Mokymo programos
Biomechanika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612H15002
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti mechanikos inžinerijos bakalaurus, darbuotojus, gebančius kurti ir gaminti ortopedinę techniką, įrenginius, skirtus reabilitacijos, medicinos centrams ir aplinkos pritaikymui neįgaliesiems, pavyzdžiui, keltuvus, įvairią kompensacinę ir medicinos techniką bei treniruoklius kūno kultūrai; pasirengusius savarankiškai priimti sprendimus, pagrįstus sisteminiu, kritiniu bei konstruktyviu mąstymu, lanksčiai reaguoti į aplinkos pokyčius ir poreikius, kartu formuojant brandžias bei integralias asmenybes, turinčias poziciją, aiškią vertybių bei nuostatų sistemą, pasirengusius profesinei veiklai medicinos, reabilitacijos bei ortopedinės technikos įmonėse.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkurso sąlygas.
Būsimieji biomechanikos studijų programos bakalaurai studijuoja: technikos filosofiją, užsienio kalbą, etiką, žmogų ir aplinką, inžinierinę psichologiją; studijų pagrindų dalykus: chemiją, fiziką, matematiką, inžinierinę ir kompiuterinę grafiką, informacines technologijąs, taikomąją mechaniką, medžiagų mechaniką; specialybinius dalykus: medžiagas medicinoje, anatomiją ir fiziologiją, biomechaniką, kompensacinės technikos projektavimą ir gamybą, medicinos prietaisų projektavimą, biotechnikos sistemų ir medicinos diagnostikos pagrindus ir kt.
Biomechanikos studijų programą sudaro dvi specializacijos: medicinos technika ir reabilitacijos technika.
Praktinės studijos vyksta reabilitacijos, medicinos centruose bei kompensacinę, medicininę ir ortopedinę techniką gaminančiose įmonėse. Ketvirtame semestre yra numatyta dviejų savaičių pažintinė praktika, šeštame – aštuonių savaičių gamybinė praktika. Jos metu įtvirtinami ir tobulinami teoriniai gebėjimai. Praktinių studijų trukmė - 10 savaičių.
Studijų programa baigiama baigiamuoju - bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus biomechanikos studijų programą, studijas galima tęsti  technologijos mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Biomechanikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti biomechanikos bakalaurais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti medicinos, reabilitacijos ir ortopedijos technikos inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs mechanikos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti projektuoti ir gaminti ortopedinę techniką, įrenginius, skirtus reabilitacijos, medicinos centrams ir aplinkos pritaikymui neįgaliesiems, pavyzdžiui, keltuvus, įvairią kompensacinę ir medicinos techniką bei treniruoklius kūno kultūrai, lanksčiai reaguoti į organizacijos bei aplinkos pokyčius ir poreikius, vertinti organizacijos intelektualinius ir materialinius išteklius, naudotis regioniniais, nacionaliniais bei tarptautiniais informaciniais tinklais, taikant juos projektavime, gebėti savarankiškai spręsti iškilusius uždavinius, domėtis technologijos mokslų naujovėmis ir jas taikyti įvairiomis aplinkybėmis, sugebėti integruoti to taikymo įgūdžius su verslo ir vadybos pagrindais
- žinoti neįgaliųjų socialines problemas, ortopedinės technikos, įrenginių gamybos būdus ir realizavimo priemones
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, organizuoti ir kontroliuoti savo bei komandos darbą
Mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal biomechanikos studijų programą.
Norintiems siekti mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mechanikos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti konstruktoriais, technologais, skyrių vadovais medicinos, reabilitacijos bei ortopedijos technikos kūrimo ir gamybos įmonėse; turint organizacinių sugebėjimų, siekti vadovo pareigų.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju