Mokymo programos
Mažylių ir mamyčių klubas (2-3 metų vaikučiams)
Lygmuo ir/ar tipas:
Būreliai
Kiti

Anotacija arba apibūdinimas

Klube, pasitelkus muziką ir žaidimus, stiprinami emociniai ryšiai tarp vaikučio ir tėvelių (tėčio, mamos, močiutės ir kt.), didinamas tėvų dėmesingumas. Pamokėlių metu per įvairias tradicines ir netradicines neformaliojo ugdymo priemones (skarelių, kamuolių, spalvotų kortelių, barškalų, medinukų, įrašų ir t. t.) vaikai patys atras muziką ir jos teikiamas galimybes.


Mamos, pasitelkę įvairius ritminius, toninius, melodinius darinius, skanduotes, dainas, žaidimus, judesius, klube pačios ugdys vaiko gebėjimą kontroliuoti judesius, motorinius impulsus, koordinaciją, gerins vaikučio laiko, erdvės, svorio suvokimą, emocinį vystymąsi, didins socialinę patirtį, plės jo žodyną, kalbinius gebėjimus.


Mamyčių klubo pamokėlėse vaikai turi galimybę kūrybiškai pažinti juos supantį pasaulį ir save, savo gabumus, pomėgius, jausmus. Piešdami, lipdydami, dėliodami, plėšydami, glamžydami, žaisdami  ir vaidindami jie mokosi bendrauti tarpusavyje ir su suaugusiais, tinkamai reikšti savo emocijas. Originalių pamokėlių metu skatinama vaiko saviraiška, pasitikėjimas savimi ir aplinka, kūrybiškumas, imlumas, teigiami įpročiai ir jausmai. Pamokėlėse aktyviai dalyvauja tėveliai, močiutės arba auklės, sukuriama  draugiška bendruomenė, padedanti vaikučiams jaukiai jaustis.

 

Pasidalink Facebook'e
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Vilnius Konstitucijos pr. 25
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras Vilnius Konstitucijos pr. 25
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju