Mokymo programos
Žemės ūkio energetikos inžinerija
Valstybinis kodas: 61206T104
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Aukštojo mokslo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti elektros ir šilumos energetikos inžinierius, išmanančius elektros ir šilumos energetikos inžinerijos principus, teorijas, metodus, gebančius projektuoti elementus, sistemas ir procesus; atlikti praktinius tyrimus, eksperimentus, kurti energetinius įrenginius bei valdymo įtaisus.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji energetikai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: filosofiją, psichologijos pagrindus, užsienio kalbas ir specialybinius dalykus: matematiką, fiziką, chemiją, informatiką, inžinerinę grafiką, taikomąją mechaniką, teorinę elektrotechniką, techninę braižybą, elektros mašinas, mikroprocesorius, termodinamiką ir šilumos mainus, ekonomikos teorijos pagrindus, vadybą, teisės pagrindus, elektros įrangą ir elektrosaugą, metrologiją ir elektrinius matavimus, elektros mašinas ir pavaras, šviesos techniką, atsinaujinančios energijos šaltinius, galios elektroniką, elektros sistemas ir tinklus, elektros technologijas, šilumos energetiką ir kt.
Praktinės studijos vyksta įmonėse ji skirta energetinių sistemų pažinimui ir gamybinių įgūdžių lavinimui, gamybinio darbo organizavimo pažinimui, projektavimo ir konstravimo įgūdžių lavinimui. Praktinių studijų trukmė- 360 val.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiama inžinieriaus kvalifikacija.
Baigus žemės ūkio energetikos inžinerijos studijų programą studijas galima tęsti technologijos mokslų srities magistrantūros programose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Energetikos inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti energetiko darbą. Asmuo, įgijęs energetikos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti atlikti lyginamąją analizę, analizuoti naujas ir reikšmingas elektros energetikos ir inžinerijos plėtros problemas, naudoti informacines technologijas duomenų gavimui ir kaupimui, technologinių procesų valdymui ir automatizuotam projektavimui, gebėti atlikti praktinius matavimus, tinkamai eksploatuoti elektros ir šilumos energetikos įrenginius bei juos tobulinti, nustatyti profesinę riziką, kenksmingus darbo aplinkos veiksnius ir parengti priemones jų poveikio žmogui sumažinti
- žinoti būdus bei metodus patikimiems matavimams atlikti, gamybos technologijas, elektros įrangos technologijas, šiluminę ir elektros energetiką, elektros technologijas, energijos šaltinius, elektros ir šiluminės energijos tiekimo ir paskirstymo sistemas, stabilumo ir patikimumo principus techninėmis priemonėmis kurti, tobulinti ir taisyti, naujas ir reikšmingas energetikos ir inžinerijos mokslinių tyrimų bei plėtros problemas
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai, organizuoti darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Energetikos inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiose studijas pagal energetikos studijų programą.
Norintiems siekti energetikos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą. Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję energetikos inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti įmonių bei organizacijų specialistais ar vadovais elektros ir šiluminės energetikos gamybos, tiekimo ir techninės energetinės priežiūros inžinerinėse tarnybose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Aleksandro Stulginskio universitetas Kauno r. Akademija, Studentų g. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju