Mokyklos raginamos susitvarkyti patalpų apšvietimą
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-09-23 10:37:44 | Nuoroda

 Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys prašo tamsiuoju metų laiku mokyklose bei ikimokyklinio ugdymo įstaigose užtikrinti tinkamą patalpų apšvietimą.

"Remiantis praėjusių metų visuomenės sveikatos kontrolės duomenimis, daugiau nei 70 proc. patikrintų šalies švietimo įstaigų buvo nustatyti teisės aktų pažeidimai. Iš jų vieni dažniausių - netinkamas patalpų įrengimas, tarp jų ir apšvietimas. Atsainus vaikų ugdymo įstaigų vadovų požiūris į higienos normų taikymą arba netoleruotinas bandymas sutaupyti pastebimai žaloja vaikų sveikatą, o ilgalaikėje perspektyvoje atneša didžiulių finansinių ir moralinių nuostolių valstybei, priverstai dešimteriopai daugiau investuoti į gydymą", - pranešime spaudai cituojamas R. Šukys.

Ministras dėl ugdymo įstaigų apšvietimo problemų kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją, miestų ir rajonų merus. R. Šukys taip pat įpareigojo Valstybinę visuomenės sveikatos priežiūros tarnybą ir Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją atlikti atitinkamus dirbtinio apšvietimo matavimus mokyklose ir darželiuose.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą