi įmonės administracijos darbuotojai, kurie atsakingi už šių priemonių įgyvendinimą, priemonių įgyvendinimo terminas ir numatoma rizikos šalinimo ir mažinimo priemonių vykdymo kontrolė.
Trečiame etape UAB „ILANDAS“ specialistai, remdamiesi gautu profesinės rizikos vertinimo rezultatais bei savo veikloje vadovaudamiesi „Įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos būklės paso pildymo tvarka“ (Žin., 2003, Nr.100-4503), užpildo įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos būklės pasą bei pateikia įmonės valdymo dokumentaciją (įsakymus).
 

Kontaktai
UAB "Ilandas"
A. Juozapavičiaus pr. 82 A, LT-45214 Kaunas
Telefonas +370 37 740770
Faksas +370 37 740770
El. paštas [email protected]
http://www.ilandas.lt
 

Pasidalink Facebook'e
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju