Mokymo programos
Socialinė pedagogika ir psichologija
Valstybinis kodas: 61207S136
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 4,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti kompetentingus socialinius pedagogus, išmanančius skirtingų kultūrų ir psichofizinės sveikatos asmenų socioedukacines problemas bei gebančius dalyvauti įvairių visuomenės grupių socialinių-psichologinių problemų sprendimo taktikos ir strategijos kūrime.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji socialiniai pedagogai studijuoja: bendrauniversitetinius dalykus: socialinę pedagogiką, socialinę psichologiją., specialybinius dalykus: raidos ir pedagoginę psichologiją, bendrosios ir specialiosios pedagogikos pagrindus, sociologiją, socioedukacinį darbą su neįgaliais asmenimis, socioedukacinį darbą su vaikais ir jaunimu, socioedukacinį darbą su deviantinėmis asmenybėmis, socialinį darbas su šeima
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: stebimoji socialinio pedagogo praktika; socialinio darbo praktika; 3 socialinio pedagogo praktikos. Praktinių studijų trukmė – 680 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami bendravimo su įvairaus amžiaus vaikais, pagalbos teikimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos bakalauro laipsnis ir socialinio pedagogo kvalifikacija.
Baigus socialinės pedagogikos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Socialinės pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti socialiniais pedagogais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Socialinio pedagogo kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialinio pedagogo darbą.
Asmuo, įgijęs edukologijos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikaciją, turi:
- gebėti taikyti įvairius idėjų generavimo ir socialinių pedagoginių problemų sprendimo metodus, analizuoti problemų priežastis, atskleisti ugdymo proceso dalyvių kompetencijas, pagalbos resursus, taikyti ir sieti teorines bei praktines žinias, organizuojant socialinę pedagoginę pagalbą vaikui, jo šeimai bei kitiems ugdymo proceso dalyviams, dirbti su įvairiomis socialinės atskirties asmenų grupėmis įvaldant identifikavimo, jų tyrimo ir optimaliausių poveikio priemonių numatymo kompetencijas, užtikrinančias kokybišką ir savalaikį ugdymo proceso dalyvių poreikių tenkinimą, rengti socialines programas ir projektus, užtikrinant rekreacinių veiklos formų įvairovę bei koordinuojant socialinių paslaugų teikimą
- žinoti naujausias socialinio ugdymo teorijas ir sistemas, socialinių, pedagoginių problemų ir poreikių identifikavimo, veiklos tyrimo, organizavimo ir vertinimo principus, socialinės pedagoginės pagalbos teikimo strategijas, metodus, priemones, vaikų teises, socialinę apsaugą, socialinę pedagoginę pagalbą, reglamentuojančius dokumentus bei kitus norminius aktus
mokėti reflektuoti savo veiklą ir patirtį, sukurti su ugdymo proceso dalyviais palankią bendradarbiavimui aplinką, prisitaikyti prie naujos aplinkos, netikėtų situacijų, žmonių, dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai, empatiškai bendrauti su kolegomis ir ugdymo proceso dalyviais
Edukologijos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal socialinės pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti edukologijos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikacijos, reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti socialiniu pedagogu nėra pripažįstama.
Įgiję edukologijos bakalauro, socialinio pedagogo kvalifikaciją, asmenys gali dirbti švietimo ir ugdymo institucijose (ikimokyklinėse ugdymo įstaigose, mokyklose, vaikų globos namuose, specialiojo ugdymo mokyklose ir centruose), socialinės reabilitacijos ir kitose socialinėse įstaigose (vaikų, neįgaliųjų dienos centruose, šeimos centruose), savivaldybės institucijose (Vaikų teisių apsaugos tarnybose, Pedagoginėse psichologinėse tarnybose), bendruomenėse, nevyriausybinėse organizacijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju