Straipsniai
Atgal
5 efektyvūs būdai pasikartoti kurso medžiagą prieš egzaminą
2019-12-12

Niekam ne paslaptis, kad nuo kito semestro visi studentai pradės ruoštis egzaminams nuo pat pirmųjų paskaitų. Na o per šią sesiją tenka pasikartoti ne tik egzaminų medžiagą, bet ir efektyviausias atminties technikas. Pradėti derėtų, nuo įsidėmėjimo, kad kalimas paskutinę naktį – yra vienas iš pačių neefektyviausių būdų sėkmingai pasiruošti egzaminui. Yra ne vienas kur kas sėkmingesnis metodas, kaip užtvirtinti žinias ir įsidėmėti pačius svarbiausius dalykus.


Ruošiantis egzaminui kurkite ir plėskite savo žinių žemėlapį


Mūsų smegenys veikia taip, kad kur kas paprasčiau yra plėsti turimas žinias, nei įsidėmėti visiškai naujus faktus. Jei savo turimas žinias įsivaizduosite kaip miesto žemėlapį, tai nauja informacija turėtų tapti pratęsimu jau nutiestoms gatvėms, o ne išdygti tartum pavieniai objektai toli nuo egzistuojančios infrastruktūros. Mokymasis bus kur kas efektyvesnis, jei skaitydami naują informaciją išsyk ieškosite bendrų taškų su jau turimomis žiniomis.


Faktų kalimą pakeiskite istorijų kūrimu


Žmonės kur kas lengviau įsidėmi ne faktus, o istorijas. Tikrai ne visada paprasta sukurti įtraukiantį siužetą apie formulių gyvenimą, vis tik neskubėkite nuvertinti savo vaizduotės galios. Užtenka pasidaryti nesudėtingą schemutę kas ką ir kodėl nuveikė.


Kokybiškas miegas naudingas ne tik sveikatai, bet ir egzamino įvertinimui


Prieš sesija miegas tampa prabangos preke, o jei tiksliau, – tuščiu laiko švaistymu. Tačiau ar tikrai geriausiai egzaminus išlaiko tie, kas ištempia visą naktį varvindamas akis į konspektus, vadovėlius ir kitą kurso medžiagą? Jei keliate sau tikslą ne kuo daugiau perskaityti, o prisiminti atsakymu į egzamino klausimus, tikrai verta įtraukti miegą į pasiruošimo egzaminui planą. Žinoma, jei kokybiškas miegas taps svarbiausia ar vienintele mokymosi strategija, rezultatai gali nuvilti, net jei miegosite po pagalve pasidėję vadovėlį.


Pasikartojimas su studijų draugais – smagu ir efektyvu


Sesijos metu tenka devynis kartus pagalvoti, prieš vieną kart išeinant prasiblaškyti su draugais. Pasikartojimo vakaras su studijų draugais galbūt nėra pati smagiausia vakarėlio alternatyva, tačiau tikrai padės siekiant geresnio įvertinimo per egzaminą. Kartojantis kurso medžiagą grupėje bus smagiau peržvelgti jau žinomus dalykus ir kritiškai įvertinti žinių spragas. Toks metodas taip pat puikiai tinka studentams, turintiems girdimąją atmintį.


Metas atrasti meditacijos galią


Meditavimas padeda suvaldyti emocijų audras, o taip pat ugdo dėmesio sutelkimą ir vizualizavimo įgūdžius. Pastarieji yra itin svarbūs gerinant atminties plastiškumą. Kai ruošiantis egzaminui kils pagunda pasižvalgyti kas naujesnio inernetuose, verčiau susirasti ir parsisiųsti labiausiai patikusią nemokamą meditavimo programėlę. Tikrai nėra prasmės išarto pradėti varžytis su dvasinio gyvenimo guru – pradžiai pilnai pakaks 10 minučių meditacijos.
Paskutinis, bet ne mažiau svarbus momentas – einant į egzaminus, kuprinėje visada turėkite vandens ir sveikų užkandžių. Nemalonus alki ar troškulio jausmas gali pakišti koją siekiant geriausių rezultatų. Pasibaigus sesijai, nepamirškite savęs apdovanoti už puikius rezultatus, pavyzdžiui, išsirenkant naują kuprinę su kuria visada bus vietos sėkmę nešančiai gertuvei ir batonėliui. Labai platų kuprinių pasirinkimą rasite https://newmood.lt/moterims/c/moterims-galanterija-kuprines.
 

 

 

 

 

Partnerių turinys.

Foto
Komentarai