Mokymo programos
English Summer Super Camp Ventspilyje
Tipas:
Stovyklos
Su nakvyne
Amžius: Nuo 8 Iki 18 metų

Anotacija arba apibūdinimas

Latvijos pajūryje – Ventspilyje 8–18 metų vaikams organizuojama tarptautinė anglų kalbos stovykla „English Summer Super Camp“. Be anglų kalbos tobulinimo vaikai turės įvairiausios veiklos bei kelionių. Į šią stovyklą susirinks vaikai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Stovyklos kalba – anglų kalba. Ventspilis yra ne tik vienas iš didžiausių uostų Baltijos jūroje, bet ir vienas iš populiariausių Latvijos turistinių maršrutų galutinių tikslų, kur galima turiningai praleisti laiką ir pailsėti tiek mažiems tiek dideliems.

Apie Baltijos pajūrio žvejų gyvenimo istoriją pasakoja Pajūrio gamtos muziejus ir įspūdingas eksponatas – siauras geležinkelis Mazbānītis, kuris, lėtai pupsėdamas, vežioja svečius po Jūrmalos parką pagal Enkuru taką. Judresnieji gali pasivažinėti dviračiu, 20 amžiaus pradžios dvelkimą galima pajusti vaikščiojant siauromis akmenimis grįstomis gatvelėmis, kurios pripažintos valstybinės reikšmės miestų statybos paminklu. Susipažinti su Ventspilio uostu galima išvykose su nedideliu laiveliu Hercogs Jēkabs, taip pat pasivaikščiojant po Ostas gatvę ir Pietinį molą, ar apžvelgti uostą nuo stebėjimo bokšto. Senojo miesto širdis yra Rotušės aikštė, Evangelijos liuteronų Nikolajaus bažnyčia, Tarptautiniai Rašytojų ir vertėjų namai, modernus rekonstruotas Didžiosios bibliotekos pastatas ir Skaitmeninis centras. Netoli nuo Turgaus aikštės, Skolas gatvėje yra naujasis miesto turizmo objektas – 2007 metais rugpjūtį atidaryti Ventspilio Amatų namai su keramikos, audėjų ir kalvių dirbtuvėmis. Čia įrengta 19 amžiaus amatininkų klasė, kur žaismingos ekskursijos metu yra galimybė įsijausti į to meto amatininkų kasdienybę.

Ventspilis pagrįstai vadinamas Latvijos gėlių sostine. Čia galima apžiūrėti vienintelį Latvijoje Gėlių laikrodį, unikalias gėlių skulptūras ir visame mieste įrengtas gėlių piramides. Aplankykite miestą rugpjūčio pirmąsias savaites, kai miesto švenčių metu Ostas gatvės promenada tampa spalvinga žiedų jūra – vyksta žiedų kilimų festivalis. Džiaukitės fontanais ir skulptūromis miesto parkuose ir skveruose, kuriuos sukūrė geriausi Latvijos menininkai ir architektai. Vaikams ypač patinka Renkia parkas ir ten įrengtas Lutaušo takas, kuris kiekvienais metais papuošiamas naujais vietos meno objektais.

Stovyklos datos

Išvykimas į stovyklą yra 2009 m. birželio 21 d. Šioje stovykloje Jūsų vaikas galės praleisti 2 savaites.

Amžius

Sovyklautojų amžius yra 8­–18 m. * Kaina 13 dienų – 1799 Lt.

Kadangi šioje sovykloje mokomasi ne tik anglų kalbos, bet ir kitų dalykų, mokykla sudarė optimalią 2-jų savaičių programą.

Įstaiga, organizuojanti stovyklą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Kalba.lt Kaunas Vytauto pr. 32, LT-44328 Kaunas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju